Προς το περιεχόμενο

5+ GB .iso σε περισσότερα από ένα DVDs

jimex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή δεν έχω ούτε ένα dl-dvd ούτε είχα ποτέ κανένα, το μεγέθος το είδα ΕΔΩ.

Αν όντως είναι όπως λες, τότε το iso που έχεις δεν μπορεί να είναι καθαρό rip του origianl dvd αλλά έχουν προστεθεί πράγματα σε αυτό.

Ένα iso που είδα με μεγάλο μέγεθος είναι ένα game και είναι καθαρό rip στα 7.94GB.

Ότι άλλο iso βλέπω και είναι πάνω από 7.9 έχει πειραχτεί με σκοπό να μπουν μέσα έξτρα πράγματα (patches, extra maps κτλ). Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείς να τα αφαιρέσεις και να τα βάλεις σε ένα εξτρα cd ή dvd. Αυτό μπορεί να γίνει με το ultraiso ή το poweriso.

Δημοσ.

Ναι, γιατί μόνο με τα δισκάκια μπορώ να κάνω τη δουλειά μου και μου προσφέρουν αυτά που θέλω:

1 Μπορώ να τα έχω όπου και όποτε θέλω.

Ενώ πχ ένα στικάκι των 8GB ή των 16GB ή των 32GB είναι αρκετά πιο ογκώδες και βαρύ από ένα dl-DVD :lol:

2 Μπορώ να έχω όσα αντίγραφα θέλω μιας και το κόστος από το κάθε δισκάκι είναι ελάχιστο.

Ναι ειδικά εδώ έχεις δίκιο.Ένα USB stick 8GB ξεκινάει από τα 12 ευρώ το πιο φτηνό ενώ μια φτηνή δεκάδα dl-dvd έχει 8 ευρώ δηλαδή 0,8 ευρώ το δισκάκι άρα κάθε 15 δισκάκια είναι σαν να αγοράζεις ένα καινούριο στικάκι των 8GB :lol:

Βέβαια δεν μιλάμε για επανεγράψιμα dl-dvd αλλά τα απλά...Τα γράφεις μια και έξω και μετά πάμε στο επόμενο :lol:

3 Μπορώ να τα χρησιμοποιώ σχεδόν παντού μιας και δεν απαιτούν USB θύρα (κυρίως για μουσική/ταινείες).

Ψάχνω στο νετ μήπως βρώ κανένα pc που να έχει dvd-recorder και να μην έχει usb υποδοχή αλλά δεν βρίσκω...Κάτι μου διαφεύγει.. :lol:

4 Δεν σκαίφτομαι για το αν χάσω 1, 2 ,3, 4... μιας και θα έχω χάσει μόνο 0,5 ευρώ και το περιεχόμενο.

Να υποθέσω οτι τα κρατάς σε backup σε σκληρό; :lol:

5 Και και και...

Και ο παραλογισμός συνεχίζεται... :lol:

Θα μπορούσα να αναφέρω πολύ περισσότερα αν συνέχιζα.

Πίστεψέ με... Σε πιστεύω!!!! :lol:

Δημοσ.

Επειδή δεν έχω ούτε ένα dl-dvd ούτε είχα ποτέ κανένα, το μεγέθος το είδα ΕΔΩ.

Αν όντως είναι όπως λες, τότε το iso που έχεις δεν μπορεί να είναι καθαρό rip του origianl dvd αλλά έχουν προστεθεί πράγματα σε αυτό.

Ένα iso που είδα με μεγάλο μέγεθος είναι ένα game και είναι καθαρό rip στα 7.94GB.

Ότι άλλο iso βλέπω και είναι πάνω από 7.9 έχει πειραχτεί με σκοπό να μπουν μέσα έξτρα πράγματα (patches, extra maps κτλ). Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείς να τα αφαιρέσεις και να τα βάλεις σε ένα εξτρα cd ή dvd. Αυτό μπορεί να γίνει με το ultraiso ή το poweriso.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος το θέμα ανοίχτηκε με αφορμή την creative suite 5 της adobe (καθαρό .iso από το γνήσιο, απλά για προστασία των γνήσιων DVD - δεν ήταν και λίγα τα λεφτά που κόστισε, οπότε δεν θα ήθελα να πάθουν κάτι τα αρχικά DVD - να μπορώ να χρησιμοποιώ τα δικά μου δηλαδή) στην οποία ότι και να κάνω το .iso του 1ου DVD μου βγένει πάντα περισσότερο από 8GB (όταν τοποθετώ το DVD στο drive μου το δίχνει με μέγεθος 7.99GB). Πιο παλιά σε παρόμοια περίπτωση χρησιμοποίησα BD των 25GB, αλλά πλέον γίνεται και για εγκυκλοπαιδικούς λόγους μιας και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι πρόβλημα το κόστος ενός BD Disk.

@tarantules(για να μην ξανακάνω quote):

Στη περίπτωση της μη ύπαρξης θύρας usb σαφώς δεν αναφέρομαι σε PC, αλλά σε άλλες συσκευές. Απλά έγινε αναφορά στα γενικά πλεονεκτήματα. Και από την αρχή μίλησα μόνο για DVDs, οπότε μάλλον δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο. Πιστεύω πως ξέρω τι είναι στικάκι και τι μπορεί να κάνει.

Δημοσ.

Έκανα ένα search στα περίεργα τα site και είδα ότι το adobe creative suite 5 σε iso είναι 6.34GB, σε όλες τις περιπτώσεις. :unsure:

Μήπως το iso το έκανες με κανένα alcohol σε mds/mdf μορφή ή σε μορφή bin/cue; Αυτές οι μορφές έχουν την συνήθεια να πιάνουν το μέγιστο του χώρου, όσο και να είναι το περιεχόμενο.

Δηλαδή, ένα bin αρχείο ενός dvd5 θα είναι 4.7GB και ενός DL θα είναι... όσο είναι.

Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο δοκίμασε να φορτώσεις το αρχείο με το ultraiso ή το poweriso και σώστο σαν iso.

Επίσης, φαντάζομαι ότι θα έχει μέσα και το acrobat reader και ίσως να το έχει και σε παραπάνω από μία γλώσσες. Μπορείς να τα αφαιρέσεις και να αφήσεις μόνο το Αγγλικό.

Δημοσ.

Το αρχείο έχει κατάληξη .iso και αυτό που αναφέρεις ήταν από τα πρώτα πράγματα που κοίταξα. Όσο για το μέγεθος του 1ου DVD, αναφέρομαι στη master collection έκδοση, οπότε ίσως έχει διαφορές με αυτό που είδες. Αν μπορείς δώσε το link του site που το είδες.

ΥΓ. Μιας και δεν είχα χρόνο για άλλα πειράματα στο συγκεκριμένο θέμα αγόρασα σήμερα ένα BD και δημιούργησα και το αντίγραφο του 1ου DVD.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...