slygeo87 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Τέσπα δε ξέρω. Πάντως νομίζω καλύτερα να το κάνεις parking. Αν για παράδειγμα το βάζει ένας σου λέω την ημέρα, τουλάχιστον θα εξασφαλίζεις τον άρτον ημών τον επιούσιον. ΧΑΧ.
jason_rethymno Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Κάτσε ρε 100.000 € θέλει για να ανοίξεις ένα franchise ταχυφαγείου? κανα λινκ έχουμε?
gamanos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 100.000 είναι το franchise του Palmier Bistrot ρε. πολλά μου φαίνονται. Άσε που έχει "πιατσα" με goody's everest simple burgers και άλλα.
leonidas_fs Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Franchise και πολυ λίγα ειναι τα 100,000€.. Εverest: Αρχική επένδυση 175,000 € Goodys : Αρχική επένδυση 550,000 € Μc Donalds : Αρχική επένδυση 200,000€
gmch Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Τέσπα δε ξέρω. Πάντως νομίζω καλύτερα να το κάνεις parking. Αν για παράδειγμα το βάζει ένας σου λέω την ημέρα, τουλάχιστον θα εξασφαλίζεις τον άρτον ημών τον επιούσιον. ΧΑΧ. Δεν είναι τέτοιο πάρκινγκ. Κλειστό είναι για ένα αυτοκίνητο. Με τον μήνα ή χρόνο.
bluesattack Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Η θέση του μαγαζιού δεν είναι για τέτοιο είδος, το franchise γενικά είναι καλό αλλά θέλει 100.000 και πάνω. Aπλο τυροπιταδικο-σαντουιτσαδικο (αντε και ψιλοκρεπερι ) παιζει ? Αν ειναι μεσα σε εμπορικους δρομους με κινηση..ε ?
beatshooter Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Φιλε μου ουτε καν θα το σκεφτομουν για την συγκεκριμενη επιχειρηση... Αφενος με την κριση το ψαρι εει καταντηση ειδος πολυτελειας,απ την αλλη με τα ιδια λεφτα αγοραζεις κρεας που ταιζει καλυτερα.
gmch Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Aπλο τυροπιταδικο-σαντουιτσαδικο (αντε και ψιλοκρεπερι ) παιζει ? Αν ειναι μεσα σε εμπορικους δρομους με κινηση..ε ? Όχι παιδιά, δεν παίζουν πολλά πράγματα. Ιχθυοπωλείο, μανάβικο, φτηνά γυναικεία ρούχα+εσώρουχα.
marantonis Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Εγω ψαρια δε τρωω, οποτε μη μ' εχεις στα υποψιν για πελατη.
nicoc89 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Όχι παιδιά, δεν παίζουν πολλά πράγματα. Ιχθυοπωλείο, μανάβικο, φτηνά γυναικεία ρούχα+εσώρουχα. Για το ψαράδικο σου είπα . Τώρα για "φτηνά γυναικεία ρούχα+εσώρουχα" δεν νομίζω να αξίζει με τόσα κινεζικα που υπάρχουν. Το μανάβικο είναι στο στην ίδια μοίρα με το ψαράδικο με την αφραγκία που υπάρχει όλοι ψάχνουν το φθηνότερο ακόμα και αν είναι κατώτερης ποιότητας πολλές φορες (βλέπε supermarket).
slygeo87 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δεν είναι τέτοιο πάρκινγκ. Κλειστό είναι για ένα αυτοκίνητο. Με τον μήνα ή χρόνο. Ναι, I guess. Ίδιο αποτέλεσμα.
kostastnt Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Γιατί δεν κρατάς τα 15000-20000 κεφάλαιο? Κάντο parking που θα σου φέρνει 2000 το χρόνο... Δηλαδή 3 μισθούς extra των 700€ Ότι και να λέμε, αυτοί που αγοράζουν ψάρι και κοιτάνε την ποιότητα είναι ελάχιστοι.. Σχεδόν όλοι κοιτάνε την τιμή.. Και εκεί δύσκολα μπορείς να κάνεις εσύ κάτι μιας και είσαι νέος.. Και μην ξεχνάμε ότι πολλά supermarket έχουν πλέον ιχθυωπολείο κανονικό με τιμές χαμηλές και πολύ καλή ποιότητα..
kanesaxo Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Κατά την αποψη μου το ψάρι τινει να γινει ειδος πολυτελείας, όπως αναφέρθηκε και πιο πανω. Τα μικρά/φθηνά ψάρια σίγουρα δε θα σταματήσουν να υπάρχουν, αλλα τα μεγαλύτερα και ακριβότερα σπανιζουν σιγα σιγα. Το βλεπω και απο τον τοπική λαική αγορά,ιχθυοπωλεία που ψωνιζουμε σαν οικογενεια αλλα και κουβεντες που κανω με διαφορους ιδιοκτητες ταβερνων. Χαρακτηριστικά σου αναφέρω, πως με το ζορι πουλιουνται οι κουτσομουρες που θεωρειται "μεσης" τιμής ψάρι. Κατα κυριο λογο τα ιχθυπωλεια φερνουν "στοκ" (τα εισαγωγικα τα βαζω για ευνοητους λογους) μονο μαριδες,σαρδελες,καμμια τσιπουρα ιχθυοτροφειο και συναφη. Ακριβοτερα ψαρια, πχ μουσμουλια,συναγριδες,φανγκρια κτλ κτλ κτλ αυστηρως κατα παραγγελία. Φυσικα αναλόγως την περιοχη,ετσι? δηλ αν μου λεγες πως θα ανοιξεις ενα τετοιο μαγαζι στη Πεντελη,στη Κηφησια, στη Γλυφαδα θα σου λεγα να το κανεις.Γιατι φανταζομαι πως εκει δε "νιωθουν" αν το μεσημεριανο τους κοστισει 50ε. Να ξερεις παντως πως η αγορα του ψαριου πεφτει και θαναι ακομη πιο συγκεκριμμένη η πελατεία που θα ψωνιζει στο μελλον. Ο κοσμάκης επισης προτιμαει την τιμη απτη ποιοτητα.Δηλ θα παει να ψωνισει γαριδες τουρκιας με 7-10ε το κιλο, παρά τις τοπικες με 20-25. (τα νουμερα στο πολύ περίπου.
gmch Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Γιατί δεν κρατάς τα 15000-20000 κεφάλαιο? Κάντο parking που θα σου φέρνει 2000 το χρόνο... Δηλαδή 3 μισθούς extra των 700€ Ότι και να λέμε, αυτοί που αγοράζουν ψάρι και κοιτάνε την ποιότητα είναι ελάχιστοι.. Σχεδόν όλοι κοιτάνε την τιμή.. Και εκεί δύσκολα μπορείς να κάνεις εσύ κάτι μιας και είσαι νέος.. Και μην ξεχνάμε ότι πολλά supermarket έχουν πλέον ιχθυωπολείο κανονικό με τιμές χαμηλές και πολύ καλή ποιότητα.. Τα λεφτά που θα βγαίνουν από το πάρκινγκ θα είναι πολύ λιγότερα. Μην ξεχνάς τον συνέταιρο που θα έχω, την εφορία. Μα ένα πράγμα στο οποίο θα στηρίζομαι θα είναι η τιμή. Το μαγαζί δικό μου άρα και λιγότερα σχετικά έξοδα. Δηλαδή η φιλοσοφία η δικιά μου είναι φτηνό ψάρι, για όλο τον κόσμο και όσον το δυνατό καλή ποιότητα. Και από εκεί και πέρα κανονίζει κάποιος και για μεγαλύτερα και ακριβότερα ψάρια ανάλογα την ζήτηση. Για τα S.M.. Όπως είπα το μαγαζί θα έχει target group την συνοικία δηλαδή μετρημένα οικοδομικά τετράγωνα, τους πελάτες εδραιωμένου (πιασμένου) διπλανού μαγαζιού (με άλλο αντικείμενο) και κάποιους περαστικούς. Στην περιοχή και σε απόσταση μεγαλύτερη από το πιο κοντινό ιχθυοπωλείο λειτουργούν 4-5 S.M. από τα οποία μόνο το ένα φέρνει ψάρια και αυτό όχι πάντα (Μαρινόπουλος). Μιλάμε για φρέσκα. Επειδή ασχολούμαι (διαβάζοντας και ρωτώντας)με το θέμα εδώ και κανά τετράμηνο θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιους μύθους και αλήθειες που υπάρχουν. Ελληνικά ψάρια (όχι ιχθυοτροφείου) υπάρχουν ελάχιστα. Τα πιο πολλά που πηγαίνουν στην ιχθυόσκαλα είναι εισαγωγής είτε από Ιταλία μεριά είτε από Μεσόγειο και ωκεανούς. Τα εισαγωγής ψάρια όπως και του ιχθυοτροφείου, τα βάζουν στα γνωστά άσπρα κουτιά από αφρολέξ. Τα Ελληνικά ψάρια τα βάζουν σε ξύλινα κασόνια. Η μεγαλύτερη αισχροκέρδεια γίνεται στην λαϊκή. Παρόμοια περίπτωση με τα λαχανικά. Η αγορά κοστίζει χ. Το πρωί τα πουλάνε 3 και 4 επί χ στο όνομα του καλού και του φρέσκου (εβίβα στα κορόιδα). Αργότερα 2 επί χ και στο τέλος χ + νόμιμο κέρδος. (Μή ξεχνάτε και το γνωστό "έχω τον δικό μου ιχθυοπώλη στην λαϊκή και μου δίνει πάντα φρέσκο ψάρι" Μπαρούφες. Και τα υπόλοιπα δηλαδή που τα δίνουν ?). Χαρακτηριστικό είναι ένα δημοσίευμα που είχα βρει για την ιχθυόσκαλα. Τους μπακαλιάρους και φαντάζομαι όλα τα ψάρια, πουλιόνται με το τελάρο. Ένα τελάρο μπακαλιάρο κόστιζε κάποια στιγμή 17 ευρώ. Ένα τελάρο πόσους να έχει μέσα ? 8? 10? 12? Στην αγορά (Αθηνάς) το ΚΙΛΟ πουλήθηκε 17 ευρώ. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Για το θέμα του φρέσκου. Τα Ελληνικά ψάρια, που όπως είπαμε είναι ελάχιστα, έρχονται ως επί το πλείστον στην ιχθυόσκαλα με τα πλοία της γραμμής. Δηλαδή μιλάμε για τουλάχιστον 24 ώρες μετά την αλίευση τους μέσα σε αμφιλεγόμενες συνθήκες συντήρησης.. Τα εισαγόμενα, αλιεύονται από μεγάλα πλοία πιο εξοπλισμένα και ψύχονται άμεσα. Δηλαδή τα εισαγόμενα είναι τις πιο πολλές φορές καλύτερα συντηρημένα από τα λίγα Ελληνικά. Μην ξεχνάμε και τον μύθο του φρέσκου από τα καΐκια. Ακόμα θυμάμαι πριν καμιά δεκαετία, στο λιμανάκι της Λούτσας, 6 το πρωί τον μάστορα από το καΐκι που μόλις είχε φτάσει από το Ευβοϊκό, να βουτάει στη θάλασσα, για να πάρει γεύση, ένα τελάρο σαρδέλες, μάλλον, που μόλις του είχε φέρει εκεί κάποιος συνεργάτης του. Και μετά ουρά οι εύποροι συνταξιούχοι να μυρίζουν την φρεσκάδα των ψαριών. Και κάτι τελευταίο για το θέμα μου. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο αλλά σε διάστημα ενός χρόνου έχει ζητηθεί το μαγαζί αυτό από 3 διαφορετικά άτομα για να το κάνουν ιχθυοπωλείο.
leftermann Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 μόλις έχασες κάθε πιθανό πελάτη από εδώ μέσα. Επίσης, το φρέσκο ψάρι φαίνεται και λίγο, αν το ψιλοκατέχεις. Επίσης επίσης, αυτό που είπες για τα αφρολέξ δεν ισχύει. Από το δικό μου το χωριό τα ψάρια από τις ανεμότρατες φεύγουν σε αφρολέξ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.