Προς το περιεχόμενο

Skai 1821

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απογονοι των αρχαιων ελληνων ειμαστε.εκτος και αν οι Ρωμαιοι κανανε ξαφνικα μια ολοκληρωτικη γενοκτονια/ξεριζωμος στον τοτε αρχαιο ελλαδικο χωρο και δεν εμεινε ιχνος της αρχαιοελληνικης φυλης.Ξερεις οπως εγινε με την Μικρα-Ασιατικη Καταστροφη ενα πραμα.Αλλα θα μου πεις σαμπως ειναι και οι Ποντιοι απογονοι των Ιονων; Ιρανοι πρεπει να ειναι αυτοι,ετσι δεν παει με την λογικη σου;

Κοίτα για να μην παρεξηγούμαι, κι εγώ δεν θέλω να λέγονται Μακεδόνες, όμως για λόγους συμφέροντος του κράτους μας.

Ως προς τα υπόλοιπα όμως ας ξεκαθαρίσουμε πότε είναι κάποιος Έλληνες, πότε Viking και πότε Ελέφαντας:

•  
  • Χρειάζεται τελικά και γενετική ελληνικότητα για να είναι κάποιος Έλληνας ή χρειάζεται απλά να το νιώθει?
  • Εσύ μας λες ότι είμαστε λίγο Έλληνες καθώς παρά το μπαστάρδεμα έμεινε κάτι στο DNA μας από τους αρχαίους Έλληνες (λες και δεν είχαν κι αυτοί προσμήξεις αλλά anyway).
  • Άρα τελικα χρείαζεται λίγη γενετική ελληνικότητα για να είναι κάποιος Έλληνας?

Αν ναι, τι να σου πω, να αρχίσουμε να κάνουμε ελέγχους DNA και να οριστεί και μέτρο μέτρησης του βαθμού ελληνικότητας. (προτείνω το 1 el)

Αν τελικά δεν χρειάζεται λίγο η πολύ γενετική σχέση και αρκεί να το νιώθει κάποιος,τότε γιατί ο σλάβος σκοπιανός που νιώθει Μακεδόνας να μην είναι κιόλας?

και εγώ μερικές φορές αισθάνομαι viking, αλλά όσο και να το αισθάνομαι ούτε ύψος παίρνω, ούτε χρυσά μουστάκια βγαίνουν...

Όποτε, πέρα από το ευφυολόγημα, για να καταλάβουμε μας λες ότι:

"Για να είναι κάποιος Έλληνες πρέπει να έχει ελληνικό DNA όπως και για να είναι βίκινκγ πρέπει να έχει χρυσά μουστάκια (βικινγκικό DNA)."

Δυστυχώς όμως ιστορικά έχει πέσει τόσο μπαστάρδεμα (αν αμφιβάλλεις το λες) που το ελληνικό αρχαίο DNA έχει ανακατευθει με αλβανικό, τουρκικό, σλαβικό και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Άρα ανάλογα με το πως τα φερε η τύχη άλλοι έχουμε λίγο, άλλοι περισσότερο άλλοι ελάχιστο άλλοι ίσως και καθόλου.

Οπότε για να είναι κάποιος έλληνας πρέπει να του κάνουμε τέστ και ανάλογα με τα απότελέσματα να είναι λίγο Έλληνες, καθολου ή πολύ.

Και επειδή ο παραλογισμός αυτός είναι αστείος, αν τελικά παραδεχτούμε πως ο καθένας πρέπει να είναι ότι νιώθει τότε και ο σλαβοσκοπιανός μπορεί να δηλώνει από εσκιμώος μέχρι βιετναμέζος.

Εμάς φυσικά δεν μας συμφέρει για διάφορους λόγους αλλά αυτό είναι άσχετο, εκεί οφείλουμε να είμαστε μάγκες και να καταφέρουμε να τους επιβάλλουμε αυτά που μας συμφέρουν. (Αλλά μάλλον δεν είμαστε και τόσο)

• Απαντ. 369
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ως προς τα υπόλοιπα όμως ας ξεκαθαρίσουμε πότε είναι κάποιος Έλληνες, πότε Viking και πότε Ελέφαντας:

Χρειάζεται τελικά και γενετική ελληνικότητα για να είναι κάποιος Έλληνας ή χρειάζεται απλά να το νιώθει?

Δεν ξερω,χρειαζεται; Διοτι οταν ακουω απο τους "προοδευτικους" οτι δεν ειμαστε απογονοι των αρχαιο-ελληνων λογω υποδουλωσεως αρα και τοπιπων προσμιξεων με αλλους λαους,τοτε αυτοματως αποδεχονται οι ιδιοι την εννοια του ελληνικου DNA και της συνεχισης της γεννετικης αλυσιδας.ετσι δεν ειναι;

Εσύ μας λες ότι είμαστε λίγο Έλληνες καθώς παρά το μπαστάρδεμα έμεινε κάτι στο DNA μας από τους αρχαίους Έλληνες (λες και δεν είχαν κι αυτοί προσμήξεις αλλά anyway).

Άρα τελικα χρείαζεται λίγη γενετική ελληνικότητα για να είναι κάποιος Έλληνας?

Εγω δεν λεω κατι.Εγω επισημανω ενα γεγονος.Δεν εχει προκυψει μαζικη φυλετικη γενοκτονια τυπου Aζτεκοι,Μαγιας,κτλ κατα την διαρκεια της ελληνικης ιστοριας με εξαιρεση την ΜΑ καταστροφη.Επομενως ο κυριος γεννετικος συνδετικος κρικος αναμεσα στους αρχαιο και νεο ελληνες δεν εχει σπασει.Αρα ειναι γεγονος οτι ως ενα βαθμο το γενεαλογικο μας δενδρο φτανει μεχρι τους αρχαιο ελληνες.Διαφωνεις;

Αν ναι, τι να σου πω, να αρχίσουμε να κάνουμε ελέγχους DNA και να οριστεί και μέτρο μέτρησης του βαθμού ελληνικότητας. (προτείνω το 1 el)

Αν τελικά δεν χρειάζεται λίγο η πολύ γενετική σχέση και αρκεί να το νιώθει κάποιος,τότε γιατί ο σλάβος σκοπιανός που νιώθει Μακεδόνας να μην είναι κιόλας?

Κατερινα εγω αισθανομαι οτι ειμαι μερος της οικογενειας σου και οτι ο πατερας σου ο Αλεξης ειναι δικος μου και οχι δικος σου.Αφου ο πατερας σου ειναι δικος μου,σημαινει οτι μπορω να χρησιμοποιω το επιθετο του και κυριως πως εχω δικαιωματα στην οικογενειακη του περιουσια.Επομενως θελω ενα κομματι γης απο την περιουσια του για να μπορεσουν οι δικοι μου ανθρωποι να ερθουν και να ζησουν ελευθερα.ετσι αισθανομαι.εσυ αποδεχεσαι τα αιτηματα μου; Ναι η οχι;

Δημοσ.

Δεν ξερω,χρειαζεται; Διοτι οταν ακουω απο τους "προοδευτικους" οτι δεν ειμαστε απογονοι των αρχαιο-ελληνων λογω υποδουλωσεως αρα και τοπιπων προσμιξεων με αλλους λαους,τοτε αυτοματως αποδεχονται οι ιδιοι την εννοια του ελληνικου DNA και της συνεχισης της γεννετικης αλυσιδας.ετσι δεν ειναι;

Δεν ξέρω τι αποδέχονται ρώτα τους. Πάντως από την πλευρά μου μου φαίνεται ασυνάρτητο αυτό που λες.

Δηλαδή όταν λεει κάποιος ότι δεν υπάρχει συνέχιση της γενετικής αλυσίδας την παραδέχεται? Δεν σε πιάνω.

Την έννοια του ελληνικού DNA γιατί να μην την παραδεχτεί κάποιος δεν σε πιάνω και πάλι.

Σαν να μου λες ότι αν λες ότι δεν υπάρχουν καλικάτζαροι παραδέχομαι την έννοια των καλικατζάρων.

Εγω δεν λεω κατι.Εγω επισημανω ενα γεγονος.Δεν εχει προκυψει μαζικη φυλετικη γενοκτονια τυπου Aζτεκοι,Μαγιας,κτλ κατα την διαρκεια της ελληνικης ιστοριας με εξαιρεση την ΜΑ καταστροφη.Επομενως ο κυριος γεννετικος συνδετικος κρικος αναμεσα στους αρχαιο και νεο ελληνες δεν εχει σπασει.Αρα ειναι γεγονος οτι ως ενα βαθμο το γενεαλογικο μας δενδρο φτανει μεχρι τους αρχαιο ελληνες.Διαφωνεις;

Μα δεν επισημαίνεις ένα γεγονός αλλά μας λες έμμεσα ότι είμαστε καθαροί απόγονοι των αρχαίων ελλήνων επειδή δεν έγινε κάποια μεγάλη γενοκτονία αγνοώντας όμως τις προσμίξεις. Εγώ με την λίγη ιστορία που ξέρω μπορώ να πω για αρβανίτες και σλάβους, προσμίξεις σχετικά πρόσφατες. Υποθέτω πως θα έχουν γίνει πολλές ακόμα μέσα σε τοσους αιώνες, οι πάντες έχουν περάσει από δω.

Τώρα αν μου πεις ότι παρά τις προσμίξεις είμαστε ακόμα λίγο Έλληνες ή πολύ έλληνες τότε θα ξαναμπώ στην λογική να μιλήσω για έλεγχο του DNA για προσδιορισμό του βαθμού ελληνικότητας του καθενός. Εγώ 60%, εσύ 80% ο άλλος 40. Αλλά είναι λογική αυτή? Από την στιγμή που υπάρχει αυτό το γενετικό χάος δεν έχει νόημα να μιλάμε για γενετική συνέχεια.

Κατερινα εγω αισθανομαι οτι ειμαι μερος της οικογενειας σου και οτι ο πατερας σου ο Αλεξης ειναι δικος μου και οχι δικος σου.Αφου ο πατερας σου ειναι δικος μου,σημαινει οτι μπορω να χρησιμοποιω το επιθετο του και κυριως πως εχω δικαιωματα στην οικογενειακη του περιουσια.Επομενως θελω ενα κομματι γης απο την περιουσια του για να μπορεσουν οι δικοι μου ανθρωποι να ερθουν και να ζησουν ελευθερα.ετσι αισθανομαι.εσυ αποδεχεσαι τα αιτηματα μου; Ναι η οχι;

1.Δεν τον λένε Αλέξη εκτός αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρω.

2.Η περιουσία του πατέρα μου όπως συνηθίζεται περνάει στα παιδιά του. Η πολιτιστική περιουσία ενός αρχαίου λαού δεν είναι κτήμα κανενός επίδοξου απογόνου.

3.Σαφώς και δεν μας συμφέρει να τους λένε Μακεδόνες, είναι αυτονόητο αυτό αλλά δεν έχει να κάνει με την θεωρητική μας συζήτηση. Αν πάρουν το όνομα, παίρνουν πολλά και μέχρι και έδαφος κάποτε. Γι αυτό εμείς έπρεπε να μην τους δώσουμε, όχι επειδή έχουμε δίκιο αλλά επειδή έτσι γουστάρουμε. Αλλά δεν βλέπω να τα καταφέραμε.

θεωρητικώς δίκιο δεν έχουμε γιατί το επιχείρημα πως εμείς είμαστε τόσο τοις εκατό απόγονοι των αρχαίων ενώ αυτοί δεν είναι δεν λέει και πολλά.

Δημοσ.

Κατερινακι διαβασε λιγο ιστορια και θα καταλαβεις τι λεμε.Οι Ελληνες ειμαστε τα πρωτα φυλα που ηρθαν εδω .Τα Σλαβικα φυλα ηρθαν πολυ αργοτερα ,νομιζω 8 αιωνα μετα Χριστον .Και οι Τουρκοι τον 12 .Αυτοι ενω ηρθαν πολυ αργοτερα και ενω ξερουν ολοι τι ειναι και ποιοι στην περιοχη .Το παιζουν οι πρωτοι κατοικοι της περιοχης .Οκ;Αυτο ειναι απατη.Και κοροιδια και9 προς τους δικους τους.

Τωρα προς εμας ,η καθαροτητα φυλης ειναι μυθος .Δεν υπαρχει λαος που να ειναι καθαρος .Ουτε οι αρχαιοι Ελληνες ηταν.Αν εσενα το παιδι σου κανει δεσμο αυριο με ατομο απο αλλη χωρα θα του πεις μη θα χαλασεις την καθαροτητα της φυλης και οι απογονοι σου δεν θα ειναι εντελως ελληνες ;Θα ειναι λιγοτερο απο τους αλλους;Τι ειμαστε σκυλια ρατσας;

Δημοσ.

Κατερινακι διαβασε λιγο ιστορια και θα καταλαβεις τι λεμε.Οι Ελληνες ειμαστε τα πρωτα φυλα που ηρθαν εδω .Τα Σλαβικα φυλα ηρθαν πολυ αργοτερα ,νομιζω 8 αιωνα μετα Χριστον .Και οι Τουρκοι τον 12 .Αυτοι ενω ηρθαν πολυ αργοτερα και ενω ξερουν ολοι τι ειναι και ποιοι στην περιοχη .Το παιζουν οι πρωτοι κατοικοι της περιοχης .Οκ;Αυτο ειναι απατη.Και κοροιδια και9 προς τους δικους τους.

sayάκι,ευχαριστώ για την συμβουλή, όχι τίποτα άλλο για να σας καταλαβαίνω κι εσας.

Σαφώς και ιστορικά είναι αστεία αυτά που λένε, δεν τίθεται θέμα, προσπαθούν να δημιουργήσουν έθνος κι αυτοί όπως δημιουργήσαμε κι εμείς κάποτε με πιο ήπιες ιστορικές αστειότητες φυσικά. Αυτό που λέω είναι ότι είναι το ίδιο σχεδόν γελοίο να λέμε ότι είμαστε εμείς οι απόγονοι των Μακεδόνων και όχι αυτοί. Φυσικά σε επίπεδο πολιτικής να το λέμε μιας και μας συμφέρει, όμως όταν συζητάμε ιστορικά ας μην κοροιδεύομαστε.

Τωρα προς εμας ,η καθαροτητα φυλης ειναι μυθος .Δεν υπαρχει λαος που να ειναι καθαρος .Ουτε οι αρχαιοι Ελληνες ηταν.Αν εσενα το παιδι σου κανει δεσμο αυριο με ατομο απο αλλη χωρα θα του πεις μη θα χαλασεις την καθαροτητα της φυλης και οι απογονοι σου δεν θα ειναι εντελως ελληνες ;Θα ειναι λιγοτερο απο τους αλλους;Τι ειμαστε σκυλια ρατσας;

Έτσι είναι. Δυστυχώς όμως υπάρχουν άτομα που πιστεύουν σε τέτοιες ιδέες.

Δημοσ.

sayάκι,ευχαριστώ για την συμβουλή, όχι τίποτα άλλο για να σας καταλαβαίνω κι εσας.

Σαφώς και ιστορικά είναι αστεία αυτά που λένε, δεν τίθεται θέμα, προσπαθούν να δημιουργήσουν έθνος κι αυτοί όπως δημιουργήσαμε κι εμείς κάποτε με πιο ήπιες ιστορικές αστειότητες φυσικά. Αυτό που λέω είναι ότι είναι το ίδιο σχεδόν γελοίο να λέμε ότι είμαστε εμείς οι απόγονοι των Μακεδόνων και όχι αυτοί. Φυσικά σε επίπεδο πολιτικής να το λέμε μιας και μας συμφέρει, όμως όταν συζητάμε ιστορικά ας μην κοροιδεύομαστε.

Έτσι είναι. Δυστυχώς όμως υπάρχουν άτομα που πιστεύουν σε τέτοιες ιδέες.

Κοιτα αν υπαρχουν καποιοι παντως που μπορπυν να διεκδικουν τον τιτλο ειμαστε εμεις ,οχι αυτοι.Και σου επαναλαμβανω οτι ουτε οι ακεδονες ηταν καθαροι οπως το εννοεις .Η μητερα του Αλεξανδρου δεν ηταν απο Μακεδονια.Αρα ο Αλεξανδρος δεν ηταν Μακεδονας;Και μην γινεσαι εριστικη,εγω το κατερινακι το ειπα με καλο τροπο ,που να φανταστω οτι θα σε πειραξει.

Δημοσ.

Κοιτα αν υπαρχουν καποιοι παντως που μπορπυν να διεκδικουν τον τιτλο ειμαστε εμεις ,οχι αυτοι.

Διαφωνώ, ιστορικώς η διεκδίκηση ενός τέτοιου τίτλου είναι γελοιότητα.

Πολιτικά ναι.

Και σου επαναλαμβανω οτι ουτε οι ακεδονες ηταν καθαροι οπως το εννοεις .Η μητερα του Αλεξανδρου δεν ηταν απο Μακεδονια.Αρα ο Αλεξανδρος δεν ηταν Μακεδονας;

Το έχω πει εδώ και ώρα κι εγώ.

Και μην γινεσαι εριστικη,εγω το κατερινακι το ειπα με καλο τροπο ,που να φανταστω οτι θα σε πειραξει.

Είπες να διαβάσω ιστορία για να μπορώ να σε καταλάβω, εκεί πήγαινε η ειρωνία.

Δημοσ.

Ωχ θεε μου δεβ θα συνενοηθουμε .Δεν ειναι γελοιοτητα γιατι αυτοι οι ανθρωποι αν δεν σφαχτηκαν ολοι ,οι αρχαιοι Ελληνες κατι πρεπει να απεγιναν .οκ;Τωρα κανεις δεν ειπε οτι ειμαστε καθαροι απογονοι .Κανεις δεν ειναι καθαρος..και αν λαβεις υποψην σου στοιχεια οπως οτι σε περιοχες εχουν σωθει παλιες διαλεκτοι αρχαιες αυτο μαλλον κατι σημαινει .Τωρα για εσενα απογονος σημαινει αυτος που ανηκει καθαρα στην ελληνικη φυλη χωρις προσμιξεις.Εδω διαφωνω εγω και τοπ βρισκω και ρατσιστικο.

Δημοσ.

Μα δεν επισημαίνεις ένα γεγονός αλλά μας λες έμμεσα ότι είμαστε καθαροί απόγονοι των αρχαίων ελλήνων επειδή δεν έγινε κάποια μεγάλη γενοκτονία αγνοώντας όμως τις προσμίξεις......Αλλά είναι λογική αυτή?

Έχασες τη μπάλα. Έχεις σπαταλήσει μία ολόκληρη σελίδα με επιχείρημα του τύπου "ή του ύψους ή του βάθους": δεν είναι 100% Έλληνας δεν είναι Έλληνας. Όταν μιλάμε για ένα έθνος χιλιάδων ετών φυσικά και είναι λογική.

ότι είναι το ίδιο σχεδόν γελοίο να λέμε ότι είμαστε εμείς οι απόγονοι των Μακεδόνων και όχι αυτοί.

εδώ, για πολλοστή φορά, είναι που μπαίνει το επιχείρημα : εγώ μπορώ να το διαβάσω αυτό, αυτοί όχι

Δημοσ.

Don't feed the troll.

but i wanna, they're so cute !!

Παιδια θα με βοηθησει καποιος?Ποιοι μας σουβλιζαν κ που?Χωρις πλακα δεν εχω ξανα ακουσει κατι για σουβλισμα

theodore.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...