opera Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 @Snoob σιγά μην εκθέσω το φιλαράκι μου ,σε τι θα ωφελούσε να μάθεις το όνομα του αξιωματικού, ιδιεταίρως να στο πω εδώ έξω αποκλείεται και αφού μάθω τα δικά σου στοιχεία πρώτα; για το κρυφό σχολειο δε καίγομαι μπορεί να υπήρξε ως μεμονωμένη περίπτωση αλλά γενικότερα ο κλήρος εκκλησία τελοσπάντων σε περιπτώσεις όπως της μονής Βλατάδων που που οδήγησε στη κατάληψη της Θεσσαονίκης και του αγωνιστή Εμμανουήλ Παπά που προδώθηκε από τη μονή εσφιγμένου (πηγές μη ρωτάς πάνε χρόνια που πήγα στη δημοτική βιβλιοθήκη της Δράμας)λειτούργησε προδωτικά για τον αγώνα. γιατί να μην αμφισβητήσω τα τεφτέρια εδώ ο Stephen Hawking αμφισβήτησε το θεό συμπέρασμα τίποτα δεν είναι πέραν αμφισβήτησης ούτε ο θεός ούτε εσύ ούτε εγώ ΚΑΝΕΙΣ. @pournaras ελληνοτουρκικές σχέσεις σου λέει κάτι; ή είναι άσχετο η ιστορία συνεχίζεται να γράφεται δε σταμάτησε. για τη Μπενάκη θα μου απαντήσει κανείς ομολόγησε συρίκνωση της χώρας μας και δεν λέει κανείς τίποτα;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Μα για όνομα, ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΙΩΝΑΜΕ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. Και Τούρκος πανεπιστημιακός βγήκε στο επεισόδιο που είπε ότι πλήρωναν οι Έλληνες φόρο που συμβόλιζε την "κατώτερη κοινωνική θέση" και ένα σωρό αρνητικά ειπώθηκαν. Διαβάζει κανείς αυτά που γράφω ή μπαίνει με μια εικόνα στο κεφάλι και λέει μία από τα ίδια; Πείτε το, τουλάχιστον να μην τρέφω αυταπάτες ότι πάμε να κάνουμε διάλογο για το ντοκιμαντέρ. Πιάσαμε τα Ίμια. Ό,τι θυμάται ο καθένας. Τη μία πάνε να μας τυφλώσουν για να καταπιούμε αμάσητη την συγκυριαρχία στο Αιγαίο και Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ μετά ισχυρίζεται πως ο αγαρινός ετοιμάζεται να μπουκάρει. Έχει ξεφτιλιστεί ΤΕΛΕΙΩΣ η έννοια της λογικής. Αναφέρει το ντοκιμαντέρ (το πρώτο επεισόδιο) πως για δύο περίπου αιώνες (μέσα 15ου έως μέσα 17ου) υπήρξε μια ανάπτυξη. Απολύτως λογικό, αν καθίσει κανείς να σκεφτεί πως αυτή η περίοδος συνέπεσε με έντονη επέκταση των εδαφών της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Σε αυτή τη ΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΣ ΕΙΡΗΝΗ (γι' αυτό και τη λένε Pax Ottomanica, κατά το Pax Romana και το σύγχρονο Pax Americana) υπήρξε για ένα διάστημα μια ανάπτυξη σημαντική. ΟΟΟΟΟΟΧΙ, είναι μειοδοσία αυτό. Το ότι το σενάριο πως επί 400 χρόνια μας σφάζανε (δε θα είχε μείνει ρουθούνι) αντιβαίνει κάθε λογική (όχι ανθρωπιστική και τέτοια ωραία, στυγνή οικονομική και φορολογική) δε βγαίνει, δε μας νοιάζει. Από την τελμάτωση και στην παρακμή, η Πύλη έκανε ένα σωρό πράγματα. Και όταν τους πήραν φαλάγγι οι Βενετοί (άλλα καμάρια αυτά, αλλά αυτοί είναι Χριστιανοί, έστω και Καθολικοί, οπότε δε μας πειράζει τόσο) έκαψαν την Πελοπόννησο οι Τούρκοι, πήραν τον πληθυσμό σκλάβους, τους πούλησαν αριστερα-δεξιά. ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ το ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ. Το πρώτο επεισόδιο αναφέρει σφαγές (από τον 15ο αιώνα κιόλας), εξανδραποδισμούς, φτάνοντας σε εκτελέσεις και φάγωμα περιουσιών, αδικίες στα δικαστήρια και εντάσεις (λίγο πριν την επανάσταση). Το έχει δει κανείς ή απλά αγανακτείτε με τις (άντε μην πω) του κυρίου Τράγκα; Για όνομα, 48 λεπτά είναι, δείτε και μετά διαμαρτυρηθείτε. Μη γράφετε ό,τι να 'ναι. ΕDIT: δε με νοιάζει να μάθω το όνομα του υποτιθέμενου αξιωματικού. Να καταλάβεις ότι είναι γελοίο να "απαιτείς" μετάφραση των τεφτεριών, όταν επικαλείσαι μαρτυρίες ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΕΣ προσπαθώ να σε κάνω να καταλάβεις, αλλά που...
silencer123 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 για τη Μπενάκη θα μου απαντήσει κανείς ομολόγησε συρίκνωση της χώρας μας και δεν λέει κανείς τίποτα; Τι απάντηση περιμένεις δηλαδή ρε συ όπερα; Για να το λέει αυτό η τότε πρόεδρος της βουλής και πρώην υπουργός σίγουρα θα ξέρει κάτι παραπάνω από εμένα, εσένα και τον καθένα εδώ μέσα. Δεν χωράει σχολιασμός σε αυτό που είπε. Πρέπει μάλλον να μας κάνει να προβληματιζόμαστε η δήλωση της και όχι να παριστάνουμε τους ξερόλες από το Μάντσετσερ και τον Τάμεση που μας έχει στείλει ο μπαμπάς να σπουδάσουμε και να πουλάμε κουλτούρα.
Heatspreader Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Σίγουρα πάντως δεν θα μου μάθει την ιστορία ένας άνθρωπος που επί προεδρίας του στο εθνικό συμβούλιο παιδείας η κυρία Ρεπούση έγραφε στα βιβλία ότι οι Έλληνες συνοστίζοντο στη Σμύρνη. Ο συγκεκριμμένος επίσης είναι μέλος σε κάτι φόρουμ διεθνιστικά μαζί με τον Μπουτάρη (αυτόν που είπε ότι πρέπει να κάνουμε οδό στον Κεμάλ Ατατούρκ) και τον Καμίνη (τωρινό δήμαρχο Αθηνών που έβγαινε στα κανάλια μόνο εάν πείραζαν κάνα πακιστανό ως δικηγόρος του "πολίτη") για όσους δε γνωρίζουν, αλλά ας μην αναλωθούμε σε αυτά τώρα δεν είναι του θέματος. Τελικά απ' ότι καταλαβαίνω και δεν αναφέρομαι μόνο σ' εσένα νομίζω ότι τα πράγματα έχουν να κάνουν με την ιδεολογία του καθενός. Παράδειγμα: Παραδέχομαι τον Μπουτάρη και τον Καμίνη. Επίσης δεν βρίσκω το Ντοκιμαντέρ ύποπτο. Δεν κάνω σαν υστερικός με τους μετανάστες και δεν πιστεύω ότι είμαι ανώτερος από αυτούς. Όλοι είμαστε άνθρωποι. Δεν βρίσκω σωστό να απαγορευτεί το τσιγάρο. Δεν έχω πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους (ζητώ συγγνώμη μόνο και μόνο που το αναφέρω καθώς και το να μην έχεις πρόβλημα είναι ρατσιστικό. Μερικά πράγματα δεν χρειάζεται καν να σχολιάζονται). Συνήθως όσοι είναι λίγο πιο συντηρητικοί και δεν παραδέχονται τον Μπουτάρη και τον Καμίνη, είναι υστερικοί με τους μετανάστες και το τσιγάρο και τους ομοφυλόφιλους, δεν τους αρέσει και το Ντοκιμαντέρ. Ενδεικτικά τα ανέφερα τα παραπάνω. Μία παρατήρηση και μόνο.
opera Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Τι απάντηση περιμένεις δηλαδή ρε συ όπερα; Για να το λέει αυτό η τότε πρόεδρος της βουλής και πρώην υπουργός σίγουρα θα ξέρει κάτι παραπάνω από εμένα, εσένα και τον καθένα εδώ μέσα. Δεν χωράει σχολιασμός σε αυτό που είπε. Πρέπει μάλλον να μας κάνει να προβληματιζόμαστε η δήλωση της και όχι να παριστάνουμε τους ξερόλες από το Μάντσετσερ και τον Τάμεση που μας έχει στείλει ο μπαμπάς να σπουδάσουμε και να πουλάμε κουλτούρα. εγώ δυστυχώς σπούδασα σε ΤΕΙ 15 χιλ από το σπίτι μου. αυτόν τον προβληματισμό δε βλέπω όταν ελαφρά τη καρδια θέλουμε να δούμε τους τούρκους φιλικά, μη χάσετε είπαμε τη καινούρια σειρά στην ΕΤ1 για τη τουρκία τον άλλο μήνα να δείτε πρόοδο η γέιτονα τα τελευταία χρόνια ,αλλά οι στρατιωτικοί έχουν άλλα σχέδια. @ heatspreader και εμένα δε με ενοχλούν οι φτερωτές αρκεί να μη τις βλέπει ο γιός μου όλη μέρα στη τιβι εντάξει,καλά κάνουν ότι κάνουν αλλά δε χρειάζεται τόση προβολή της ιδιαιτερότητάς τους, εδώ ο γιός είδε το Γαϊτάνο και με ρώταγε αν είναι αγόρι ή κορίτσι,τι απαντάς σε ένα 6χρονο;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Τι απάντηση περιμένεις δηλαδή ρε συ όπερα; Για να το λέει αυτό η τότε πρόεδρος της βουλής και πρώην υπουργός σίγουρα θα ξέρει κάτι παραπάνω από εμένα, εσένα και τον καθένα εδώ μέσα. Δεν χωράει σχολιασμός σε αυτό που είπε. Πρέπει μάλλον να μας κάνει να προβληματιζόμαστε η δήλωση της και όχι να παριστάνουμε τους ξερόλες από το Μάντσετσερ και τον Τάμεση που μας έχει στείλει ο μπαμπάς να σπουδάσουμε και να πουλάμε κουλτούρα. 1. Εσένα δηλαδή πού σε έστειλε ο μπαμπάκας σου να σπουδάσεις; 2. Όλες αυτές οι μπουρδολογίες που έγραψες τόσο σε αυτό το μήνυμα όσο και στο προηγούμενο, τι σχέση έχουν με το θέμα της εκπομπής; Τι σχέση έχει το Χ ή Ψ forum στο οποίο ανήκει ο Βερέμης και γιατί ακριβώς η συμμετοχή του εκεί τον κάνει αναξιόπιστο ως επιστήμονα; Και πώς γίνεσαι εσύ αξιόπιστος όταν γράφεις ό,τι γουστάρεις; 3. Στην τελική, ποιός νομίζεις ότι είσαι ώστε να κρίνεις ποιός θα εκφέρει γνώμη ή όχι εδώ;
silencer123 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δεν κρίνω κανέναν τυχαίο ήταν το παράδειγμα, δεν ξέρω γιατί θίχτηκες. Για να λέει μια επί χρόνια βουλευτής,υπουργός, πρόεδρος βουλής ότι τα εθνικά σύνορα θα μειωθούν χάριν της ειρήνης σίγουρα θα ξέρει περισσότερα από ένα x,y μέλος του ινσόμνια ή τη θεια μου τη Μαριγώ που έχει άποψη για τα πάντα. @ Heatspreader Αγαπητέ φίλε είπα ότι δεν θα αναλωθώ σε αυτό το θέμα. Οι ομοφυλόφιλοι και το κάπνισμα που κολλάνε; Άσε τους ανθρώπους στην ησυχία τους μην έχουμε κανα παραλήρημα από κανέναν που θίχτηκε πάλι και με το δίκιο του. Και σου είπα ούτε εγώ το βρίσκω ύποπτο... Ξαναδιάβασε το πόστ μου είναι νωρίς να κρίνουμε από τώρα τη σειρά, έχει πολλά επεισόδια ακόμα. Απλά εγώ προσωπικά στο πρώτο επεισόδιο τουλάχιστον διέκρινα μια αντικειμενικότητα εσφαλμένη κατά τη γνώμη μου. Τι να κάνουμε τώρα... Εσύ μπορεί απ' την άλλη να το θεωρείς εξαιρετικά δίκαιο, που αξίζει να δώσουμε και έπαινο στους Τούρκους που μας φέρθηκαν τόσο καλά 400 χρόνια. Γνώμη μου και γνώμη σου.
Heatspreader Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 @ heatspreader και εμένα δε με ενοχλούν οι φτερωτές αρκεί να μη τις βλέπει ο γιός μου όλη μέρα στη τιβι εντάξει,καλά κάνουν ότι κάνουν αλλά δε χρειάζεται τόση προβολή της ιδιαιτερότητάς τους, εδώ ο γιός είδε το Γαϊτάνο και με ρώταγε αν είναι αγόρι ή κορίτσι,τι απαντάς σε ένα 6χρονο; Είδες που τελικά είχα δίκιο? Αν σε πειράζει ο κάθε ομοφυλόφιλος, να σε πειράζει και ο κάθε ετεροφυλόφιλος που γ@μεί και δέρνει. Του απαντάς ότι είναι αγόρι. Τα παιδάκια όταν δουν και κάποιον με μακριά μαλλιά ρωτάνε γιατί έχει αυτός μακριά μαλλιά και ότι τα κορίτσια έχουν μακριά μαλλιά. Εκεί τι του απαντάς? Δηλαδή αν δει το παρακάτω Video Clip, θα του πεις ότι είναι σατανιστές και Gay? (Ακούστε το Song, τα σπάει!) http://www.youtube.com/watch?v=jfcQEm6bH0k
Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δεν κρίνω κανέναν τυχαίο ήταν το παράδειγμα, δεν ξέρω γιατί θίχτηκες. Για να λέει μια επί χρόνια βουλευτής,υπουργός, πρόεδρος βουλής ότι τα εθνικά σύνορα θα μειωθούν χάριν της ειρήνης σίγουρα θα ξέρει περισσότερα από ένα x,y μέλος του ινσόμνια ή τη θεια μου τη Μαριγώ που έχει άποψη για τα πάντα. [...] Δεν ξέρω τη θειά σου τη Μαριγώ που έχει άποψη για τα πάντα. Να την χαίρεσαι. Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι συνεχίζεις το off-topic σε μια κουβέντα που περιστρέφεται γύρω από μία εκπομπή. Πού, στη συγκεκριμένη εκπομπή, αναφέρθηκε η κ. Μπενάκη ή ο κ. Παπούλιας; Πουθενά; Συνεπώς, δεν ξέρω για τη θειά σου αλλά βλέπω εσένα να έχεις άποψη για τα πάντα. Ακόμη και γι'αυτά για τα οποία δεν συζητάμε εδώ. Επίσης: θίγομαι ως μέλος του forum όταν χρησιμοποιείται ως "επιχείρημα" το αν κάποιος σπούδασε, πού σπούδασε και με ποιανού τα λεφτά σπούδασε. Όταν κάποιος βάζει τέτοια "ερωτήματα", άθλια λαϊκιστικά και φαστιστοειδή "ερωτήματα", ως μέρος μιας κουβέντας, θίγομαι. Γιατί, ανεξαρτήτως εάν σπούδασες, ανεξαρτήτως της πόλης ή της χώρας στην οποία σπούδασες και ανεξαρτήτως με ποιανού τα λεφτά σπούδασες, εάν έχεις τεκμηριωμένη γνώμη για κάτι, δικαιούσαι να την αναφέρεις. Ακόμη κι όταν δεν έχεις τεκμηριωμένη γνώμη για κάτι, δικαιούσαι να την αναφέρεις αλλά ρισκάρεις να γίνεις περίγελος όσων έχουν κάποια τεκμηρίωση γι'αυτά που γράφουν. Ελπίζω να σου έλυσα όλες τις απορίες.
opera Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 αν περίμενα να μάθω κάτι από την τιβι δεν θα ήμουν μέλος του ινσόμνια πάντως τιβι=τρας, αναξιοπιστία και να μην την ανοίξω ένα χρόνο καρφί δε μου καίγεται,ότι θέλω να μάθω το μαθαίνω από το διαδίκτυο και τα βιβλία. δε θυμάμαι ποιός φίλος το έιπε "περισσότερα έμαθα από το google παρά στο σχολείο" έχει μεγάλο δίκιο επίσης ξαναλέω τηλεόραση και αξιοπιστία είναι έννοιες ασυμβίβαστες η τηλεόραση είναι το πλέον ελεγχόμενο κατευθυνόμενο μέσο της εξουσίας και μέσο αποβλάκωσης. το έχετε ακουστα το πέιραμα που έγινε σε αιθουσα κινηματογράφου που πρόβαλε υποσεινήδητα μυνήματα διαφήμησης ποπ κορν και κόλας και οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά πολύ. μη μου μιλάτε για τιβι και κινηματογράφο μου θυμίζετε το μύθο του σπηλαίου του πλάτωνα. @paredwswe βρε προϊστάμενε μη τσαντίζεσε συζήτηση κάνουμε και όλο και κάτι θα κερδίσουμε από αυτή.
silencer123 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Συγνώμη ρε παλικάρι σου ζήτησα να μου λύσεις καμιά απορία; Επίσης χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω και η αναφορά στην θεια Μαριγώ τυχαία ήταν. Δεν υφίσταται τέτοιο πρόσωπο στο σόι μου
Super Moderators paredwse Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 αν περίμενα να μάθω κάτι από την τιβι δεν θα ήμουν μέλος του ινσόμνια πάντως τιβι=τρας, αναξιοπιστία και να μην την ανοίξω ένα χρόνο καρφί δε μου καίγεται,ότι θέλω να μάθω το μαθαίνω από το διαδίκτυο και τα βιβλία. δε θυμάμαι ποιός φίλος το έιπε "περισσότερα έμαθα από το google παρά στο σχολείο" έχει μεγάλο δίκιο επίσης ξαναλέω τηλεόραση και αξιοπιστία είναι έννοιες ασυμβίβαστες η τηλεόραση είναι το πλέον ελεγχόμενο κατευθυνόμενο μέσο της εξουσίας και μέσο αποβλάκωσης. το έχετε ακουστα το πέιραμα που έγινε σε αιθουσα κινηματογράφου που πρόβαλε υποσεινήδητα μυνήματα διαφήμησης ποπ κορν και κόλας και οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά πολύ. μη μου μιλάτε για τιβι και κινηματογράφο μου θυμίζετε το μύθο του σπηλαίου του πλάτωνα. @paredwswe βρε προϊστάμενε μη τσαντίζεσε συζήτηση κάνουμε και όλο και κάτι θα κερδίσουμε από αυτή. Θεωρώ απαράδεκτο να τίθενται από τον οποιοσδήποτε ως "επιχείρημα" σε κουβέντα οι σπουδές, η οικονομική ή κοινωνική κατάτασταση ενός μέλους. Διαφωνώ μαζί σου, διαφωνώ κάθετα με το γεγονός ότι έβγαλες συμπέρασμα για ένα ιστορικό ντοκυμαντέρ από μία εκπομπή ενός άθλιου (όπως αποδεικνύεται!) κρατικοδίαιτου δημοσιογράφου που διαστρεβλώνει τα πάντα αλλά ουδέποτε διανοήθηκα να εξετάσω τα όσα γράφεις υπό το πρίσμα των όποιων σπουδών σου ή της όποιας οικονομικής/κοινωνικής σου τάξης. Παρεμπιπτόντως, παραπάνω τέθηκαν μερικά ερωτήματα. Μήπως έχεις όρεξη να απαντήσεις; Απλό.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Όταν φτάνω να διαβάζω σχόλια πως η "τιβί" (γενικώς και αδιακρίτως) είναι "τρας", από άνθρωπο που στηρίζει τις αντιρρήσεις σου για ένα ντοκιμαντέρ το οποίο εξακολουθεί να μην έχει παρακολουθήσει στα σχόλια του πυλώνα της ποιότητας, του κολοσσού της αντικειμενικότητας, του στυλοβάτη της Ελληνικής δημοσιογραφίας, του ανυπέρβλητου κυρίου Τράγκα, νομίζω ότι έχουμε φτάσει σε περίζηλα επίπεδα σουρεαλισμού. Την Τρίτη, στις 11 το βράδυ, προβάλλεται το δεύτερο επεισόδιο της σειράς. Καλή συνέχεια σε όλους.
Toufas Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 ειναι σαν να κανεις συζητηση με τον karl pilkington...
opera Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 ξεκολήστε επιτέλους δεν έβγαλα τα συμπεράσματα από τα λεγόμενα του τράγκα αλλά από τα ηχητικά αποσπάσματα μου μετέδωσε τα οποία είναι από την εκπομπή του σκαι συμφωνούμε ως εδώ, εκτός και αν μετέδωσε κάτι παραποιημένο και παραπλανήθηκα; όσον αφορά τις αδερφές δεν το συνεχίζω και το ξαναλέω θέλετε να βλέπετε τιβι με γειά σας εγώ θα μελετήσω "τα διδακτικότερα πορίσματα της ιστορίας του ελληνικού έθνους" του Κων/νου Παπαρρηγόπουλου από τις εκδόσεις πελεκάνος που το έχω 4 χρόνια και δεν το έχω διαβάσει και τώρα μου δίνεται το κίνητρο να το κάνω ,προτείνω να κάνετε το ίδιο και αφήστε τη τιβι για άλλες ώρες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.