nplatis Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Γιατι μακρια? Γιατι αν τυχον και παθει κατι ο X, η για οποιοδηποτε λογο θελει ο ανρθωπος να βγει σε tty να κανει τη στραβομαρα του θα πρεπει να κλεινει services, ελπιζοντας οτι δεν θα κολησει σε μαυρη οθονη με τον dm κρεμασμενο Ομολογώ δεν καταλαβαίνω. Αν ανησυχείς για κρεμάσματα του X server ενεργοποιείς το Ctrl+Alt+Backspace που τον σκοτώνει και είσαι καλυμμένος στο 99% των περιπτώσεων. Επίσης για να πας σε tty πατάς Ctrl+Alt+2/3/4 κ.λπ. και είσαι έτοιμος. Μάλιστα αυτό δουλεύει στο 99% των περιπτώσεων, ακόμα και με κολλημένο το γραφικό περιβάλλον, οπότε βγαίνεις σε tty, κάνεις restart το service του display manager και είσαι μια χαρά... παω με το νανο /etc/pacman.conf ενω το βαζω τιποτα... δε το βρισκει... Τι εννοείς δεν το βρίσκει; Δεν βρίσκει το αποθετήριο ή το πακέτο; Έκανες pacman -Syy ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ilias95 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Επιβεβαιώνω κι εγώ που όλο και κάτι θα καταφέρω να χαλάσω συνήθως με ένα ctrl+alt+n ή κλείσιμο το service είμαι μια χαρά. Το έχω κάνει ουκ ολίγες φορές χωρίς κανένα πρόβλημα. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι κι εγώ αναρωτιέμαι γιατί χρησιμοποιώ display manager αφού τον έχω ρυθμίσει να κάνει autologin, αλλά anyway (βαριόμουν πάρα πολύ να ψάξω για διαφορετικό τρόπο autologin I guess ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
-nf3rn0_MaSt3R Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Ομολογώ δεν καταλαβαίνω. Αν ανησυχείς για κρεμάσματα του X server ενεργοποιείς το Ctrl+Alt+Backspace που τον σκοτώνει και είσαι καλυμμένος στο 99% των περιπτώσεων. Επίσης για να πας σε tty πατάς Ctrl+Alt+2/3/4 κ.λπ. και είσαι έτοιμος. Μάλιστα αυτό δουλεύει στο 99% των περιπτώσεων, ακόμα και με κολλημένο το γραφικό περιβάλλον, οπότε βγαίνεις σε tty, κάνεις restart το service του display manager και είσαι μια χαρά... Τι εννοείς δεν το βρίσκει; Δεν βρίσκει το αποθετήριο ή το πακέτο; Έκανες pacman -Syy ; [archlinuxfr] SigLevel = Never Server = http://repo.archlinux.fr/$arch το εφτιαξα απλα το εβαζα στο τελος και μου ελεγε δεν υπαρχει το yaourt τωρα το εβαλα κατω απο το multi... και επαιξε! ωραια απλα τωρα εκανα εγκατασταση το alsa-utils και μου βγαζει το παρακατω στο test $ speaker-test -c 2 speaker-test 1.1.1 Playback device is default Stream parameters are 48000Hz, S16_LE, 2 channels Using 16 octaves of pink noise ALSA lib pcm_dmix.c:1029:(snd_pcm_dmix_open) unable to open slave Playback open error: -2,No such file or directory επισης παιδια το yaourt απλα μου βρισκει στην ουσια προγραμματα που δεν μπορω να βρω με το pacman -S οπως πχ το google-chrome; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nplatis Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 επισης παιδια το yaourt απλα μου βρισκει στην ουσια προγραμματα που δεν μπορω να βρω με το pacman -S οπως πχ το google-chrome; Γενικά στο Arch (σχεδόν) όλες οι απαντήσεις που θα χρειαστείς βρίσκονται στο (συνήθως εξαιρετικό) wiki. Δες λοιπόν τα άρθρα για το AUR και για AUR Helpers. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thomasG4 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Γενικά στο Arch (σχεδόν) όλες οι απαντήσεις που θα χρειαστείς βρίσκονται στο (συνήθως εξαιρετικό) wiki. Έτσι ακριβώς 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
-nf3rn0_MaSt3R Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 καλα εννοειται και αυτο διαβαζω απλα ρωτησα και εδω, οκ οκ! για τον ηχο και τα γραφικα καμια βοηθεια μοναχα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
-nf3rn0_MaSt3R Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) παιδια να ρωτησω εδω Hide GRUB unless the Shift key is held down In order to achieve the fastest possible boot, instead of having GRUB wait for a timeout, it is possible for GRUB to hide the menu, unless the Shift key is held down during GRUB's start-up. In order to achieve this, you should add the following line to /etc/default/grub: GRUB_FORCE_HIDDEN_MENU="true" Then create the file in [1], make it exectuable, and regenerate the grub configuration: # chmod a+x /etc/grub.d/31_hold_shift# grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg εχω βαλει το GRUB_F... μεσα στο /etc/default/grub με το nano και το εβαλα μετα το grub_default=0 και μετα λεει then create the file in [1]... πρεπει να κανω αντιγραφη ολο το [1] που μου δινει; δε μπορω να καταλαβω μπορει καποιος να βοηθησει; πως θα το κανω αντιγραφη; επισης παιδια εσεις που ειστε πιο εμπειροι τελικα να βαλω display manager; προτινεται καποιον συγκεκριμενο για το xfce4 που εχω βαλει; Επεξ/σία 27 Απριλίου 2016 από -nf3rn0_MaSt3R Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rurouni89 Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2016 παιδια να ρωτησω εδω Hide GRUB unless the Shift key is held down In order to achieve the fastest possible boot, instead of having GRUB wait for a timeout, it is possible for GRUB to hide the menu, unless the Shift key is held down during GRUB's start-up. In order to achieve this, you should add the following line to /etc/default/grub: GRUB_FORCE_HIDDEN_MENU="true" Then create the file in [1], make it exectuable, and regenerate the grub configuration: # chmod a+x /etc/grub.d/31_hold_shift# grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg εχω βαλει το GRUB_F... μεσα στο /etc/default/grub με το nano και το εβαλα μετα το grub_default=0 και μετα λεει then create the file in [1]... πρεπει να κανω αντιγραφη ολο το [1] που μου δινει; δε μπορω να καταλαβω μπορει καποιος να βοηθησει; πως θα το κανω αντιγραφη; επισης παιδια εσεις που ειστε πιο εμπειροι τελικα να βαλω display manager; προτινεται καποιον συγκεκριμενο για το xfce4 που εχω βαλει; τρελά έμπειρος δεν είμαι αλλά χρησιμοποιώ την εντολή για να μπώ στα γραφικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warlock9_0 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 χάζευα αυτό https://wiki.archlinux.org/index.php/AUR_helpers#Comparison_table και βλέπω πως το apacman που χρησιμοποιώ είναι το αμέσως λιγοτερο χειρότερο απο το yaourt χρησιμοποιεί κανείς κάποιον helper? είναι όντως τόσο καλύτερο το pacaur πχ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Εγώ pacaur χρησιμοποιώ. Απλό, ίδιες εντολές με pacman. yaourt δεν έχω βάλει ποτέ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nplatis Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Μέχρι τώρα yaourt, με αφορμή το σχόλιό σου δοκιμάζω και τον pacaur. Μου φαίνεται πιο γρήγορος, αλλά αυτά ως γνωστόν μπορεί να είναι εντυπώσεις! Νομίζω ότι από τον yaourt μου άρεσε που στα πακέτα του aur σου εμφανίζει τα τελευταία σχόλια, όλο και κάτι χρήσιμο μπορεί να δεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ypoptos1 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 παιδια να ρωτησω εδω Hide GRUB unless the Shift key is held down In order to achieve the fastest possible boot, instead of having GRUB wait for a timeout, it is possible for GRUB to hide the menu, unless the Shift key is held down during GRUB's start-up. In order to achieve this, you should add the following line to /etc/default/grub: GRUB_FORCE_HIDDEN_MENU="true" Then create the file in [1], make it exectuable, and regenerate the grub configuration: # chmod a+x /etc/grub.d/31_hold_shift# grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg εχω βαλει το GRUB_F... μεσα στο /etc/default/grub με το nano και το εβαλα μετα το grub_default=0 και μετα λεει then create the file in [1]... πρεπει να κανω αντιγραφη ολο το [1] που μου δινει; δε μπορω να καταλαβω μπορει καποιος να βοηθησει; πως θα το κανω αντιγραφη; επισης παιδια εσεις που ειστε πιο εμπειροι τελικα να βαλω display manager; προτινεται καποιον συγκεκριμενο για το xfce4 που εχω βαλει; Παρότι έχει περάσει ένας μήνας και δε ξέρω τι έχεις κάνει: Φυσικά και πρέπει να βάλεις έναν display manager. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ τον lxdm γιατί με τον gdm του gnome κάποιες φορές κόλλαγε (χρησιμοποιώ Cinnamon για DE και αρκετές εφαρμογές του Gnome 3). Για να εγκαταστήσεις το lxdm απλά γράφεις: sudo pacman -S lxdm Για να ξεκινάει αυτόματα το γραφικό περιβάλλον: sudo systemctl enable lxdm Αν δεν θες να ξεκινάει αυτόματα (π.χ. γιατί θέλεις να βάλεις άλλον display manager) τον απενεργοποιείς με: sudo systemctl disable lxdm Αν θες να δεις αν ένα service (πχ ο lxdm) το έχεις κάνει enable για να τρέχει αυτόματα κατά την εκίννηση : systemctl is-enabled lxdm Το αρχείο ρυθμίσεων του lxdm είναι το /etc/lxdm/lxdm.conf Αν θες να κάνει αυτόματα login έναν χρήστη (πχ τον χρήστη lycos) τροποποιείς την επιλογή: autologin=lycos Όσο για το μέγεθος του swap file αν σκοπεύεις να κάνεις Hibernation (suspend-to-disk) τότε θα πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος της μνήμης RAM (πχ για 8GB RAM θα πρέπει να έχεις swap 8,5GB). Αν δεν το κάνεις αυτό τότε το suspend-to-disk θα αποτύχει αν η μνήμη RAM που χρησιμοποιείται εκείνη τη στιγμή είναι μεγαλύτερη από το μέγεθος του swap file. Αν δεν χρησιμοποιείς το suspend to disk τότε όπως σου είπαν πιο πάνω, κάνε ένα μικρό swap file (2 ή 4GB) ή μην κάνεις και καθόλου (ανάλογα τη μνήμη RAM και τη χρήση. Εγώ για παράδειγμα, με 8GB RAM ελάχιστες φορές έχω δει το swap file να χρησιμοποιείται και αυτό μέχρι 2GB. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warlock9_0 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 δεν είναι απαραίτητος ο display manager, μπορείς να παίξεις και έτσι https://wiki.archlinux.org/index.php/xinitrc#Autostart_X_at_login 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ypoptos1 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 δεν είναι απαραίτητος ο display manager, μπορείς να παίξεις και έτσι https://wiki.archlinux.org/index.php/xinitrc#Autostart_X_at_login Αν θέλεις να έχεις ένα εύχρηστο και φιλικό λειτουργικό σύστημα (ειδικά προς τους νέους χρήστες) είναι απαραίτητος. Διαφορετικά θα πρέπει να κάνεις πρώτα login στο tty. Ε, αυτά γίνονταν παλιά. Αν σου κολλήσει κατά την εκκίνηση για οποιονδήποτε λόγο απλά αλλάζεις tty με Ctrl+Alt+3/4/... και σταματάς την εκτέλεση του dm (πχ. systemctl stop lxdm) Με τον dm μπορείς εύκολα να επιλέξεις με ποιόν χρήστη θα κάνεις login και φυσικά να μεταβαίνεις εύκολα σε διαφορετικά DE (Gnome, Cinnamon, Gnome Classic, κ.λπ.). Φυσικά πολλά γίνονται με διάφορους τρόπους. Αλλά μην προτείνουμε πάντα τον λιγότερο εύχρηστο και φιλικό. Φυσικά το Arch δίνει στον καθένα τη δυνατότητα να κάνει με τη διανομή του ότι θέλει.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warlock9_0 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Συμφωνω μονο στην περιπτωση που εχεις παραπανω απο ενα DE Αν εχεις ενα θεωρω ειναι σαφως πιο γρηγορο να κανεις login σε tty και να ανοιγει το γραφικο, δεν το βρισκω μη φιλικο αν το στησεις μια φορα και ειναι το ιδιο πραγμα ακριβως αν κολλησει κατι στην εκκινηση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα