nplatis Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Συμφωνω μονο στην περιπτωση που εχεις παραπανω απο ενα DE Αν εχεις ενα θεωρω ειναι σαφως πιο γρηγορο να κανεις login σε tty και να ανοιγει το γραφικο, δεν το βρισκω μη φιλικο αν το στησεις μια φορα και ειναι το ιδιο πραγμα ακριβως αν κολλησει κατι στην εκκινηση Γιατί λες ότι είναι πιο γρήγορο να κάνεις login στην κονσόλα; Νομίζω ότι ο login manager είναι μάλλον ελαφρύς (γενικά) ώστε να μην επηρεάζει σημαντικά τον χρόνο που περιμένεις μέχρι να μπορείς να κάνεις login. Επιπλέον αν είσαι ο μόνος χρήστης στο σύστημα συνήθως στον login manager δεν χρειάζεται να γράψεις το username (κρατάει το προηγούμενο) αλλά μόνο το password, επομένως γλυτώνεις κάτι από εκεί. Τελικά πάντως νομίζω ότι η κυριότερη χρησιμότητα είναι αισθητική: αν προτιμάς να βλέπεις μια ωραία εικόνα αντί για μια μαύρη οθόνη βάζεις login manager. Μετά είναι ζήτημα συνήθειας και... πολλή συζήτηση για ένα όχι ουσιώδες θέμα.
tritonas00 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 autologin σε tty -> εκκινηση X απο .bash_profile -> εκκινηση openbox απο xinitrc, χρονια τωρα. απλα πραματα.
mitsosbmx Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 παιδια τα φώτα σας θα ήθελα παρακαλώ.Στα ξαφνικά(μάλλον μετα απο κάποιο update αν και δεν βρήκα κάποιο σχετικό πακέτο στα logs) τα magnet links σταμάτησαν να ανοίγουν στο deluge και αντ'αυτού ανοίγει ένα κένο παράθυρο στον chromium. xdg-mime query default application/x-bittorrent deluge.desktop xdg-mime query default x-scheme-handler/magnet deluge.desktop τα associations φαίνονται εντάξει και όλα τα αλλα αρχέια και application δουλεύουν όπως πρέπει.έχετε καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει??(Το πρόβλημα έιναι σίγουρα των xdg-utils καθώς είναι ανεξάρτητο browser και torrent client)
VaggD Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) Θέλω να εγκαταστήσω τα arch σε ένα από τα partition του δεύτερου σκληρού.(Στον πρώτο σκληρό έχω Windows 10 uefi). Θέλω λίγη βοήθεια με τον bootloader με τον grub δεν είχα επιτυχία οπότε λέω να δοκιμάσω με efi.. Και με τους δύο bootloaders με βγάζει απευθείας στα Windows επίσης δεν εμφανίζει τον δεύτερο δίσκο στο boot options. Τα Windows διαβάζουν κανονικά τα partitions του δεύτερου σκληρού εκτός αυτού που έχει τα arch.. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2016 από VaggD
ypoptos1 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Θέλω να εγκαταστήσω τα arch σε ένα από τα partition του δεύτερου σκληρού.(Στον πρώτο σκληρό έχω Windows 10 uefi). Θέλω λίγη βοήθεια με τον bootloader με τον grub δεν είχα επιτυχία οπότε λέω να δοκιμάσω με efi.. Και με τους δύο bootloaders με βγάζει απευθείας στα Windows επίσης δεν εμφανίζει τον δεύτερο δίσκο στο boot options. Τα Windows διαβάζουν κανονικά τα partitions του δεύτερου σκληρού εκτός αυτού που έχει τα arch.. Ο bootloader θα πρέπει να εγκατασταθεί στον δίσκο εκκίνησης, δηλαδή αυτός που έχεις εγκαταστήσει τα Windows. Εσύ μάλλον τον βάζεις στον δεύτερο δίσκο που εγκαθιστάς το Arch και επομένως δεν τον διαβάζει ο υπολογιστής κατά την εκκίνηση. Συνήθως ο δίσκος εκκίνησης είναι ο sda οπότε η εντολή για τον grub (που χρησιμοποιώ) εγώ θα είναι: grub-install /dev/sda Φυσικά πρώτα θα πρέπει να εγκαταστήσεις και να τρέξεις το os-prober Επίσης, έλεγξε τις ρυθμίσεις του BIOS στις επιλογές uefi. Νομίζω πρέπει να τις βάλεις συμβατές με efi
the other one Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Μπορείς αν θες να έχεις πολλαπλά ESPs το windows με το δικό του και το linux ( ή τα linux αν έχεις πολλά ) με το δίκό τους και να διαλέγεις κατά το boot μέσα απ' το UEFI ποιο θα φορτώσει εγώ έτσι το χω κάνει για να χω το κεφάλι μου ήσυχο αν γίνει μαλακία στο ένα να μπορώ να μπουτάρω απ' τα υπόλοιπα κανονικά.
pmav99 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Κάποιος ρωτούσε για το pacaur σε σχέση με apacman. Το δοκίμασα και είναι όντως καλύτερο από apacman. Καλύτερα σχεδιασμένο user intefrace και περισσότερα features 1
SV8XXX Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Καινούργιος εδώ και θέλω την βοήθεια σας, ευχαριστώ δε για αυτήν προκαταβολικά. Εγκατέστησα το "pacaur" για να έχω ταυτόχρονη ενημέρωση repos & aur, καθώς και λιγότερες ερωτησεις απο το πρόγραμμα στη διαδικασία εγκατάστασης. Εγκατέστησα λοιπόν ενα πρόγραμμα απο πηγαίο με τον arch way, εφτιαξα PKBUILD όλα καλά, εκανε το tarball το εγκατέστησα ολα τέλεια. Γιατί όμως και ο pacaur & o apacman δεν καταλαβαίνουν οτι είναι εγκατάσταση απο sourse code και οχι απο AUR ; Μετα απο την εντολή "pacaur -Syu" ψάχνει να βρεί το πακέτο στον aur δεν το βρίσκει και γκρινιάζει. :: gjay is not present in AUR -- skipping. Δεν κάνω κάτι καλά ; Το yaourt δεν βγάζει πρόβλημα. (Βέβαια πρόβλημα δεν είναι μιά ειδοποίηση μόνο αλλα ...) [chris@arch ~]$ pacaur -Syu :: Synchronizing package databases... core is up to date extra is up to date community is up to date multilib is up to date archlinuxfr is up to date :: Starting full system upgrade... there is nothing to do :: Starting AUR upgrade... :: gjay is not present in AUR -- skipping there is nothing to do [chris@arch ~]$ [chris@arch ~]$ yaourt -Syu :: Synchronizing package databases... core is up to date extra is up to date community is up to date multilib is up to date archlinuxfr is up to date [chris@arch ~]$
jim_p Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Μα δεν υπαρχει το gjay στο aur... https://aur.archlinux.org/packages/?O=0&K=gjay
SV8XXX Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Μα δεν υπαρχει το gjay στο aur... https://aur.archlinux.org/packages/?O=0&K=gjay Μα ναί δεν υπάρχει για αυτό το εγκατέστησα απο source . Ότι εγκαθιστώ εκτός aur θα μου το χτυπάει, και η λίστα θα μεγαλώνει??? Φχαριστώ για την άμεση απάντηση Jim_p.
jim_p Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Ναι, γιατι απ' οτι φαινεται το yaourt το αγνοει ενω το pacaur οχι. Κανε ενα τοπικο repo και ριχνε τα μεσα αν σε απασχολει τοσο πολυ. 1
SV8XXX Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Ναι, γιατι απ' οτι φαινεται το yaourt το αγνοει ενω το pacaur οχι. Κανε ενα τοπικο repo και ριχνε τα μεσα αν σε απασχολει τοσο πολυ. χμ.. μου πέρασε απ το μυαλό το δοκίμασα αλα δεν κατάφερα να το φτιάξω με τη μία και το παράτησα προσορινά,σκευτόμενος οτι κάτι δεν κανω καλα αν και κοιταξα σχεδον τα πάντα. ty. Edit. Τελικά έφτιαξα local repo και ολα ok. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2016 από SV8XXX
pmav99 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Μόλις φτιάξεις local PKGBUILD και το χτίσεις, το εγκαθιστάς με pacman -U ./path/to/package
najinblue3 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Σημερα το εγκατατεστησα σε Macbook pro mid 15, ολα καλα χωρις κανενα προβλημα, αναγνωρισε το wi-fi κατευθειαν κατι που μου εκανε εντυπωση, μια ερωτηση. Για μειλ εγκατεστησα Claws, υπαρχει καλυτερη επιλογη?
jim_p Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Αν θες κατι ελαφρυ, μεινε στο claws. Αν θες κατι πληρες, τοτε thunderbird. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα