konnak Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Αγαπάω Νόλαν, αλλά αν πιάσουμε το περιεχόμενο των ταινιών τους ο Αρονόφσκι είναι πολύ μπροστά. Ο Νόλαν επανηφηύρε το είδος των σκεπτόμενων ταινιών δράσης, αναβίωσε και δόξασε έναν ήρωα κόμικ, έφτιαξε ένα τεράστιο αριστούργημα, το Μεμέντο, και υπέγραψε δύο υπέροχες ταινίες μεν, αλλά όχι και τόσο ορόσημα, το Inception κατά πρώτο λόγο και το Prestige κατά δεύτερο. Από άποψη ικανοποίησης και διασκέδασης, ναι, Νόλαν θεέ πάρε την παε. Πλην όμως εκτός του Memento καμία ταινία του δεν βάδιζε σε επικίνδυνα εδάφη. Το ότι ο Αρονόφσκι έχει το σθένος να γυρίσει τόσο αντισυμβατικές ταινίες όπως τον Παλαιστή, το Fountain και το Pi (δεν έχω δει τον Κύκνο και δε θεωρώ τίποτα το τόσο σπουδαίο το Ρέκβιεμ) για μένα τον βάζει πάνω από τον Νόλαν που όσο ικανός και να είναι αν δεν κάνει κάτι πολύ πιο σοβαρό (ή στα επίπεδα του Μεμεντο) δε θα μπορέσει ποτέ να περάσει από το "επιτυχημένος film-maker" στο "μεγάλος δημιουργός". Ο Αρονόφσκι νιώθω ότι σύντομα θα δώσει ένα υπέρτατο αριστούργημα, ένα δικό του Κουρδιστό Πορτοκάλι. Κάνει ταινία για παλαιστές και καταλήγει να κάνει χειρουργική τομή στην κοινωνία, κάνει ταινία για μπαλέτο και βλέπω χρήστες σαν τον DeadOrg.. και Kasrith να λένε "αν μου λέγαν ότι θα έβαζα 9/10 σε ταινία με μπαλέτο...". Όπως και να χει, περιμένω εναγωνίως τις επόμενες ταινίες και των δυο.
DeadOrganPlayer Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Συμφωνώ σχεδόν σε όλα με konnak. Επίσης κι εγώ περιμένω με αγωνία τις επόμενες τους ταινίες, ειδικά θέλω να δω τι θα κάνει ο Αρονόφσκι στο Wolverine, ο Nolan πάνω κάτω στο Batman ξέρουμε τι θα κάνει. Στο Black Swan πάντως σκηνοθετικά νομίζω ότι αγγίζει το τέλειο.
konnak Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Το οποίο ακόμα δεν έχει έρθει Πάτρα, γαμώ τα Ster γαμώ. Μια ταινία περιμένω να δω φέτος και δεν λένε να την φέρουν.
marantonis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Για 'μενα δεν τιθεται θεμα συγκρισης. Ο Nolan ειναι ενας καλος παραγωγος διασκεδαστικων και τεχνικα ποιοτικων ταινιων, ο Νταρεν ενας εκπληκτικος καλλιτεχνης, απο τους μεγαλυτερους της εποχης του. Φυσικα και το δευτερο, με διαφορα, κερδιζει.
V for Vagelis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Αν τους συγκρίνουμε σα σκηνοθέτες όπως αναφέρεται και στο πρώτο ποστ, τότε Αρονόφσκι χαλαρά. Κατά τ άλλα έχω ευχαριστηθεί τις ταινίες του Νόλαν ελαφρώς περισσότερο, λόγω σεναρίου κυρίως. Δεν έχω δει ακόμα το black swan.
MurderDoII Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 το τρολ μου είπε: όσοι είχαν δει το Perfect Blue δεν εκστασιάστηκαν απ΄το Black Swan. δεν ξέρω γιατί λες "τρολ", αλλά πράγματι αν και δεν έχω δει το Black Swan η ιστορία του μου θυμίζει πολύ σαν ιδέα το (αριστουργηματικό) Perfect Blue του προσφάτως αειμνήστου Satoshi Kon αυτό μαζί με το πολύ "δανεισμένο" Π από τον Shinya Tsukamoto, μου ρίχνει ακόμα πιο πολύ τον Αρονόφσκι αν και μου αρέσει πάρα πολύ το Fountain, ο πιο προωθημένος σαν και καλά ποιοτικός σκηνοθέτης της δεκαετίας (ας είναι καλά ο Clint Manshell) Το ότι ο Αρονόφσκι έχει το σθένος να γυρίσει τόσο αντισυμβατικές ταινίες όπως τον Παλαιστή, το Fountain και το Pi τι το αντισυμβατικό είχε και πια τομή στην κοινωνία έκανε το Wrestler ?!
marantonis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 δεν ξέρω γιατί λες "τρολ", αλλά πράγματι αν και δεν έχω δει το Black Swan η ιστορία του μου θυμίζει πολύ σαν ιδέα το (αριστουργηματικό) Perfect Blue του προσφάτως αειμνήστου Satoshi Konαυτό μαζί με το πολύ "δανεισμένο" Π από τον Shinya Tsukamoto, μου ρίχνει ακόμα πιο πολύ τον Αρονόφσκι H αρνητικη προκαταληψη/προδιαθεση νομιζω ειναι ξεκαθαρη. Το Black Swan δεν ειναι σε καμια περιπτωση το Perfect Blue, αλλα δε προσπαθει και σε καμια περιπτωση να γινει. Ειναι διαφορετικες ταινιες, ψυχολογικα θριλερ αμφοτερα,βεβαιως μοιραζονται καποια κοινα στοιχεια, οπως κι αλλες ταινιες του ειδους με αυτες τις 2. Αλλα οι διαφορες ειναι περισσοτερες. Κυριως, το ενα ειναι υπερmindfuck, ενω το αλλο δεν προσπαθει και τοσο να μπερδεψει τελειως και να καψει τον εγκεφαλο σχετικα με το τι συμβαινει, δεν εχει τετοιες προθεσεις. Η αγαπη του Αρονοφσκι για το Perfect Blue ειναι γνωστη, πραγμα που σημαινει οτι εχει επηρεαστει δημιουργικα, αλλα το Black Swan κοπια/bite δεν ειναι.
MurderDoII Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 καλά όλα αυτά αλλά το θέμα είναι πως η ιδέα του Perfect Blue είναι πολύ πρωτότυπη και ιδιαίτερη: μια καλλιτέχνιδα που μπαίνοντας στον ρόλο που προσπαθεί να ερμηνεύσει παγιδεύεται και δεν ξεχωρίζει τα όρια πραγματικότητας και ρόλου πιστεύω πως ο Αρονόφσκι δεν έχει δείξει ακόμα τον καλύτερο του εαυτό και γιαυτό περιμένω να εκπλαγώ ευχάριστα αλλά μου φαίνεται ότι δύσκολα θα δω την ταινία χωρίς να σκέφτομαι Perfect Blue και στο κάτω κάτω, χρόνια πριν όταν είδα το Π, χωρίς να το διαβάσω, πάλι Tetsuo σκεφτόμουν
DeadOrganPlayer Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 7-6 προηγείται στις ψήφους ο Αρονόφσκι. Λήγω τον αγώνα τώρα και τον ανακυρήσω νικητή
konnak Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 τι το αντισυμβατικό είχε και πια τομή στην κοινωνία έκανε το Wrestler ?! Ο Παλαιστής είναι μια ταινία κοινωνική και όχι απλά δραματική. Όλη η ταινία είναι μια κριτική ματιά στην σύγχρονη κοινωνία του δυτικού κόσμου, στο πώς αντιμετωπίζει ανθρώπους ως απόβλητα, και πώς τους μετατρέπει σε κανίβαλους, πώς εξαφανίζει κάθε ίχνος καλοσύνης από μέσα τους. Η σκληρότητα και η αποκρουστικότητα που πλημμυρίζει την ταινία αποτελεί μια σκληρή αλήθεια, τον πραγματικό κόσμο γύρω μας. Η σφοδρή κριτική που ασκεί στην συμβατική πραγματικότητα (την οποία προβάλλουν οι περισσότερες αμερικάνικες ταινίες, με τα προάστια και το american dream) για μένα την κάνει αντισυμβατική. Συν ότι τα κάνει όλα αυτά παρουσιάζοντας την εμπειρία ενός επαγγέλματος που ανάθεμα και αν το έχουμε δει σε άλλη ταινία. Βάλε και την τεράστια ερμηνεία του Μίκυ Ρουρκ, για μένα η ταινία παίρνει 9/10.
Toufas Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 ο κοσμος χωραει και τους 2... τι θα δουμε μετα? kevin smith vs σειρινακης?
Kasrith Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 ο κοσμος χωραει και τους 2... τι θα δουμε μετα? kevin smith vs σειρινακης? Μα τονίζεται στο ΑΠ ότι δεν πρόκειται για UFC, αλλά για απλή συζήτηση των έργων των 2. Σαφώς και οι 2 έχουν βγάλει αριστουργήματα, αλλά όπως είναι φυσιολογικό όλο και κάποιος θα σου κάνει μεγαλύτερη εντύπωση.
demessakis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Christopher Nolan Inception (2010) Δεν την είδα The Dark Knight (2008) 10/10 The Prestige (2006) 7/10 (ωραίο στόρι, αλλά αρκετά προβλέψιμη) Batman Begins (2005) 10/10 (η καλύτερή του, imo) Insomnia (2003) 8/10 Memento (2000) Δεν την είδα Following (1998) Δεν την είδα Darren Aronofsky Black Swan (2010) 8/10 The Wrestler (2008) Δεν την είδα The Fountain (2006) Δεν την είδα Requiem for a Dream (2000) Δεν την είδα Pi (1998) Δεν την είδα Χωρίς να έχω σχηματίσει άποψη για τον Aronofsky, δεν μπορώ να τους συγκρίνω.
greekmule Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 ειναι πολυ διαφορετικοι αλλα ο αρονοφσκυ παιζει σε αλλο (πιο ψηλο) επιπεδο
The_Judas Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Ποτέ δεν μου άρεσε ο Μπάτμαν... ούτε ως κόμικ ούτε ως ταινία ούτε γενικά ως ιδέα. Ο πιο μούφα υπερήρωας όλων των εποχών. Αυτό το βάζω στα μειον του Νόλαν Επίσης με απογοήτευσε και το Inception.. οπότε καταλήγω στον Αρονόφσκι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.