Alchemist` Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Προσωπικά δεν έχω αγοράσει ποτέ στη ζωή μου ψάρια, και δεν θεωρώ το ιχθυοπωλείο καλή ιδέα! Αυτό γιατί: α) Τα ψάρια αποτελούν γεύμα που τρώγεται λίγες φορές την βδομάδα (ή τουλάχιστον λιγότερες σε σχέση με άλλα), αφού λόγω της τιμής τους, τείνουν περισσότερο προς "είδος πολυτελείας". β) Πολύ άνθρωποι, συμπεριλαμβάνομένου και εμού, δεν προτιμούν το ψάρι, και γενικώς δεν είναι κάποιο "must" είδος στο φαγητό τους... Εγώ βέβαια είμαι ιδιάζουσα περίπτωση καθώς στο γεύμα σιχαίνομαι ότι έχει σχέση με θάλασσα... Ακόμη και η μυρωδιά των θαλασσινών μου φαίρνει τάση προς εμμετό... Όπως και να'χει όμως γνωρίζω πολλούς ανθρώπους, που ναι μεν περιλαμβάνουν ψάρια στην διατροφή τους, αλλά αυτά δεν είναι κάτι που θα το αναζητήσουν. Έχοντας υπόψη τις δύο προηγούμενες προτάσεις, φαντάζομαι πως σε περίοδο κρίσης, το ψάρι θα ήταν το πρώτο πράγμα που πολλές οικογένειες θα αφαιρούσαν από το εβδομαδιαίο "πρόγραμμα" φαγητού. Θεωρώ λοιπόν (εφόσον είναι εφικτό) πως θα ήταν καλύτερη επιλογή το να άνοιξεις κάτι σε μανάβικο ή αρτοποιείο, καθώς τα προς πώληση προιόντα είναι βασικά στοιχεία της διατροφής των περισσότερων, και κανείς δεν πρόκειται να τα κόψει εύκολα.
gmch Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Προσωπικά δεν έχω αγοράσει ποτέ στη ζωή μου ψάρια, και δεν θεωρώ το ιχθυοπωλείο καλή ιδέα! Αυτό γιατί: α) Τα ψάρια αποτελούν γεύμα που τρώγεται λίγες φορές την βδομάδα (ή τουλάχιστον λιγότερες σε σχέση με άλλα), αφού λόγω της τιμής τους, τείνουν περισσότερο προς "είδος πολυτελείας". β) Πολύ άνθρωποι, συμπεριλαμβάνομένου και εμού, δεν προτιμούν το ψάρι, και γενικώς δεν είναι κάποιο "must" είδος στο φαγητό τους... Εγώ βέβαια είμαι ιδιάζουσα περίπτωση καθώς στο γεύμα σιχαίνομαι ότι έχει σχέση με θάλασσα... Ακόμη και η μυρωδιά των θαλασσινών μου φαίρνει τάση προς εμμετό... Όπως και να'χει όμως γνωρίζω πολλούς ανθρώπους, που ναι μεν περιλαμβάνουν ψάρια στην διατροφή τους, αλλά αυτά δεν είναι κάτι που θα το αναζητήσουν. Έχοντας υπόψη τις δύο προηγούμενες προτάσεις, φαντάζομαι πως σε περίοδο κρίσης, το ψάρι θα ήταν το πρώτο πράγμα που πολλές οικογένειες θα αφαιρούσαν από το εβδομαδιαίο "πρόγραμμα" φαγητού. Θεωρώ λοιπόν (εφόσον είναι εφικτό) πως θα ήταν καλύτερη επιλογή το να άνοιξεις κάτι σε μανάβικο ή αρτοποιείο, καθώς τα προς πώληση προιόντα είναι βασικά στοιχεία της διατροφής των περισσότερων, και κανείς δεν πρόκειται να τα κόψει εύκολα. Στο α συμφωνώ. Για το β πρέπει να σου θυμίσω και την στροφή του κόσμου, αυτών που έχουν επιλογή, προς τα θεωρητικά πιο υγιεινά τρόφιμα όπως θαλασσινά, κοτόπουλα, βιολογικά κ.α. Αρτοποιεία και πρατήρια άρτου υπάρχουν πολλά. Το μανάβικο ήταν μέσα στα σχέδιά μου αλλά μετά από συζητήσεις με σχετικούς το απέρριψα γιατί για να έχεις κάποιο καλό κέρδος πρέπει να πουλάς πραγματικά μεγάλες ποσότητες.
gamanos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Ο ψαράς που ξέρω κονομάει καλά, είναι και σε "ακριβή " περιοχή βέβαια αλλά δεν εχει σχεδόν καθόλου ζωή. Έστω ότι στο μαγαζί δουλεύεις εσύ μόνο ή και ένας/μία υπάλληλος για να καθαρίζει τα ψάρια και να σε βοηθάει. 3 η ώρα είναι στην ιχθυόσκαλα και γυρνάει στο μαγαζί όπου κάθεται μέχρι τις 2, 2:30. Επειδή θα είσαι καινούριος θα πρέπει να πηγαίνεις νωρίς φαντάζομαι. Επίσης αν πιάσεις παρτίδες με ταβέρνες και τους πηγαίνεις τα ψάρια το μεσημέρι, αφαιρείς και αυτόν τον χρόνο. Βγάλε τις ώρες που σου μένουν για ύπνο και σκέψου αν το αντέχεις και πόσες ώρες θα σου μένουν για ΟΛΑ τα υπόλοιπα. Καλά ρε, πού έχετε πρόβλημα στο Γαλάτσι να παρκάρετε; Εγώ Άνω Κυψέλη και παρκάρω άνετα.
kage Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 παρε καναν μαστορα που να χει ιδεα γιατι μου φαινετε πριν το ανοιξεις πας για κλεισιμο(θεωρω οτι οι περισσοτεροι γι αυτο αγοραζουν απο συνοικιακα για να τα καθαριζουν) αυτο με τις ωρες ισχυει?τον εμπιστευεσε αυτον που σου το πε?δηλ.οτι τα εστιατορια εχουν καλο ψαρι και μετα ολοι οι αλλοι? ολοι οι ψαραδες μπορουν να κοβουν τιμολογια?!!αν ναι ειναι ευκολο πας στις γνωστες μαρινες αττικης και γυρω περιοχων(νησια που βολευει το δρομολογιο καραβιων) και κανονιζεις... τιμες-ποιοτητα-σωστος ανθρωπος και θα βγαλεις ευκολα χρηματα. http://www.xe.gr/pages/RealEstateSimpleResults.aspx?catId=14336 η τιμη που ειπα ηταν για υπαιθριο παρκινγκ στον πειραια(επιχειρηση).στο σιτε ειδα οτι οι τιμες ειναι λιγοτερος και απο 150ε στις περισσοτερες περιπτωσεις οποτε τι να βγαλεις 200-300ε το μηνα και απο αυτα +εφορια ?
alfas Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Καλύτερα για παρκάρισμα και μόνο για μηχανές θα προσπαθούσα να το δώσω... Αν σκεφτείς πως Πειραιά σε ανοιχτό parking δίνουμε 110 το μήνα για αμάξι... Φαντάσου σε κλειστό πόσο καλά είναι. Και λέω για μηχανές γιατί τα συμβόλαια κλοπής σε μηχανές(όσες εταιρείες κάνουν) έχουν ορο να είναι παρκαρισμένες σε κλειστό χώρο... (μαλακίες δηλαδή) Όσο για αυτά που ρώτησες. Αγοράζουμε μια φορά τη βδομάδα Κυρίως κατεψυγμένα απο ΣΜ Σπάνια πλέον απο Λαϊκή Γενικά ο κόσμος πηγαίνει σε οτιδήποτε είναι πιο φτηνό και θεωρεί πως έχει την ίδια ποιότητα με το φρέσκο που είναι πιο ακριβό
Lucifer Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Κάνε μια βόλτα στην ιχθυόσκαλα το χάραμα και δες λίγο πως γίνονται οι μόντες και ο διαμοιρασμός. Αν σου μείνει όρεξη μετά από αυτό, καλή τύχη.
gmch Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Ο ψαράς που ξέρω κονομάει καλά, είναι και σε "ακριβή " περιοχή βέβαια αλλά δεν εχει σχεδόν καθόλου ζωή. Έστω ότι στο μαγαζί δουλεύεις εσύ μόνο ή και ένας/μία υπάλληλος για να καθαρίζει τα ψάρια και να σε βοηθάει. 3 η ώρα είναι στην ιχθυόσκαλα και γυρνάει στο μαγαζί όπου κάθεται μέχρι τις 2, 2:30. Επειδή θα είσαι καινούριος θα πρέπει να πηγαίνεις νωρίς φαντάζομαι. Επίσης αν πιάσεις παρτίδες με ταβέρνες και τους πηγαίνεις τα ψάρια το μεσημέρι, αφαιρείς και αυτόν τον χρόνο. Βγάλε τις ώρες που σου μένουν για ύπνο και σκέψου αν το αντέχεις και πόσες ώρες θα σου μένουν για ΟΛΑ τα υπόλοιπα. Καλά ρε, πού έχετε πρόβλημα στο Γαλάτσι να παρκάρετε; Εγώ Άνω Κυψέλη και παρκάρω άνετα. Έχω δει κάνα δύο ιχθυοπωλεία από Γαλάτσι προς πλατεία Κυψέλης που πρέπει να κάνουν πολύ δουλειά. Ιδίως τώρα στην αρχή δεν σκοπεύω να πληρώνω και μισθό για άλλο ένα άτομο. Μιλάμε για συνοικιακό μαγαζί στο οποίο, υπολογίζω, ότι τα min πάγια έξοδα θα είναι 500-700 ευρώ χωρίς έξοδα λογιστή τα οποία δεν ξέρω πόσο πάνε. Όσο για τις ώρες, δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις, αλλά στην επιχείρηση που δουλεύω εγώ κάτω από 10-12 ώρες δεν δουλεύει κανένας. παρε καναν μαστορα που να χει ιδεα γιατι μου φαινετε πριν το ανοιξεις πας για κλεισιμο(θεωρω οτι οι περισσοτεροι γι αυτο αγοραζουν απο συνοικιακα για να τα καθαριζουν) αυτο με τις ωρες ισχυει?τον εμπιστευεσε αυτον που σου το πε?δηλ.οτι τα εστιατορια εχουν καλο ψαρι και μετα ολοι οι αλλοι? ολοι οι ψαραδες μπορουν να κοβουν τιμολογια?!!αν ναι ειναι ευκολο πας στις γνωστες μαρινες αττικης και γυρω περιοχων(νησια που βολευει το δρομολογιο καραβιων) και κανονιζεις... τιμες-ποιοτητα-σωστος ανθρωπος και θα βγαλεις ευκολα χρηματα. http://www.xe.gr/pages/RealEstateSimpleResults.aspx?catId=14336 η τιμη που ειπα ηταν για υπαιθριο παρκινγκ στον πειραια(επιχειρηση).στο σιτε ειδα οτι οι τιμες ειναι λιγοτερος και απο 150ε στις περισσοτερες περιπτωσεις οποτε τι να βγαλεις 200-300ε το μηνα και απο αυτα +εφορια ? Παντού πια καθαρίζουν τα ψάρια από την λαϊκή μέχρι το SM. Τον μάστορα να τον κάνω τι ? Να φιλετάρει τα ψάρια. Το Master Chef θα γυρίσουμε ? Το θέμα με τις ώρες το διάβασα σε εξειδικευμένο περιοδικό της περιοχής του Κερατσινίου. Όταν λέει για εστιατόρια εννοεί τα "πολύ καλά" και ακριβά μαγαζιά. Για τις τιμές των πάρκινγκ αυτό είπα. Λίγα αλλά σταθερά. Κάνε μια βόλτα στην ιχθυόσκαλα το χάραμα και δες λίγο πως γίνονται οι μόντες και ο διαμοιρασμός. Αν σου μείνει όρεξη μετά από αυτό, καλή τύχη. Αυτό έχω σκοπό να κάνω. Το θεωρώ μάλλον το σπουδαιότερο βήμα μαζί με την γραφειοκρατία. Πρέπει να είναι λίγο "περίεργη" κατάσταση. Κάτι πιο hard core σε σχέση με την λαχαναγορά.
nicoc89 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Κανε την χάρη στον εαυτό σου να το σκεφτείς δυο φορες πριν το ανοίξεις γιατί οι πιθανότητες γερνουν στο να κλαις το κεφάλαιο .
gmch Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Κανε την χάρη στον εαυτό σου να το σκεφτείς δυο φορες πριν το ανοίξεις γιατί οι πιθανότητες γερνουν στο να κλαις το κεφάλαιο . Σίγουρα θα το σκεφτώ 100 φορές αλλά εσύ γιατί το λες αυτό?
gmch Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Άντε βρε παιδιά βοηθήστε λίγο, πείτε την άποψη σας και την εμπειρία σας και εγώ άμα το ανοίξω θα έχω έκπτωση στα μέλη μέσω εκπτωτικής κάρτας και πολλά άλλα δώρα
lary7 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Κοιτα περα απο το προιον πρεπει να μπορεις να εχεις καλη σχεση με τους πελατες, να εισαι διατεθημενος να τους εξυπηρετησεις με ευγενεια οτι και αν σου ζητησουν και να μην προσπαθεις να τους κοροιδεψεις γιατι δεν ειναι ολοι το ιδιο.Πολλοι κοιτανε απλως να βγαλουν χρημα και καταντανε αντιπαθητικοι.Απο εμπειρια στην πολη μου σου φερνω 1 παραδειγμα. 1) Ψαραδικο σε καλο σημειο οπου ο ψαρας νομιζε πως μονο αυτος ξερει απο ψαρια και οι πελατες ειναι κουτορνιθια.Πηγαινες να ελενξεις τα ψαρια και σε φωναζε '' τι τα κοιτας φρεσκα ειναι σου λεω, θα τα ματιασεις'' ενω πολλα δεν ηταν φρεσκα.Αλλες φορες εστελνε η μανα μου τον παπου να παρει ψαρια και οταν τα εφερνε σπιτι τα ψαρια δεν βλεπονταν.Τελικα το εκλεισε το μαγαζι και το ανελαβε ο αλβανος εργατης που ειχε. Παντα ευγενικος ο αλβανος, δεν προσπαθει να σε κοροιδεψει και αμα σε ξερει σου δινει και καλες συμβουλες του τυπου παρε γαυρο-σαρδελα γιατι αλλα ψαρια δεν εβγαλε σημερα η θαλασσα. Εχει το μαγαζι εδω και 4 χρονια και τον προτιμανε στην πολη γιατι εχει καλο ονομα. Στα λεω γιατι σαν ψαροντουφεκας ξερω πως φαινεται το φρεσκο ψαρι και δεν δεχομαι να προσπαθουν να με κοροιδεψουν. Ειναι οπως παλιοτερα γινονταν στα συνοικιακα μαγαζια με υπολογιστες, πηγαινες να παρεις εναν AMD και σου ελεγε πως αυτοι καιγονται, παρε INTEL που ειναι σιγουροι......Ελα ομως που ξυπνησε ο κοσμος.
nicoc89 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Σίγουρα θα το σκεφτώ 100 φορές αλλά εσύ γιατί το λες αυτό? Γιατί ? Επειδή πάντα ξέρω τι λέω και όταν συμβουλεύω κάποιον και δεν με ακούει μετά έχω την ευχαρίστηση να λέω στα έλεγα. Πλακα κάνω.. Βασικά έχω περιπτώσεις 6 φίλων/γνωστόν που είτε έκλεισαν τα μαγαζιά που είχαν είτε έκλεισαν τα μαγαζιά που δούλευαν μέσα στον τελευταίο μηνα. Το ένα ψαράδικο(τυχαίο ; δεν νομίζω) τα αλλα τρία είχαν σχέση με το φαγητό ένα μαγαζί με ρούχα και ένα μπακάλικο. Μπορεί να είναι μονο στην πόλη μου αυτό τι να πω .. πάντως εγώ δεν θα έριχνα λεφτά να ανοίξω επιχείρηση που την ανταγωνίζονται λαϊκές , supermarket κλπ γιατί αυτή την στιγμή είναι ελάχιστοι οι προνομιούχοι που δεν νοιάζονται για τις τιμές και κοιτάνε πρώτα την ποιότητα.
AKISHELLAS1 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Λοιπον δουλευα ιχθυοσκαλα 4-5 χρονια ειναι λιγο βαρβαρη δουλεια η νυχτα ,επισης απο γνωριμιες κ απο φιλαρακι που εχει μεινει η παρεα αμας κ διατηριε ιχθυοπωλειο να ξερεις υπαρχει κριση κ πολυ σε αυτον το τομεα λιγοι θα μεινουν,οπως κ στ6ην ιχθυοσκαλα διοτι απλα δεν υπαρχουν λεφτα οποτε πελατες . Οσον αφορα την δουλεια 1) πρεπει να πηγαινεις απο τις 2,30 που ανοιγει η ιχθυοσκαλα περιπου κ να ψαχνεσαι για το τι ειναι πιο συμφερον ως προς εσενα οχι αντε το βρηκα το πηρα ,ενα ατομο ειναι δυσκολο κ καλυτερα να βρεις καποιον που εχει ξανακανει την δουλεια αν δεν ξερεις τιποτα . 2) Ειναι πολλες ωρες το ιχθυοπωλειο πεπει να το εχεις ετοιμο στις 7 το πρωι κ να κλεινεις το μεσημερι οποτε υπολογισε κ τις ωρες απο τα ψωνια την νυχτα . 3) Σαν καινουργιος θα πρεπει να εχεις μετρητα για να ψωνιζεις μεχρι να σου δινουν επι πιστωση δηλαδη ξεχωριστο κεφαλαιο 4)πρεπει να εχεις καλες γνωριμιες στην περιοχη αυτη κ ηδη πελατες για να ξεκινησεις ωστε να μην απογοητευτεις . Θελει ορεξη υπομονη κ κουραγιο ,καλη επιτυχια σε οτι αποφασισεις .
slygeo87 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Και δε παίρνεις ένα franchise ταχυφαγείου κι έτσι;
gmch Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Και δε παίρνεις ένα franchise ταχυφαγείου κι έτσι; Η θέση του μαγαζιού δεν είναι για τέτοιο είδος, το franchise γενικά είναι καλό αλλά θέλει 100.000 και πάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.