Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή πρίζας τηλεφώνου

theofanis20

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μένω σε ένα παλιότερο σπίτι και η τηλεφωνική μου πρίζα είναι από αυτές που μοιάζουν με τις πρίζες του ρεύματος.Τώρα όμως που έκανα σύνδεση ADSL οι οδηγείς του παρόχου είναι να αλλάξω την πρίζα σε Rj11.Άνοιξα την πρίζα μου και είδα ότι έχει ένα καλώδιο με δύο αγωγούς έναν μαύρο και έναν γκρι.Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν είναι εύκολο και πως να συνδέσω τη νέου τύπου πρίζα.

Δημοσ.

Οι δικές μου πρίζες τηλεφώνου (RJ11) έχουν 4 επαφές χαλκού μπροστά (εκεί που μπαίνει το φισάκι του τηλεφώνου) και αντίστοιχα πίσω έχει 4 Βιδες στις οποίες συνδέονται τα καλώδια από ... τον τοίχο (ΟΤΕ).

Συνήθως, συνδέεις τα 2 καλώδια του "τοίχου" (ΟΤΕ) στα δύο μεσαία (πράσινο και κοκκινο στην δική μου πρίζα) της πρίζας, καθώς αυτά χρησιμοποιούν οι περισσότερες συσκευές τηλεφώνου με RJ11 jack κ.λπ.

Δημοσ.

Εκτός από την επιλογή της αλλαγής πρίζας υπάρχει και μια δεύτερη επιλογή: πήγαινε σε κάποιο super market και αγόρασε ένα φισάκι που απ την μία μεριά του εχει 2 σιδεράκια (αυτά μπαίνουν στην πρίζα που ήδη έχεις)και απ την άλλη μεριά είσοδο κλιπ (εκεί θα βάλεις το φίλτρο για το adsl) και είσαι έτοιμος -πολύ οικονομικά και χωρίς ατσαλιές :D 2815y.jpg

Δημοσ.

Φιλε παρε αυτο που λεει ο cosmos .

Εγω εχω αυτο το φισακι που λεει κ δεν εχω προβλημα γιατι κ μενα στο σπιτι μου οι πριζες ειναι παλιες(ουτε 1ευρω δεν εχει).

Δημοσ.

Αυτό το φισάκι που λέει ο cosmos000 το έχω ήδη για να συνδέω το σταθερό.Απλά επειδή οι οδηγίες σύνδεσης της Forthnet λένε να χρησιμοποιήσω μόνο νέου τύπου πρίζες είπα να σύνδεα μια καινούργια πρίζα μόνο με αυτά τα 2 καλώδια -αν γίνεται- διαφορετικά φυσικά θα το αφήσω ως έχει.

Δημοσ.

Αυτό το φισάκι που λέει ο cosmos000 το έχω ήδη για να συνδέω το σταθερό.Απλά επειδή οι οδηγίες σύνδεσης της Forthnet λένε να χρησιμοποιήσω μόνο νέου τύπου πρίζες είπα να σύνδεα μια καινούργια πρίζα μόνο με αυτά τα 2 καλώδια -αν γίνεται- διαφορετικά φυσικά θα το αφήσω ως έχει.

Βέβαια κάνε τις δοκιμές σου και ότι σε βολεύει;)

Το ίδιο πράγμα είναι όμως ,έχω μπει και εγώ στην ίδια διαδικασία και τις μισές πρίζες τις άλλαξα (2 καλώδια έχουν οι πρίζες μου από μέσα και βάζοντας την νέα πρίζα που έχει 4 υποδοχές έπρεπε να γίνουν δοκιμές ακουμπώντας τα καλώδια μέχρι να δώσει σήμα το τηλ και μετά βιδώματα κτλ κτλ)λίγο μετά ανακάλυψα το φισάκι αυτό και έβαλα στις υπόλοιπες και κανένα πρόβλημα.Απλά αλλάζοντας τελικά ή όχι την πρίζα πρέπει να βάλεις το φίλτρο επάνω (σε όλες τις πρίζες όχι μόνο σαυτήν που μπαίνει το router)και κατόπιν σύνδεση με τηλεφωνική συσκευή (αλλιώς θα έχεις παράσιτα).

Δημοσ.

Εντάξει παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες που μου δώσατε!! :-D

Επειδή είναι μία η πρίζα στο σπίτι και αφού χρειάζονται μόνο δύο καλώδια εύκολο μου φαίνεται θα την αλλάξω.

Δημοσ.

Εντάξει παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες που μου δώσατε!! :-D

Επειδή είναι μία η πρίζα στο σπίτι και αφού χρειάζονται μόνο δύο καλώδια εύκολο μου φαίνεται θα την αλλάξω.

Η πρίζα έχει 4 λαμάκια.

Τα καλώδια πάνε στα μεσαία (2ο και 3ο)

Μην προβληματιστείς. Βάλε όποιο θέλεις 2ο ή 3ο.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

ο λογος που η forthnet σου λεει να αλλαξεις το πριζακι και οχι να βαλεις ανταπτορα ειναι επειδη μερικοι ανταπτορες κολυμπανε στην πριζα.και επειδη για καποιον που πιανουν τα χερια του ειναι δεκα λεπτα δουλεια max max max καντο.επισης αν θες κατι σε ποιο ποιοτικο πριζακι αλλα κοντα στα 8 ευρω αντι για 2-3 που εχει το κανονικο παρε legrand.τα σπανε.προσεχε μην παρεις απο αυτα που γραφουν οτε πανω γιατι εχουν πυκνωτη απο πισω .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...