Προς το περιεχόμενο

TNNLib

m1cRo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά ξεκίνησα μια προσπάθεια δημιουργίας ενός ακόμα open source project. Είναι μια βιβλιοθήκη που επιτρέπει την κατασκευή νευρωνικών δικτύων και την εκπαίδευση τους. Οποιος θέλει να βοηθήσει στην προσπάθεια να επικοινωνήσει μαζί μου :).

Η βιβλιοθήκη είναι ανεβασμένη στο : googlecode.

Δημοσ.

Πρωτα, χαρα στο κουτραγιο σου.

Που χρησιμευουν τα νευρικα δικτυα;

Ευχαριστώ :).

Με νευρωνικά μπορείς να αναγνωρίζεις φωνή, εικόνες να φτιάχνεις AI και να συμπιέζεις εικόνες και αλλα πολλά.

Δημοσ.

Ενδιαφέρον θέμα. Εγώ πριν καιρό είχα ξεκινήσει να γράφω μια βιβλιοθήκη με τα παρακάτω :

- genetic algorithm

- particle swarm optimization

- self organizing feature map neural network

- learning vector quantization neural network

- back propagation neural network

- evolutionary back propagation neural network

- fuzzy rule system

- evolutionary fuzzy rule system

Την παράτησα λόγω ελλείψεως χρόνου.

Παραταύτα, δεν νομίζω ότι έχει νόημα να τα γράψεις όλα εξαρχής.

Υπάρχουν εξαιρετικά βιβλία σε διάφορους τομείς που αναπτύσσουν ενδελεχώς το θέμα δίνοντας ΚΑΙ κώδικα.

Πιστεύω ότι είναι καλύτερα είναι να πάρεις κάτι έτοιμο ως βάση και να το βελτιώσεις.

Εγώ αυτό (θα) έκανα.

Και είναι "Νευρωνικά" ο σωστός όρος όχι "νευρικά".

Το "νευρικά" είναι μαργαριτάρι για κάποιο τηλεπαιχνίδι...

-

Δημοσ.

Ενδιαφέρον θέμα. Εγώ πριν καιρό είχα ξεκινήσει να γράφω μια βιβλιοθήκη με τα παρακάτω :

- genetic algorithm

- particle swarm optimization

- self organizing feature map neural network

- learning vector quantization neural network

- back propagation neural network

- evolutionary back propagation neural network

- fuzzy rule system

- evolutionary fuzzy rule system

Την παράτησα λόγω ελλείψεως χρόνου.

Παραταύτα, δεν νομίζω ότι έχει νόημα να τα γράψεις όλα εξαρχής.

Υπάρχουν εξαιρετικά βιβλία σε διάφορους τομείς που αναπτύσσουν ενδελεχώς το θέμα δίνοντας ΚΑΙ κώδικα.

Πιστεύω ότι είναι καλύτερα είναι να πάρεις κάτι έτοιμο ως βάση και να το βελτιώσεις.

Εγώ αυτό (θα) έκανα.

Και είναι "Νευρωνικά" ο σωστός όρος όχι "νευρικά".

Το "νευρικά" είναι μαργαριτάρι για κάποιο τηλεπαιχνίδι...

-

Το θέμα είναι να τα συνδυάσεις όλα αυτά που έγραψες και ίσος μας βγει κάτι που να μαθαίνει μονο του.... Και εγώ αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα δεν έχω καθόλου ελεύθερο χρόνο η ουσία είναι ότι αν συνδυάσουμε τις δυνάμεις μας ίσος φτιάξουμε κάτι αξιόλογο.

Δημοσ.

Δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να συνδράμω.

Προς το παρόν έχω σημαντικές προτεραιότητες που αδυνατώ να παραβλέψω.

Το πρώτο έρεισμα για να ασχοληθώ ήταν η AI στο game programming που ως γνωστόν συχνά

εφαρμόζονται νευρωνικά δίκτυα.

Καιρό μετά από αυτό, έτυχε να συναντήσω ένα παιδί που ανέπτυσσε έναν γεννετικό αλγόριθμο

για ηλεκτρομαγνητικά προβλήματα (συγκεκριμένα, βελτιστοποίηση ακτινοβολίας κεραιών).

Επειδή ξέρω αρκετό ηλεκτρομαγνητισμό (ή πιο σωστά, ήξερα !) ξεκίνησα να ασχολούμαι για

να το κάνουμε μαζί. Διάβαζα θεωρία και έγραφα ταυτόχρονα.

Τελικά, από μέρους μου έμεινε στη μέση - εκείνος έγραψε αυτό που ήθελε - λόγω ανειλημμένων

υποχρεώσεων αλλού.

Δεδομένου ότι προς το παρόν με απασχολούν άλλα πράγματα και επειδή δεν θέλω να μου ξανασυμβεί το ίδιο,

μόνον την γνώμη μου μπορώ να δώσω :

να πάρεις ένα βιβλίο ως οδηγό που δίνει ΚΑΙ κώδικα και να ξεκινήσεις με αυτόν ως αφετηρία για να έχεις βάση και προσανατολισμό.

Αν συνεχίσεις, εύχομαι καλή επιτυχία ...

-

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...