panagath Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Έχω ένα PC με Intel Core 2 Quad q6600 , 3GB DDR2 (clockarismens sta 711MHz), XFX 9800GT, MSI 7600GS και δίσκο κεντρικό WD 250GB Sata2. Ακούστε λοιπόν τα ερωτήματα μου: 1- Οι ραμ είναι 1GB @ 800MHz, 1GB @ 533, 2x 512MB @ 533 βαλμένε στη μητρική για dual channel. Είναι ρυθμισένο FSB:DRAM @ 3:4 και όπως λέει το Bios δουλέυουν στα 711MHz. Το πρόβλημα είναι ότι το CPUz λέει ότι ειναι Single Channel ... why???? 2- Λέω να αναβαθμίσω σε DDR3 κρατώντας τον επεξεργαστή μου. Όμως χρειάζομαι μια μητρική που να σηκώνει DDR3 >= 1600Mhz και να υποστηρίζει 2 κάρτες γραφικών (έχω 3 οθόνες) [η ενσωματωμένη vga άραγε που έχουν μερικές μπορεί να λειτουργήσει ως δεύτερη??]. 3- Μήπως να κρατήσω τις ram και να πάρω έναν SSD?? Με ποια λύση θα έχω την καλύτερη βελτίωση?
rafail1994 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Η καλύτερη και ποιο οικονομική λύση είναι η αγορά ενός γρήγορου ssd που θα σου κρατήσει και για το καινούριο σύστημα αν θα κανείς στο μέλλον .
Nikdev Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Σου προτίνω να πάρεις δίσκο ssd, είχα παρόμοιο σύστημα στη δουλειά, πήρα έναν στην αρχή και σε 1,5 μήνα λόγω της διαφοράς που είδα έχω 3 ssd.
kanesaxo Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Ποιά ddr3, με την καμμία. Παρε εναν ssd. Τρομερή διαφορά στο σύστημα,αλλά τρομερή.Το μονο που ελειπε απο τους υπολογιστές για να γινουν πραγματικά γρήγροι.
outlaw star Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 quad core+ ddr3= waste of money..καλύτερα ο ssd που είπαν και τα παιδιά..
panagath Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 OK then!! Οπότε με το που τελειώσει η εξεταστική σε ένα μήνα που έτσι και αλλιώς θα κάνω ένα φορματάκι, μαζεύω από τώρα χρήμα για SSD. Είδα έναν corsair που έχει 260+MB/s εγγραφή, φαντάζομαι αυτός θα σκοτώνει.
kadaka80 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Νομίζω το ερώτημα σου απαντήθηκε με καθολική παραδοχή για ssd. Αλλαγή από ddr2 σε 3 δεν θεωρείτε αναβάθμιση. Απλά δεν υπάρχει διαφορά στις επιδόσεις. Μόνο να αυξήσεις την μνήμη μπορείς αλλά και αυτό μόνο αν το έχεις ανάγκη εξαιτίας μνημοβόρων προγραμμάτων. Ούτε μπορείς να προσθέσεις παραπάνω από 3Gb αν το λειτουργικό σου είναι 32 bit. Α! Έτσι όπως περιέγραψες το σύστημά σου ,αυτή την στιγμή δεν έχεις dual channel. Χρειάζεται δυο ίδιες μνήμες για να δουλέψει. Πάντως μικρό το κακό.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Α! Έτσι όπως περιέγραψες το σύστημά σου ,αυτή την στιγμή δεν έχεις dual channel. Χρειάζεται δυο ίδιες μνήμες για να δουλέψει. Πάντως μικρό το κακό. Το αυτο. +1 κι απο μενα για SSD, αλλα οχι τωρα. Σε 2-3 μηνες ερχονται νεοι SSD, και πιστευω η χρυση τομη για αγορα τους θα ειναι μεταξυ καλοκαιριου και χριστουγεννων. Οχι οτι και τωρα να παρεις δε θα σε ικανοποιησει, καθε αλλο. Σου μιλαει χρηστης SSD που ειδε τα ραδικια αναποδα απο τις διαφορες απο εναν πολυ γρηγορο μηχανικο σκληρο στις 7200. (wd 640aaks)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.