Προς το περιεχόμενο

Aronofsky vs Nolan

DeadOrganPlayer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όχι δεν είναι ο τελικός του πρωταθλήματος σκηνοθετών, είναι δύο από τους κορυφαίους σύγχρονους σκηνοθέτες και κάποιος έπρεπε να τους φέρει αντιμέτωπους. Ο λόγος που επέλεξα αυτούς τους δύο (εκτός του ότι λατρεύω και των δύο τις ταινίες) είναι διπλός. Πρώτον είναι και οι δύο σχετικά νέοι σε ηλικία με μοντέρνες ιδέες και με το μέλλον όλο μπροστά τους για πολλά ακόμα αριστουργήματα. Δεύτερον, δεν έχουν κάνει ακόμα ούτε μία κακή ταινία! Ούτε καν μέτρια θα έλεγα. Πράγμα σπάνιο. Η δική μου ψήφος πάει στον Αρονόφσκι καθώς πέραν του ότι λατρεύω όλες του τις ταινίες έως σήμερα, τον θαυμάζω που συνεχίζει να κάνει αυτό που τον εκφράζει χωρίς να βάζει νερό στο κρασί του και να υποκύπτει στις "απαιτήσεις" του mainstream. Αντιθέτως ο Νόλαν θεωρώ ότι παρεκκλίνει έστω και λίγο (πλέον) από τα καλλιτεχνικά του πιστεύω χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε κάνει ταινιάρες. Ας θυμηθούμε τι μας έχουν προσφέρει και οι δύο μέχρι τώρα.

Christopher Nolan

Inception (2010)

The Dark Knight (2008)

The Prestige (2006)

Batman Begins (2005)

Insomnia (2003)

Memento (2000)

Following (1998)

Darren Aronofsky

Black Swan (2010)

The Wrestler (2008)

The Fountain (2006)

Requiem for a Dream (2000)

Pi (1998)

Εσείς ποιόν προτιμάτε?

Παρακαλώ να είστε κόσμιοι όσοι συμμετέχετε.

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

χωρίς να έχω δει το black swan απ'αυτές τις 12 ψηφίζω Nolan γιατί όντως θεωρώ ότι δεν έχει κάνει ταινία κάτω του μετρίου.

Δημοσ.

Αντιθέτως ο Νόλαν θεωρώ ότι παρεκκλίνει έστω και λίγο (πλέον) από τα καλλιτεχνικά του πιστεύω χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε κάνει ταινιάρες.

Εσείς ποιόν προτιμάτε?

Παρακαλώ να είστε κόσμιοι όσοι συμμετέχετε.

Θα ειμουν πιο κοσμιος αλλα με ετρωγε αυτη η απορια..ποια ειναι τα καλλιτεχνικα πιστευω του Nolan ? :rolleyes: Μηπως επειδη ξεκινησε απο το (περισσοτερο γνωστο σε ολους) memento δημιουργηθηκαν σε καποιους συγκεκριμενες προσδοκιες ? :-D

Μην εχοντας δει το black swan ακομα , επιλεγω Νolan με καθαρα ποσοτικα κριτηρια (4-1 ) :rolleyes:

Δημοσ.

Εντάξει ίσως είναι λίγο υπερβολικό το σχόλιο για τα καλλιτεχνικά του πιστεύω, ανακαλώ. Όπως και να έχει ακολουθεί ένα πιο mainstream δρόμο από τον Aronofski. Σεβαστό φυσικά καθώς τα φράγκα είναι πολλά.

Δημοσ.

Christopher Nolan

Inception (2010)

holy shit

The Dark Knight (2008)

hell yeah

The Prestige (2006)

hell yes

Batman Begins (2005)

oh yes

Insomnia (2003)

yes

Memento (2000)

yes

Following (1998)

δεν το είδα

Darren Aronofsky

Black Swan (2010)

δεν το είδα !

The Wrestler (2008)

αδιάφορο

The Fountain (2006)

η ΜΙΑ πρωτότυπη καλή του ταινία

Requiem for a Dream (2000)

πολύ καλή ιδέα για μια ταινία με φορμάτ τρόμου χωρίς φαντάσματα, κατά τα άλλα φθηνό και εύκολο/εκβιαστικό δράμα

Pi (1998)

ωδή στον Τσουκαμότο τίποτα παραπάνω

Δημοσ.

Εντάξει ίσως είναι λίγο υπερβολικό το σχόλιο για τα καλλιτεχνικά του πιστεύω, ανακαλώ. Όπως και να έχει ακολουθεί ένα πιο mainstream δρόμο από τον Aronofski. Σεβαστό φυσικά καθώς τα φράγκα είναι πολλά.

Και θα συνεχισω το πειραγμα θυμιζοντας τα καλα που ερχονται..wolverine,machine man, robocop ( ? ) :-D

Iσως καταφερει το Χ ? :devil:

Δημοσ.

Το Wolverine από δηλώσεις που έχω διαβάσει θα είναι πολύ διαφορετικό και σε καμμία περίπτωση όπως το περιμένουμε. Καμμιά σχέση με τα Χ-Men δηλαδή. Το Robocop δε "παίζει" πια και το Machine Man πρέπει να είναι αρκετά περίεργο. Δε ξέρω θα δούμε, εγώ προς το παρόν κρίνω με το τι έχουν βγάλει έως σήμερα. Και επαναλαμβάνω ότι και οι δυό μου αρέσουν απίστευτα. Σαν σκηνοθέτες ε, μην έχουμε παρεξηγήσεις :P

Δημοσ.

+1 ψήφος στο Nolan. Κυρίως για το Prestige.

θέλω να δω το Fountain για να σχηματίσω άποψη για τον Aronofsky.

το τρολ μου είπε:

όσοι είχαν δει το Perfect Blue δεν εκστασιάστηκαν απ΄το Black Swan.

Δημοσ.
Δεύτερον, δεν έχουν κάνει ακόμα ούτε μία κακή ταινία! Ούτε καν μέτρια θα έλεγα. Πράγμα σπάνιο.

Οντως πολυ σπανιο γιατι και σε αυτην την περιπτωση δεν συμβαινει κατι τετοιο. Ταινιες οπως The Wrestler οχι απλως ειναι μετριες και κακες αλλα μολις τελειωσει το εργο λυπασαι για τις ωρες που ξοδεψες απο την ζωη σου για να δεις το απολυτο τιποτα.

Εχουν κανει και οι δυο ταινιαρες αλλα εχουν και κακες στιγμες. Μην τα παραλεμε κιολας...

Οσον αφορα αυτες που εχω δει.

Christopher Nolan

Inception (2010) Πολυ καλη

The Prestige (2006) Πολυ καλη

Insomnia (2003) Μετρια προς κακη

Memento (2000) Ταινιαρα

Darren Aronofsky

The Wrestler (2008) Απο τις χειροτερες ταινιες που εχω δει. Η βαρεμαρα στο μεγαλειο της.

The Fountain (2006) Ταινιαρα

Pi (1998) Μετρια

Requiem for a Dream (2000) Ακομα πιο μετρια.

Δημοσ.

Ταινιες οπως The Wrestler οχι απλως ειναι μετριες και κακες αλλα μολις τελειωσει το εργο λυπασαι για τις ωρες που ξοδεψες απο την ζωη σου για να δεις το απολυτο τιποτα.

Όλες οι απόψεις πρέπει να γίνονται σεβαστές. Το κακό γούστο επίσης.

Δημοσ.

Memento 7/10

The Dark Knight 7/10

The Prestige 6/10

Insomnia 6/10

Batman Begins 5/10

Inception 4/10

Requiem for a Dream 9/10

The Wrestler 7/10

Pi 6/10

The Fountain 6/10

Darren Aronofsky δαγκωτό.

Δημοσ.

Θα διαλεγα Nolan για τα δυο batman,το inception και το prestige.

Απο Aronofski η μονη του ταινια (δεν χω δει τον κυκνο) που μου αρεσε πολυ ηταν το fountain.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...