johnyboy Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 προφανώς και λείπουν codecs, για αυτό και ρώτησα.Δεν ψάχνω να κράξω, απλά το έχουν ξεφτιλίσει το θέμα με τα updates.Μια χαρά ήταν η εγκατάσταση, έφαγα πόση ώρα να το κάνω να παίζει σωστά στο dualboot και χτες μετά το update έγινε κώλος πάλι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 προφανώς και λείπουν codecs, για αυτό και ρώτησα.Δεν ψάχνω να κράξω, απλά το έχουν ξεφτιλίσει το θέμα με τα updates.Μια χαρά ήταν η εγκατάσταση, έφαγα πόση ώρα να το κάνω να παίζει σωστά στο dualboot και χτες μετά το update έγινε κώλος πάλι. Να παίζει τι στο dual boot? Το ότι τα Windows δεν χρησιμοποιούν UTC είναι πρόβλημα των Windows, όχι του Linux. Αν έβαλες στο Arch localtime, τότε προφανώς και θα υπάρχουν προβλήματα. Δεν είναι θέμα να λείπουν codecs, αλλά αν το υποστηρίζει ο συγκεκριμένος driver / library. Μερικές πληροφορίες στο wiki, και εδώ για να δεις αν το υποστηρίζει η κάρτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnyboy Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 το δοκίμασα με όλα, δεν παίζει με κανένα η συγκεκριμένα σειρά.τεσπα, δεν είναι και τόσο θέμα αυτό αφού παίζει με mplayer, mpv, vlc κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dalan2007 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 ναι nvidia εχω.και στην εγκατασταση τι κανω;και μετα ?εννοω τι πρεπει να εγκαταστησω(με ενδιαφερει και το steam) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 ναι nvidia εχω.και στην εγκατασταση τι κανω;και μετα ?εννοω τι πρεπει να εγκαταστησω(με ενδιαφερει και το steam) Λογικά θα εγκαταστήσεις τους drivers της nvidia, αλλά μετά δεν ξέρω. Δεν το έχω ψάξει παραπάνω. Ίσως δεν το επηρεάζει κιόλας. Απο το wiki βλέπω ότι: 364.16 adds support for DRM kernel mode setting. To enable this feature, add the nvidia-drm.modeset=1 kernel parameter, and add nvidia, nvidia_modeset, nvidia_uvm and nvidia_drm to your initramfs#MODULES. Οπότε ίσως αφου βάλεις τους drivers με το nvidia_modeset δουλέψουν όλα ρολόι. Αλλά κάτι μου λέει δεν χρειάζεται καν. Μπαίνει με το nomodeset? Υ.Γ Γράφεις και σε δυο φορουμ και μπερδεύομαι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimakos234 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Εχω ενα προβλημα. στο λαπτοπ πλεον δεν μου αναγνωριζει καμια συσκευη usb3 συσκευη, οπως σκληρους/ στικακια. Και ειναι σχετικα καθαρο το Install, δεν το εχω χρησιμοποιησει πανω απο 4-5 φορες απο τοτε που τα εβαλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dancer_69 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δυστυχώς σήμερα πήρα το σύστημα στο χέρι. Κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης και συγκεκριμένα το kernel-ck κάτι δεν πήγε καλά και κλείδωσε ο δίσκος έτσι που ούτε η αναβάθμιση μπορούσε να γράψει σ' αυτόν αλλά και γενικότερα δε λειτουργούσε καμία εφαρμογή. Αναγκάστηκα να κάνω επανεκκίνηση με τη χρήση του R.E.I.S.U.B και από εκείνη τη στιγμή δε μπορει να μπουτάρει ο συγκεκριμένος πυρήνας. Μπήκα από τον γενικό που υπήρχε στο σύστημα και απεγκατέστησα και ξαναεγκατέστησα το linux-ck και εκεί είδα ότι υπήρχε σφάλμα στο dkms με αποτέλεσμα να δημιουργείται εικόνα initramfs που δεν μπουτάρει. Το σφάλμα είναι το εξής: /usr/bin/dkms: line 470: set: write error: broken pipe Υπάρχει όμως γενικότερο πρόβλημα γιατί τρέχοντας "mkinitcpio -p linux" στον τρέχοντα λειτουργικό πυρήνα δημιουργήθηκε και πάλι(χωρίς σφάλμα αυτή τη φορά)"χαλασμένο" initramfs. Επίσης το update-grub δεν ανιχνεύει τίποτα πλέον εκτός από τον τρέχοντα πυρήνα(κανέναν άλλον). Όυτε windows ούτε linux, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα εκκίνησης κανενός λειτουργικού. Προφανώς κάποια πακέτα θα έχουν καταστραφεί. Γνωρίζει κανείς ποια πακέτα χρειάζονται για το boot και τη δημιουργία initramfs(δοκίμασα ήδη επανεγκατάσταση grub, os-prober, initcpio χωρίς κανένα αποτέλεσμα) μήπως και επαναφέρω το σύστημα? Ή καμιά ιδέα να εντοπιστεί το πρόβλημα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Ή καμιά ιδέα να εντοπιστεί το πρόβλημα? Μπορεί να λέω βλακεία, αλλά μήπως να δοκίμαζες να μπεις απο Live CD και chroot και να τρέξεις εκεί το mkinitcpio ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dancer_69 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δε νομίζω ότι θ' αλλάξει κάτι, αφού και πάλι από το ίδιο σύστημα θα το τρέξω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Όπως και να χει, αν βγάλεις άκρη γράψτο εδώ να ξέρουμε. Είχα πρόσφατα ένα παρόμοιο θέμα όταν έκανα install σε UEFI, ενώ είχα bootarei χωρίς UEFI, και μετά απλα έπαιρνα kernel panic, και ας ειχα διορθώσει ότι έλειπε. Απλα επειδή το έπαθα μόλις είχα κάνει install, έφαγα άλλα 10 λεπτά να το ξανακάνω install απο την αρχή με τον σωστό τρόπο, και δεν το έψαξα παραπάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dancer_69 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Βλέπω να πηγαίνω σε καθαρή εγκατάσταση δυστυχώς. Πέρα το πρόβλημα του kernel, υπάρχει και ένα θέμα που μου παρουσιάζεται γενικότερα τον τελευταίο καιρό και αυτό είναι το κλείδωμα του δίσκου(γίνεται read only και δεν αλλάζει αυτό ούτε ως root μέχρι να γίνει επανεκκίνηση), το οποίο ίσως είναι και η κύρια αιτία που συνέβει το παραπάνω. Αυτό ξεκίνησε όταν πριν κανένα μήνα αποφάσισα να κανω εγκατάσταση του gentoo από το arch με chroot. Τότε άρχισε να συμβαίνει αυτό όταν αποτύγχανε το compile ενος πακέτου του gentoo. Το κακό είναι ότι σε άσχετες στιγμές συμβαίνει ακόμη. Γι' αυτό λέω να το πάρω πάλι απ' την αρχή. Ήθελα να το αποφύγω γιατί είναι λειτουργικό το σύστημα 1 χρόνο τώρα και έχουν γίνει πολλές αλλαγές(αρκετές δε θυμάμαι καν που ) και άντε να το ξαναφέρω όπως ήταν τώρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Εχω ενα προβλημα. στο λαπτοπ πλεον δεν μου αναγνωριζει καμια συσκευη usb3 συσκευη, οπως σκληρους/ στικακια. Και ειναι σχετικα καθαρο το Install, δεν το εχω χρησιμοποιησει πανω απο 4-5 φορες απο τοτε που τα εβαλα. Δες αν στο lsmod ειναι φορτωμενα τα modules για xhci και ehci για αρχη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dancer_69 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Τελικά το πρόβλημα το έχει ο ssd. Προσπάθησα να κάνω καθαρή εγκατάσταση του arch με το arch-anyware και 4 φορές απέτυχε κατά την εγγραφή του βασικού συστήματος δίνοντας σφάλματα: Failed Command: WRITE FPDMA QUEUE Ψάχνοντας για το παραπάνω σφάλμα βρήκα ότι έχει σχέση με το σκληρό δίσκο και ότι παρουσιάζεται στους ssd. Οι λύσεις που δίνονταν ήταν για update firmware, και έλεγχο του καλωδίου sata. Άλλαξα λοιπόν το καλώδιο sata και είδα ότι η υποδοχή του ssd είναι πολύ κοντή μιας και το καλώδιο που έβαλα, το οποίο είχε κλιπ για να κουμπώνει, δεν κούμπωνε. Θέλω λοιπόν να ελπίζω ότι αυτό είναι το πρόβλημα(δεν ξέρω βέβαια που θα βρω καλώδιο που να κάνει), γιατί μετά την αλλαγή κατάφερα να ολοκληρώσω την εγκατάσταση. Μέχρι στιγμής φαίνεται εντάξει πάντως. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimakos234 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δες αν στο lsmod ειναι φορτωμενα τα modules για xhci και ehci για αρχη. το εφτιαξα τελικα , αλλα ξεχασα να το αναφερω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dalan2007 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Τελικά σήμερα που ξαναπροσπαθησα δεν γίνεται τίποτα.το μόνο που πιάνει ειναι το nomodeset 3 που με πάει στο τέρμιναλ.απο εκεί εβαλα την νβιντια αλλα απο εκεί και πέρα μαυρίλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα