Προς το περιεχόμενο

Δύο στήλες σε μια στο PDF

egio13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάπως έτσι να μαντέψω?

Χρησιμοποίησα snapshot tool του pdf, επικόλληση στο word, μεγάλωσα την εικόνα στο 150 % και το τύπωσα σε pdf με το cute pdf!

αν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος δεν ξέρω, αλλά είναι κι αυτός καλός τρόπος!

dokimastiko 2.pdf

Δημοσ.

Απ'ό,τι βλέπω όμως φαίνεται ότι χάνει σε ποιότητα(έχει "θολούρα" στα γράμματα).Μπορεί αυτό να διορθωθεί;

Δημοσ.

Αυτό το έκανες με τον ίδιο τρόπο του Πέτρου ή με άλλον τρόπο;

Υ.Γ.Επειδή θέλησα να εκτυπώσω τις εν λόγω σελίδες (δηλ.μία μία)σκέφτηκα εκ των υστέρων να κάνω crop page σ'όλες τις μονές και μετά σ'όλες τις ζυγές (του εγγράφου)και μετά να τις εκτυπώσω χωριστά και μπρος-πίσω.Δεν ξέρω αν έπραξα σωστά.Βέβαια τώρα έχω δύο ξεχωριστά αρχεία Pdf.

Πάντως το ερώτημά μου accipio ισχύει.

Δημοσ.

Λοιπόν, το έφτιαξα με την εξής διαδικασία:

1. Εξαγωγή, με χρήση του Acrobat, του pdf σε αρχείο εικόνας (συγκεκριμένα, στο pdf που ανέβασες, εξαγωγή σε αρχείο tif ασπρόμαυρο με ανάλυση 300 dpi, μια και δεν ήταν απαραίτητες καλύτερες ρυθμίσεις ποιότητας).

2. Επεξεργασία του αρχείου tif με το πρόγραμμα Scan Tailor, από το οποίο πήρα ως αποτέλεσμα δύο νέα αρχεία tif, διατηρώντας την αρχική ανάλυση (η σελίδα του αρχικού pdf κομμένη σε δύο μέρη / αρχεία).

3. [προαιρετικό βήμα, αλλά το εφαρμόζω πάντα για ασπρόμαυρα αρχεία] Μετατροπή των tif σε νέα tif αλλά με αρκετά μεγαλύτερη συμπίεση, με χρήση του προτύπου CCITT G4, με το πρόγραμμα XnView.

4. Επαναδημιουργία του pdf από τα επεξεργασμένα tif αρχεία με το Acrobat.

Η όλη διαδικασία μπορεί να φαίνεται περίπλοκη για κάποιον που δεν την έχει ξανακάνει, αλλά δεν είναι καθόλου δύσκολη. Το "ζουμί" και η ... μαγεία της υπόθεσης βρίσκεται στο βήμα 2, στην επεξεργασία με το Scan Tailor (για την οποία δεν θα επεκταθώ εδώ, μια και δεν είναι αυτό το θέμα μας, και εξάλλου θα χρειάζονταν αρκετές σελίδες για αναλύσω τη λειτουργία του). Αυτό πάντως είναι το πιο απαιτητικό, κουραστικό και χρονοβόρο κομμάτι της υπόθεσης, όταν βέβαια μιλάμε για πολλές σελίδες, δηλ. δεκάδες, εκατοντάδες ή και... χιλιάδες ακόμα. Αλλά για λίγες σελίδες είναι παιχνιδάκι.

Δημοσ.

Accipio,κατ'αρχήν συγγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησής μου.

Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τα δύο αυτά προγράμματα.Αν η συγκεκριμένη επεξεργασία αφορά στη μία από τις δύο στήλες(επεξεργασία φαντάζομαι πως εννοείς την προσπάθεια καθαρότητας του εγγράφου)τότε θα έχουμε σύνολο-για τη συγκεκριμένη πάντα περίπτωση - γύρω στις 250 σελίδες ,οπότε δεν ξέρω αν συμφέρει χρονικά. Με το crop pages που επεχείρησα, ναι μεν μου φάνηκε σχετικά γρήγορη η διαδικασία,όμως δεν ξέρω εάν υπάρχει τρόπος-στην 8 έκδοση τουλάχιστο-να κάνω insert pages τις "ζυγές" σελίδες ανάμεσα στις μονές(για ένα ενιαίο αρχείο,καθότι στην εκτύπωση ήταν πιο εύκολο:πρώτα "μονές" και έπειτα οι "ζυγές").Κι αυτό το λέω διότι insert μπορείς να κάνεις ανάμεσα σε μία μόνο σελίδα ,ή πολλές μεν αλλά είτε τις τοποθετείς στην αρχή είτε στο τέλος.

Όσο για το αποτέλεσμα,ναι ήταν όντως ικανοποιητικό.

Δημοσ.

Επανέρχομαι στο θέμα μια και bρήκα ένα προγραμματάκι που κάνει ακριβώς αυτό που θέλεις: crop σε pdf αρχεία - και συνεπώς μετατροπή δύο στηλών (στην ουσία, σελίδων) σε μία. Είναι μικρό σε μέγεθος, πολύ απλό, portable και δωρεάν (open source). Λέγεται Briss και μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ.

This project aims to offer a simple cross-platform application for cropping PDF files. A simple user interface lets you define exactly the crop-region by fitting a rectangle on the visually overlaid pages.
Δημοσ.

Σ΄ευχαριστώ πολύ!Θα το δοκιμάσω.

Παρεπιμπτόντως,σκορόχρωμο φόντο-πλαίσιο εγγράφου στο pdf ανοίγει ή πρέπει να περάσει από π.χ.Photoshop;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...