Προς το περιεχόμενο

OCZ Vertex 2 120GB & MSI X58 Platinum

judje dredd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην προσπάθειά μου να ενεργοποιήσω το περιβόητο AHCI mode για να εγκαταστήσω τα Win 7 στον Vertex, δεν βρήκα πουθενά στο BIOS αυτήν την επιλογή !

Υπάρχει η πιθανότητα να μη το υποστηρίζει η MoBo μου ?

Είναι ονομασμένη διαφορετικά στις MSI και δεν τη βρίσκω ?

Δυστυχώς δεν έχω μαζί μου το manual της μητρικής.....

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει ?

Δημοσ.

Ναι, υπάρχει πιθανότητα να μην το υποστηρίζει. Ή να πρέπει να επιλέξεις RAID mode (ακόμη κι αν δε θέλεις να στήσεις συστοιχία πολλαπλών δίσκων), για να ενεργοποιηθεί επιπλέον και το AHCI mode. Αναλόγως το Southbridge του chipset ή τον extra SATA controller που έχει η μητρική σου. Ποιο μοντέλο MSI έχεις;

Δημοσ.

Ναι, υπάρχει πιθανότητα να μην το υποστηρίζει. Ή να πρέπει να επιλέξεις RAID mode (ακόμη κι αν δε θέλεις να στήσεις συστοιχία πολλαπλών δίσκων), για να ενεργοποιηθεί επιπλέον και το AHCI mode. Αναλόγως το Southbridge του chipset ή τον extra SATA controller που έχει η μητρική σου. Ποιο μοντέλο MSI έχεις;

MSI X58 Platinum με έναν i7-920.

Είμαι στο BIOS. Πώς μπορώ να δώ περισσότερα πράγματα ?

Δημοσ.

Στην καρτέλα "Integrated peripherals" --> "On-chip ATA Devices" --> "Raid Mode" έχει τις επιλογές IDE, RAID, AHCI

Είναι αυτό που πρέπει να ενεργοποιήσω ?

Εάν επιλέξω το AHCI, τότε ενεργοποιείται μια νέα καρτέλα "AHCI Configuration" με δύο υποκατηγορίες :

AHCI CD/DVD boot time out

&

AHCI Port 1 έως AHCI Port6

Τί να κάνω ρε παιδιά ?

Υπάρχει η πιθανότητα να κάνω κάποια ζημιά στο σκληρό αν επιλέξω κάτι από τα παραπάνω ?

Δημοσ.

Αυτό που βρήκες πρέπει να είναι. Ζημιά, όχι, δεν κάνεις. Αν όμως έχεις εγκαταστήσει λειτουργικό έχοντας την επιλογή IDE, ενδέχεται να μη φορτώνει το λειτουργικό αλλάζοντάς την. Για τα Windows υπάρχει ένα registry hack που μπορείς να εφαρμόσεις ενώ είσαι logged in με την επιλογή IDE. Μετά κάνεις restart, μπαίνεις BIOS, αλλάζεις την επιλογή σε AHCI, save & exit και μετά το reboot θα μπορεί να μπει στα Windows, τα οποία θα εντοπίσουν και θα εγκαταστήσουν νέο driver για τον HDD controller (για το νέο mode του controller, για την ακρίβεια)...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...