oneofthem Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 εγώ αποφάσισα να μην το δω τώρα τελικά και να τα δω μαζεμένα στο τέλος όπως τις σειρές γιατί δεν αντέχω την αναμονή μεταξύ των επεισοδίων τώρα που το σκέφτομαι αναρωτιέμαι αν έχουν υπάρξει πολλές άλλες εκπομπές που να μου άνοιγαν την όρεξη για ελληνική τηλεόραση (από τη φρουτοπία και μετά εννοείται) θέλω να δω και τις συζητήσεις που κάνουν μετά, ελπίζω να 'κυκλοφορήσουν' - όπως επίσης δεν ήξερα ότι είχε τεθεί θέμα "Γραικός-Ελληνας"...νομίζω έχω μείνει αρκετά πίσω και πρέπει να πιάσω κανά άλλο (καινούργιο)ιστορικό βιβλίο ξανά.(στο συγκεκριμένο σημείο μάλλον ειπώθηκαν κάποιες χοντρές ανακρίβειες βέβαια (ίσως δεν είπαν ακριβώς αυτό που εννοούσαν, αλλιώς δεν δικαιολογείται) αλλά δεν έχω κάποια πηγή να παραθέσω αυτή τη στιγμή οπότε δεν θα γίνω πιο συγκεκριμένος, μπορεί να κάνω κι εγώ λάθος από την άλληδεν ήταν κάτι σημαντικό ως προς το θέμα βέβαια και είναι άσκοπο να κρίνουμε λέξη προς λέξη την εκπομπή αλλά καλύτερα να μην το υιοθετήσουμε αυτό το απόσπασμα εν λευκώ)
pournaras Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 εγώ αποφάσισα να μην το δω τώρα τελικά και να τα δω μαζεμένα στο τέλος όπως τις σειρές γιατί δεν αντέχω την αναμονή μεταξύ των επεισοδίων [...] Το σκεφτηκα κι εγω αυτο γιατι ετσι κανω στις σειρες γενικως, και ισως το κανω τελικα, αλλα δυστυχως χανουμε ετσι τις συζητησεις που γινονται μετα την εκπομπη, που ειναι εξισου, αν οχι σημαντικοτερες, γιατι συμμετεχουν και αλλοι εκτος των συντελεστων της εκπομπης και γινεται μια πολυ ωραια συζητηση πανω σε αυτα που ειδαν στο επεισοδιο.
Francisco Goya Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2011 Όντως οι συζητήσεις είναι πολύ ενδιαφέρουσες. Απλά θα ήθελα ο Πορτοσάλτε να μην έκοβε τόσο έτσαλα τους ομιλητές. Από την άλλη βέβαια εκφράζει συχνά τα ερωτηματικά του μέσου τηλεθεατή, κάτι που είναι θετικό.
Tmark Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Ο Πορτοσάλτε γενικά είναι λίγο απότομος με τους συνομιλητές του, ειδικά στο ραδιόφωνο.
Tilemaxx Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 BTW, περιμένουμε την αντίδραση του "τιτανοτεράστιου" υπερπατριώτη "σταυροφόρου" του κινήματος ανυπακοής, Μίκη στην σειρά αυτη των ντοκιμαντέρ όπου καθυβρίζεται η ελληνική υπόσταση, και ανοιγουν οι ασκοί του Αιόλου για την αρπαγή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς...
kirileman Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Ο, ο ασκός του Αιόλου!!! Κατά τα άλλα, αγαπάω ΣΚΑΙ!
pournaras Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Ο, ο ασκός του Αιόλου!!! Κατά τα άλλα, αγαπάω ΣΚΑΙ! Πες μου οτι ειδες Ραντου χτες περιμενοντας το ντοκυμαντερ του Σκαι
kirileman Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δε βλέπω τιβι (μόνο μπάλα), τα ντοκιμαντερ τα βλέπω στο site.
Dialecture Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2011 Εκτος απ´ τα εμετικά ψέμματα που περιέχει σε εκπληκτικές ποσότητες αν αναλογιστεί κανείς οτι κρατάει λιγότερο από μια ώρα το επεισόδιο, τις τραγικές ανακρίβειες όσον αφορά τις ψευτοιστορικές αναλύσεις, τις γελειοδέστερες απλουστεύσεις που έχουν ποτέ προφερθεί από στόμα δημοσιογράφου, υπάρχει και κάτι χειρότερο : το ύφος. Το ύφος της «εκπομπής» όπως ονομάζεται αυτό το τηλεοπτικό έκτρωμα είναι ό,τι πιο ελεϊνό έχει τύχει να παρουσιαστεί στο ελλαδίτικο ευρωενωσιακό μικροαστικό κοινό. Η συνέχεια εδώ : http://wp.me/P1mSI6-l
pournaras Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Εκτος απ´ τα εμετικά ψέμματα που περιέχει σε εκπληκτικές ποσότητες αν αναλογιστεί κανείς οτι κρατάει λιγότερο από μια ώρα το επεισόδιο, τις τραγικές ανακρίβειες όσον αφορά τις ψευτοιστορικές αναλύσεις, τις γελειοδέστερες απλουστεύσεις που έχουν ποτέ προφερθεί από στόμα δημοσιογράφου, υπάρχει και κάτι χειρότερο : το ύφος. Το ύφος της «εκπομπής» όπως ονομάζεται αυτό το τηλεοπτικό έκτρωμα είναι ό,τι πιο ελεϊνό έχει τύχει να παρουσιαστεί στο ελλαδίτικο ευρωενωσιακό μικροαστικό κοινό. Η συνέχεια εδώ : http://wp.me/P1mSI6-l Επειδη διαβασα το site που δειχνεις, πες μου λιγο ενα εμετικο, ψευτοιστορικο και γελειοδεστερο ψεμα (με ιστορικες αναφορες στο οτι ειναι ψεμα). Οχι βεβαια οτι περιμενω να μου το πεις, απλα ειπα να το σχολιασω.
Terina Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Την ειδες την εκπομπη του Σκαι; Τι ακριβως δε σου αρεσε, και αν ειναι δυνατον να τα παραθεσεις με καποια επιχειρηματα. Τωρα ουρλιαχτα, φωνες και τσιριγματα απο τον Τραγκα (τι μιλαει ετσι, εγκεφαλικο επαθε; ), που απλα βαζει ενα κομματακι στην εκπομπη του και μετα ουρλιαζει απο πανω με τον κλασσικο του ειρωνικο τροπο, δε νομιζω οτι ειναι και ο αντιπροσωπευτικος ανθρωπος για να μας μαθει ιστορια. Εγώ που την είδα την εκπομπή να σας πω με συγκεκριμένα πράγματα (δεν είναι πάντα εύκολο να αποδείξει κανείς ότι δεν είναι ελέφαντας, που εξηγεί και την αγανάκτηση του 60χρονου Τράγκα): -αναφέρεται στη σειρά ότι πριν από τον τελευταίο αιώνα της Τουρκοκρατίας δεν υπήρχαν άλλα επαναστατικά κινήματα, ζούσαμε γενικώς αρμονικά με τους Τουρκους και δεν θέλαμε να επαναστατήσουμε. Παραθέτω λίγα από τα κινήματα που γίναν πριν το 1821 1508 Ιανός Λάσκαρις 1566 Χίμαρα 1568 Μάνη 1571 Ναυμαχία της Ναυπάκτου 1572 Μάνη (ξανά) 1585 Ακαρνανία και Ήπειρο 1596 Χίμαρα (ξανά) 1609 Γιάννενα κτλ (μπορεί να βρεί κανείς πληροφορίες σε οποιοδήποτε βιβλίο μεταβυζαντινής ιστορίας, ίσως δεν κοίταξαν οι υπεύθυνοι της σειράς) -το Κρυφό σχολειό είναι πίνακας ίσως φανεί αστείο, αλλά εκτός από πολλές άλλες πληροφορίες που μπορεί να βρει κανείς εδώ http://www.apostoliki-diakonia.gr/gr_main/catehism/theologia_zoi/themata.asp?cat=hist&contents=contents_Genos.asp&main=ecclesia_history&file=8/8.10.htm υπάρχει και το γνωστό σε όλους ποιηματάκι, που καταγράφεται από τον πρώτο αμερικανό πρόξενο στην Αθήνα Charles Tuckermann (1867-1874, τα χρόνια που ήταν πρόξενος στην Αθήνα), άρα δεν μας το μάθαν στο σχολείο (εμένα μου το έμαθε η γιαγιά μου) Φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ, να πηγαίνω στο σχολειό να μαθαίνω γράμματα του Θεού τα πράγματα. Charles Tuckermann, Οι Έλληνες της σήμερον (Ελληνική μετάφραση Αντωνίου Ζυγομαλά. Αθήνα 1877) δεν μπορεί ένας ολόκληρος λαός να ψευδεται. Ελπίζω να μη σας κούρασα, αλλά υπάρχουν ουσιαστικές αποδείξεις και άλλα πολύ προκλητικά που δείχνουν ότι αυτή η σειρά είναι μεθοδευμένη προπαγάνδα. Κανείς δεν θέλει να υπάρχουν μίση, όλοι άνθρωποι είμαστε και έχω και φίλους που είναι Τούρκοι, οι οποίοι είναι καλύτεροι από πολλούς Έλληνες, αλλά δεν θα διαστρεβλώσουμε και την ιστορία για να συνεκμεταλλευτούμε το Αιγαίο..
grimpr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Εκτος απ´ τα εμετικά ψέμματα που περιέχει σε εκπληκτικές ποσότητες αν αναλογιστεί κανείς οτι κρατάει λιγότερο από μια ώρα το επεισόδιο, τις τραγικές ανακρίβειες όσον αφορά τις ψευτοιστορικές αναλύσεις, τις γελειοδέστερες απλουστεύσεις που έχουν ποτέ προφερθεί από στόμα δημοσιογράφου, υπάρχει και κάτι χειρότερο : το ύφος. Το ύφος της «εκπομπής» όπως ονομάζεται αυτό το τηλεοπτικό έκτρωμα είναι ό,τι πιο ελεϊνό έχει τύχει να παρουσιαστεί στο ελλαδίτικο ευρωενωσιακό μικροαστικό κοινό. Η συνέχεια εδώ : http://wp.me/P1mSI6-l "Έχουμε ήδη σκηνοθετήσει την κυριαρχία στα μυαλά των εθνών, ήδη κοιτάνε μέσα απο τα γυαλιά που τους έχουμε φορέσει." -- Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών, 12
Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Ήρθαν και δύο "νεοφώτιστοι" για να μας σώσουν από την αλήθεια... Εκτος απ´ τα εμετικά ψέμματα που περιέχει σε εκπληκτικές ποσότητες αν αναλογιστεί κανείς οτι κρατάει λιγότερο από μια ώρα το επεισόδιο, τις τραγικές ανακρίβειες όσον αφορά τις ψευτοιστορικές αναλύσεις, τις γελειοδέστερες απλουστεύσεις που έχουν ποτέ προφερθεί από στόμα δημοσιογράφου, υπάρχει και κάτι χειρότερο : το ύφος. Το ύφος της «εκπομπής» όπως ονομάζεται αυτό το τηλεοπτικό έκτρωμα είναι ό,τι πιο ελεϊνό έχει τύχει να παρουσιαστεί στο ελλαδίτικο ευρωενωσιακό μικροαστικό κοινό. Η συνέχεια εδώ : http://wp.me/P1mSI6-l Θα σε κούραζε πολύ να παραθέσεις τα "εμετικά ψέματα", τις "τραγικές ανακρίβειες" και τις "γελοιοδέστερες απλουστεύσεις" που συνάντησες; Και να τα αντικρούσεις με επιχειρήματα και όχι με κραυγές; Γιατί στο site που αντιγράφεις και στο οποίο μας παραπέμπεις, μόνο κραυγές και επιφωνήματα διαβάζω. Από επιχειρήματα ούτε ένα. Από αντικρούσεις ούτε μία. Περίεργο, αφού κατηγορεί την εκπομπή του ΣΚΑΪ για 'εμετικά ψέματα" δεν βρήκε ένα ψέμα να μας το παρουσιάσει για να το αντικρούσει; Τόσο δύσκολο είναι; Κι αφού κατηγορεί τους συντελεστές της εκπομπής του ΣΚΑΪ, μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται κανά-δυό από τους σοβαρότερους καθηγητές ιστορίας στην Ελλάδα σήμερα, γιατί ο υβριστής του site δεν δίδει στη δημοσιότητα τις δικές του ακαδημαϊκές περγαμηνές, για να κρίνουμε και τον "κριτή"; Όσο για το ύφος, καλό θα ήταν ένα άτομο που γράφει το πρώτο του post σε ένα forum με υφάκι χιλίων καρδιναλίων, να μη διαμαρτύρεται για ύφος. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί... Εγώ που την είδα την εκπομπή να σας πω με συγκεκριμένα πράγματα (δεν είναι πάντα εύκολο να αποδείξει κανείς ότι δεν είναι ελέφαντας, που εξηγεί και την αγανάκτηση του 60χρονου Τράγκα): -αναφέρεται στη σειρά ότι πριν από τον τελευταίο αιώνα της Τουρκοκρατίας δεν υπήρχαν άλλα επαναστατικά κινήματα, ζούσαμε γενικώς αρμονικά με τους Τουρκους και δεν θέλαμε να επαναστατήσουμε. Κάνεις λάθος, ουδέποτε αναφέρθηκε ότι δεν υπήρξαν άλλα επαναστατικά κινήματα και ουδέποτε αναφέρθηκε ότι δεν θέλαμε να επαναστατήσουμε. Βέβαια είναι λογικό να κάνεις λάθος αν δεν έχεις δει το ντοκυμαντέρ και βασίζεσαι μόνο στις κραυγές απελπισίας του κ. Τράγκα, ο οποίος επιλέγει κομμάτια του ντοκυμαντέρ διαστρεβλώνοντας το περιεχόμενό τους κατά το δοκούν. -το Κρυφό σχολειό είναι πίνακαςίσως φανεί αστείο, αλλά εκτός από πολλές άλλες πληροφορίες που μπορεί να βρει κανείς εδώ http://www.apostoliki-diakonia.gr/gr_main/catehism/theologia_zoi/themata.asp?cat=hist&contents=contents_Genos.asp&main=ecclesia_history&file=8/8.10.htm υπάρχει και το γνωστό σε όλους ποιηματάκι, που καταγράφεται από τον πρώτο αμερικανό πρόξενο στην Αθήνα Charles Tuckermann (1867-1874, τα χρόνια που ήταν πρόξενος στην Αθήνα), άρα δεν μας το μάθαν στο σχολείο (εμένα μου το έμαθε η γιαγιά μου) Μάλιστα. Δηλαδή, κατ' εσέ, ιστορικά συμπεράσματα βγαίνουν από: α) την Αποστολική Διακονία, η οποία φυσικά έχει κάθε συμφέρον να παρουσιάζει ότι υπήρξε οργανωμένο Κρυφό Σχολειό (γιατί ήταν το Κρυφό Σχολειό της Εκκλησίας) β) τον πίνακα του Γκύζη γ) από ένα ποιηματάκι που έχει περάσει στη λαϊκή παράδοση Δεν δίνεις σημασία στην παντελή έλλειψη αναφοράς της ύπαρξης του Κρυφού Σχολειού σε κάποιο ιστορικό έργο (εκτός Εκκλησίας φυσικά). Για παράδειγμα το διαβόητο αυτό σχολειό δεν χώρεσε σε κανέναν από τους δέκα επτά (17) τόμους της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους της Εκδοτικής Αθηνών. Ούτε στην αντίστοιχη έλλειψη που παρουσίαζει η Ιστορία του Παπαρρηγόπουλου. Ούτε στην κλασσική (πλέον) μονογραφία του καθηγητή Άλκη Αγγέλου από τις Εκδόσεις Εστία. Δεν πειράζει, ο καθένας παραθέτει τα επιχειρήματά του και τις πηγές του και κρίνεται για τη σοβαρότητά του.
V for Vagelis Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Νομίζω κάποιοι, απ τα 4 επεισόδια που έχουν βγει μέχρι στιγμής, έχουν παρακολουθήσει μόνο ένα 2λεπτο του πρώτου επεισοδίου. Δεν εξηγείται αλλιώς. Επίσης, για ποιο λόγο οι σχέσεις μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών αιώνες πριν θεωρείται ότι παίζουν ρόλο στο αν θα εκμεταλλευτούμε σήμερα κοιτάσματα στο Αιγαίο μαζί με τους Τούρκους; Ειδικά στη περίπτωση που αυτές οι σχέσεις δε παρουσιάζονται και ως οι καλύτερες, απ τη στιγμή που περιγράφονται αποτροπιαστικά γεγονότα όπως η σφαγή της Χίου. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τη λογική πίσω από αυτή την άποψη;
KilliK Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 καλα συγνωμη υπαρχουν ανθρωποι που ασκουν βαναυση κριτικη κατα της εκπομπης χωρις πρωτα να την εχουν δει; ΧΑΧΑΧΑ η εκπομπη ειναι εξαιρετικη,ομοιως και η συζητηση που ακολουθει μετα το τελος της. δεν λεω οτι πρεπει οπωσδηποτε να συμφωνησετε με οσα λεει,αλλα δειτε την ΠΡΩΤΑ και ΜΕΤΑ θαψτε την.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.