Προς το περιεχόμενο

Skai 1821

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε τους φασίστες...και όμως την αλήθεια την κρύβουν και δεν την διδάσκουν επίσημα στα βιβλία τους.

Kαννίβαλοι οι κάτοικοι της αρχαίας βρετανίας.

http://news.bbc.co.uk/cbbcnews/hi/newsid_9400000/newsid_9400400/9400403.stm

Δικαίωση του Λιακόπουλου συτό το άρθρο... ποιος τον ακούει τώρα... "οταν οι άλλοι ήταν ανθρωποφάγοι εμείς είχαμε πολιτισμό" :lol:

Μωρε ποιος γαμει πως διδασκουν επισημα στα σχολεια τις ιστοριες.Η ουσια ειναι οτι ολοι ειμαστε πολιτες του κοσμου.Αντι να διδαξουν ιστορια που να μην προωθει το μισος ακουμε οτι ειμαστε απογονοι των αρχαιων.

Δεν διαφωνώ με αυτό που λες.

Απλά υπάρχουν κάποιοι που ευνοούνταν παλιότερα από τις αντιπαλότητες και έχθρες των λαών, σε εποχές που η εδαφική κατάκτηση είχε αξία.

Στην σημερινή εποχή, η οικονομική επιρροή έχει αξία λόγω της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας.

Οπότε εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των ισχυρών η συναδέλφωση και εξομοίωση όλων των λαών.

• Απαντ. 369
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

παντως πρωτη χωρα στον κανιβαλισμο παιζει να ειμαστε σημερα η τουλαχιστον στις πρωτες!Χαλαρα αυτο!Ολη η ανωμαλαρα εδω εχει μαζευτει.Πηραμε απο τους προγονους μας λοιπον.

Ως εν μερη Ελληνας φυσικα δεν θα μπορουσα να μην κληρονομησω το γονιδιο για το οποιο φημιζομαστε διεθνως!Αυτο του ''τον περνω κ γερνω''Για τους κακεντρεχης λοιπον ιδου η αποδειξη, Ελληνοτατος κ με την σταμπα :mrgreen:

Φανταστικό post, το μίσος σου στάζει μέχρι το πάτωμα, είμαι σίγουρος ότι θα κάνεις μια καλή καριέρα στην διαφήμιση και προώθηση της Ελλάδας στην βρετανία.

Δημοσ.

Φανταστικό post, το μίσος σου στάζει μέχρι το πάτωμα, είμαι σίγουρος ότι θα κάνεις μια καλή καριέρα στην διαφήμιση και προώθηση της Ελλάδας στην βρετανία.

Χιουμορ το λενε.

Κ στην τελικη τι πειραζει που ο Μεγας Αλεξανδρος,ο Πλατωνας,Ο Σωκρατης,ο Αχιλλεας,Ο Πατροκλος,ο Ηφαιστιωνας,ο Φειδιας,ο Πολυκρατης,ο Παυσανιας,ο Παρμενιδης,ο Αλκιβιαδης,ο Ξενοφωντας,ο Θεμιστοκλης,ο Αρχιδαμος,ο Φιλιππος Β,ο Λυσανδρος,ο Αγησιλαος,ο Αρχελαος,ο Κρατερος,ο Δημοσθενης,ο Επαμεινωνδας,ο Αρισταρχος,ο Αριστειον,ο Κλεομενης,ο Αντινωος,ο Ηρωδης Αττικος,ο Πολυδευξης,ο Κλεωνυμος και κατι αλλοι χιλιαδες αρχαιοι προγονοι μας τον επερναν κ εγερναν? :devil:

Κουβεντα να γινεται ρε συ!

Για την ιστορια παντως ψηφιζω Μ.Αλεξανδρο,που στον ΣΚΑΙ τον ειχαμε αναδειξει τον μεγαλυτερο Ελληνα ολων των εποχων. :rolleyes:

Δημοσ.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ: Ανθέλλην και ο Διονύσιος Σολωμός!!!

•Αστειεύεστε; Ανθέλληνας ο Διονύσιος Σολωμός, ο εθνικός ποιητής, ο ποιητής του εθνικού ύμνου;

•Μάλιστα. Μαζί με τον Βερέμη, την Ρεπούση, τον Λιάκο, και όλους εκείνους που τα τελευταία χρόνια «αποδομούν την εθνική συνείδηση, γκρεμίζουν τους εθνικούς μύθους, καταλύουν τα ιερά και τα όσια του έθνους» (έτσι ισχυρίζονται οι υπερ-πατριώτες).

•Διότι δεν κάνουν άλλο όλοι αυτοί οι ιστορικοί παρά να υλοποιούν τη φράση του Σολωμού: «Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθές». Ανέδειξαν ιστορικές αλήθειες που πραγματικά ανατρέπουν εθνικούς μύθους. Αν είναι ανθέλληνες αυτοί - τότε είναι και ο Σολωμός.

•Μύθος το «κρυφό σχολειό». Πλήρης θρησκευτική και εκπαιδευτική ελευθερία. Οι Τούρκοι δυνάστες πιο ήπιοι από τους Ρωμιούς κοτζαμπάσηδες. Μύθος η Αγία Λαύρα. Μύθος η συμπαράσταση της Εκκλησίας (που αφόρισε την επανάσταση).

•Αυτά είναι πράγματα που οι ιστορικοί τα γνωρίζουν εδώ και πολλά χρόνια, αλλά, μόλις δοκίμασαν να τα περάσουν έστω και κουτσουρεμένα στα σχολικά βιβλία, έγινε ο κακός χαμός.

•Και οι λυσσαλέες αντιδράσεις στην εξαίρετη σειρά του Σκάι «1821» δείχνουν πως οι Έλληνες δεν αντέχουν «το αληθές». Ο λυγμός του Τράγκα περιτρέχει το διαδίκτυο. Η πιο ειλικρινής αντίδραση ήταν του θεατή που τηλεφώνησε λέγοντας: «Μη μου χαλάτε τον μύθο μου!».

•Άλλοι άρχισαν τις θεωρίες συνωμοσίας (η ΣΙΑ, η Μοσάντ, ο Σόρος) ή τις βρόμικες προπαγάνδες, διαδίδοντας πως η σειρά ισχυρίζεται πράγματα που ουδέποτε ειπώθηκαν - μόνο και μόνο για να τη διαβάλλουν.

•Η φράση του Σολωμού, που όλοι μάθαμε στο σχολείο, είναι τόσο επαναστατική, ανατρεπτική και τολμηρή, που απορώ πώς μπόρεσε να διεισδύσει εκεί μέσα!

•Τη λέμε, αλλά ουδέποτε την εφαρμόσαμε. Αν το είχαμε κάνει, θα είχαμε πρώτα-πρώτα ανατρέψει τα μισά σχολικά βιβλία, που είναι γεμάτα εθνικιστικά ψεύδη.

•Με τη ρήση του αυτή, ο Διονύσιος Σολωμός, μέσα στην άνθιση του εθνικισμού, πραγματοποιεί την υπέρβασή του. Διαλύει αυτόματα τους εθνικούς μύθους επάνω στους οποίους βασίζεται κάθε υπερ-πατριωτισμός. Η ιστορία γίνεται χώρος δικαίου.

•Πότε θα αποκτήσουμε το θάρρος και την ωριμότητα να ακολουθήσουμε πραγματικά τη φράση του Σολωμού; Τότε ο πατριωτισμός θα γίνει ένας νέος ανθρωπισμός.

Πηγή: http://www.lifo.gr/mag/columns/3650

Δημοσ.

Ο τρισμέγιστος Έλλην διεθνιστής φιλόσοφος Νίκος Δήμου γαμπρός της οικογενείας Μπενρουμπή το έγραψε; Ε πρέπει να προσκυνήσεις και εσύ popolo greco.

Δημοσ.

Ο τρισμέγιστος Έλλην διεθνιστής φιλόσοφος Νίκος Δήμου γαμπρός της οικογενείας Μπενρουμπή το έγραψε; Ε πρέπει να προσκυνήσεις και εσύ popolo greco.

Καταπληκτικό επιχείρημα, σαν και αυτά που διάβασα ανωτέρω περί παιδιών σε ιδιωτικά σχολεία... Τι σχέση έχει η άποψη με τον μπατζανάκη, δεν δύναμαι να καταλάβω. Δεν είναι popolo....αυτό είναι το θέμα...avanti

Δημοσ.

Αυτό είναι δικό σου πιστέυω, κράτα το σφιχτά να μη σου φύγει... :devil:

Αν θες να μάθεις και τα πιστέυω του ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 1821, μπορείς να κλικάρεις παρακάτω.

esjltz.gif

2zf4ivr.gif

kdmyix.gif

3347jsz.gif

29m993m.gif

13zwvw3.gif

2s77yg6.gif

157n4ns.gif

2ztkm7q.gif

35cfriw.gif

Σε τι ακριβως διαφωνει τελικα αυτος με την εκπομπη; Στο οτι δεν ειπωθηκαν καποια πραγματα πιο λεπτομερως, ως οφειλαν κατα την αποψη του; Δεκτο, απο κει και περα ομως αυτο που μου μενει ειναι η πικρια του οτι δεν χρησιμοποιησαν τον πατριοτικο ομιλο ωστε να παρουν τις "αληθειες"που αυτος πρεσβευει.

Δημοσ.

Ο Δήμου έχει πει κάτι καλα για την Μακεδονία που εάν γίνονταν ευρέως γνωστά η Θεσσαλονίκη μαζι με τους "Ελληνο-Μακεδόνες " τους καθαρούς θα βυθιζοταν

Sent from my iPhone using Tapatalk

Δημοσ.

Ο Δήμου έχει πει κάτι καλα για την Μακεδονία που εάν γίνονταν ευρέως γνωστά η Θεσσαλονίκη μαζι με τους "Ελληνο-Μακεδόνες " τους καθαρούς θα βυθιζοταν

Τα είχανε πάρει μυρωδιά αυτά που λες, κάτι blogs με background κίονες, παναγίτσες και αστέρια...στην πυρά ο βλάσφημος επειδή μίλησε για αυτοπεποίθηση και γενναιοδωρία στο θέμα της ονομασίας :X

Δημοσ.

Συνήθως ναι, οι Τούρκοι είναι οι κακοί και η Έλληνες οι καλοί. Οι Έλληνες ποτέ δεν πείραξαν κανέναν η όταν πείραξαν όπως ο Μ. Αλέξανδρος το θεωρήσαμε άθλο!

Καλό είναι να βλέπουμε τα πράγματα ως τρίτοι - αντικειμενικά.

Είναι αρκετοί όπως και στο Link που πόσταρε ο φίλος παραπάνω που αναφέρουν ότι είναι αναξιόπιστα αυτά που αναφέρονται και ότι ήταν πιο σκληρά τα πράγματα. Ποιον θα πιστέψω εγώ? Τον γείτονα μου ή Έλληνες και ξένους επιστήμονες?

Με ενδιαφέρει να δω τι θα πει για το κρυφό σχολειό και αν τελικά υπάρχει καθώς αν δεν κάνω λάθος οι Τούρκοι άφηναν την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας.

Είναι προφανές, είναι σίγουρο, ότι η ιστορία που διδαχθήκαμε στο σχολείο είναι κατασκευασμένη για να είμαστε πωρωμένοι και να βλέπουμε τους Τούρκους εχθρικά. Σαφώς και το αντίστροφο.

Από την άλλη η TV είναι ένα κατασκεύασμα που διαβάλλει τον κόσμο...

Για να δούμε στη συνέχεια τι θα γίνει.

Από την πτώση της Κωνσταντινούπολης μέχρι το 1821 γίνανε 11 επαναστατικά κινήματα. Αυτά αποσιωπόνται. Οι τύποι είναι μεγάλοι μαέστροι. Χρησιμοποιούν τις αυθεντίες για να παρουσιάσουν επιλεκτικά ό,τι θέλουν.

Επίσης πρόσεξε κανείς πως όλοι στη σειρά, και αφηγητές και καθηγητές είναι άντρες; Δεν εμφανίζεται γυναικεία μορφή, φωνή, ούτε μεταξύ των ειδημόνων. Μιλάμε κάποιοι θέλουν πραγματικά να τους ακούσουμε με προσοχή. Η μορφή του Κοσμά Αιτωλού δεν αναφέρεται πουθενά.

Ευχαριστούμε τους Αμερικανούς που ήρθανε να μας μάθουν ιστορία. Μα τι προοδευτικός λαός και ανοιχτόμυαλος που είμαστε! Αρκούνε κάποιοι ακαδημαικοί και μία ωραία επιλεκτική παρουσίαση για να αμφισβητήσουμε το σύνολο της εθνικής μας παιδείας, αλλά και της παράδοσης. Όσα ξέρουμε δεν τα ακούσαμε μόνο στο σχολείο

SKAI 1821

http://www.youtube.com/watch?v=fshYFQfnPCw

Προσωπικά το βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Απαντάει σε ερωτήσεις, όπως, "400 χρόνια μας μαστίγωναν?", "πως ξαφνικά επαναστατήσαμε?".

Πολύ καλή παραγωγή, ωραία σκηνοθεσία και ωραίο στήσιμο του όλου θέματος.

Είναι κατά τη γνώμη μου ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η τηλεόραση.

Πως σας φάνηκε το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ?

11 επαναστατικά κινήματα από την πτώση μέχρι το 1821. Αυτά που είναι;

"πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας είναι" οι παραδόσεις ανθρώπων που δεν είχαν εθνική συνείδηση και αίσθηση του "ανήκειν", αλλά το 1800 απέκτησαν επειδή μας είπαν οι δυτικοί ότι είμαστε Έλληνες. Ο Κολοκοτρώνης από τους δυτικούς επηρεάστηκε και κατάλαβε την ελληνικότητά του. Τους καταπίεζαν και οι κοτζαμπάσηδες και η Εκκλησία, άλλο βέβαια που όλοι μαζί ξεσηκώθηκαν τελικά.

Επίσης στη σειρά 1821 όλοι είναι άντρες, φωνές που εμπνέουν κύρος, αφηγητές, μελέτητες, καμία γυναίκα βρε αδερφέ ιστορικός δεν μελέτησε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ούτε Ελληνίδα, ούτε ξένη.

Πραγματικά κάποιοι θέλουν να τους ακούσουμε με προσοχή. Πολύ καλή δουλειά για το σκοπό που έγινε.

Χαίρομαι που αρκούν οι ακαδημαικοί τίτλοι κάποιων επιστημόνων και μία μεθοδευμένη και επιλεκτική παρουσίαση για να αμφισβητήσουμε το σύνολο της εθνικής παιδείας και των παραδόσεων.

Τί προοδευτικός λαός! Τι μυαλά! Μη μας πούνε και εθνικιστές...

Δεν βρήκα θέμα για το συγκεκριμένο, οπότε άνοιξα αυτό.

Και τί σχέση έχει το DNA με την εθνική συνείδηση; Επίσης ο καθένας να μιλάει για τον εαυτό του, προοδευτικοί και ανοιχτόμυαλοι φίλοι. Αρκούν λίγοι ακαδημαικοί τίτλοι για να σας πείσουν, μεγάλα μυαλά. Και ναι έχω δεί όλη τη σειρά.

Η γέννηση του έθνους είναι η μεγαλύτερη ανακρίβεια της σειράς. Δεν μπορείς να απελευθερώσεις αυτό που δεν υπάρχει.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ: Ανθέλλην και ο Διονύσιος Σολωμός!!!

Πηγή: http://www.lifo.gr/mag/columns/3650

Εμένα πάντος το ότι το "Κρυφό σχολειό" δεν είναι ιστορικά τεκμηριωμένο μου το είπανε στο σχολείο στη δευτέρα γυμνασίου. Δεν υπάρχουν ιστορικές πηγές. Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν θρύλος. Αυτό που με εντυπωσιάζει σε πολλούς εδώ -και αλλού- είναι η ευκολία με την οποία δέχεστε μία επιλεκτική παρουσίαση της ιστορίας, μόνο και μόνο επειδή έρχεται σε αντίθεση με όσα ήδη πιστεύαμε και αφορούνε χώρους που σήμερα μας ενοχλούν.

Κάποιοι ωφελούνται από τα μίση και κάποιοι από τη συμφιλίωση. Και όλοι -εκτός από μας- από τη βλακεία. Το σημαντικό βέβαια είναι να συνεχίσουμε να διαφωνούμε μεταξύ μας, που δείχνει και την πνευματική μας συγγένεια με τους Αρχαίους. Αν διαβάσει κανείς Δημοσθένη, θα νομίσει πως βρίσκεται στη σημερινή Βουλή.

Η προπαγάνδα είναι πάντα επιλεκτική στο τι ιστορικά γεγονότα παρουσιάζει. Όπως επιλεκτική ήταν του σχολείου, έτσι επιλεκτική είναι και η προπαγάνδα αυτής της σειράς. Η προπαγάνδα του σχολείου εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της χώρας. Αυτή η προπαγάνδα -τόσο ακριβή παραγωγή- σε τί εξυπηρετεί;

Δημοσ.

Από την πτώση της Κωνσταντινούπολης μέχρι το 1821 γίνανε 11 επαναστατικά κινήματα. Αυτά αποσιωπόνται. Οι τύποι είναι μεγάλοι μαέστροι. Χρησιμοποιούν τις αυθεντίες για να παρουσιάσουν επιλεκτικά ό,τι θέλουν.

Μια χαρα ειπωθηκε (δε θυμαμαι σε ποιο ακριβως σημειο), αλλα προφανως και δε θα καθοταν κανεις να μπει σε λεπτομερειες. Αν θελει καποιος να βρει λεπτομερειες ας ψαξει, δεν ειναι υποχρεωμενο κανενα βιβλιο και καμμια σειρα να ασχοληθει με το καθε πραγμα αναλυτικα, εσυ ας πουμε θελεις να μιλησουμε για τις υπολοιπες ανταρσιες, εγω θελω να μου αναλυσουν σε 2-3 εκπομπες το θεμα του παιδομαζωματος, ο αλλος θελει 3 εκπομπες για τον Αλη Πασα και παει λεγοντας. Το καθε βιβλιο και η καθε σειρα βρισκει ενα δρομο και τον ακολουθει, η ιστορια ειναι 400 χρονια, οσο και να θελουμε μεσα σε 1000 σελιδες, η σε 10 εκπομπες δεν γινεται να χωρεσουν.

Επίσης πρόσεξε κανείς πως όλοι στη σειρά, και αφηγητές και καθηγητές είναι άντρες; Δεν εμφανίζεται γυναικεία μορφή, φωνή, ούτε μεταξύ των ειδημόνων. Μιλάμε κάποιοι θέλουν πραγματικά να τους ακούσουμε με προσοχή. Η μορφή του Κοσμά Αιτωλού δεν αναφέρεται πουθενά.

Αυτο προσωπικα ουτε που περασε απο το μυαλο μου, και μια γυναικα τα ιδια θα μου μετεφερε.

Εμένα πάντος το ότι το "Κρυφό σχολειό" δεν είναι ιστορικά τεκμηριωμένο μου το είπανε στο σχολείο στη δευτέρα γυμνασίου. Δεν υπάρχουν ιστορικές πηγές. Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν θρύλος. Αυτό που με εντυπωσιάζει σε πολλούς εδώ -και αλλού- είναι η ευκολία με την οποία δέχεστε μία επιλεκτική παρουσίαση της ιστορίας, μόνο και μόνο επειδή έρχεται σε αντίθεση με όσα ήδη πιστεύαμε και αφορούνε χώρους που σήμερα μας ενοχλούν.

Δηλαδη κατι το οποιο παραδεχεσαι οτι δεν εχει ιστορικες πηγες, προτιμας να συνεχισεις να το βλεπεις ως ιστορικο γεγονος παρα ως θρυλο, παρολο που ξερεις οτι δεν θα μπορεσεις να το αποδειξεις.

Καλα ειπε καποιος που τον ρωτησαν για την εκπομπη "Γιατι μας χαλατε το μυθο μας".

Η προπαγάνδα είναι πάντα επιλεκτική στο τι ιστορικά γεγονότα παρουσιάζει. Όπως επιλεκτική ήταν του σχολείου, έτσι επιλεκτική είναι και η προπαγάνδα αυτής της σειράς. Η προπαγάνδα του σχολείου εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της χώρας. Αυτή η προπαγάνδα -τόσο ακριβή παραγωγή- σε τί εξυπηρετεί;

Το γραψα και πιο πανω, αν καταφερεις μεσα σε ενα βιβλιο ιστοριας λυκειου, η μεσα σε μια σειρα των δεκα ωρων να χωρεσεις αναλυτικα 400 χρονια ιστοριας μπραβο σου και δειξε μας τον τροπο. Αλλιως πως, οποιος και να παραλειψει η να μιλησει επιγραμματικα για κατι, παντα θα υπαρχει καποιος απεναντι που θα τον κατηγορησει για προπαγανδα.

Δημοσ.

Ναι δεν πέρασε από το δικό σου το μυαλό, αλλά πέρασε από το μυαλό αυτών που παρουσιάζουν την εκπομπή. Αν θέλεις βρες το σημείο που αναφέρονται οι προηγούμενες επαναστάσεις, μήπως εμένα μου διέφυγε. Αυτό που σίγουρα αναφέρεται είναι το ρητορικό ερώτημα "γιατί τώρα;" Για την Αγία Λαύρα υπάρχουν ιστορικές μαρτυρίες και δημισίευση από τον Κοραή στο Παρίσι, πως από εκεί ξεκίνησε η Επανάσταση, επίσης αυτούς τους "θρύλους" κανείς σύγχρονός τους δεν το διέψευσε, ούτε το 1938 επί Όθωνα που τιμήθηκε η έναρξη της επανάστασης με συγκέντρωση στην Αγία Λαύρα. Αυτά τα γράφει ο Σταθακόπουλος, Dr Kοινωνιολογίας της ιστορίας και του πολιτισμού της Παντείου, στο post που έκανε νωρίτερα κάποιος άλλος, δες το γιατί δεν το είδες

http://www.apogonoi1821.gr/activities.php?op=viewnews&newsid=9&categid=1

Σε δημοτικό τραγούδι αναφέρεται και η πτώση της Πόλης χωρίς να είναι λιγότερο ιστορικό γεγονός.

Όταν δεν έχεις μαρτυρίες σήμερα για κάτι δεν σημαίνει ότι δεν συνέβη, ειδικά όταν το επιβεβαιώνει ένας ολόκληρος λαός. Αυτά ποτέ κανείς δεν τα αμφισβήτησε, μόνο ο σύγχρονος κουτοπόνηρος Έλληνας

Δημοσ.

Νταξ, έχω δει επαγγελματίες Ελλαδέμπορους, επαγγελματίες επαναστάτες, επαγγελματίες οικολόγους, αλλά μα τω Μαρξ, επαγγελματίες ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ δε θα μπορούσα να φανταστώ.

Τελικά στην Ελλάδα δε βαριέσαι ποτέ.

ΛωΛ.

Άκου ΑΠΟΓΟΝΟΙ!

post-68908-0-83519400-1298838780_thumb.png

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Νευρικό με έχει πιάσει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...