prezakis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Σκέφτομαι εδώ και μία εβδομάδα σχεδόν, να χτυπήσω αυτό το pcάκι που έχω επισυνάψει. Διαβάζω διάφορα,όμως, που με βάζουν σε σκέψεις κυρίως για το socket της μητρικής που πρέπει να βάλω. Να ξεκινήσω με τα απαραίτητα. Παιχνίδια δεν παίζω. Το πιο βαρύ που θα κάνω στο pc είναι κανένα render σε 3dsMax ή Premiere, κτλ. Κάτι σαν να διάβασα ότι θα καταργηθεί το 1155-1156? Το άλλο που με προβληματίζει, είναι για την μητρική...να πάω για H67, που δεν θα βάλω κάρτα γραφικών ή για P67 και να πληρώσω και κάρτα? Μετά πρέπει να κόψω από αλλού. Στη σύνθεση που παραθέτω επέλεξα H67 γιατί από το review που έγραψαν εδώ οι insomniacs δείχνει να ικανοποιεί αρκετά τις απαιτήσεις μου η ενσωματωμένη κάρτα. Όμως, το τελευταίο review για την ASUS P8P67, με βάζει σε σκέψεις και ίσως αναθεωρήσω. Δεν μπορώ να βρω ,όμως, από που να κόψω για να διαθέσω στην κάρτα γραφικών. Βλέπετε το budget είναι συγκεκριμένο. Οπότε, ακούω γνώμες πριν κάνω την αγορά.
UpToDate_ Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Κόψε και από τις μνήμες... 8 giga δεν τα χρειάζεσαι. Όπως επίσης θα μπορούσες να βάλεις και μια φθηνότερη μητρική.. Και ένα φθηνότερο τροφοδοτικό,πολλά τα watt και αχρείαστα. Η ενσωματωμένη του 2500 μια χαρά θα κάνει ..
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Εγω αντιθετως κρινω τη συνθεση σου πολυ καλη και ισορροπημενη. Με Premiere ή 3dsmax και αν κανεις σοβαρη δουλεια, τα 8Gb αργα ή γρηγορα θα σου χρειαστουν. (Σου μιλαει ανθρωπος που εχει 8GB ram και SSD ). Ωστοσο μπορεις να βρεις και φθηνοτερες ραμ σε άλλο καταστημα. Για απεικονιση σε οθονη σε οποιαδηποτε αναλυση, αναπαραγωγη ταινιων κτλ, η ενσωματωμενη καρτα στον Ιντελ ειναι μια χαρα. Ισως να αξιζει να παρεις απο αλλου τις ραμ (θα βγουν περιπου 70-80 ευρω τα 4GB), και το 20ρικο που περισσευει να το δωσεις για ξεκλειδωτο επεξεργαστη (2500Κ). Πραγματικα αξιζει να πας ευκολα και ανετα στα 4,3-4,6Ghz και να κανεις ακομα καλυτερα τη δουλεια σου!
prezakis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Κόψε και από τις μνήμες... 8 giga δεν τα χρειάζεσαι. Όπως επίσης θα μπορούσες να βάλεις και μια φθηνότερη μητρική.. Και ένα φθηνότερο τροφοδοτικό,πολλά τα watt και αχρείαστα. Η ενσωματωμένη του 2500 μια χαρά θα κάνει .. Είναι μία λύση κι αυτή, αλλά είπα αφού θα τα γλιτώσω από τη κάρτα γραφικών να τα επενδύσω σε SSD + RAM + Μητρική. Πάντα είχα μία έννοια με τροφοδοτικό+μητρική γι'αυτό βλέπεις και δεν επέλεξα την πιο φτηνή λύση σε αυτά τα κομμάτια. Αν τώρα κάποιος έχει κάτι δοκιμασμένα καλό και φθηνότερο φυσικά είμαι ανοιχτός σε προτάσεις. Κυρίως σ'αυτό που έχω μεγάλο ενδοιασμό είναι να πάω για P67+Γραφικών ή H67 με ενσωματωμένη του i5 2500 και αν τελικά πάω για H67 να πάρω αυτή που έχω βάλει στη λίστα ή κάποια άλλη ή προβλέπονται νέες που να υποστηρίζουν τον i5 2500 και να περιμένω 1-2 βδομάδες; Εγω αντιθετως κρινω τη συνθεση σου πολυ καλη και ισορροπημενη. Με Premiere ή 3dsmax και αν κανεις σοβαρη δουλεια, τα 8Gb αργα ή γρηγορα θα σου χρειαστουν. (Σου μιλαει ανθρωπος που εχει 8GB ram και SSD ). Ωστοσο μπορεις να βρεις και φθηνοτερες ραμ σε άλλο καταστημα. Για απεικονιση σε οθονη σε οποιαδηποτε αναλυση, αναπαραγωγη ταινιων κτλ, η ενσωματωμενη καρτα στον Ιντελ ειναι μια χαρα. Ισως να αξιζει να παρεις απο αλλου τις ραμ (θα βγουν περιπου 70-80 ευρω τα 4GB), και το 20ρικο που περισσευει να το δωσεις για ξεκλειδωτο επεξεργαστη (2500Κ). Πραγματικα αξιζει να πας ευκολα και ανετα στα 4,3-4,6Ghz και να κανεις ακομα καλυτερα τη δουλεια σου! Στο κόστος αυτό πιστεύω μπορώ να ανταποκριθώ. Οπότε αν θεωρείται ότι είναι καλή η σύνθεση δεν πειράζει για τα 20 ευρώ. Προτιμώ να τα έχω όλα από ένα μαγαζί για να μην γυρίσουν μετά να μου αρνηθούν κάποιο service-guarantee κτλ. Για το overclocking δεν ξέρω...δεν περνά και πολύ από το μυαλό μου, γιατί θεωρώ ότι θα με φτάσουν σε επεξεργαστική ισχύ και τα νορμαλ του.
rafail1994 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Μια χαρά είναι η σύνθεση σου μόνο μια παρατηρήσει αφού στον ssd θα βάλεις τα windows τον άλλον δίσκο πατρόν σε green μην δίνεις τόσα λεφτά για caviar black και την διάφορα βαλτή για τον Κ
prezakis Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Παίδες μια τελευταία ερώτηση. Τη σύνθεση me Sandybridge ,που συζητούσαμε, την είχα στείλει στο plasio και αναμέναμε μόνο τροφοδοτικό, μητρική και drive....δηλαδή τα μισά. Στο τριήμερο της αναμονής , έσκασε το νέο με το πρόβλημα στο Controller της Intel. Πρόλαβα στο τσακ και ακύρωσα την παραγγελία, γιατί τότε μόνο φημολογίες υπήρχαν για τις αντικαταστάσεις. Τώρα είμαι σε σκέψεις... αφού υπάρχει πλέον πρόγραμμα αντικατάστασης, πώς ακούγεται το ενδεχόμενο να ψωνίσω το μηχανάκι και να πάω για αντικατάσταση κατά το Μάιο που φημολογείται ότι θα βγουν τα διορθωμένα chipsets? Φυσικά πριν κάνω την παραγγελία θα επικοινωνήσω με Πλαίσιο και θα ρωτήσω τι ξέρουν για την αντικατάσταση. Συνεπώς η ερώτηση είναι, συνιστάτε αυτή την κίνηση; Διαφορετικά έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο;
pano Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Παίδες μια τελευταία ερώτηση. Τη σύνθεση me Sandybridge ,που συζητούσαμε, την είχα στείλει στο plasio και αναμέναμε μόνο τροφοδοτικό, μητρική και drive....δηλαδή τα μισά. Στο τριήμερο της αναμονής , έσκασε το νέο με το πρόβλημα στο Controller της Intel. Πρόλαβα στο τσακ και ακύρωσα την παραγγελία, γιατί τότε μόνο φημολογίες υπήρχαν για τις αντικαταστάσεις. Τώρα είμαι σε σκέψεις... αφού υπάρχει πλέον πρόγραμμα αντικατάστασης, πώς ακούγεται το ενδεχόμενο να ψωνίσω το μηχανάκι και να πάω για αντικατάσταση κατά το Μάιο που φημολογείται ότι θα βγουν τα διορθωμένα chipsets? Φυσικά πριν κάνω την παραγγελία θα επικοινωνήσω με Πλαίσιο και θα ρωτήσω τι ξέρουν για την αντικατάσταση. Συνεπώς η ερώτηση είναι, συνιστάτε αυτή την κίνηση; Διαφορετικά έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο; Αν δεν σε ενοχλεί όλη αυτή η διαδικασία(το ράβε ξήλωνε και ίσως μια πιθανή περίπτωση να χρειαστείς να κάνεις format),ναι γιατί όχι.
prezakis Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Όχι δεν με ενοχλεί. Πλέον έχω μάθει να τακτοποιώ τα δεδομένα μου και δεν έχω κι ένα κάρο εφαρμογές, οπότε δεν θα μου κάνει τόσο κόπο. Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως η ελληνική πραγματικότητα έρθει πάλι στην επιφάνεια και μου κάνουν νερά όταν είναι να γίνουν οι αλλαγές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.