Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Παρεμπιπτόντως: [...]Θα ήθελα ακόμα να παρατηρήσω ότι ένας από τους έγκριτους καλεσμένους σας, πανεπιστημιακός καθηγητής, (μου διαφεύγει το όνομα), ορθά κατέθεσε την άποψη ότι όντως υπήρχαν κρυφά σχολεία όταν είχαμε περιόδους διωγμών και περιόδους έντονου εξισλαμισμού. [....] Μόλις κατέβασα και ξαναείδα όλο το πρώτο επεισόδιο της σειράς, αφού το είχα δει αρχικά στην τηλεόραση. Πουθενά δεν διαπίστωσα κάποιον (καθηγητή ή μη) να αναφέρει ότι όντως υπήρχαν κρυφά σχολεία ούτε κανέναν να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι δεν υπήρχαν. Μήπως μπορεί κάποιος να μου υποδείξει σε ποιό ακριβώς σημείο αναφέρεται ο επιστολογράφος; Δεν απευθύνω το ερώτημά μου στο μέλος opera γιατί μας δηλώνει ευθαρσώς ότι, αφού άκουσε 2-3 αποσπάσματα από τον περιβόητο κ. Τράγκα, έβγαλε τα συμπεράσματά του και αρνείται να δει τη σειρά.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Στο πρώτο επεισόδιο δεν υπάρχει καμία αναφορά στο κρυφό σχολειό, αν δηλαδή υπήρξε -ούτε ο παρουσιαστής διαρρηγνύει πουθενά τα ιμάτιά του περί του αντιθέτου. Γι' αυτό, άλλωστε, και πρότεινα σε όσους ενδιαφέρονται για το θέμα να δουν πριν κρίνουν.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Στο πρώτο επεισόδιο δεν υπάρχει καμία αναφορά στο κρυφό σχολειό, αν δηλαδή υπήρξε -ούτε ο παρουσιαστής διαρρηγνύει πουθενά τα ιμάτιά του περί του αντιθέτου. Λέω κι εγώ... Αυτές οι αντιδράσεις μου θυμίζουν κάτι που ανέφερε πρόσφατα ο Τατσόπουλος σε μια παρουσίαση βιβλίου του, στην οποία είχα παρευρεθεί κι εγώ. Έλεγε ότι δύο-τρεις βδομάδες πριν προβληθεί το πρώτο επεισόδιο, ο ΣΚΑΪ και οι παραγωγοί είχαν λάβει δεκάδες γράμματα και μηνύματα στα οποία τους "έλουζαν" με διάφορους χαρακτηρισμούς, από ανθέλληνες έως προδότες και χειρότερα. Προφανώς οι (συνήθως ανώνυμοι) υβριστές είχαν το κληρονομικό χάρισμα και γνώριζαν τι θα προβληθεί... Γι' αυτό, άλλωστε, και πρότεινα σε όσους ενδιαφέρονται για το θέμα να δουν πριν κρίνουν. Μα καλά, τι λες; Αφού έχουμε "ιστορικές πηγές" από το σχολείο, σιγά μη χρειάζεται να δούμε ένα ιστορικό ντοκυμαντέρ! Α πάγαινε από 'δω!
Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Παρακολουθώ το τρίτο μέρος της εκπομπής της 27/1 του κ. Τράγκα, όπως μας υπέδειξε το μέλος opera. Ομολογώ ότι 1419 δευτερόλεπτα παρέα με τον κ. Τράγκα δεν είναι αυτό ακριβώς που είχα κατά νου για ένα πρωινό Κυριακής, αλλά νομίζω ότι θα έχει ενδιαφέρον. Σκάρτα 900 απομένουν, επανέρχομαι σε λίγο. edit: Μετά από 1419 δευτερόλεπτα, ορισμένες παρατηρήσεις επί της εκπομπής του κυρίου Τράγκα και των όσων ισχυρίστηκε σε αυτή: -Διαμαρτύρεται ο κύριος Τράγκας, γιατί ήρωες της επανάστασης του 1821 έχουν χαρακτηριστεί αγράμματοι. Απορώ, γιατί ενοχλείται ο κύριος Τράγκας, όταν ο ίδιος ο Μακρυγιάννης περήφανα δήλωνε πως έμαθε γράμματα "στα γεράματα" για να μπορέσει να γράψει τα απομνημονεύματά του; -Ο χρήστης opera μάλλον παρασύρθηκε από το προσποιητο γκέι τόνο με τον οποίο επί 1419 δευτερόλεπτα ο κύριος Τράγκας ορυόταν, διαθνίζοντας τα σχόλιά του με βρισιές (διότι αν δε σιχτιρίσουμε, πώς θα δείξουμε την αγανάκτησή μας) και ρωτούσε νωρίτερα τι είναι τα τεφτέρια: ο κύριος Τράγκας είχε την ευγενή καλοσύνη να περιλάβει στην εκπομπή του απόσπασμα του ντοκιμαντέρ όπου εξηγείται ακριβώς ο ρόλος και η σημασία των τεφτεριών -όχι, φυσικά, με τη νεοελληνική σημασία τους. -Ανακριβώς ο κύριος Τράγκας ισχυρίζεται ότι το ντοκιμαντέρ λέει πως "για 3 από τους 4 αιώνες (σημ.: πάνω στον οίστρο του, τους κάνει 5, αλλά σιγά τη λεπτομέρεια) υπήρχε ευημερία". Η εκπομπή δε λέει κάτι τέτοιο. Κάνει λόγο για δύο αιώνες ανάπτυξης και στη συνέχεια για παρακμή, η οποία συνοδεύεται από πολέμους, λανθασμένη και σκληρή πολιτική της Πύλης κτλ. -Ανακριβώς ο κύριος Τράγκας ισχυρίζεται πως η εκπομπή κάνει λόγο για διαρκή αρμονική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων, καθώς στο πρώτο επεισόδιο αναφέρονται διάφορα βίαια επεισόδια, ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες εκείνης της εποχής που Χριστιανοί χαρακτήριζαν "αδύνατη" τη συνύπαρξη με τους Τούρκους, πολύ πριν την επανάσταση. -Ομοίως, ανακριβώς ο κύριος Τράγκας ωρύεται πως δήθεν το ντοκιμαντέρ ισχυρίζεται ότι "ξαφνικά" ξέσπασε η αντίδραση -ήδη από τα μισά του δεκάτου ογδόου αιώνα (με την Οθωμανική Αυτοκρατορία ήδη σε πολύχρονη παρακμή) υπήρχαν εντάσεις και οι Ρώσοι με τα Ορλοφικά επιχείρησαν να προωθήσουν τα δικά τους σχέδια. Παρένθεση επί των Ορλοφικών: στο πρώτο επεισόδιο η άφιξη των Ρώσων αναφέρεται ως περιστατικό το οποίο "επιβεβαίωσε δοξασίες (βλ. προφητείες) περί μιας φυλής ξανθών πολεμιστών" που θα απελευθέρωναν τους υπόδουλους. Ρισπέκτ στον κύριο Λιακόπουλο και τη Ρώσικη Αρκούδα. -Ωρύεται ο κύριος Τράγκας επειδή η Βυζαντική Αυτοκρατορία δεν ονομάζεται Ελληνική και υπάρχουν άνθρωποι που τολμούν να λένε ότι ο Ιουστινιανός δεν ήταν Έλληνας. O Ιουστινιανός γεννήθηκε στα εδάφη της σημερινής ΠΓΔΜ και ήταν ο τελευταίος Ανατολικός Ρωμαίος αυτοκράτορας που μιλούσε Λατινικά ως πρώτη γλώσσα. Δεν είναι κακό να το ξέρουμε αυτό, ούτε μειώνει σε τίποτε τη σημασία της πολύχρονης παραμονής του στο θρόνο. Στην αρχή του τρίτου μέρους της εκπομπής του, λέει ο κύριος Τράγκας: "Παρακολουθούμε άναυδοι εδώ και χρόνια..." (αναφερόμενος σε αυτό που εκείνος θεωρεί προσπάθεια αφεληνισμού ή κάμψης της εθνικής συνείδησης). Έχοντας υπομείνει 1419 δευτερόλεπτα ακούγοντας έναν άντρα 61 ετών να φωνάζει και να βρίζει, επιμένοντας για κάποιο λόγο να καλεί τους Έλληνες να μην υποταχτούν στο ΔΝΤ, προσπαθώντας να μιμηθεί φωνή gay, δεν τολμώ να φανταστώ τι, ακριβώς, θα κάνει ο κύριος Τράγκας όταν πάψει να είναι άναυδος. Σε κάθε περίπτωση, έχοντας εντοπίσει ικανό αριθμό σημείων όπου ο κύριος Τράγκας παρερμηνεύει τα όσα ανέφερε η εκπομπή ή απλά παρακάμπτει τα στοιχεία που στηρίζουν αυτά που λέει η εκπομπή, θα πρότεινα και πάλι σε όσους ενδιαφέρονται να σχηματίζουν άποψη δική τους, να δουν την εκπομπή. Ακόμη κι αν συνεχίσουν να διαφωνούν με τα συμπεράσματά της, τουλάχιστον θα έχουν αποφασίσει μόνοι τους και δε θα έχουν αναμασήσει άκριτα τον faux-gay κύριο Τράγκα που μας κάνει μαθήματα παλλικαριάς. Πονάνε, ωρέ, τα παλλικάρια; Υ.Γ. 1419 δευτερόλεπτα...Καφέ, γρήγορα.
Ceridwen Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Είχα και γω την ίδια απορία για την επιστολή του καθηγητή. Άκουσα και μια ραδιοφωνική εκπομπή στην οποία δεν ειπώθηκε κάτι σχετικό, οπότε το μόνο που μένει είναι η τηλεοπτική συζήτηση που ακολούθησε το επεισόδιο. Αυτή δεν την έχω δει και δεν ξέρω αν υπάρχει στο site. Ο όπερα θα μπορούσε να με βοηθήσει στη λύση αυτού του μυστηρίου αλλά είπαμε δεν ξέρει. Έχω την εντύπωση ότι πέταξε ένα πολύ καλό κομμάτι ροκφόρ. Επειδή δεν φαντάζομαι ότι κάποιος μπορεί να διαφωνήσει με τα γεγονότα, εκτός αν έχει άλλους σκοπούς, νομίζω ότι η συγκεκριμένη εκπομπή προκάλεσε τέτοιες αντιδράσεις επειδή της λείπει το δράμα και το κατάλληλο λεξιλόγιο. Αν η φωνή του Τατσόπουλου έσπαγε καθώς έλεγε 'σκλαβιά' ή αν κάθε λίγο γύριζε το βλέμμα ανατολικά και δάκρυζε, θα είχε κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς. Πάντως νομίζω ότι όσοι αντιδρούν σε στυλ Τράγκα δεν είναι τόσοι ώστε να αξίζει τον κόπο να γίνει θέμα γι αυτούς.
pournaras Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Είχα και γω την ίδια απορία για την επιστολή του καθηγητή. Άκουσα και μια ραδιοφωνική εκπομπή στην οποία δεν ειπώθηκε κάτι σχετικό, οπότε το μόνο που μένει είναι η τηλεοπτική συζήτηση που ακολούθησε το επεισόδιο. Αυτή δεν την έχω δει και δεν ξέρω αν υπάρχει στο site. Ο όπερα θα μπορούσε να με βοηθήσει στη λύση αυτού του μυστηρίου αλλά είπαμε δεν ξέρει. Έχω την εντύπωση ότι πέταξε ένα πολύ καλό κομμάτι ροκφόρ. Επειδή δεν φαντάζομαι ότι κάποιος μπορεί να διαφωνήσει με τα γεγονότα, εκτός αν έχει άλλους σκοπούς, νομίζω ότι η συγκεκριμένη εκπομπή προκάλεσε τέτοιες αντιδράσεις επειδή της λείπει το δράμα και το κατάλληλο λεξιλόγιο. Αν η φωνή του Τατσόπουλου έσπαγε καθώς έλεγε 'σκλαβιά' ή αν κάθε λίγο γύριζε το βλέμμα ανατολικά και δάκρυζε, θα είχε κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς. Πάντως νομίζω ότι όσοι αντιδρούν σε στυλ Τράγκα δεν είναι τόσοι ώστε να αξίζει τον κόπο να γίνει θέμα γι αυτούς. http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=210180
Millennium Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Snoob η εκπομπή αναφέρεται στις προφητείες του Κοσμά του Αιτωλού και του γέροντα Παίσιου αλλά μάλλον κάνεις πλάκα
Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δεν ξέρω σε ποιές ακριβώς προφητείες αναφέρεται η εκπομπή (κάνει λόγο για "δοξασίες" χωρίς να το αναπτύσσει περισσότερο για μια φυλή ξανθών πολεμιστών από το βορρά) απλά θυμήθηκα τον κ. Λιακόπουλο με το Βλάντιμιρ και την Αρκούδα και έτσι το έγραψα, σαφώς με χιουμοριστική διάθεση. Σημασία έχει ότι υπήρχαν ήδη (το 1770) αλυτρωτικές αναφορές (έστω εντοπισμένες γεωγραφικά στην περιοχή του Μοριά) άρα δεν ισχύει η κατηγορία που απευθύνει ο κ. Τράγκας, ότι παρουσιάζεται μια διαρκής "ειδυλιακή" σχέση μεταξύ Χριστιανών και Τούρκων. Εντωμεταξύ, είδα και μέσω internet την εκπομπή και σημειώνω όλες τις αναφορές στις αυθαιρεσίες της Τουρκικής διοίκησης (κατασχέσεις περιουσιών, εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες, ανάθεση είσπραξης φόρων σε ομάδες ενόπλων), για τις οποίες οι επικριτές της εκπομπής δεν είπαν λέξη. Ήδη από τα τέλη του 17ου αιώνα η Οθωμανική αυτοκρατορία είχε αρχίσει να τελματώνει (να αποτυγχνάνει να προσαρτήσει νέες περιοχές, άρα να αυξήσει τη φορολογική της βάση και να συγκεντρώσει "εφάπαξ" κέρδη, αν επιτρέπεται η έκφραση, από την λεηλασία των κατακτημένων περιοχών) και αυτό το αναφέρει η εκπομπή -καθώς και το πώς αυτή η τελμάτωση και οι αποτυχημένοι πόλεμοι οδήγησαν στην αλλαγή πολιτικής για τις επιμέρους επαρχίες, με δυσμενείς επιπτώσεις για τους πληθυσμούς. Στην εκπομπή αναφέρονται ακόμη σφαγές αμάχων, ακόμη και η εξόντωση του πληθυσμού ολόκληρων πόλεων από τους Τούρκους, καθώς και η υποχρεωτική επανακατοίκηση από γειτονικούς πληθυσμούς (τακτική, βέβαια, που δεν εφάρμοσαν ιστορικά μόνο οι Οθωμανοί, αλλά ας μην πάμε εκεί). Ούτε γι' αυτά δεν ακούστηκε λέξη από τους επικριτές. Θέλω να πω, δηλαδή, πως οτιδήποτε δεν ηχεί ευχάριστα (τι μαθαίναμε 60 χρόνια, διερωτάται ο κύριος Τράγκας) είμαι μειοδοσία, και όλα τα αρνητικά (και δεν είναι καθόλου λίγα) που λέγονται για την Οθωμανική αυτοκρατορία, προσπερνώνται. Νομίζω πως δεν προσεγγίστηκε ψύχραιμα η εκπομπή του ΣΚΑΪ -τουλάχιστον όχι από τον ορυώμενο κ. Τράγκα.
Heatspreader Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 προϊστάμενε πιστεύω να έχεις υπηρετήσει στον ΕΣ για να μπορούμε να καταλαβαινόμαστε όσον αφορά το τι σημαίνει ηθικό ακμαίο. Όποιος δεν έχει υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό δεν μπορεί να έχει άποψη? Κάποιος που είναι αντίθετος με την υποχρεωτική θητεία και γενικότερα με ότι έχει να κάνει με στρατό, δεν έχει δικαιώματα? Το ντοκιμαντέρ προσωπικά με έμαθε πράγματα που δεν γνώριζα. Δεν κρύβω ότι πίστευα ότι επί 400 χρόνια μας σφάγιαζαν, μας βίαζαν, μας μαστίγωναν και προσπαθούσαμε να κρυφτούμε στα βουνά. Στο μυαλό μου είχα την αίσθηση, ότι ξαφνικά επαναστατήσαμε. Είχα συνδυάσει το 1821 με Έλληνες να σφαγιάζουν Τούρκους και να απελευθερώνονται! Τουλάχιστον ήμουν κοντά, άλλοι πίστευαν ότι απελευθερωθήκαμε από τους Γερμανούς. Το τι γινόταν 400 χρόνια ποτέ δεν είχα αναρωτηθεί. Είναι φοβερό πάντως, που ούτε αυτό μας αρέσει. Πάντα θα βρούμε κάτι να γκρινιάξουμε, πάντα θα βρούμε κάτι να μην μας αρέσει...
silencer123 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δεν κρύβω ότι πίστευα ότι επί 400 χρόνια μας σφάγιαζαν, μας βίαζαν, μας μαστίγωναν και προσπαθούσαμε να κρυφτούμε στα βουνά. Στο μυαλό μου είχα την αίσθηση, ότι ξαφνικά επαναστατήσαμε. Είχα συνδυάσει το 1821 με Έλληνες να σφαγιάζουν Τούρκους και να απελευθερώνονται! Όχι μωρέ ζούσαμε καλά 400 χρόνια με τους Τούρκους πάνω απ΄ το κεφάλι μας, το είπε ο Βερέμης και το ΣΚΑΙ άρα θα ισχύει. Πρέπει να αρχίσουμε να σκίζουμε τα βιβλία για αυτά που μας μάθαιναν τόσα χρόνια.
opera Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 ενημερωτικά οι φίλοι μας οι τούρκοι έχουν έτοιμο το στρατό τους απέναντι από τον Εβρο και εμείς είμαστε επίσης σε κατάσταση επιφυλακής με ειδικές δυνάμεις στον Εβρο και τα νησιά, η πηγή μου είναι αξιωματικός του ΕΣ που επιβεβαιώνει τα όσα διαβάζω σε σχετικά μπλογκς το τελευταίο καιρό. περιμένετε ως το καλοκαίρι που θα τραβηχτούν τα νερά στο ποτάμι να δούμε τι θα γίνει. Το φιλοτουρκικό κλίμα που κάποιοι θέλουν να μας καλλιεργήσουν δεν θα περάσει γιατί τον τούρκο τον ζήσαμε στο πετσί μας. και με την ευκαιρία της επετείου των Ιμίων τιμή και δόξα στους ήρωες http://www.youtube.com/watch?v=DHBi35oaimw&feature=player_embedded αυτοί που κάνουν κουμάντο και θέλουν τις σημαίες να τις πάιρνει ο αέρας είναι από την ίδια παρέα που θέλει να μας μάθει σωστά την ιστορία για να αγαπήσουμε τους τούρκους φυσικά. τα αφτιά μου ξέρουν πολύ καλά τι άκουσαν από τα αποσπάσματα που μετέδωσε ο τράγκας ,επίσης και ο καθηγητής που παρέθεσα στο ποστ #82. μου δημιουργείται η εντύπωση, μιας και εδώ μπορεί να ποστάρει κάποιος από την άκρη του πλανήτη πως πως πολλοί συνφορουμίτες ζούνε στη Ζυρίχη,Ελσίνκι,Τροντχαϊμ,Κοπεγχάγη και δεν έχουν ιδέα για το τι σημαίνει ελληνοτουρκικές σχεσεις. φίλοι μου από τη Ξάνθη γνωρίζουν πως μουσουλμάνοι της περιοχής κατέχουν οπλισμό που δεν θα έπρεπε να κατέχουν. όσοι ζείτε στη πρωτεύουσα ή στο εξωτερικό επιτρέψτε μου να σας πω ότι δεν μπορώ να είμαι τόσο δεκτικός και καλοπροάιρετος σε ότι καινούριο ιστορικό στοιχείο βγαίνει σχετικά με εθνικά θέματα. από τη στιγμή που είναι ιστορική η εκπομή απαιτώ να είναι ακριβής στις αναφορές της και τα τεφτέρια τα έχω γραμμένα κανονικά επίσης γιατί είναι τούρκικα ή έχουν εφευρεθεί ή μήπως τα διάβασε κανείς από εσάς; έχουν εκδοθεί να μπορέσουμε να τα διαβάσουμε έστω ,αν και πάλι δύσπιστος θα είμαι. Θα μπορούσα να δω την εκπομπή μόνο σαν ψυχαγωγική όπως είδα το ΜεγΑλέξανδρο με τον κόλιν φάρελ και τη Τροία με τον μπραντ πιτ ή σαν το μπομπ το σφουγγαράκη ποτέ όμως σαν ιστορική καταγραφή. κανένα σχόλιο για τον περιορισμό των εθνικών συνόρων και εθνικής κυριαρχίας , άσχετο ε το πιστεύουν τα αφτιά σας αυτό που ακούνε ή νομίζετε ότι είναι μοντάζ, το δέχεστε έτσι,ΑΔΙΑΜΑΡΤΎΡΗΤΑ ε βέβαια τη Θράκη τη Μακεδονία και λίγα νησιά θα τους δώσουμε όχι τη Γλυφάδα. όλα έχουν σχέση δυστυχώς και όποιος φοράει παντελόνια ας μου απαντήσει και ας μου εξηγήσει τι εννοεί η Μπενάκη. @Snoob αυτό δεν είναι απάντηση είναι διαπίστωση και συμφωνώ
Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Εντάξει, αυτό καταντάει θλιβερό. edit: για να μην πάει η λογική εντελώς περίπατο, ορισμένες επισημάνσεις: 1) Είναι εντελώς ανακόλουθο να αμφισβητείται το περιεχόμενο των τεφτεριών (και μαζί η μαρτυρία μερικών πανεπιστημιακών) από έναν άνθρωπο που απαξιεί να δει αυτό που καταδικάζει και εμφανίζει ως "πηγές" των παντελώς άσχετων με το ντοκιμαντέρ που αναφέρει έναν ανώνυμο "αξιωματικό" και κάτι "φίλους". Αστεία πράγματα. 2) Ακόμη και αν δεχτούμε ότι το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ αποτελεί μέρος κάποιας πλεκτάνης να μας κάνουν να αλλάξουμε γνώμη για τους Τούρκους και να διαστρεβλωθεί η ιστορία, οι θιασώτες των συνομωσιών κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουν: γίνεται μια μεσό-μακροπρόθεσμη προσπάθεια, ή ετοιμάζονται να μπουκάρουν οι Τούρκοι μόλις τραβηχτούν τα νερά από τον Έβρο (ήμαρτον σε τι ισχυρισμούς κάθομαι και απαντάω σοβαρά). Και αν, τέλος πάντων, αυτός ο ανώνυμος αξιωματικός ξέρει πως μαζεύουν στρατό οι Τούρκοι, για ποιο λόγο να γυριστεί ένα ακριβό ντοκιμαντέρ που διαστρεβλώνει την αλήθεια, αφού το αγαρινό σκυλί θα φανερώσει το αληθινό του πρόσωπο μόλις σουρώσει ο Έβρος (μη βρέξουν κανά πόδι, έχουν κάνει και πεντικιούρ). 3) Ακόμη και αν δεχτούμε πως ο καθηγητής έχει δίκιο για το κρυφό σχολειό, δε θα ήταν ευκολότερο, εφόσον έχουμε πει δυο άνθρωποι εδώ μέσα ότι ΔΕΝ ειπώθηκε τίποτε τέτοιο, να μας υποδείξει ο κύριος opera ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ειπώθηκε αυτό το πράγμα, να μας κλείσει το στόμα; 4) Ανέφερα ακριβώς σημεία όπου ο Τράγκας δεν ήξερε τι έλεγε. Περιμένω διάψευση. 5) Αν αυτοί που φοράνε παντελόνια σκούζουν σαν τον κύριο Τράγκα, να τα βράσω τα παντελόνια. 6) Κακώς δεν έχω στείλει αναφορά για το offtopic και τη χονδροειδή απόπειρα μέσω ενός ντοκιμαντέρ που ανερυθρίαστα ομολογεί ότι δεν έχει δει (αλλά δεν είχε πρόβλημα να ανοίξει νήμα γι' αυτό) και συνεχίζει να μπλέκει τα παντελόνια με τα σκουξίματα του Τράγκα. ΔΕΥΤΕΡΟ EDIT: Και τα ανέκδοτα συνεχίζονται. Μετά τις "απαντήσεις" του opera, σχολιάζει κιόλας πως του φάνηκε το αρχικό σχόλιο (πριν το πρώτο edit) ανεπαρκές. Τραγέλαφος.
pournaras Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Όχι μωρέ ζούσαμε καλά 400 χρόνια με τους Τούρκους πάνω απ΄ το κεφάλι μας, το είπε ο Βερέμης και το ΣΚΑΙ άρα θα ισχύει. Πρέπει να αρχίσουμε να σκίζουμε τα βιβλία για αυτά που μας μάθαιναν τόσα χρόνια. Αυτο ειναι το μονο σιγουρο. Εκτος βεβαια κι αν εκεινα τα βιβλια ηταν γραμμενα απο θεους, και οχι απο απλους ιστορικους πανεπιστημιακους, απλους ανθρωπους σαν τον καθε Βερεμη. @Opera, τι ακριβως σχεση εχει το αρχικο θεμα με αυτα που αναφερεις στο τελευταιο σου μηνυμα;
Heatspreader Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Τα σχολικά βιβλία αν δεν κάνω λάθος φίλε silencer123, δεν αναφέρουν τι γινόταν από την αρχή ως το τέλος της Τουρκοκρατίας. Περισσότερο εστιάζουν στην επανάσταση.
silencer123 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Σίγουρα πάντως δεν θα μου μάθει την ιστορία ένας άνθρωπος που επί προεδρίας του στο εθνικό συμβούλιο παιδείας η κυρία Ρεπούση έγραφε στα βιβλία ότι οι Έλληνες συνοστίζοντο στη Σμύρνη. Ο συγκεκριμμένος επίσης είναι μέλος σε κάτι φόρουμ διεθνιστικά μαζί με τον Μπουτάρη (αυτόν που είπε ότι πρέπει να κάνουμε οδό στον Κεμάλ Ατατούρκ) και τον Καμίνη (τωρινό δήμαρχο Αθηνών που έβγαινε στα κανάλια μόνο εάν πείραζαν κάνα πακιστανό ως δικηγόρος του "πολίτη") για όσους δε γνωρίζουν, αλλά ας μην αναλωθούμε σε αυτά τώρα δεν είναι του θέματος. Τώρα όσον αφορά το ντοκυμαντέρ είναι αργά να το κρίνουμε από το πρώτο επεισόδιο αυτό είναι αλήθεια. Πάντως το κλίμα που εγώ διαπίστωσα όπως και ο περισσότερος κόσμος είναι ότι πάνε να περάσουνε μια "αντικειμενικότητα" στα γεγονότα. Και ρωτάω τώρα εγώ τόσες σφαγές, τόσες δυστυχίες, 400 χρόνια σκλαβιάς, οι μισοί Έλληνες είχαν πάρει τα βουνά και είχαν γίνει κλεφτες, παιδομάζωμα, μάζευαν χριστιανόπουλα για να τα κάνουνε γεννίτσαρους στον τουρκικό στρατό και καθόμαστε να συζητάμε ότι συμβιώναμε καλά με τους Τούρκους; Εγώ δεν μπορώ να το δω αντικειμενικά το πράγμα. Μπορεί εμένα να μου τα έχουνε μάθει λάθος, όπως και σε τόσες γενιές Ελλήνων και να έρθει το ΣΚΑΙ το 2011 να μας τα μάθει "αντικειμενικά". Τι να πω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.