Προς το περιεχόμενο

Windows 7 EL 64bit πρόβλημα στην εκκίνηση/internet

loco

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας,

Πρόσφατα αγόρασα ένα PC και εγκατέστησα τα win7 EL 64bit. Αντιμετωπίζω ορισμένα προβλήματα σχετικά με την εκκίνηση και το internet.

- Εκκίνηση. Μερικές φορές δεν ξεκινάνε τα windows και αναβοσβήνει μονίμως ο κέρσορας επάνω αριστερά. Συνήθως με μία εκκίνηση το πρόβλημα λύνεται και μπαίνει κανονικά χωρίς προβλήματα. Στην αρχή παρατήρησα πως αυτό συνέβαινε όταν είχα συνδέσει τον εξωτερικό σκληρό και έτσι έβγαλα εντελώς από το bios την επιλογή να κάνει boot από USB (αν και το USB ήτανε 3ο στη σειρά για boot). Τελικά μάλλον δεν ήταν αυτό το πρόβλημα αφού το ξανάκανε...any ideas? :)

- Ίντερνετ. Μερικές φορές μου βγάζει πως έχω μεν σύνδεση αλλά δεν έχω ίντερνετ. Εάν κάνω 1-3 restart συνδέεται μια χαρά. Δοκίμασα να απενεργοποιήσω τη κάρτα LAN και να την ξανανοίξω και επίσης συνδέθηκε, αλλά τό έκανα μία φορά μόνο οπότε δε ξέρω αν όντως συνδέθηκε λόγω της απενεργοποίησης/ενεργοποίησης.

Λέτε να μη δουλεύει κάτι από όλα τα εξαρτήματα σωστά; Η μη-εκκίνηση υπάρχει περίπτωση να είναι σκληρός; Ο σκληρός φαίνεται μία χαρά.. :(

Οποιαδήποτε άποψη καλοδεχούμενη!

Δημοσ.

Μπες παλι στο bios και βαλε 1st boοt απο το cd-rom και 2 απο HDD, για δοκιμασε το και πες μου.

Οσο για το ιντερνετ εχεις τσεκαρει το μοντεμ αν ανοιγουν τα λαμπακια dsl kai internet? το πιο πιθανο ειναι οτι χρειαζεται ρεσταρτ το μοντεμ και οχι ο υπολογιστης.

Εχεις μια θυρα ethernet η παραπανω? αν εχεις παραπανω δοκιμασε σε καποια απο αυτες.

Δημοσ.

Δοκίμασε να βγάλεις όλα τα usb πριν το boot. Κάνε ενα chkdsk c: /f. Βγάλε το usb legacy device απο το bios. (αρκεί να μην έχεις usb keyboard)

Για τον internet μπες στο Network and sharing options και δές αμα το Active netowrk είναι σεταρισμένο σαν Home Network.

Μετα δοκίμασε να "παίξεις" με τα setting του Homegroup and Sharing options. Μου έχει τύχει σε δυο Win7 να πέρνουν ip και να μην μπαίνουν internet. Στο ένα έφτιαξε με κάποιο setting που δεν θυμάμαι στο sharing στο άλλο δεν έφτιαξε :(

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Θα δοκιμάσω αυτά που μου είπατε και θα επανέλθω με τα αποτελέσματα!

Πάντως και με first boot το cd/dvd πάλι μου το έκανε, ενώ όταν ο μόνος τρόπος για να παίξει το ίντερνετ είναι να απενεργοποιήσω την κάρτα δικτύου και να την ενεργοποιήσω πάλι. Κάνοντας επανεκκίνηση το μόντεμ ή αλλάζοντας τις θύρες στο router (έχει 4 θύρες για LAN) δεν διόρθωσε το πρόβλημα. Λαμπάκια adsl και ίντερνετ είναι ΟΚ, φαίνεται να μην έχουνε θέμα. :s μπερδεμένα πράγματα..

Δημοσ.

Λοιπόν, μέχρι τώρα έχω καταλήξει στα εξής:

Όσον αφορά το πρόβλημα του ίντερνετ

- Τα λαμπάκια του DSL και του ίντερνετ είναι κανονικά αναμμένα.

- Όταν ξεκινάει το PC, στις συνδέσεις υπάρχουν 2. Η μία λέει δημόσια και η άλλη οικιακό δίκτυο. Όταν απενεργοποιώ την κάρτα LAN (εξαφανίζονται και οι 2 συνδέσεις) και την ενεργοποιώ πάλι, συνδέεται μόνο στο οικιακό δίκτυο. Το άλλο δεν εμφανίζεται πια. Ίσως γι αυτό να λύνεται το πρόβλημα με ένα reset της κάρτας; Το άλλο δίκτυο, πως το βρίσκω και πως το αφαιρώ; Δεν έχω κάρτες για wifi ή οτιδήποτε άλλο. Η μόνη σύνδεση είναι μέσω LAN.

Όσον αφορά το boot

- Παρατήρησα πως όταν δεν έχω συνδέσει τον εξωτερικό USB σκληρό (ο οποίος δεν περιέχει ούτε περιλάμβανε ποτέ κάποιο OS) το PC ανοίγει κανονικά. Στο bios την έχω βγάλει την ρύθμιση για να κάνει boot από USB (αν και όταν ήταν, ήτανε 3η στη σειρά μετά από HDD και DVD). Θα μου πείτε "μην έχεις συνδεδεμένο το USB" .. ε εντάξει, δεν είναι ακριβώς λύση αυτό.. :)

Το θέμα είναι, πως όταν κάνω reset ανοίγει κανονικά χωρίς να βγάλω τον εξωτερικό σκληρό...άσχετα πως την πρώτη φορά κόλλαγε..

- Μπορείτε να με βοηθήσετε σχετικά με το SMART και το USB Legacy? Να είναι ON ή OFF? Δοκίμασα επίσης να απενεργοποιήσω το USB Legacy αλλά πάλι κόλλαγε το boot.

Μήπως θυμάσαι τα settings που λες; Λογικά κάπου εκεί θα μπορώ να αφαιρέσω το "δημόσιο" δίκτυο.

:unsure: :fear: :whistle:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...