blackm76 Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 martinof sto: 1) βγαζει αυτο: systemctl list-units -t serviceUNIT LOAD ACTIVE SUB DESCRIPTIONdbus.service loaded active running D-Bus System Message Bus[email protected] loaded active running dhcpcd on enp2s0[email protected] loaded active running Getty on tty1net-auto-wired.service loaded active running Provides automatic netcfg wired connectiopolkit.service loaded active running Authorization Managersystemd-journald.service loaded active running Journal Servicesystemd-logind.service loaded active running Login Servicesystemd-remount-fs.service loaded active exited Remount Root and Kernel File Systemssystemd-sysctl.service loaded active exited Apply Kernel Variablessystemd-tmpfiles-setup.service loaded active exited Recreate Volatile Files and Directoriessystemd-udev-trigger.service loaded active exited udev Coldplug all Devicessystemd-udevd.service loaded active running udev Kernel Device Managersystemd-user-sessions.service loaded active exited Permit User Sessionssystemd-vconsole-setup.service loaded active exited Setup Virtual Consoleudisks2.service loaded active running Disk Managerupower.service loaded active running Daemon for power managementLOAD = Reflects whether the unit definition was properly loaded.ACTIVE = The high-level unit activation state, i.e. generalization of SUB.SUB = The low-level unit activation state, values depend on unit type.16 loaded units listed. Pass --all to see loaded but inactive units, too.To show all installed unit files use 'systemctl list-unit-files'.lines 1-24/24 (END) και επειδη δεν ειδα πουθενα network manager θεωρησα πως ειναι απενεργοποιημενο εκτος αν το λεει αλλιως και δεν το ξερω. συνεχισα λοιπον και δες... systemctl enable network-managerFailed to issue method call: Access denied μετα δεν συνεχισα. 2)τα ονοματα θα τα ψαξω λιγο περισσοτερο. ομως πως εγκαθιστουμε τον packer;;;; an εγκαθιστατε απο aur einai kali ευκαιρια να μου πεις πως εγκαθιστουμε και χωρις packer apo aur. 3)na εγκαταστησω το libre office;και οχι το open office;;;ξερω οτι ειναι ιδιο με το open office απλα το δευτερο νομιζα πως ειναι λιγο καλυτερο. φυσικα εγω δοκιμασα την εντολη που μου εδωσες και μου εβγαλε σφαλμα:αδυναμια ο στοχος δεν βρεθηκε. αλλα και παλι ακομα και αν τα καταφερω και το βαλω,για τα ελληνικα ποιο πακετο θα βαλω;;;το ιδιο με αυτο που εβαλα πριν;;;;δεν καταλαβα τι εννοεις;;;
mask2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 1) θέλει sudo μπροστά. 2) ότι πακέτο θες να βρεις ή πηγαίνεις στην σελίδα του arch και κάνεις search στο packages ή δίνεις pacman -Ss(δηλαδή search) και το όνομα. Για να εγκαταστήσεις τον packer δες εδώ. Οδηγίες από τον martinoff. 3) Δεν υπάρχει στα repos open έτσι και αλλιώς. Εννοεί να βάλεις το πακέτο με τα ελληνικά locales όπως έκανες και με το kde, μόνο που εδώ θα είναι αυτό το πακέτο=> https://www.archlinux.org/packages/extra/any/libreoffice-el/ Γενικά κάποια πακέτα όπως suites προγραμμάτων έχουν και ένα πακέτο που σου δίνει διαθέσιμη την γλώσσα που θες.
blackm76 Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 mask sto: 1)sudo systemctl enable network-manager[sudo] password for tade:Failed to issue method call: No such file or directory παλι προβλημα δηλαδη.τι κανω;;; 2)καταλαβα πως κανω αναζητηση αλλα για τον packer θα δω αυριο τι μπορω να κανω και θα σας ενημερωσω. 3)με το libre ola καλα.εδωσα: sudo pacman -S libreofficeκαι καπακι ενα : sudo pacman -S libreoffice-el kai ola kala. ομως δυστυχως βρηκα και 4: αφου ομως εμαθα την αναζητηση δοκιμασα να βαλω το skype μιας και το βρηκα στην αναζητηση. εδωσα: sudo pacman -S skypeεπίλυση εξαρτήσεων...:: Υπάρχουν 4 πάροχοι διαθέσιμοι για το lib32-libgl::: Αποθήκη multilib 1) lib32-catalyst-utils 2) lib32-mesa-libgl 3) lib32-nvidia-304xx-utils 4) lib32-nvidia-libglΕισαγωγή αριθμού (προεπιλογή=1):διερεύνηση διενέξεων...:: Διένεξη catalyst-utils με mesa-libgl. Κατάργηση mesa-libgl; [y/N]σφάλμα: εντοπισμός ανεπίλυτων διενέξεων πακέτωνσφάλμα: αποτυχία προετοιμασίας διεκπεραίωσης (διένεξη εξαρτήσεων):: διένεξη catalyst-utils με mesa-libgl εγω εχωντας καρτα γραφικων amd ati radeon 3200 εγκατεστησα στην αρχη τον driver xf86-video-ati kai σκεπτομενος αφησα σε αυτο που εβγαλε στην εγκατασταση του skype οπως ειναι δηλαδη το catalyst-utils και δειτε τι εβγαλε. εχω μια αμφιβολια....νομιζω πως επρεπε να επιλεξω mesa-libgl. εν ολιγης τι ειναι αυτα αφου εχω εγκαταστησει το driver της καρτας μου kai poio πρεπει να διαλεξω;;;
martinoff Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 sudo pacman -Sy wget && wget http://aur.archlinux.org/packages/pa/packer/packer.tar.gz && tar zxvf packer.tar.gz && cd packer && makepkg -sci για το skype πρέπει να βάλεις mesa αν είσαι με τον ανοιχτό driver για το network manager η απάντηση μου που σου έδωσα πριν ξεκινάει έχεις εγκαταστήσει το network manager ; μετά συνεχίζεις στα υπόλοιπα
mask2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 Θα βάλεις το 2. lib32-mesa-ligl. Επειδή το skype βγαίνει μόνο σε 32bit έκδοση και εσύ έχεις 64bit σύστημα πρέπει να βάλεις τις αντίστοιχες 32bit βιβλιοθήκες για να δουλέψει. H σωστή εντολή είναι, αφού δεις ότι είναι εγκαταστημένος όπως λέει και ο Martinoff: sudo systemctl enable NetworkManager και sudo systemctl start NetworkManager
blackm76 Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 1)martinoff ανθρωπε μου εγκατεστησα τον packer me αυτα που εστειλες δεν ξερω πως λειτουργει και πως να το δοκιμασω αλλα θα το κανω σε λιγο. 2)εγκατεστησα και το skype αφου πρωτα εγκατεστησα τον mesa-lib.τωρα θα δω αν μπορω να βαλω και ελληνικα στο skype. και μια πληροφοριακη ερωτηση πανω σε αυτο..... τι ειναι καλυτερα κλειστοι οδηγοι η ανοιχτοι;;;; εγω ανοιχτους εβαλα. 3)τωρα για το network manager δεν ξερω πως το βλεπω.αν το βλεπω με αυτη την εντολη systemctl list-units -t service τοτε μοτ βγαζει αυτο: UNIT LOAD ACTIVE SUB DESCRIPTIONdbus.service loaded active running D-Bus System Message Bus[email protected] loaded failed failed dhcpcd on enp2s0[email protected] loaded active running Getty on tty1net-auto-wired.service loaded active running Provides automatic netcfg wired connectiopolkit.service loaded active running Authorization Managersystemd-journald.service loaded active running Journal Servicesystemd-logind.service loaded active running Login Servicesystemd-remount-fs.service loaded active exited Remount Root and Kernel File Systemssystemd-sysctl.service loaded active exited Apply Kernel Variablessystemd-tmpfiles-setup.service loaded active exited Recreate Volatile Files and Directoriessystemd-udev-trigger.service loaded active exited udev Coldplug all Devicessystemd-udevd.service loaded active running udev Kernel Device Managersystemd-user-sessions.service loaded active exited Permit User Sessionssystemd-vconsole-setup.service loaded active exited Setup Virtual Consoleudisks2.service loaded active running Disk Managerupower.service loaded active running Daemon for power managementLOAD = Reflects whether the unit definition was properly loaded.ACTIVE = The high-level unit activation state, i.e. generalization of SUB.SUB = The low-level unit activation state, values depend on unit type.16 loaded units listed. Pass --all to see loaded but inactive units, too.To show all installed unit files use 'systemctl list-unit-files'.lines 1-24/24 (END) απο το οποιο δεν καταλαβαινω και πολλα. αλλιως πως μπορω να το δω;;;; αν και πιστευω πως δεν το εχω εγκατεστημενο.
martinoff Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 pacman -Sy networkmanager network-manager-applet systemctl stop dhcpcd@enp2s0 net-auto-wired systemctl disable dhcpcd@enp2s0 net-auto-wired systemctl start NetworkManager systemctl enable NetworkManager alt+f2 network connections αν δεν εμφανιστεί κάτω στα notify bar, logout-login όταν γράφεις σε φόρουμ μεγάλα αποτελέσματα τα βάζεις σε και code αλλιώς δεν θα ασχοληθεί κανείς να βγάλει τα μάτια για να σου απαντήσει
blackm76 Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 martinoff φιλε μου εκανα αυτο που ειπες αλλα δεν εγινε κατι. ουτε εικονιδιο εμφανιστηκε κατω δεξια και εννοειτε πως δεν μπορ να συνδεθω ασυρματα. μπορω να σου πω οτι μου εβγαλε και ενα θεματακι. μολις δηλαδη εκανα logout-login στην εκκινηση του kde εβγαλε 2 παραθυρα που λενε: 1)Could not connect to wicd's D-Bus interface. Check the wicd log for error messages. 2)The wicd daemon has shut down. The UI will not function properly until it is restarted. για το σποιλερ που ειπες εχεις απολυτο δικιο αλλα δεν ξερω πως μπαινει.
pmav99 Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 @blackm Διάβασε αυτό http://slash7.com/2006/12/22/vampires/
martinoff Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 ότι είπε ο pmav99 και άντε και γνωρίσου που θα μου πεις για wicd
blackm76 Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 παιδια δεν υπαρχει περιπτωση να καταλαβω τι λεει στο λινκ tou pmav99.λογο αγγλικων. kai martinoff μην βαρας...... Απλά η ΕΥΓΕΝΕΙΑ τις περισσοτερες φορες ειναι καλο πραγμα και δεν εβλαψε κανεναν.
tritonas00 Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 martinoff εχω και γω ενα προβλημα ρε δινω pacman -S kdebase phonon-vlcκαι οταν παω να το ξεκινησω μου λεειWARNING: Unable to find required component 'gnome-panel' τι να κανω ? blackm cool-αρε ρε συ, και γινε λιγο πιο προσεκτικος σε οτι σου λενε
martinoff Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 martinoff εχω και γω ενα προβλημα ρε δινω pacman -S kdebase phonon-vlc και οταν παω να το ξεκινησω μου λεει WARNING: Unable to find required component 'gnome-panel' τι να κανω ? blackm cool-αρε ρε συ, και γινε λιγο πιο προσεκτικος σε οτι σου λενε αυτό είναι ευκολάκι ρε rm -fr /
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα