Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια enter visa και την έβαλα σε ένα ΑΤΜ αλλά έκανα τη βλακεία και πληκτρολόγησα 3 φορές λάθος το PIN και η κάρτα παρακρατήθηκε από το μηχάνημα. Θέλω να ρωτήσω:

α) Τι διαδικασίες κάνω για να πάρω πίσω την κάρτα μου;

και

β) Θα μου δοθεί άμεσα ή θα πρέπει να περιμένω κάποιο διάστημα (κάποια έγκριση ότι είναι δικιά μου κτλ) ;

Δημοσ.

πας στο κατάστημα με την ταυτότητα και σου την δίνουν άμεσα. Η κύπρου τουλάχιστον μια φορά που έκανα την ίδια μ@λ@κί@ αυτό έκανε.

Δημοσ.

Έχω μια enter visa και την έβαλα σε ένα ΑΤΜ αλλά έκανα τη βλακεία και πληκτρολόγησα 3 φορές λάθος το PIN και η κάρτα παρακρατήθηκε από το μηχάνημα. Θέλω να ρωτήσω:

α) Τι διαδικασίες κάνω για να πάρω πίσω την κάρτα μου;

και

β) Θα μου δοθεί άμεσα ή θα πρέπει να περιμένω κάποιο διάστημα (κάποια έγκριση ότι είναι δικιά μου κτλ) ;

Αν είναι έξω από κατάστημα λογικά θα σε πάρουν τηλέφωνο να περάσεις να την πάρεις. Πάρε όμως ένα τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών να τους ρωτήσεις.

Δημοσ.

Είναι έξω από κατάστημα (Alpha). Μόνο η ταυτότητα χρειάζεται, τίποτα άλλο;

EDIT:

Πήρα τώρα εξυπηρέτηση πελατών και μου είπαν ότι δεν ξέρουν τι μπορεί να συμβεί μες στο Σαββατοκύριακο με την κάρτα, ότι ίσως καλό θα ήταν να την ακύρωνα... Τους ρώτησα τι μπορεί να συμβεί, αν δηλαδή υπάρχει περίπτωση να πέσει στα χέρια κάποιου άλλου και μου είπαν ότι δεν γνωρίζουν. (Λέτε να μπορεί να γίνει κάμια στραβή;)

Τελικά αποφάσισα να μην την ακυρώσω και να το "ρισκάρω". Επίσης μου είπαν ότι πρέπει να πάω πρωί-πρωί με την ταυτότητα μου γιατί μπορεί να έχουν ανοίξει το ΑΤΜ και να τη στείλουν για ακύρωση και καταστροφή. Έλα ντε που δεν θα μπορέσω να πάω πριν τις 11 λόγω δουλειάς. Ελπίζω να μην τη στείλουν αδιάβαστη...

Δημοσ.

βρες το τηλέφωνο του υποκαταστήματος και πάρ'τους το πρωί να σου τη κρατήσουνε εως τις 11.

Δημοσ.

Εμπειρία από την alpha

Η κάρτα ακυρώνεται συστημικά. Κάνεις αίτηση και σου στέλνουν ταχυδρομικώς καινούρια. Το pin το παραλαμβάνεις σε οποιοδήποτε κατάστημα. Στο μεταξύ διάστημα βγάζεις μετρητά με την ΑΤ σου.

Δημοσ.

Δηλαδή θα ακυρωθεί η κάρτα όπως και να χει; Αυτό είναι στάνταρ;

Η πλάκα είναι ότι έχω άλλη μια κάρτα (συνέχεια της προηγούμενης που λήγει φέτος) αλλά δεν την έχω ενεργοποιήσει ακόμα...

Τι γίνεται τώρα;

Δημοσ.

Η κάρτα ακυρώνεται αυτομάτως,αυτό με την ταυτότητα δύσκολο πλέον.δήλωσε απώλεια και είσαι οκ αλλά αφού έχεις και 2 κάρτα για καβάτζα τράβα την δευτέρα και βγάλε ένα pin ώστε να μην περιμένεις κάνα 10μερό που κάνει η alpha.

Δημοσ.

Σε παρόμοιο περιστατικό με την κάρτα μου της ΠΕΙΡΑΙΩΣ, πήγα το επόμενο πρωί στο κατάστημα -του οποίου το ΑΤΜ έκανε τη λαδιά- με την ταυτότητά μου και την πήρα σαν κύριος. Ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Και λέω ότι το ΑΤΜ «έκανε τη λαδιά» διότι ΔΕΝ πληκτρολόγησα τρεις φορές λάθος το PIN. Το πληκτρολόγησα ΜΙΑ μόνο λάθος και μου την κράτησε. Και όπως μου εξήγησε αργότερα η υπάλληλος, δεν είναι αναγκαστικό να δώσω λάθος PIN τρεις φορές συνεχόμενα, ή έστω σε μικρό χρονικό διάστημα. Μπορεί να έκανα ένα λάθος τον Μάρτιο, ένα τον Ιούλιο και ένα τώρα... πάλι θα μου την κρατήσει. :o

Δημοσ.

Στην εξυπηρέτηση πελατών που πήρα στην Alpha πάντως μου είπε ότι μπορεί να ακυρωθεί, μπορεί και όχι. Δεν μου ανέφερε ότι ακυρώνεται αυτομάτως από το σύστημα, παρά ότι μπορεί να ανοίξουν το ATM, να βρουν την κάρτα και να τη στείλουν για ακύρωση. Μου ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχει περίπτωση να την πάρω στα χέρια μου εκείνη την ώρα. Με συμβούλεψε κιόλας να ενεργοποιήσω αμέσως την άλλη κάρτα που έχω και να καταστρέψω την παλιά.

Δημοσ.

Στην Eurobank που μου "ρούφηξε" μια prepaid πήγα σαν κύριος μετά από μια εβδομάδα και ήταν εκεί η κάρτα. Σε 5' λεπτά, μόνο με την ταυτότητά μου, την είχα στα χέρια μου.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Σημερα ημερα Δευτερα στις 11 το πρωι, πηγα σε μηχανημα ΑΤΜ της εθνικης τραπεζας στην οδο Κ.Καραμανλη στην Θεσσαλονικη και χτυπησα αναληψη 300 ευρω.

Αφου εδειξε σωστη συναλλαγη και εβγαλε την καρτα, περιμενα αρκετα για βγαλει τα χρηματα, τα οποια δεν εβγαλε ποτέ.

Αφου πηγα μεσα στον διευθηντη, με αμφισβητησε και τελικα με εστειλε στην προισταμενη η οποια αφου μου πηρε τα στοιχεια μου ειπε οτι στην επομενη τροφοδοσια του ΑΤΜ με χρημα θα γινει αντιπαραθεση και τοτε θα φανει η διαφορα και θα με ειδοποιησουν.

Ομως εγω αμφιβαλλω, δεν ειμαι σιγουρος οτι θα γινει κατι τελικα.

Εχω αδικο που αμφιβαλλω??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...