Προς το περιεχόμενο

[INFO] ARCH Linux: Απόψεις, Ερωτήσεις, Σχόλια

jemadux

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλημέρα θα ήθελα την βοήθεια σας. Έχω ένα pc με μια Asus p6t deluxe v2 1366 socket με dual boot arch + windows 10.Ξέρει κανείς αν είναι δυνατόν να μεταφέρω ολο το σύστημα σε μια Asus rampage ii gene 1366 socket, χωρίς να χρειαστεί να ξανά κάνω εγκατάσταση?(ό λόγος που θέλω να το κάνω είναι ότι ή deluxe έχει αρχίσει να μου κάνει νούμερα και βρήκα από ενα φιλο την rampage). Σας ευχαριστώ πολύ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ουσιαστικά θέλεις ν' αλλάξεις μητρική δηλαδή. Το arch κατά πάσα πιθανότητα θα δουλέψει χωρίς πρόβλημα. Τα windows τώρα πάλι δε θα έχουν θέμα μάλλον αλλά θα θέλουν εκ νέου ενεργοποίηση και νέα άδεια. Με ένα τηλεφώνημα βέβαια στη microsoft το πιθανότερο είναι να μπορεί να μεταφερθεί η άδεια στη νέα μητρική(τουλάχιστον αυτό γινόταν απ' όσο γνωρίζω σε παλαιότερες εκδόσεις). Πάντως εγώ που πριν μερικούς μήνες άλλαξα μητρική 2 φορές δεν είχα πρόβλημα ούτε με τα windows ούτε με το arch.

Καλησπέρα σας! Πώς μπορώ να αφαιρέσω το grub από το dualboot windows 7/arch που έχω; Μόνο μέσω του repair του windows cd ή μπορώ και με κάποιον άλλον τρόπο; επίσης όταν αφαιρέσω το grub ,για να αφαιρέσω το arch απλώς σβήνω τα partitions από το disk management των windows?

έχω ένα θέμα με τον smplayer, κάποια video δεν τα παίζει ενώ κάποια άλλα τα παίζει κανονικά.βγάζει ένα video filters are disabled when using vdpau.δοκίμασα και άλλα εκτός από vdpau αλλά πάλι δεν παίζει.καμιά ιδέα?

άλλα βιντεο τα παίζει κανονικά με vdpau

Εγω δεν εχω συναντησει καποιο video που δεν παιζει.

Ειμαι με vdpau 0.8-3 (για debian), ATI καρτα αν παιζει καποιο ρολο.

Τι νideo δεν παιζει?

Υ.Γ. τωρα ειδα οτι δεν ειχα ενεργοποιησει το Hardware Decoding.

κατεβασα το τελευταιο iso.το περασα σε usb.εκανα boot.παταω την πρωτη επιλογη.μαυριζει και σβηνει η οθονη...δεν ειχα προγραμμα.....καμια βοηθεια??

Εγω δεν εχω συναντησει καποιο video που δεν παιζει.

Ειμαι με vdpau 0.8-3 (για debian), ATI καρτα αν παιζει καποιο ρολο.

Τι νideo δεν παιζει?

Υ.Γ. τωρα ειδα οτι δεν ειχα ενεργοποιησει το Hardware Decoding.

μα δεν μπορεί ένα βιντεο 1080 να το παίζει και το άλλο όχι, κάτι παίζει.

κάθε φορά μετά από update κάτι χαλάει, χτες μου χάλασε την ώρα, πήγε την λοκαλ 3 ώρες μπροστά.....

μα δεν μπορεί ένα βιντεο 1080 να το παίζει και το άλλο όχι, κάτι παίζει.

Σορρυ που θα στο χαλάσω αλλά τα βίντεο έχουν και άλλα χαρακτηριστικά εκτός απο το "1080". Είναι δυνατόν να περιμένεις να τρέχουν όλα το ίδιο? Άλλους codec χρησιμοποιεί ένα βίντεο, άλλους το άλλο. Γενικά οι players στο Linux είναι προβληματικοί γιατί παίζουν πάνω στον X, ο οποίος για τον έναν λόγο η τον άλλον δεν προσφέρει δυνατότητες που έχουν π.χ τα Windows. Ειδικά όταν χρησιμοποιείς παλιούς drivers ή dependencies, δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά. Γενικά μην περιμένεις να παίξουν όλα out of the box, ακόμα και το VLC ζορίζεται σε κάποια θέματα στο Linux.

κάθε φορά μετά από update κάτι χαλάει, χτες μου χάλασε την ώρα, πήγε την λοκαλ 3 ώρες μπροστά.....

Τώρα τι να σου πω, κάτι ψάχνεις να βρεις να κράξεις νομίζω, μήπως δεν έχεις κανει σωστά την εγκατάσταση σου? Το Arch παίζει με UTC, εκτός και αν έχεις πειράξει κάτι. Ή ώρα Ελλάδας τώρα είναι UTC + 3 οπότε λογικό να είναι 3 ώρες μπροστά.

Υ.Γ Ρίξε μια ματιά και στο bomi, (aur) έχω καιρό να το δουλέψω γιατί δεν το χω βάλει ακόμα στην νέα εγκατάσταση μου, αλλά θυμάμαι έπαιζε τα παντα (χρησιμοποιεί mpv)

κατεβασα το τελευταιο iso.το περασα σε usb.εκανα boot.παταω την πρωτη επιλογη.μαυριζει και σβηνει η οθονη...δεν ειχα προγραμμα.....καμια βοηθεια??

βάλε nomodeset σαν kernel parameter. (πατάς e στο menu αν θυμάμαι καλά και το προσθέτεις στο τέλος) Nvidia έχεις?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...