N.A.S.A. Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Συμφωνώ με αυτά που είπες εκτός απο το παρακάτω, που ειπώθηκε και χτες. Ο καθένας μπορεί να έχει λόγο, και να εκφράζει την άποψη του. Αν μια διανομή, ή η κοινότητα της διανομής, αγνοεί ή ακόμα χειρότερα αποτρέπει τους χρήστες της απο το να την εκφράζουν, ή να προσφέρουν με τον τρόπο τους, τότε είναι δικό της πρόβλημα. Και αν και δεν έχω ασχοληθεί αρκετά, το Arch δεν μου φαίνεται απο τις διανομές που δίνει έμφαση στην κοινότητα. Υπάρχουν άλλες διανομές που το κάνουν αυτό (OpenSuse, Fedora, Mageia) Επίσης ένα comment πάνω στο: Οι fanboys του Linux είναι απο τους χειρότερους που έχω συναντήσει. Είχα προσπαθήσει κάποτε να εξηγήσω γιατί το madVR με xySubFilter είναι καλύτερο απο το VLC, μόνο δεν πέσαν να με φάνε. Το αστείο είναι ότι η συζήτηση ξεκίνησε με εμένα να υπερασπίζομαι το Arch, αλλά μου αρέσει, keep it coming. Quote of the day: https://www.archlinux.org/download/ Με βρισκεις συμφωνο φιλε μου. Απλα, το Arch ειναι περισσοτερο μια "take it or leave it" φαση. Συγγνωμη αν γενικευσα την κατασταση. Απλα, ξερεις.. υπαρχουν και πολλοι που σπευδουν να απαιτησουν, χωρις τροπους, χωρις να προσφερουν τιποτα, ουτε καν ενα feedback χρησης, στη Διανομη τους.. Δεν εννοω τιποτα για εσενα, κουβεντα κανω. Cheers! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Oxygene Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 @Lucid Δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα σου παρουσίασε ο pacman όλο το διάστημα που ασχολείσαι... Αν κάποιος maintainer δεν αναβαθμίζει έγκυρα κάποιο πακέτο (πολύ περισσότερο όταν αυτό δεν ανήκει καν στα επίσημα repositories) είναι ευθύνη του εκάστοτε maintainer να το αναβαθμίσει. Δουλειά του pacman δεν είναι να υπάρχει διαθέσιμη κάθε φορά η τελευταία έκδοση του Χ πακέτου, αλλά να σε αναβαθμίσει σε αυτή όποια κι αν είναι. Μια χαρά κάνει αυτό για το οποίο σχεδιάστηκε: την επίλυση εξαρτήσεων και την προσθήκη/αναβάθμιση/αφαίρεση πακέτων και πολύ απλούστερα και πιο αποδοτικά κατά τη γνώμη μου από τα apt-get/yum/dnf, οπότε καλό είναι να μην τσουβαλιάζουμε όλους τους package managers. Όσο για την αιτία που δεν βρίσκεις πάντοτε την τελευταία έκδοση (μιλώντας πάντοτε για τα επίσημα repositories) συνήθως έχει να κάνει με λόγους σταθερότητας/δοκιμών/ασφαλείας. Το ότι μια διανομή είναι bleeding edge δεν σημαίνει ότι θα περάσει την τελευταία έκδοση ενός πακέτου (π.χ. πυρήνας) όταν αυτή για τον Α ή Β λόγο δημιουργεί προβλήματα (π.χ. ασυμβατότητα με τα υπόλοιπα πακέτα). Όσο για το AUR νομίζω σου απαντήσαν και οι προηγούμενοι... Είναι καθαρά εθελοντική προσπάθεια κατά 99% από χρήστες της διανομής. Αν δεν βρίσκεις κάποιο πακέτο στην τελευταία έκδοση, συνήθως διορθώνεται απλώς παίρνοντας το PKGBUILD και αλλάζοντας την έκδοση του πακέτου και τα αντίστοιχα checksums. Τρομερά δύσκολο, ε; Και κάτι ακόμα που δεν καταλαβαίνω... Γιατί αυτή η μανία με τα CD; Με USB stick ή DVD δεν κάνεις την δουλειά σου; Μου θυμίζεις εκείνους τους puristες που λένε "δεν χωράει ο installer της διανομής σε CD; Είναι για τα μπάζα η διανομή!"... Ευρυζωνικές συνδέσεις στο internet έχουμε λίγο πολύ όλοι και ακόμα και η πιο αργή DSL σύνδεση κατεβάζει τα 750MB, τα 800MB ή τα 1000MB μέσα σε λιγότερο από 1-2 ώρες... Όλοι οι υπολογιστες της τελευταίας δωδεκαετίας+ είτε διαθέτουν κάποιο αντιγραφικό DVD είτε υποστηρίζουν boot από USB stick. Άρα γιατί αυτή η εμμονή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα σου παρουσίασε ο pacman όλο το διάστημα που ασχολείσαι... Κανένα πρόβλημα, ούτε ένα. Προβλήματα υπάρχουν μόνο με παλαιότερες εκδόσεις προγραμμάτων που μπορεί να χρειαστεί ένας developer, και τα dependencies τους. Απλά περιμένω να δω τι ετοιμάζει το Arch για το μέλλον, τώρα που το package managing είναι στο προσκήνιο (snaps, flatpaks, docker images κτλπ). Τρομερά δύσκολο, ε; Όχι, για μένα δεν είναι δύσκολο, γιαυτό και υποστήριξα ότι βρίσκεις workarounds σχεδόν για όλα. Αλλά δεν σημαίνει ότι είναι για όλους το ίδιο εύκολο. Όλοι οι υπολογιστες της τελευταίας δωδεκαετίας+ είτε διαθέτουν κάποιο αντιγραφικό DVD είτε υποστηρίζουν boot από USB stick. Άρα γιατί αυτή η εμμονή; Δεν είναι εμμονή, είναι θέμα φιλοσοφίας. Δεν μπορείς να αυτοαποκαλείσαι KISS διανομή και να έχεις 700mb install image, όταν το OpenSUSE για παράδειγμα έχει 100mb image. Στο κάτω κάτω η διανομή που καταναλώνει το περισσότερο bandwidth απο όλες, είναι το Arch, στα 600 πρώτα MB κολλάνε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Oxygene Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Κανένα πρόβλημα, ούτε ένα. Προβλήματα υπάρχουν μόνο με παλαιότερες εκδόσεις προγραμμάτων που μπορεί να χρειαστεί ένας developer, και τα dependencies τους. Απλά περιμένω να δω τι ετοιμάζει το Arch για το μέλλον, τώρα που το package managing είναι στο προσκήνιο (snaps, flatpaks, docker images κτλπ). Τα snaps, flatpaks δημιουργήθηκαν κυρίως γιατί σε διανομές όπως το Ubuntu και η Fedora συνειδητοποίησαν επιτέλους ότι οι package managers τους είναι ΓΤΠ (για να το πώ ωμά), ότι δηλαδή δεν μπορούν να κάνουν μια απλή αναβάθμιση χωρίς να σπάσει το σύμπαν ή χωρίς να ζητήσουν να αφαιρεθεί ολόκληρο το KDE ή το Gnome μαζί με ένα πακέτο. Στο Arch είναι διαφορετικά τα πράγματα γιατί έχει package manager που ΑΠΛΑ δουλεύει. Καλό είναι να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και τα snap packages είναι μία από αυτές. Όλες αυτές όμως είναι συμπληρωματικές λύσεις στον ήδη εξαιρετικό pacman, σκοπός τους δεν είναι να τον αντικαταστήσουν. Όχι, για μένα δεν είναι δύσκολο, γιαυτό και υποστήριξα ότι βρίσκεις workarounds σχεδόν για όλα. Αλλά δεν σημαίνει ότι είναι για όλους το ίδιο εύκολο. Μα υποτίθεται όποιος έχει εγκαταστήσει Arch γνωρίζει πώς να κάνει τουλάχιστον edit ένα αρχείο κειμένου. Γνωρίζει ακόμη ότι το Arch Wiki είναι το Α και το Ω για όλες του τις απορίες. Δεν είναι εμμονή, είναι θέμα φιλοσοφίας. Δεν μπορείς να αυτοαποκαλείσαι KISS διανομή και να έχεις 700mb install image, όταν το OpenSUSE για παράδειγμα έχει 100mb image. Στο κάτω κάτω η διανομή που καταναλώνει το περισσότερο bandwidth απο όλες, είναι το Arch, στα 600 πρώτα MB κολλάνε? Όταν η φιλοσοφία κοντράρεται με την κοινή λογική, η δεύτερη βγαίνει νικήτρια. Ένα πολύ βασικό παράδειγμα σου ανέφερα πριν, όταν ακόμα και πακέτα στο core βρίσκονται μια ή περισσότερες εκδόσεις πίσω κάτι που επίσης πάει κόντρα στην φύση της διανομής (bleeding edge). Το CD image καλύπτει 2 αρχιτεκτονικές και σε καμιά περίπτωση δεν πιστεύω ότι τα 700ΜΒ είναι περισσότερο KISS στις μέρες μας από τα 750MB για τους λόγους που σου ανέφερα και δεν θέλω να επαναλάβω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Σε κασετα βγαινει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Oxygene Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Σε κασετα βγαινει? Διάτρητες κάρτες ftw 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 "A standard 120 mm, 700 MB CD-ROM can actually hold about 737 MB (703 MiB) of data with error correction (or 847 MB total)." Νταξ το στριμωχνουμε σε σιντακι...το λυσαμε και αυτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Για ποιον λόγο στις εφαρμογές του KDE 5 να μην μπορώ να βάλω τόνους; Χρόνια πολλά έχω να το συναντήσω το πρόβλημα αυτό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmav99 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Παίζει να είναι το μακροβιότερο bug στην ιστορία του Qt... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Συνήθως έφευγε επιλέγοντας gr με variation extended στις ρυθμίσεις του KDE... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmav99 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2016 ή αλλάζοντας focus ή με ένα σωρό άλλα κουλά work arounds Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markelos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 Hello! long time no see Το archlinux.gr ήταν σε άλλα χέρια εδώ και 2 χρόνια και χτες μου είπαν ότι έχει λήξει το domain και έτσι το κατοχύρωσα. Λέμε να κάνουμε μια μάζωξη όσοι είμαστε ακόμα Αθήνα την άλλη βδομάδα. Όσοι μπορείτε ψηφίστε και προωθήστε. http://www.archlinux.gr http://lists.hellug.gr/pipermail/archlinuxgr/2016/000465.html https://foss.ntua.gr/poll/#/poll/LnRjziaVhf?encryptionKey=21HREpJKw4iOBXlzNJVtOtua1wbk3CDH6X7bkV5U 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Oxygene Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 Ωραίος! Μέσα είμαι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnyboy Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 άλλαξα gpu από nvidia 9800gt σε ati r9 390 και έγινε λίγο χαμος.έβγαλα τον driver της nvdia με pacman Sd αλλά το utils για να βγει θέλει το μισό σύστημα μαζί.για δώστε μια βοήθεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nplatis Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 (επεξεργασμένο) Προσπάθησε να βάλεις πρώτα τον driver της ATI (ποιον από τους δύο θέλεις; ), μήπως ικανοποιήσει αυτός τις εξαρτήσεις. Είναι πιθανό να σου βγάλει conflict με αυτόν της NVidia, οπότε απλώς του λες να βγάλει της Nvidia. Αν δεν μπαίνει, γράψε εδώ ποια πακέτα σου προτείνει να βγουν όταν βγάζεις το utils. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2016 από nplatis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα