mobinmob Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Γίνονται προσπάθειες να ξεκινάει ο X σα root κ να κάνει drop τα privileges του σε απλο χρήστη μετά αφου διαβάσει το config του (κάτι παρόμοιο που κάνει ο apache π.χ) και αλλάξει δικαιώματα σε input devices.Από την RH έχουν γράψει έναν script και έναν wrapper που θα ελέγχει αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις που επιτρέπουν να τρέξει ο X χωρίς suid bit. Αν ναι, θα τρέχει σαν απλός χρήστης το binary, αλλιώς θα θα τρέχει όπως σήμερα... Ο X από ότι ξέρω τρέχει χωρίς root στο freebsd.Στο openbsd - είναι σχετικά πρόσφατη εξέλιξη, αλλά έχουν κάνει (κυρίως ένας, ο developer που είναι υπεύθυνος για το xenocara) πάρα πολλή δουλειά για privilege seperation τα τελευταία χρονιά... http://www.insomnia.gr/topic/239517-ελλακ-επικαιρότητα-τελευταία-νέα/?p=53029811 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mad-proffessor Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Από την RH έχουν γράψει έναν wrapper που θα τρέχει σαν root και, αν βρίσκει drivers που επιτρέπουν να τρέξει ο X χωρίς suid bit τότε θα κάνει drop και θα τρέχει σαν απλός χρήστης το binary, αλλιώς θα συνεχίζει όπως σήμερα. Νομίζω ότι o nouveau σίγουρα το υποστηρίζει αυτές τις μέρες το διάβαζα. Α ναι τα λέει καλα το λινκ. Ενδιαφέρουσα εξέλιξη.Εχεις τρέξει wayland? Αν ψάξεις τα ποστ μου κάπου έχω ένα λινκ για τη διαδικασία τσέκαρε το σε μένα δε παίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mobinmob Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Νομίζω ότι o nouveau σίγουρα το υποστηρίζει αυτές τις μέρες το διάβαζα. Α ναι τα λέει καλα το λινκ. Ενδιαφέρουσα εξέλιξη.Εχεις τρέξει wayland? Αν ψάξεις τα ποστ μου κάπου έχω ένα λινκ για τη διαδικασία τσέκαρε το σε μένα δε παίζει.Διόρθωσα το post μου για να το κάνω πιο ακριβές. Νομίζω ότι μόνο οι κλειστοί drivers δεν το υπoστηρίζουν (nvidia/fglrx). Δεν έχω τρέξει ακόμα wayland. Είμαι με radeon, οπότε -λογικά- θα μπορεί να τρέξει χωρίς πρόβλημα. Βέβαια, δεν κάνει και πολλά πράγματα ακόμα, αλλά θα το δοκιμάσω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mad-proffessor Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2014 Αν δοκιμάσεις περιμένω feedback, εδω υπάρχει λόγος που δε παίζει με τίποτα φαίνεται να προχωράει πολύ σα project και θα αντικαταστήσει πλήρως τον X σε λίγο καιρό. Βεβαια θετικό αυτό με τον X αλλά πολύ άργησε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 ή ειναι χαζοι οι devs του gnome ή το κανουν επιτηδες σε καθε update... σε συνδυασμο με compton ορισμενα παραθυρα βγαινουν ετσι: 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Γιατί τι έχει; Σοβαρά τώρα. Εμένα δεν μου έχει παρουσιαστεί πρόβλημα με κανένα update του gnome. Μήπως κάποια ρύθμιση σου την κάνει την ζημιά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 με stock ρυθμισεις ειμαι ο δολιος εχεις compton και file-roller? αν ναι ανοιξε το και πες μου. (μου θυμιζει το glass απο τα longhorn τοτενες... ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δεν έχω τον file-roller αλλά έχω το transmission και μου ανοίγει κανονικά το about. Α! Εννοείται και τον compton. GTK και OB theme: Numix Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 ποσταρε το .compton.conf σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 # Shadow shadow = true; no-dnd-shadow = true; #no-dock-shadow = true; clear-shadow = true; shadow-radius = 6; shadow-offset-x = -7; shadow-offset-y = -7; # shadow-opacity = 0.7; # shadow-red = 0.0; # shadow-green = 0.0; shadow-blue = 0.3; shadow-exclude = [ "n:e:Notification" ]; # shadow-exclude = "n:e:Notification"; shadow-ignore-shaped = true; # Opacity #menu-opacity = 0.8; #inactive-opacity = 0.8; #frame-opacity = 0.9; #inactive-opacity-override = true; #inactive-dim = 0.1 # Fading fading = true; # fade-delta = 30; fade-in-step = 0.10; fade-out-step = 0.10; # no-fading-openclose = true; # Other mark-wmwin-focused = true; mark-ovredir-focused = true; detect-rounded-corners = true; vsync = "opengl" # Window type settings wintypes: { tooltip = { fade = true; shadow = false; opacity = 0.9; }; }; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 και με το δικο σου μου το κανει. αν κλεισω το shadow δεν το κανει. ισως επειδη εχω intel vga who knows το θεμα ειναι οτι σε καθε update μου γ.....νε το ψυχολογικο υποβαθρο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Μήπως να χρησιμοποιήσεις άλλο theme; Εγώ αυτό έχω πολύ καιρό τώρα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 το stock adwaita εχω wtf... και με το numix το κανει ------------------------------- καποιος με προλαβε... https://github.com/chjj/compton/issues/189 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Τι να πω. Εγώ πιστεύω πως απλά σε σπρώχνουν στο KDE λόγω του i7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 εγω παλι πιστευω οτι καποιος πρεπει να ριξει μια μολοτοφ στα γραφεια του GNOME... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα