padelis71992 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Καλησπερα παιδια!! Πανω που παω με χαρα και καλη διαθεση να ξεκινησω την εργασια μου... Τρωω το πρωτο σκαλωμα. Λοιπον για να μπω στο ψητο. Ξεκιναει η ασκηση λεγοντας : "Να γραφεί πρόγραμμα το οποίο θα σχηματίζει ένα νέο πίνακα με τα στοιχεία ενός μονοδιάστατου παλαιού πίνακα Ν ακεραίων παραλείποντας όλα τα αρνητικά του παλαιού πίνακα. " (Σας δειχνω μονο αυτο το κομματι για να τη προσπαθησω τη συνεχεια μονος μου και αν εχω τυχον αποριες να ξανα γραψω) Ξερω πως θα το κανω με "for" με Ν επαναληψεις. Ξερω πως για να βγαλω τα αρνητικα πρεπει να χρησιμοποιησω ελεγχο τιμης. Αυτο που δεν ξερω ειναι πως αφου τον παλαιο πινακα δεν τον εχω πουθενα δηλωμενο δηλαδη δεν ξερω τα στοιχεια του θα τα εισαγω στο νεο και θα εκτελεστει στη συνεχεια το προγραμμα σωστα... :fear:
thanos713 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δεν κατάλαβα πού κολλάς... Γιατί να μην τον δηλώσεις;
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Κοίτα ή θα φτιάξεις συνάρτηση που θα παίρνει όρισμα τον παλιό πίνακα ή απλά μέσα στη main θα γεμίζεις έναν πίνακα με random αριθμούς και μετά θα κάνεις τα υπόλοιπα.
padelis71992 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δεν κατάλαβα πού κολλάς... Γιατί να μην τον δηλώσεις; Δεν μου λεει πουθενα στην εκφωνηση να δηλωσω το παλιο πινακα. Κοίτα ή θα φτιάξεις συνάρτηση που θα παίρνει όρισμα τον παλιό πίνακα ή απλά μέσα στη main θα γεμίζεις έναν πίνακα με random αριθμούς και μετά θα κάνεις τα υπόλοιπα. Οταν λες ορισμα τι εννοεις; Αφου το παλιο δεν τον ξερω καθολου. Οσο για τους random αριθμους και εγω το σκεφτηκα αλλα παλι δεν λεει κατι τετοιο η εκφωνηση.
thanos713 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Μα η εκφώνηση δεν λέει τα πάντα πάντοτε...
padelis71992 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Και πες οτι τον δηλωνω τον παλιο πινακα... Με τι? με τυχαιους αριθμους? απο που εως που?
padelis71992 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Για το παλιο πινακα μιλας παντα ετσι? Και πως να τους ζητησω? (εχω μπερδευτει συγνωμη)
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Ναι για τον παλιό πίνακα.Κάνε στην αρχή μια cout με το κατάλληλο μήνυμα και μετά μια cin που θα διαβάζεις δύο μεταβλητές.Η μια θα ναι ο μέγιστος αριθμός και η άλλη ο ελάχιστος.Ε και μετά παίξε με την rand και τους δυο αυτούς αριθμούς.Δες εδώ:Link
thanos713 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Και αυτό γίνεται, αλλά επίσης μπορείς και να ζητάς έναν έναν τους αριθμούς του παλιού πίνακα...
padelis71992 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Οκ¨ευχαριστω θα τα προσπαθησω και θα σας πω... Κατα τη διαρκεια των συμβουλων σας προσπαθουσα την αλλη την "θεωρητικα" πιο ευκολη ασκηση". Αλλα κατι γινεται και εδω. Η ασκηση ειναι : "Να γεμίζει ένας πίνακας με όνομα PinA 30 στοιχείων με τυχαίους αριθμούς που βρίσκονται στο διάστημα 1 έως 10. Να εμφανίζεται ο αρχικός πίνακας και να σχηματίζεται ένας νέος πίνακας 15 στοιχείων που κάθε στοιχείο του αποτελείται από την διαφορά δύο ακραίων στοιχείων από την αρχή και το τέλος του αρχικού πίνακα (δηλαδή PinΑ[0]-PinΑ[29] μετά PinΑ[1]-PinΑ[28] κλπ). Να εμφανίζεται ο δεύτερος πίνακας καθώς και πόσοι από τους αριθμούς του δεύτερου πίνακα είναι αρνητικοί. Προσοχή: Η εμφάνιση των δύο πινάκων θα γίνεται με χρήση συνάρτησης που θα έχει μία από τις παραμέτρους πίνακα. ." Και εχω κανει : #include <cstdlib> #include <iostream> using namespace std; void emfanisi(int v[],int n) {int i; for(i=0;i<=n;i++){ cout<<v<<endl; } } int main(int argc, char *argv[]) {int PinA[30]; int i; for(i=0;i<=29;i++) { PinA=rand()%10+1; } cout<<"o pinakas PinA apoteleitai apo"<<endl; emfanisi(PinA,30); int Npin[15]; int k,l=0,m=29; for(k=0;k<=14;k++) { do { Npin[k]=PinA[l]-PinA[m]; l++; m--; } while (l=14);} cout<<"o pinakas Npin apoteleitai apo"<<endl; emfanisi (Npin,15); system("PAUSE"); return EXIT_SUCCESS; } Το μονο που μου λειπει προς το παρον ειναι να πω ποσα στοιχεια ειναι τα αρνητικα αλλα τρεχοντας το για δοκιμη μου βγαζει προβλημα λεγοντας "Project1.exe has stopped working" και εχει τις επιλογες να κλεισω το προγραμμα η να ψαξω στο ιντερνετ για λυση. Βλεπετε κατι λαθος που δεν βλεπω εγω? η τι αλλο προβλημα μπορει να υπαρχει?
padelis71992 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Το βρηκα το προβλημα γιατι κλεινει κατι παιζει μετα l-- και m++ που εχω βαλει τα αλλαξα σε l=l-1 και τωρα δεν βγαζει προβλημα... Αλλα τωρα δεν συνεχιζει το προγραμμα κατι γινεται με την for και την while. Βλεπετε κατι λαθος; :-(
padelis71992 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Ευχαριστω για την απαντηση σου φιλε αλλα δεν μπορω να χρησιμοποιησω αυτα που λες γιατι δεν τα εχω διδαχτει και θα θεωρηθει η εργασια αλλου ατομου και θα φαω ακυρο.
parsifal Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 To offtopic συνεχίζεται σε τούτο το thread. Εδώ βοηθάμε τον topic starter. Ευχαριστώ.
Evgenios1 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Παρε ενα IDE με debuger. Το προγραμμα σου βγαζει stackoverflow επειδη εχεις ενα infinity loop το οποιο πειραζει τη stack σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.