Προς το περιεχόμενο

5+ GB .iso σε περισσότερα από ένα DVDs

jimex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως ίσως καταλάβατε από τον τίτλο ψάχνω για κάποιο application ή κάποιον άλλον τρόπο με τον οπόιο ένα αρχείο .iso το οποίο είναι αδύνατον να χωρέσει σε ένα single layer DVD ή ακόμα και σε dual layer να μπορεί να διασπαστεί σε 2 ή περισσότερα μέρη των οποίων θα γίνει εγγραφή σε 2 ή περισσότερα DVDs. Αν και αυτό που ζητάω μέχρι εδώ μπορεί σχετικά εύκολα να πραγματοποιηθεί δεν έχω βρεί κάποιο τρόπο ώστε να το πραγματοποιήσω με το .iso εγκατάστασης προγράμματος. Αυτό που εννοώ είναι με το που τελείωνει η εγκατάσταση από το 1 DVD, να ζητάει στη συνέχεια το 2ο ,3ο κοκ. Οποιοσδήποτε γνωρίζει κάποιον τρόπο με τον οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί το παραπάνω είναι ευπρόσδεκτος να ποστάρει.

Δημοσ.

Για να κάνεις κάτι τέτοιο πρέπει να γράψεις καινούριο Install για το εν λόγο πρόγραμμα.

Ρίξε μια ματιά στο GOOGLE να δείς τι προγράμματα υπάρχουν για αυτήν την δουλειά.

Δημοσ.

Το πιο απλό είναι να το "κάψεις" σε Dual Layer (DL-DVD) με το Image Burn.

Όλες οι άλλες λύσεις απαιτούν ψάξιμο.

Αν πρόκειται για game, υπάρχουν guides που σε οδηγούν στο να "σπάσεις" ένα DVD9 σε 2xDVD5 πειράζοντας τα αρχεία του installer. Άλλα guides σε βοθηούν να το κάνεις 1xDVD5 αφαιρώντας τις γλώσσες πέραν των Αγγλικών ή/και επενασυμπιέζοντας τα βίντεο και τα cab αρχεία.

Η λύση του DL-DVD είναι η καλύτερη από άποψη ευκολίας.

Δημοσ.

Ουσιαστικά σχεδόν οτιδήποτε χωράει σε ένα DVD9 δεν διστάζω να το γράψω εκεί. Συνήθως κάτι τέτοιο το χρειάζομαι όταν έχω ένα .iso μεγαλύτερο των 8GB, οπότε δεν χωράει σε DL-DVD. Η αρχική μου σκέψη ήταν η επναδημιουργία του installer, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι κάτι τέτοιο εφικτό σε όλες τις περιπτώσεις. Γι' αυτό σκέφτηκα να ανοίξω αυτό το θέμα για να ρωτήσω. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να υπάρχει B)

Δημοσ.

Συμπιεσε το σε .rar ή .7z τοτε και γραψε το συμπιεσμενο αρχειο.

+1

Ότι πιο απλό χωρίς να μπαίνεις σε φασαρίες με νέα προγράμματα κτλ! :)

Δημοσ.

+1

Ότι πιο απλό χωρίς να μπαίνεις σε φασαρίες με νέα προγράμματα κτλ! :)

Δεν είναι και η καλύτερη λύση,θα πρέπει να το αποσυμπιέσεις(ίσος χρονοβόρο) πρώτα στον δίσκο,να το κάνεις mount και μετά μόνο μπορείς να κάνεις την εγκατάσταση.

Δημοσ.

Ουσιαστικά σχεδόν οτιδήποτε χωράει σε ένα DVD9 δεν διστάζω να το γράψω εκεί. Συνήθως κάτι τέτοιο το χρειάζομαι όταν έχω ένα .iso μεγαλύτερο των 8GB, οπότε δεν χωράει σε DL-DVD. Η αρχική μου σκέψη ήταν η επναδημιουργία του installer, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι κάτι τέτοιο εφικτό σε όλες τις περιπτώσεις. Γι' αυτό σκέφτηκα να ανοίξω αυτό το θέμα για να ρωτήσω. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να υπάρχει B)

Τι μέγεθος έχει το iso σου; Μεγαλύτερο από 8,5 GB; Αν ναι, τι είναι και πιάνει τόσο χώρο;

Ανάλογα με το περιεχόμενο του iso ίσως θα μπορούσες να αφαιρέσεις κάποια στοιχεία που δεν είναι απαραίτητα ή να επανασυμπιέσεις κάποιους ήχους ή βίντεο.

Τα περιεχόμενα μπορείς να τα δεις και να τα επεξεργαστείς με τα UltraISO, PowerISO κλπ

Τι είναι αυτό; Κάποιο game ή πρόγραμμα;

Δημοσ.

Εν έτη 2011 και παιδεύεστε ακόμα με δισκάκια; Το χρόνο μόνο που τρώτε να τα κάψετε δεν τον σκέφτεστε καθόλου;

Έχω ένα DVD-RW και το έβγαλα από το pc μου εδώ και κάτι χρόνια και το έκανα εξωτερικό.Το χρησιμοποιώ μια στο τόσο αν είναι να γράψω καμια ταινία ή cd μουσικής για φίλους.

Απορεία...Ο θόρυβος όταν γυρνάει το δισκάκι και βουίζει δεν σας ενοχλεί;Ειδικά όταν βλέπεις ταινία με πλάνα χωρίς θόρυβο είναι σπάσιμο να ακούς το βζζζζζζζζζζζζ του δίσκου...Ένας δίσκος 1ΤΒ κάνει κάπου 60 ευρώ...

Δημοσ.

Και εγω τα εχω καταργησει. Πλεον ολα μου τα "δισκακια" ειναι iso images σε εξωτερικους δισκους. Οποτε χρειαζομαι καποιο το φορτωνω στο εικονικο dvd. Και πιο γρηγορο ειναι και δεν χαλανε

Δημοσ.

Εν έτη 2011 και παιδεύεστε ακόμα με δισκάκια; Το χρόνο μόνο που τρώτε να τα κάψετε δεν τον σκέφτεστε καθόλου;

Έχω ένα DVD-RW και το έβγαλα από το pc μου εδώ και κάτι χρόνια και το έκανα εξωτερικό.Το χρησιμοποιώ μια στο τόσο αν είναι να γράψω καμια ταινία ή cd μουσικής για φίλους.

Απορεία...Ο θόρυβος όταν γυρνάει το δισκάκι και βουίζει δεν σας ενοχλεί;Ειδικά όταν βλέπεις ταινία με πλάνα χωρίς θόρυβο είναι σπάσιμο να ακούς το βζζζζζζζζζζζζ του δίσκου...Ένας δίσκος 1ΤΒ κάνει κάπου 60 ευρώ...

Ναι, γιατί μόνο με τα δισκάκια μπορώ να κάνω τη δουλειά μου και μου προσφέρουν αυτά που θέλω:

1. Μπορώ να τα έχω όπου και όποτε θέλω.
  2. Μπορώ να έχω όσα αντίγραφα θέλω μιας και το κόστος από το κάθε δισκάκι είναι ελάχιστο.
  3. Μπορώ να τα χρησιμοποιώ σχεδόν παντού μιας και δεν απαιτούν USB θύρα (κυρίως για μουσική/ταινείες).
  4. Δεν σκαίφτομαι για το αν χάσω 1, 2 ,3, 4... μιας και θα έχω χάσει μόνο 0,5 ευρώ και το περιεχόμενο.
  5. Και και και...

Θα μπορούσα να αναφέρω πολύ περισσότερα αν συνέχιζα.

Τι μέγεθος έχει το iso σου; Μεγαλύτερο από 8,5 GB; Αν ναι, τι είναι και πιάνει τόσο χώρο;

Ανάλογα με το περιεχόμενο του iso ίσως θα μπορούσες να αφαιρέσεις κάποια στοιχεία που δεν είναι απαραίτητα ή να επανασυμπιέσεις κάποιους ήχους ή βίντεο.

Τα περιεχόμενα μπορείς να τα δεις και να τα επεξεργαστείς με τα UltraISO, PowerISO κλπ

Τι είναι αυτό; Κάποιο game ή πρόγραμμα;

1ον το DL-DVD δεν είναι 8,5GB. Είναι γύρω στα 7,9GB.

2ον είναι αρκετές οι εφαρμογές/παιχνίδια οι οποίες είναι αρκετά μεγαλύτερες από 8GB και είναι σε ένα .iso. Το πως καταφέρνουν και χωράν σε ένα δισκάκι όταν τις αγοράζεις δεν μπορώ να καταλάβω.

Όσον αφορά τον τρόπο που αναφάρεις, σε κάποιες περιπτώσεις είναι εφικτό. Σε κάποιες άλλες όμως οτιδήποτε και αν χαθεί προκαλεί πρόβλημα στη χρήση της εφαρμογής.

Συμπιεσε το σε .rar ή .7z τοτε και γραψε το συμπιεσμενο αρχειο.

Μου είναι προτιμότερο να διασπάσω τα αρχεία του .iso σε 2 άλλα .iso και στη συνέχεια να τα ξανακάνω ένα.

Δημοσ.

Από περιέργεια κάθισα και έφτιαξα ένα αρχείο iso 9,3Gb. Χρησιμοποίησα το Winrar για κομμάτιασμα και χρειάστηκα περίπου μια ώρα ενώ ο Q6600 με 4Gb RAM λειτουργούσε στο 70%. Στη συνέχεια έκανα την ίδια δουλειά με το HJSplit 3.0 ( http://www.windows7download.com/win7-hjsplit/download-rrrrhjuk.html ). Ο χρόνος που χρειάστηκε ήταν 35 λεπτά για να το κόψει σε τρία κομμάτια με τον επεξεργαστή να λειτουργεί στο 6%. Είναι free και η επανένωση των αρχείων λειτούργησε μια χαρά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...