mandos Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 (επεξεργασμένο) @black με ip link μετά το boot βλέπεις τα ονόματα των interfaces. Αν βλέπεις enp0s3 τότε αυτό είναι το σωστό. ΠΡΟΣΟΧΗ μπορεί να αλλάξει στο μέλλον (ειδικά με τίποτα αλλαγές devices στο bios). Δεν ξέρω που διάβασες για το rc.conf, έχουν περάσει 8 μήνες που δεν ασχολιόμαστε με αυτό και καμιά 6άρα που δεν υπάρχει. Αυτό που πρέπει να κάνεις το λέει εδώ: https://wiki.archlinux.org/index.php/Beginners'_Guide#Wired_2 αν θες DHCP κάνεις systemctl enable [email protected] και βγάζεις το παλιό systemctl enable [email protected] systemctl disable [email protected] αν θες στατική IP τότε διαβάζεις στο παραπάνω link εκεί που λέει static IP, αλλά ξεκίνα με DHCP Επεξ/σία 9 Απριλίου 2013 από mandos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blackm76 Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 jim ευχαριστω θα το δοκιμασω και θα σου πω. φιλε μου mantos to link που εστειλες λεει οτι δεν υπαρχει. αυτα εδω τα δινω ετσι ακριβως οπως τα εγραψες;;;;; systemctl enable [email protected] systemctl enable [email protected] και τι ειναι καλυτερα στατικη η dhcp;;;; αλλα και παλι για να δω αυτο που μου ειπες πρεπει να ανοιξω το λινκ αλλα αυτο δεν ανοιγει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 το δεύτερο είναι disable, το διόρθωσα και στο προηγούμενο post μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blackm76 Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 (επεξεργασμένο) mandos φιλε μου το λινκ που μου εστειλες εξακολουθει να μην ανοιγει. δοκιμασα κατευθειαν τις εντολες που ειπες...αυτες δηλαδη systemctl enable [email protected] systemctl disable [email protected] αλλα μου βγαζει το εξησ μηνυμα: failed to issue method call : no such file for directory. στο λινκ που εστειλες τις εντολες που μου εδωσες ελεγε;;;; εκανα το εξης. μπηκα sto arch wiki και ειδα τα βηματα εκει. ειδα οτι ειναι ιδια με αυτα του τριτονα που εκανα εγω. το μονο που δεν καταλαβα ειναι αυτο με το ιντερνετ. για αυτο και συνεχισα με τον οδηγο του τριτωνα οπου με την δηλωση καρτας δικτυου ston οδηγο του που ηταν λαθος εκανα αυτο που ειπε ο jim δηλαδη εδωσα nano /etc/conf.d/netcfg και διορθωσα εκει που λεει interface wired αντι για eth0 εβαλα enp0s3. αλλα και παλι βγαζει σφαλματα οταν παω να εγκαταστησω κατι. ενα παραδειγμα απο αυτα που μου βγαζει.....οταν παω να εγκαταστησω κατι μου βγαζει ολο τετοια σφαλματα. error: failed retrieving file wicd-1.7.2.4-6-any.pkg.tar.xz from mirror.neolab η mirror.intern η artfiles.org kai διαφορα αλλα τετοια. δεν μπορω να εγκαταστησω τιποτα.ουτε προγραμματα ουτε de. λογικα πρεπει να φταιει η η δικτυωση η τα mirrorlist alla den ta πειραξα καθολου. αλλα μαλλον οι δικτυωση γιατι οταν κανω ping google.gr bgazei ping: unknown host google.gr δεν θα ξανακανω την εγκατασταση απο την αρχη γιατι την εχω κανει καμια δεκαρια φορες νομιζοντας οτι κατι κανω λαθος αλλα τελικα ειδα και το wiki και τα κανω καλα αλλα με την δικτυωση δεν ξερω τη γινετε. αν μπορει καποιος να βοηθησει και ξερει σιγουρα να μου πει παιδια γιατι θα σκασω. μονο αυτο εμεινε πιστευω και μετα αμα μπουν γραφικα ολα θα ειναι ποιο ευκολα. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2013 από blackm76 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 (επεξεργασμένο) netctl in core: https://www.archlinux.org/news/netctl-is-now-in-core/ Έκανα το migration, μου έκανε κάτι τρελλά με static ip (can't set gateway) ενώ έπαιξε με dhcp. Αφού έπαιξε με dhcp μετά ξαναγύρισα σε static και όλα οκ. Μπορεί να μου είχε φύγει κανένα τυπογραφικό και να μην το έβλεπα... Αυτά στον σταθερό. Σε netbook και λοιπά φορητά δεν νομίζω να αλλάξω το wicd Επεξ/σία 10 Απριλίου 2013 από mandos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 (επεξεργασμένο) Eκανα και γω migration στο desktop, επαιξε απευθειας με static ip netcfg down mynetwork systemctl stop netcfg@mynetwork systemctl disable netcfg@mynetwork edit το /etc/netctl/examples/ethernet-static και cp στο /etc/netctl systemctl enable netctl netctl start ethernet-static netctl enable ethernet-static Σε netbook laptop wicd Στον server δεν κανω updates - του εχω καρφωσει συγκεκριμενη ημερομηνια στο mirrorlist ---- Και επειδη το netctl enable ethernet-static εβαλε το συγκεκριμενο profile σαν service, δεν χρειαζεται ξανα το netctl service (ειδα στο boot οτι ανοιγε 2 φορες) οποτε στο τελος: systemctl disable netctl Τι ωραια που απλοποιει την ζωη μας το systemd.... Επεξ/σία 12 Απριλίου 2013 από tritonas00 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Εγώ δεν έκανα down το interface και πρέπει εκεί να την άκουσε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hariskar Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Αναβαθμισα σημερα σε packan 4.1 Tι πρεπει να κανω για να δω τα χρωματακια, να χαρω και γω σαν παιδακι ? Εκανα uncomment το color στο pacman.conf και απλα αλλαξαν χρωμα οι :: μπροστα. Ετσι δεν επρεπε να ειναι κανονικα με bold ασπρα κλπ ? http://allanmcrae.com/images/pacman-color.png Ακυρο, ουτως η αλλως εχω bold font στο Xdefaults μου, για αυτο δεν εδειχνε Και σε εμένα μόνο οι :: φαίνονται μπλε. Κάποια φαίνονται bold, όμως άλλα χρώματα όπως στην εικόνα δεν υπάρχουν. Γιατί; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?pid=1258065 και εδω τα ιδια, εκανα downgrade Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hariskar Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 delete Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 σε εμένα κρασάρει στα drupal login pages... epic χρώματα δεν έχω στο pacman πουθενά, σε κανένα pc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Αν δεν ενεργοποιήσετε την "color" στο pacman.conf... Δεν θα αποκτήσετε ποτέ χρώμα. :P Το FF θέμα πρέπει να διορθώθηκε με την 20.0.1-2. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Well... έχω bold αλλά είναι όλα πράσινα. Μάλλον το lxterminal κάνει override τα χρώματα του pacman. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markelos Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Αυτό το ξέρατε; cat /etc/os-release Εγώ τώρα το ανακάλυψα! Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να αυτοματοποιηθούν αρκετά scripts που τσεκάρουν τι distro τρέχει ο καθένας. systemd specific βέβαια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα