liopyr Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Διάβασα όλα τα ποστ. Έφαγα και δυο καπρίς παπαδοπούλου (χο, το πιάσατε το υπονοούμενο) κατά την διάρκεια. Τα ντοκιμαντέρ δε τα έχω δει ακόμα, αλλά απ'όσα διάβασα εδώ απέκτησα σοβαρές προσδοκίες, ελπίζω να μην απογοητευτώ. Όπερα, ένα πράγμα θα σου. Μόλις έκανα uninstal ολόκληρο browser εξαιτίας σου. p.s, Snoob, δε πίστευα ποτέ πως θα το ξεστομίσω αυτό, αλλά σ'αγαπώ! Μήπως να εφαρμοστεί ο εκτάκτως ο ειδικός συμπληρωματικός κανόνας 7 / μπλαμπλα;
pournaras Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 παίζεις με τις λέξεις πουρναρά δε γεννήθηκε τίποτα το 1821. το γένος εμπεριέχει την έννοια του έθνους επίσης δεν κάνω τίποτα άλλο σε αυτό σημείο από το να παραθέσω γνώσεις του κυρίου Χολέβα αν έχεις αντιρρήσεις επικοινώνησε μαζί του. Εχεις μηπως το τηλεφωνο του; Βεβαια απο την αντιπερα οχθη, για ολα οσα εσυ αντιδρας, δε σε ειδα να παρεις τηλεφωνο το Βερεμη, εδω ηρθες και ορυωσουν στο να μπουμε στο φατσοβιβλιο να τους κραξουμε.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 μήπως να αποφεύγαμε την οθωμανοκρατία no 2 -the next gemeration; όλα έχουν σχέση ή είναι άσχετα αναλόγως με το που ζείς,αν ζεις έξω δε σε νοιάζει ότι και να συμβεί στην Ελλάδα αν ζεις στη πρωτέυουσα και πιό νότια επίσης δεν καίγεσαι, αν ζεις στη Θράκη και στα νησιά τα βλέπεις με άλλο μάτι τα περί φιλίας των 2 λαών όταν σε σημαδεύουν τα πυροβόλα τους και έχει μαζευτεί ο τουρκικός στρατός απέναντί σου μάλλον όχι για πικ-νικ ή επειδή δεν είχε που αλλού να πάει. είναι όλα σχετικά γι'αυτό επειδή μέλλον ανήκεις στους πρώτους που ανέφερα δε βλέπεις και καμμία σχέση. έχεις μήπως εσύ τα πυροβόλα απέναντι?
liopyr Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Η αλήθεια είναι πως στα κάτω Πατήσια υπάρχει μάλλον πολλαπλάσιος αριθμός κουμπουριών σε σχέση με ολόκληρη την Θράκη, αλλά ας μη το κάνουμε θέμα, όχι τίποτα άλλο, αλλά θα βρει ύπουλο τρόπο να το παρερμηνεύσει σε υπέρ του επιχείρημα, φαντάζομαι.
Toufas Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Οταν το zeitgeist θα δειξει για το θεμα, τοτε θα το δει ο οπερας...
Francisco Goya Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Tο αστείο (εντός ή εκτός εισαγωγικών) του Τατσόπουλου στο Facebook περί ερωτικών προτιμήσεων του Κολοκοτρώνη πώς το βλέπετε; Εγώ πιστεύω ότι αφού ήταν τόσο αναμενόμενο η σειρά να ξεσηκώσει αντιδράσεις με τις ιστορικές της τοποθετήσεις, έπρεπε να το αποφύγει. Ήταν σαν να έδωσε τροφή στους επικριτές του.
vangelis_k Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Ισως να ξέρει καλά το παιχνίδι του star system "Δημοσιότητα και ας είναι και αρνητική" και έτσι κάποιοι από περιέργεια να δουν την εκπομπή
Francisco Goya Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Για να είμαι ειλικρινής και εγώ αυτό σκέφτηκα. Συμμορία συνωμοσίας μεν, αλλά ακούγεται λογικό.
oneofthem Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 ναι αλλά έστω πως είναι έτσι (είναι πιθανό btw), γιατί είναι κακό όμως να δελεάσουν τον κόσμο να δει μια εκπομπή για... την ιστορία ακόμη και αν δεν είναι όπως τη θέλουμε? θα πειράξει να δούμε μια εκπομπή που μας βάζει να σκεφτούμε και συζητάμε με βάση το αν κάνει θεμιτό marketing πράγμα που δεν συζητάμε για μια ξένη σειρά που στο κάτω κάτω είναι μόνο ψυχαγωγική? θα μου πεις πιθανόν έτσι να ανταμειφθούν κάποιοι άνθρωποι που δεν το αξίζουν αλλά ο αντίλογος είναι ότι τότε θα ακολουθήσουν το δρόμο και άλλοι που αξίζουν και θα τα πουν καλύτερα, έτσι δεν είναι? εγώ ξαναλέω όπως και στο προηγούμενο post μου, ότι τις προσωπικότητες που σχολιάζουν δεν τις θεωρώ αντικειμενικά ικανές αλλά υπερβολικά φιλόδοξες σε αυτό δεν μπλέκω καμμία γενικότερη ιδεοπολιτική διαφωνία απολύτως και δεν τους ισοπεδώνω επειδή είπαν κάτι κάποτε που δεν μου άρεσε επίσης δεν μπλέκω με το αν θα πουν κάτι αρνητικό για τους έλληνες κτλ, ίσα ίσα που δεν διαφωνώ σε αυτό και είμαι υπέρ της απομυθοποίησης απλώς τους παρακολουθώ αρκετά χρόνια που δραστηριοποιούνται και δεν τους θεωρώ ικανούς, προσωπική εικόνα και τπτ άλλο, κανένα πάθος αλλά όπως είπα και στο προηγούμενο post, εγώ θα την δω την εκπομπή και θα τη στηρίξω όποιοι θέλουν να γίνει καλύτερα, να πάνε να φτιάξουν μια δική τους εκπομπή πρώτα τόσα χρόνια όμως δεν το κανε κανείς
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2011 Tο αστείο (εντός ή εκτός εισαγωγικών) του Τατσόπουλου στο Facebook περί ερωτικών προτιμήσεων του Κολοκοτρώνη πώς το βλέπετε; Εγώ πιστεύω ότι αφού ήταν τόσο αναμενόμενο η σειρά να ξεσηκώσει αντιδράσεις με τις ιστορικές της τοποθετήσεις, έπρεπε να το αποφύγει. Ήταν σαν να έδωσε τροφή στους επικριτές του. ο τατσόπουλος όμως λέει συνέχεια υπερβολές στο fb και όποιος τον παρακολουθεί λογικά θα το ξέρει αυτό. από κοντά που είχα την ευκαιρία να τον ακούσω, ήταν εντελώς διαφορετικός και σε μένα πολύ πιο συμπαθής, στο fb δεν συμφωνούσα μαζι του σε πολλά αλλά και πάλι τον παρακολουθούσα με ενδιαφέρον. η σειρά όμως δεν έχει καμία ακρότητα (μέχρι το προηγούμενο επεισόδιο που είδα, όχι το χθεσινό) και απορώ με όσους σκίζουν τα βρακιά και τα σουτιέν τους ''δημόσια'' (ιντερνετικά και ανώνυμα δλδ στην πλειονότητά τους): με την εκπομπή τα βάζουν άραγε ή με τον τατσόπουλο? ιδού η απορία.
Millennium Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόσφατη συνέντευξη του ιστορικού Σαράντου Καργάκου που δίνει απαντήσεις για το 1821: http://www.youtube.com/watch?v=RyADf_3ajNw&feature=player_embedded
opera Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2011 άϊντε ρε παληκάρια κράξτε και τον Καργάκο τώρα γιατί όποιος δεν είδε τη σειρά (κατά τη γνώμη σας) δεν έχει το δικαίωμα να τη σχολιάσει έστω από αυτά τα λίγα που γνωρίζει για όσα αναφέρονται σε αυτή. Ότι έκανε ο Καργάκος έκανα και εγώ, από τα λίγα που πήρε το αυτί μου για τη σειρά την κατέκρινα και τη σχολίασα αρνητικά. Ζήτω η Ελλάδα ρε.
V for Vagelis Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Ενδιαφέροντα αυτά που λέει, αλλά ρε παιδιά, ο Καργάκος σε κανένα σημείο δε σχολιάζει την εκπομπή του σκάι, εκτός ίσως απ τον τίτλο "η γέννηση ενός έθνους". Αλλωστε ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει παρακολουθήσει την εκπομπή.
pournaras Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Ενδιαφερον βιντεο. Απο τη μια εχουμε ενα κατα τα αλλα εξαισιο ιστορικο, ο οποιος ομως δεν εχει ουτε καν γνωση για την υπαρξη της εκπομπης, και απο την αλλη εχουμε τον κυριο Χατζηνικολαου, ο οποιος ψευδεται, διευκρινιζοντας μεν στην αρχη οτι δε θα μιλησουν για την εκπομπη (μιας και ο κυριος Καργακος δεν την ειδε, κι ετσι επρεπε βεβαια), αλλα 3 λπτα αργοτερα αρχιζει να ρωτα για αυτα που θποτιθεται οτι ακουστηκαν στην εκπομπη, μιλωντας για τα 300 πρωτα χρονια που περναγαμε καλα (σε ποιο σημειο τελικα αυτης της ερμης της εκπομπης ειπωθηκε αυτο), για επανασταση που εγινε με σκοπο το real estate (αληθεια αυτο σε ποιο επεισοδιο παιχτηκε; ), και κοροιδευοντας τους τηλεθεατες του, βαζοντας τον συνομιλητη του μετα να μιλησει για τους ηρωες της επαναστασης του '21 και μονο για την εποχη αυτη, οπου λογικα κανεις (ουτε στην εκπομπη), δεν ειπε κατι κακο για αυτη. Επισης απο το σημειο που ο κυριος Χατζηνικολαου ρωταει (παλι με λανθασμενο τροπο), για το εθνος, ο κυριος Καργακος σε ολη την υπολοιπη ομιλια του (12 λεπτα περιπου), δεν αναφερει πουθενα τη λεξη εθνος, παρα μονο μιλαει για τους ελληνες, πραγμα το οποιο εκανε και η ιδια η εκπομπη, μιλωντας για το ελληνικο γενος. Ξερετε ποια ειναι η πλακα; Οτι πολλοι απο τους συμφορουμιτες, ακομη και σε ενα σχολιο να πρεπει να απαντησουμε καθομαστε σαν του μλκες και βλεπουμε ολα το βιντεο που παραθετετε απο την αρχη μεχρι τελους, ενω εσεις δεν καταδεχεστε να δειτε ουτε την βασικη εκπομπη, και παρολα αυτα ζητατε και εξηγησεις για κατι που δεν ξερετε αν ειναι αληθεια. Πιστεψτε λοιπον τον καθε κυριο Χατζηνικολαου, να σας αναφερει οτι ναι μεν ειδε την εκπομπη, και μεσα σε αυτη ειπωθηκε οτι τα πρωτα 300 χρονια περναγαμε καλα με τους τουρκους. Ειλικρινα λυπαμαι.
Sylvia88 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Η εκπομπή προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ. Εγινε μια πολύ καλή προσπάθεια,και ομολογώ,ότι κάποιες θέσεις ιστορικών με εξέπληξαν,προς το θετικό πάντα.Στα μη σχολικά βιβλία που έχουμε διαβάσει κάποτε για την επανάσταση απλά,επιβεβαιώθηκαν κάποια από αυτά που γνώριζα. Για την σφαγή στην Τριπολιτσά "έτσουξαν" πολλά αυτιά,και θέλω να μείνω λίγο σε αυτό. Θεωρώ πολύ λυπητερό ότι,η νεολαία σήμερα,κοιτάει να "διαμορφώσει" την γνώση της μέσω διαδυκτίου από επικίνδυνα εθνικιστικά ιστολόγια,που,το μόνο που έχουν να προσφέρουν όσον αφορά το θέμα "ΣΚΑΙ 1821" είναι αερολογίες και γενικεύσεις,χωρίς κάποιο ουσιώδες επιχείρημα ενάντια στην θέση των ιστορικών και ενάντια στα καθ'αυτού γεγονότα που τυγχάνει να είναι και καταγεγραμμένα σε γραπτά της εποχής. Απλά μπορώ να επιβεβαιώσω αυτά που έγραψαν και οι άλλοι χρήστες,ότι η εκπομπή ΟΥΔΕΠΟΤΕ σε ΚΑΝΕΝΑ σημείο δεν ωραιοποίησε την κατάσταση όσον αφορά την συνύπαρξη Ελλήνων-Τούρκων.Απομυθοποίησε ναι μεν,αλλά στο υπόβαθρο μας απάντησε και στο ερώτημα που σίγουρα κάποτε είχαμε όλοι μέσα μας "πως συνύπαρξαν Ελληνες-Τούρκοι 400 χρόνια;Αφού ΠΑΝΤΑ μας έσφαζαν,γιατί υπάρχουμε ακόμα σαν Ελληνες;" Διάβασα κάπου(σε μια άλλη ιστοσελίδα) ότι αυτό είναι κλασσική τρας-τιβί.Αναφέρθηκε και εδώ νομίζω,ότι "να κλείνουμε την τηλεόραση".ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ. Η εκπομπή δεν έχει να κάνει με τον εξευτελιστικό χαρακτήρα πολλών άλλων εκπομπών,και βέβαια,μια οποιαδήποτε συμβατότητα με αυτά τα θεωρώ γελοία και ανάξια περαιτέρω σχολιασμού. Από κει και πέρα,ήταν σκέτη απόλαυση να διαβάζω την θέση του SNOOB,είχε (και σίγουρα έχει) πιο πολλά και πιο ενδοιαφέροντα να πει και δεν καταλαβαίνω,γιατί δεν μπορούν μερικοί να τηρήσουν κάτι απλό που ζήτησε : Να δείτε την εκπομπή για να κάνετε έναν διάλογο και,τότες,ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ,να τεκμηριώσετε την προσωπική σας άποψη και όχι να αναπαράγετε απόψεις τρίτων (που αποδεδειγμένα είναι λανθασμένα όπως το παράδειγμα με τον κύριο Τράγκα(τι φωνή Θεέ μου!Τι άντρας!) που έθεσε ο Snoob). Τι άλλο να πούμε λοιπόν,στο πρώτο επεισόδιο αναφέρθηκε ο ομαδικός τάφος (και έδειξε) Ελλήνων-Τούρκων,μου έκανε πολύ εντύπωση,επίσης "τρόμαξα" λίγο στο τρίτο επεισόδιο με τα γεγονότα πίσω από την Μπουμπουλίνα,όπως επίσης δεν ήξερα ότι είχε τεθεί θέμα "Γραικός-Ελληνας"...νομίζω έχω μείνει αρκετά πίσω και πρέπει να πιάσω κανά άλλο (καινούργιο)ιστορικό βιβλίο ξανά. Τέλος,δεν ξέρω αν είναι σωστό να παρουσιάζουμε μια ωραιοποιημένη κατάσταση της Ελληνικής Ιστορίας στα παιδιά μας,ωστόσο,είναι μια γνωστή μέθοδος που έχουν υοθετήσει πολλές κυβερνήσεις στα σχολεία τους,αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.