pmav99 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Ένα ωραίο άρθρο για τo "upstream packaging" (snaps - flatpack) από τον Kyle Keen (keenerd): http://kmkeen.com/maintainers-matter Μου φαίνεται παράξενο που η συζήτηση γίνεται για το snap, που αν δεν κάνω λάθος υποστηρίζεται από το proprietary backend του Ubuntu AppStore προς το παρόν και όχι για το flatpack που προέρχεται από το gnome και την RH. Ακόμα πιο περίεργο βέβαια είναι ότι τόσα χρόνια κανένας δεν έδινε σημασία στο 0install και σε παρόμοιες προσπάθειες... Για την ιστορία, άλλο ένα αντίστοιχο Project: http://hpcugent.github.io/easybuild/ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fitriolis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Εσείς που ασχολείστε καιρό με Arch, πιστεύετε ότι έχετε κερδίσει περισσότερα απ'ότι έχετε χάσει αν χρησιμοποιούσατε μια πιο εύκολη διανομή; Άξιζε το διάβασμα και ο χρόνος που σπαταλήσατε για να το στήσετε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Εσείς που ασχολείστε καιρό με Arch, πιστεύετε ότι έχετε κερδίσει περισσότερα απ'ότι έχετε χάσει αν χρησιμοποιούσατε μια πιο εύκολη διανομή; Ναι. Κυριως γιατι το εστησα μια φορα οπως ακριβως θελω και απο τοτε απλα τρεχει και ρεει. Ουτε εκδοσεις, ουτε upgrades ουτε "service packs" κλπ Άξιζε το διάβασμα και ο χρόνος που σπαταλήσατε για να το στήσετε; Ναι, γιατι μιας και το εστησα εγω και οχι αλλοι για μενα, αν συμβει κατι ξερω ακριβως που να κοιταξω και δεν περιμενω απο ματσακονιες τυπου "safe mode" κλπ... 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Εσείς που ασχολείστε καιρό με Arch, πιστεύετε ότι έχετε κερδίσει περισσότερα απ'ότι έχετε χάσει αν χρησιμοποιούσατε μια πιο εύκολη διανομή; Άξιζε το διάβασμα και ο χρόνος που σπαταλήσατε για να το στήσετε; Ότι να ναι. Ποιά διανομή είναι πιο εύκολη? Εγώ κλαίω απο τα γέλια κάθε μέρα στην δουλειά να βλέπω άτομα με 10 χρόνια εμπειρία σε προγραμματισμό και διαχείρηση συστημάτων και κολλάνε σε απλά πράγματα λόγω της διανομής τους. Απλά μερικές διανομές κοιτάνε μπροστά, άλλες μένουν πίσω, και άλλες πουλάνε marketing. Προσωπικά πιστεύω ότι και το Arch αρχίζει να μένει πίσω, αλλά σίγουρα απο τις "εύκολες" διανομές που θα μου προτείνεις είναι χρόνια μπροστά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fitriolis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Μπορείς να μου πεις μια διανομή που κοιτάει μπροστά; Με ενδιαφέρει η άποψή σου γιατί βλέπω ότι είσαι άτομο χωρίς παρωπίδες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Μπορείς να μου πεις μια διανομή που κοιτάει μπροστά; Με ενδιαφέρει η άποψή σου γιατί βλέπω ότι είσαι άτομο χωρίς παρωπίδες Δεν θεωρώ ότι είμαι το ιδανικό άτομο για να απαντήσω κάτι τέτοιο, γιατί ίσως να μου διαφεύγουν αρκετές διανομές. 2 που μου έρχονται στο μυαλό είναι: http://www.alpinelinux.org/ και http://rancher.com/rancher-os/ Ίσως και άλλες όπως https://coreos.com/ αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει. Γενικά θεωρώ ότι το package managing έχει αποτύχει παταγωδώς στο Linux, μαζί ίσως και με άλλα πράγματα. Και αντί να το αντικαταστήσουν με κάτι αξιόλογο, συνεχίζουν να βρίσκουν εύκολες και γρήγορες λύσεις που ίσως δεν καταλήξουν πουθενά. Το Arch που ξέρω και χρησιμοποιώ, συνεχίζει και έχει έναν traditional package manager, που αν και είναι πολύ πιο απλός και γρήγορος απο των άλλων διανομών, δυστυχώς πάσχει απο τα ίδια προβλήματα που έχουν όλοι. Το AUR, αλλά και τα official packages, μένουν συχνά ορφανά ή πολύ πίσω. Έχω πολλά παραδείγματα πακέτων που δεν λειτουργούν καν. Δεν είναι λίγες οι φορές που PPAs του Ubuntu αναβαθμίζονται πιο γρήγορα απο ότι στο Arch πλέον. Επίσης έχουμε και το θέμα security, που πολλά vulnerabilities μένουν ανοιχτά για μέρες --> https://wiki.archlinux.org/index.php/CVE Αλλά γενικά πάντα βρίσκεις work arounds οπότε δεν είναι τόσο εκνευριστικό. Νομίζω ότι το Arch πάσχει περισσότερο απο τους χρήστες του, και απο τον τρόπο που τους εκμεταλλεύεται. Προσωπικά θέλω να βοηθήσω αλλά λίγο η έλειψη χρόνου λίγο η έλειψη της νοοτροπίας του Arch με απομακρύνουν. Νομίζω δεν υπάρχει όρεξη για αλλαγές, και αυτό είναι κάτι που μάλλον αναγκάζει όλα τα project να αποτύχουν αργά η γρήγορα. Α, τελευταίο το installation image, έχει φτάσει πλέον να μην χωράει σε CD. Τραγικό κατα την γνώμη μου. Γενικά πάντως το να λέμε εύκολες διανομές διανομές τύπου Ubuntu που απλά έχουν εύκολο installation, και μετά σπάνε πράγματα επειδή έχουν μείνει 2 χρόνια πίσω, ή γιατί δεν έχουν developers να ασχολούνται με αυτό, είναι επιπόλαιο, και δυστυχώς είναι κάτι που το κάνει το 99% του κόσμου που "ασχολείται" με Linux. Υ.Γ1 Αν θες πάντως να δοκιμάσεις το Arch, έχω γράψει έναν "οδηγό" για εγκατάσταση σε VirtualBox. Λογικά δουλεύει ακόμα. Υ.Γ2 Έχω home server στημένο σε Arch με Gnome ο οποίος παίζει σταθερά και απροβλημάτιστα για μήνες. Δεν φαντάζεσαι τι ώρες έχω φάει να εξηγώ σε κόσμο γιατι είναι σωστό αυτό που κάνω και πόσες απαρχαιωμένες απόψεις έχω ακούσει ότι θα έπρεπε να έχω Debian ή κάτι πιο αρχαίο και ότι το Gnome βαραίνει τον server μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmav99 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 και κολλάνε σε απλά πράγματα λόγω της διανομής τους elaborate please Δεν θεωρώ ότι είμαι το ιδανικό άτομο για να απαντήσω κάτι τέτοιο, γιατί ίσως να μου διαφεύγουν αρκετές διανομές. 2 που μου έρχονται στο μυαλό είναι: http://www.alpinelinux.org/ και http://rancher.com/rancher-os/ Ίσως και άλλες όπως https://coreos.com/ αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει. Είναι αυτές διανομές για desktop; Το AUR, αλλά και τα official packages, μένουν συχνά ορφανά ή πολύ πίσω. Έχω πολλά παραδείγματα πακέτων που δεν λειτουργούν καν. Για την ιστορία, πόσα πακέτα κάνεις maintain; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 1) Δεν έχω σκοπό να μπώ σε αντιπαράθεση, με ρώτησε κάτι και απάντησα. 2) Δεν είναι για Desktop αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μια διανομή πρέπει να μένει στην ίδια κατάσταση επειδή απλά δουλεύει. Το να έχω σταματήσει να ψάχνω πακέτα απο τον pacman και να τα κατεβάζω είτε απο τα sites των εταιριών έτοιμα έιτε απο Docker σημαίνει κάτι αρκετά αρνητικό για μια διανομή. 3) Έχω φτιάξει 2 πακέτα (μέσα σε ένα σάββατο) αλλά δεν τα ανέβασα ποτέ γιατί δεν τα χρειάστηκα τελικά. Προσωπικά τυχαίνει να δουλεύω σε open source project τα τελευταία 2 χρόνια και έχω προσφέρει κώδικα, bug reports, και έχω βοηθήσει να φτιαχτούν features και bugs σε πολλά μικρά και μεγάλα open source projects. Για την ιστορία. Υ.Γ το Alpine είναι και για Desktop. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmav99 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 1. Ποια αντιπαράθεση; Είπες κάτι, σε ρώτησα τι εννοείς και δεν απαντάς. Ομοίως, όταν χρησιμοποιείς εκφράσεις όπως «συχνά ορφανά» και «πολλά παραδείγματα» χωρίς να δίνεις στοιχεία, μη σου φαίνεται περίεργο να σου ζητούν να στηρίξεις τη θέση σου. 2. Όταν ο άλλος ρωτάει τι διανομή να βάλει στο PC του εσύ λοιπόν θα του απαντήσεις προτείνοντάς του distros που δημιουργήθηκαν για containers σε servers; 3. Το τι κάνεις σε άλλα projects δεν έχει σχέση. Για το arch γκρίνιαξες όχι για τα άλλα projects. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 1) Δεν μου φαίνεται περίεργο, απλά δεν έχω όρεξη. Παραδείγματα υπάρχουν άπειρα, το IntelliJ IDEA μένει 2 βδομάδες πίσω κάθε φορά, το Seafile δεν παίζει καθόλου (ενώ είναι αστείο το να το βάλεις απο το official site), το virtuoso δεν υπήρχε καν πριν λίγο καιρό (ένα απο τα πακέτα που είχα φτιάξει αλλά δεν το ανέβασα), το BaseX μένει πίσω τους τελευταίους 6-7 μήνες. 2) Δεν του πρότεινα να βάλει καμία απο αυτές. Arch προτείνω γενικότερα. Απλά έγραψα και το γιατί θεωρώ ότι το Arch έχει προβλήματα. 3) Θα γκρινιάζω όσο θέλω. Δεν έχω μετοχές, και μπορώ να κρίνω όσο και όποτε θέλω. Και στο κάτω κάτω δεν είμαι υποχρεωμένος να προσφέρω. Επειδή μου φαίνεται ότι θέλεις να σου λέμε ότι έχεις πάντα δίκιο (και δυστυχώς είμαι απο τα άτομα που στο έχω πει αρκετές φορές), έχεις δίκιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nplatis Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 1) Δεν μου φαίνεται περίεργο, απλά δεν έχω όρεξη. Παραδείγματα υπάρχουν άπειρα, το IntelliJ IDEA μένει 2 βδομάδες πίσω κάθε φορά, το Seafile δεν παίζει καθόλου (ενώ είναι αστείο το να το βάλεις απο το official site), το virtuoso δεν υπήρχε καν πριν λίγο καιρό (ένα απο τα πακέτα που είχα φτιάξει αλλά δεν το ανέβασα), το BaseX μένει πίσω τους τελευταίους 6-7 μήνες. Από αυτά που αναφέρεις, εκτός από το IntelliJ τα υπόλοιπα είναι στο AUR (αν δεν κάνω λάθος). Άρα όπως ξέρεις καλά είναι εντελώς ανεπίσημα πακέτα που φτιάχνουν χρήστες και τίποτα περισσότερο. Το να θεωρείς μειονέκτημα της διανομής το γεγονός ότι ανεπίσημα πακέτα αργούν να ενημερωθούν ή ακόμα και δεν δουλεύουν είναι εντελώς άτοπο και άδικο. Αν έστελνες email σε αντίστοιχο ύφος γκρίνιας στους συντηρητές αυτών των πακέτων επειδή δεν τα ενημερώνουν γρήγορα τι απάντηση περίμενες να πάρεις;... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 (επεξεργασμένο) Είπα ότι θεωρώ ότι το Arch δεν εκμεταλλέυεται σωστά το user base του. Έχει κολλήσει σε ένα παλιό σύστημα με mail-list, forums, κτλπ. Θα έπρεπε να δωθεί μεγαλύτερη βάση σε ένα πιο μοντέρνο site που να βοηθάει τους users να ασχοληθούν περισσότερο με πράγματα που χρειάζονται. Θα έπρεπε αφού έχει πιο "δυνατούς" χρήστες να τους δίνει τρόπους να κάνουν contribute. Άλλες διανομές έχουν φάτσα κάρτα το "How to contribute", στο Arch πρέπει να ψάξεις περισσότερο από ότι θα έπρεπε, και είναι και άγνωστο αν θα σε βγάλει κάπου. Και φυσικά και τα ανεπίσημα πακέτα έχουν σημασία. Αλλιώς να λέμε στον κόσμο ότι το AUR είναι ένα repository που αν είσαι τυχερός κάτι θα πάει καλά, αλλά μάλλον ξέχασε το. Το Ubuntu είναι για κλάματα π.χ στα universe repositories πως τα λένε, που ακόμα και security fixes μπορεί να μην φτιαχτουν ποτέ (και είναι πακέτα που περνάνε στα official repos!!!!) Έχω κάνει ένα report σε ένα γνωστό πακέτο που έχει μείνει 4 μήνες πίσω απο το Debian, απο τον Μάρτιο, και δεν το έχει πάρει χαμπάρι κανείς, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει maintainer. Και αυτό το report το έκανα μόνο και μόνο για να αποδείξω κάποια πράγματα στους Ubuntaκιδες συναδέλφους. Όσο για τα πακέτα που μένουν πίσω, είναι δυνατόν να κάνω 7 μήνες εγώ report to out of date? Δεν μπορεί να μπει ο maintainer στην Announce mail list? Υ.Γ μόλις τσεκαρα το IntelliJ, 1 μήνα μετά ακόμα flagged. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2016 από Luciddream Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nplatis Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Πάντως εκφράζεσαι μάλλον απόλυτα και φτάνεις να δίνεις λάθος εντύπωση. Τα AUR έχει πάνω από 30.000 πακέτα και έχεις πέσει σε 3-4 που δεν έχουν καλό maintainer. Εγώ από την άλλη ζήτημα είναι να έχω συναντήσει πρόβλημα σε 1-2 πακέτα του AUR από όσα έχει τύχει να χρησιμοποιήσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
N.A.S.A. Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Ναι. Κυριως γιατι το εστησα μια φορα οπως ακριβως θελω και απο τοτε απλα τρεχει και ρεει. Ουτε εκδοσεις, ουτε upgrades ουτε "service packs" κλπ Ναι, γιατι μιας και το εστησα εγω και οχι αλλοι για μενα, αν συμβει κατι ξερω ακριβως που να κοιταξω και δεν περιμενω απο ματσακονιες τυπου "safe mode" κλπ... Δεν θεωρώ ότι είμαι το ιδανικό άτομο για να απαντήσω κάτι τέτοιο, γιατί ίσως να μου διαφεύγουν αρκετές διανομές. 2 που μου έρχονται στο μυαλό είναι: http://www.alpinelinux.org/ και http://rancher.com/rancher-os/ Ίσως και άλλες όπως https://coreos.com/ αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει. Γενικά θεωρώ ότι το package managing έχει αποτύχει παταγωδώς στο Linux, μαζί ίσως και με άλλα πράγματα. Και αντί να το αντικαταστήσουν με κάτι αξιόλογο, συνεχίζουν να βρίσκουν εύκολες και γρήγορες λύσεις που ίσως δεν καταλήξουν πουθενά. Το Arch που ξέρω και χρησιμοποιώ, συνεχίζει και έχει έναν traditional package manager, που αν και είναι πολύ πιο απλός και γρήγορος απο των άλλων διανομών, δυστυχώς πάσχει απο τα ίδια προβλήματα που έχουν όλοι. Το AUR, αλλά και τα official packages, μένουν συχνά ορφανά ή πολύ πίσω. Έχω πολλά παραδείγματα πακέτων που δεν λειτουργούν καν. Δεν είναι λίγες οι φορές που PPAs του Ubuntu αναβαθμίζονται πιο γρήγορα απο ότι στο Arch πλέον. Επίσης έχουμε και το θέμα security, που πολλά vulnerabilities μένουν ανοιχτά για μέρες --> https://wiki.archlinux.org/index.php/CVE Αλλά γενικά πάντα βρίσκεις work arounds οπότε δεν είναι τόσο εκνευριστικό. Νομίζω ότι το Arch πάσχει περισσότερο απο τους χρήστες του, και απο τον τρόπο που τους εκμεταλλεύεται. Προσωπικά θέλω να βοηθήσω αλλά λίγο η έλειψη χρόνου λίγο η έλειψη της νοοτροπίας του Arch με απομακρύνουν. Νομίζω δεν υπάρχει όρεξη για αλλαγές, και αυτό είναι κάτι που μάλλον αναγκάζει όλα τα project να αποτύχουν αργά η γρήγορα. Α, τελευταίο το installation image, έχει φτάσει πλέον να μην χωράει σε CD. Τραγικό κατα την γνώμη μου. Γενικά πάντως το να λέμε εύκολες διανομές διανομές τύπου Ubuntu που απλά έχουν εύκολο installation, και μετά σπάνε πράγματα επειδή έχουν μείνει 2 χρόνια πίσω, ή γιατί δεν έχουν developers να ασχολούνται με αυτό, είναι επιπόλαιο, και δυστυχώς είναι κάτι που το κάνει το 99% του κόσμου που "ασχολείται" με Linux. Υ.Γ1 Αν θες πάντως να δοκιμάσεις το Arch, έχω γράψει έναν "οδηγό" για εγκατάσταση σε VirtualBox. Λογικά δουλεύει ακόμα. Υ.Γ2 Έχω home server στημένο σε Arch με Gnome ο οποίος παίζει σταθερά και απροβλημάτιστα για μήνες. Δεν φαντάζεσαι τι ώρες έχω φάει να εξηγώ σε κόσμο γιατι είναι σωστό αυτό που κάνω και πόσες απαρχαιωμένες απόψεις έχω ακούσει ότι θα έπρεπε να έχω Debian ή κάτι πιο αρχαίο και ότι το Gnome βαραίνει τον server μου. Είπα ότι θεωρώ ότι το Arch δεν εκμεταλλέυεται σωστά το user base του. Έχει κολλήσει σε ένα παλιό σύστημα με mail-list, forums, κτλπ. Θα έπρεπε να δωθεί μεγαλύτερη βάση σε ένα πιο μοντέρνο site που να βοηθάει τους users να ασχοληθούν περισσότερο με πράγματα που χρειάζονται. Θα έπρεπε αφού έχει πιο "δυνατούς" χρήστες να τους δίνει τρόπους να κάνουν contribute. Άλλες διανομές έχουν φάτσα κάρτα το "How to contribute", στο Arch πρέπει να ψάξεις περισσότερο από ότι θα έπρεπε, και είναι και άγνωστο αν θα σε βγάλει κάπου. Και φυσικά και τα ανεπίσημα πακέτα έχουν σημασία. Αλλιώς να λέμε στον κόσμο ότι το AUR είναι ένα repository που αν είσαι τυχερός κάτι θα πάει καλά, αλλά μάλλον ξέχασε το. Το Ubuntu είναι για κλάματα π.χ στα universe repositories πως τα λένε, που ακόμα και security fixes μπορεί να μην φτιαχτουν ποτέ (και είναι πακέτα που περνάνε στα official repos!!!!) Έχω κάνει ένα report σε ένα γνωστό πακέτο που έχει μείνει 4 μήνες πίσω απο το Debian, απο τον Μάρτιο, και δεν το έχει πάρει χαμπάρι κανείς, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει maintainer. Και αυτό το report το έκανα μόνο και μόνο για να αποδείξω κάποια πράγματα στους Ubuntaκιδες συναδέλφους. Όσο για τα πακέτα που μένουν πίσω, είναι δυνατόν να κάνω 7 μήνες εγώ report to out of date? Δεν μπορεί να μπει ο maintainer στην Announce mail list? Υ.Γ μόλις τσεκαρα το IntelliJ, 1 μήνα μετά ακόμα flagged. @tritonas00 συμφωνω, για τους ιδιους ακριβως λογους. @Luciddream Ενταξει, οσοι δουλευουν με Linux, γνωριζουν τα υπερ και τα κατα. Το package managment (apt-pacman-zypper κτλ) ειναι αρκετα καλο, σε συγκριση με αυτα που προσφερει και με το χαος που εχει επωμιστει να διαχειριστει. Οχι τελειο..αλλα αρκετα καλο. Τιποτα δεν ειναι τελειο. Αλλα, τελεια διαχειριση δεν κανει ουτε η Μicrosoft, πχ. με τα .exe του Ουκρανου χακερ, που εγκαθιστα ο average Joe ως screensavers. Αυτη, δεν κανει ΚΑΘΟΛΟΥ διαχειριση του Λογισμικου. Σε ενα προιον, το οποιο ειναι επι πληρωμη, μιας εταιρειας που το εργατικο δυναμικο αριθμει χιλιαδες πληρωμενους υπαλληλους. Ολοι θα θελαμε πληρη υποστηριξη στις διανομες μας, απο πολλους,εμπειρους, ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ devs/maintainers/artists/user-supporters, αλλα.. αφου αυτο σχεδον δεν υφισταται στο Μοντελο του Δωρεαν ,ανοικτου κωδικα, Ελευθερου, collaborative, GNU/Linux... τοτε μενουμε με αυτα που εχουμε. Αυτο που εχουμε λοιπον, ειναι διαφορες Διανομες (ευκολες/δυσκολες - δεν εχει σημασια..) που προσφερουν ο,τι προσφερουν, με τα υπερ τους, και τα κατα τους. Αυτο ειναι ολο. Εμεις επιλεγουμε το τι θα εγκαταστησουμε. Σε πολλα που ειπες, με βρισκεις συμφωνο. Ορφανα πακετα, χωρις maintainers.. Λογισμικο flagged out-of-date. Κενα ασφαλειας.. Γινεται οτι καλυτερο μπορει να γινει, βαση της δομης/υποδομης της εκαστοτε Διανομης. Απλα, αυτο. Βεβαια, το AUR, δεν ειναι το επισημο αποθετηριο του Arch, οποτε..δεν παραπονιομαστε. Ειναι απλως, ενα κερασακι στην τουρτα. Ενα δωρο, που μας ερχεται -απο καλη θεληση- απο ανθρωπους σαν εσενα και εμενα. Τα ξερεις αυτα, το γνωριζω..αναφορικα το λεω. Δε γουσταρω να κανω bashing σε οποιονδηποτε εχει μια αλλη, διαφορετικη, οποιαδηποτε αποψη περι Linux. Ειναι γελοιο και ειναι κατι που μισω στην κοινοτητα. Ολοι εχουμε το δικαιωμα της επιλογης, οποιαδηποτε και αν ειναι αυτη, και επιλεγουμε οτι γουσταρουμε και οτι θεωρουμε πως μας βολευει. Η φιλοσοσφια πισω απο την καθε Διανομη, ειναι διαφορετικη, και αφου εμεις ειμαστε απλως χρηστες, οφειλουμε να σεβαστουμε αυτη τη φιλοσοφια. Απο Mint μεχρι Gentoo. Αν επιθυμουμε να εχουμε "λογο", γινομαστε devs, maintainers, translators, artists..whatever της αγαπημενης μας Διανομης. Και τοτε μονο, αφου εχουμε προσφερει απο τον προσωπικο μας χρονο και κοπο, μπορουμε να συζητησουμε τα της Διανομης. Αποψεις φυσικα, μπορουμε να εκφερουμε ολοι μας, περι μιας Διανομης. Αλλα αυτο ειναι και ταυτοχρονα κατι ανουσιο, με την εννοια που ανεφερα πιο πανω. Σημαντικο ειναι να υπαρχει βοηθεια αναμεσα στους χρηστες. Να μην λειτουργουμε ελιτιστικα. Σε ολα τα fora οπως και εδω, υπαρχουν ατομα με αποριες και προβληματα, που χρηζουν βοηθειας. Βοηθεια, την οποια ΕΜΕΙΣ πρεπει να παρεχουμε, αφου ενστερνιζομαστε τη "Δυναμη" της κοινοτητας. Αν δεν κανουμε ουτε αυτο, τοτε ειμαστε οι χειροτεροι υποκριτες ολων, δυστυχως. Σορρυ αν κουρασα με το ποστ, και ξαναλεω.. σε αρκετα που ειπες, συμφωνω. Απλα, το να συμφωνω μονο, δεν αλλαζει κατι προς το καλυτερο.. Μακαρι να ημουν προγραμματιστης... Καλη Κυριακη σε ολους! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Συμφωνώ με αυτά που είπες εκτός απο το παρακάτω, που ειπώθηκε και χτες. Αν επιθυμουμε να εχουμε "λογο", γινομαστε devs, maintainers, translators, artists..whatever της αγαπημενης μας Διανομης.Και τοτε μονο, αφου εχουμε προσφερει απο τον προσωπικο μας χρονο και κοπο, μπορουμε να συζητησουμε τα της Διανομης. Ο καθένας μπορεί να έχει λόγο, και να εκφράζει την άποψη του. Αν μια διανομή, ή η κοινότητα της διανομής, αγνοεί ή ακόμα χειρότερα αποτρέπει τους χρήστες της απο το να την εκφράζουν, ή να προσφέρουν με τον τρόπο τους, τότε είναι δικό της πρόβλημα. Και αν και δεν έχω ασχοληθεί αρκετά, το Arch δεν μου φαίνεται απο τις διανομές που δίνει έμφαση στην κοινότητα. Υπάρχουν άλλες διανομές που το κάνουν αυτό (OpenSuse, Fedora, Mageia) Επίσης ένα comment πάνω στο: Δε γουσταρω να κανω bashing σε οποιονδηποτε εχει μια αλλη, διαφορετικη, οποιαδηποτε αποψη περι Linux.Ειναι γελοιο και ειναι κατι που μισω στην κοινοτητα. Οι fanboys του Linux είναι απο τους χειρότερους που έχω συναντήσει. Είχα προσπαθήσει κάποτε να εξηγήσω γιατί το madVR με xySubFilter είναι καλύτερο απο το VLC, μόνο δεν πέσαν να με φάνε. Το αστείο είναι ότι η συζήτηση ξεκίνησε με εμένα να υπερασπίζομαι το Arch, αλλά μου αρέσει, keep it coming. Quote of the day: https://www.archlinux.org/download/ The image can be burned to a CD, mounted as an ISO file, or be directly written to a USB stick using a utility like `dd`. ISO Size: 749.0 MB 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα