tritonas00 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Βρε παίδες έχω ένα μεγάλο πρόβλημα με ένα usb stick.Υπάρχουν αρκετές φορές που δεν μπορώ να γράψω πράγματα στο usb stick επειδή κατά το arch το stick είναι read-only filesystem.Το θέμα είναι όμως ότι το έχω δηλώσει στο fstab.Τι πάει στραβά ; Παραθέτω τα αποτελέσματα της blkid και του fstab βγαλε το φλασακι απο το fstab. ποσταρε μας το cat /etc/group αν το στικακι ειναι σε ntfs, να εγκαταστηεις το πακετο ntfs-3g ------------------------- τωρα προσεξα οτι ειναι vfat. δεν επρεπε να εχεις προβλημα.
zynif Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 [phoenix@phoenixhost ~]$ cat /etc/grouproot:x:0:root bin:x:1:root,bin,daemon daemon:x:2:root,bin,daemon sys:x:3:root,bin,phoenix adm:x:4:root,daemon tty:x:5: disk:x:6:root lp:x:7:daemon,phoenix mem:x:8: kmem:x:9: wheel:x:10:root,phoenix ftp:x:11: mail:x:12: uucp:x:14: log:x:19:root utmp:x:20: locate:x:21: rfkill:x:24: smmsp:x:25: http:x:33: games:x:50: lock:x:54: network:x:90: video:x:91:phoenix audio:x:92:phoenix optical:x:93:phoenix floppy:x:94:phoenix storage:x:95:phoenix scanner:x:96:phoenix power:x:98: nobody:x:99:phoenix users:x:100: Το έβγαλα από το fstab αλλά πάλι τα ίδια.Όταν πάω να κάνω επικόλληση ή διαγραφή ορισμένων αρχείων ή φακέλων μου πέταει μήνυμα ο dolphin ότι δεν γίνεται.Εαν δοκιμάσω μέσω της κονσόλας γράφει read only file system
jim_p Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Τοτε μαλλον δεν του εκανες ασφαλη καταρχηση οταν το συνδεσες στα windows και για λογους ασφαλειας, σου το κανει mount σαν read only.
zynif Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Το έβαλα σε windows έκανα ασφαλή κατάργηση αλλά πάλι τα ίδια
xrist0f0r0s Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 εκανα ενα restart και ολα οκ εγκατεστησα και το xorg τωρα προσπαθω να βαλω το xfce γραφω pacman -S xfce4 αλλα δεν μου το εγκαταστα μου γραφει τα ιδια που εγραφε την αλλη φορα
xrist0f0r0s Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 εγκαταστησα κανονικα το xfce ευχαριστω ολους εχει καποιο προγραμμα που μπορεις να εγκαταστησης προγραμματα χωρις την χρηση console π.χ synaptic
zynif Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δεν νομίζω να ενδείκνυται να εγκαθιστάς πακέτα στο arch με "γραφικό" τρόπο. Νομίζω ότι υπάρχει κάτι στο AUR αλλά μόνο για να βλέπεις το περιεχόμενο των αποθετηρίων.
xrist0f0r0s Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 δεν ξέρω πως να το κάνω για να γράψω ελληνικά και όλα τα usb που δοκίμασα κανένα δεν κάνει τίποτα
zynif Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 δεν ξέρω πως να το κάνω για να γράψω ελληνικά και όλα τα usb που δοκίμασα κανένα δεν κάνει τίποτα Για τα ελληνικά πήγαινε εδώ Στο αρχείο locale.gen θα κάνεις comment out τα el_GR.UTF-8 UTF-8 el_GR ISO-8859-7 Έπειτα πρέπει να ρυμθίσεις την γλώσσα μέσω του desktop environment που έχεις εγκαταστήσει.
xrist0f0r0s Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 εχω εγκαταστηση τα ελληνικα αλλα μετα απο καποια πειραματα δεν μπορω να το αλλαξω για να γραφω αγλικα
xrist0f0r0s Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 ξέρει κανεις για τα ελληνικά η για το usb έχω "εγκατεστισι" το σάμπα,ntfs-3g έχω κάνει κάτι mount αλλα τίποτα
mandos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 τα πάντα που ψάχνεις και ρωτάς υπάρχουν στο wiki, όπως επίσης και στο insomnia wiki
xrist0f0r0s Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 προσπαθώ να κάνω τώρα αυτό αλλα στο δικό μου arch δεν υπάρχει τίποτα σε αυτό το αρχείο είναι αντίο >http://www.insomnia.gr/page/wiki/_/linux/arch-linux-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B1-%CE%B2%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-r156#content29 γράφω στην console >fdisk -l αλλα δεν μου βγάζει τίποτα δεν ξέρω γιατί >https://wiki.archlinux.org/index.php/USB_Storage_Devices#Mounting_USB_memory
mask2011 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Πως ξεκινάς το xfce; Από το xinitrc; Ποιον login manager έχεις; Στο fdisk το l είναι L μικρό. Όχι ένα. Για την αλλαγή γλώσσας βάλε στο xinitrc σου το εξής: >setxkbmap us,el -option grp:alt_shift_toggle &
xrist0f0r0s Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2012 manual με την εντολή startxfce4 san user Πως ξεκινάς το xfce; Από το xinitrc; Ποιον login manager έχεις; Στο fdisk το l είναι L μικρό. Όχι ένα. Για την αλλαγή γλώσσας βάλε στο xinitrc σου το εξής: >setxkbmap us,el -option grp:alt_shift_toggle &
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα