Millennium Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 @opera ναι το πήρα το περιοδικό το πρωί μαζί με το πρώτο βιβλίο του Σάθα.Μια χαρά
Super Moderators Snoob Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 @Snoob σε ποιά χώρα ζεις; έτσι από περιέργεια. Αυτή η ερώτηση είναι αντίστοιχη του "σε ποιές μάχες πολέμησε ο Δ.Σολωμός θυμήστε μου λίγο"; τουλάχιστο τώρα κατάλαβες πως λάθος σειρά παρακολουθείς για να μάθεις ιστορία; Λυπάμαι, από άνθρωπο που έφαγε αμάσητη τη δήθεν δήλωση Κίσινγκερ, θα μου επιτρέψεις να μη δέχομαι υποδείξεις για το τι θα παρακολουθώ για να "μάθω ιστορία". Αν είναι να "μάθω ιστορία" αντίστοιχη με αυτή που ανακαλύπτεις στις "πηγές" από όπου τσιμπάς ανύπαρκτες δηλώσεις, οι οποίες απλά βολεύουν την κοσμοθεωρία σου, δε θα πάρω. όσο για τα υπόλοιπα ο χρόνος θα δείξει για τον Έβρο θα δούμε το καλοκάιρι είπαμε τι έχουν σκοπό να κάνουν οι φίλοι μας οι τούρκοι,αυτή τη στιγμή δεν μπορούνε να περάσουν το ποτάμι. Το ξέρω ότι από άνθρωπο που ανοίγει νήμα για να σχολιάσει σειρά την οποία δεν έχει δει δεν πρέπει να έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις, όμως, προσπάθησε να καταλάβεις κάτι που σου έχω γράψει ήδη: Η πληροφορία που σου έδωσε, υποτίθεται, ένας "φίλος σου αξιωματικός", ότι οι Τούρκοι ετοιμάζουν στρατό για να μπουκάρουν, και το πρόβλημά τους είναι τα νερά του Έβρου, είναι λογικά ασύμβατη με τη θεωρία που επίσης αναπαράγεις, δηλαδή ότι η σειρά του ΣΚΑΪ είναι μέρος μιας προσπάθειας δοσίλογων που επιχειρούν να αλλοιώσουν την ιστορική μας συνείδηση. Γιατί είναι ασύμβατη; Γιατί, η αλλοίωση της ιστορικής συνείδησης είναι στόχος μακροπρόθεσμος, ενώ το υποτιθέμενο ντου των Τούρκων άμεσα επικείμενο. Ποιος ο σκοπός να προσπαθήσεις να πείσεις τους Έλληνες ότι "οι Τούρκοι είναι φίλοι μας" όταν, σε 6 μήνες από τώρα, υποτίθεται ότι θα έχουν εισβάλει στην Ελλάδα; Σκέψου το λίγο, κι αν βρεις απάντηση, μου λες. Κρίνοντας από το ότι σου έχω θέσει από ημέρες αυτό το ερώτημα και απάντηση ακόμη περιμένω, θα μου επιτρέψεις να μην αισιοδοξώ για κάτι καλύτερο αυτή τη φορά. οπότε αγνόησε τις δήθεν δηλώσεις αλλά δες τη πραγματικότητα. Τις δήθεν δηλώσεις τις αγνοώ. Γενικά, ανύπαρκτα πράγματα έχω την τάση να τα αγνοώ, ούτως ή άλλως. Καλή συνέχεια. Αναμένω με αγωνία το επόμενο βιντεάκι. Και την ανακάλυψη των απορρήτων Οθωμανικών εγγράφων του 17ου αιώνα, βεβαίως.
opera Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 σχετικά τις ασυμβατότητες που αναφέρεις πάντως μάλλον δε γνωρίζεις ότι η τουρκία έχει 2 πρόσωπα το κεμαλικό και το οθωμανικό τα οποία είναι ασύμβατα μεταξύ τους ,θα δούμε ποιό θα επικρατήσει το καθένα από αυτά κάνει τα σχεδιά του.
twiner Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 @Snoob σχετικά με τη "δήλωση Κίσινγκερ", ασχέτως αν είναι ψευδές το περιστατικό, το περιεχόμενο της δεν είναι απολύτως λογικό; Δηλαδή αν αφαιρέσεις από ένα λαό τα κύρια γνωρίσματα του, τον κάνεις μια εύπλαστη μάζα. Προφανές μου φαίνεται.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Γνωρίζω πάρα πολύ καλά και τη σύγκρουση στρατιωτικών-ισλαμιστών, και τις χούντες του 20ου αιώνα στην Τουρκία, και την Επιχείρηση Βαριοπούλα. Λες λοιπόν, ότι οι στρατιωτικοί, τους οποίους έχει πατήσει ο Ερντογάν και τους τρέχει στα δικαστήρια, έτοιμος να επανεκλεγεί, έχουν συγκεντρώσει στρατό στον Έβρο και περιμένουν. Αυτή την πληροφορία, την οποία γνωρίζει ο φίλος σου ο αξιωματικός, δεν την γνωρίζει ο Ερντογάν; Οι Αμερικανοί; Αυτοί που χρηματοδοτούν τον ΣΚΑΪ; Γιατί "καίνε" τον προπαγανδιστή σύμμαχό τους, βάζοντάς τον να ξεκινήσει μια, επαναλαμβάνω, μακροπρόθεσμη εκστρατεία αλλοίωσης της ιστορικής μνήμης των Ελλήνων (*) όταν, το μόνο που εμποδίζει το ντου των στρατηγών, σύμφωνα με την, είμαι βέβαιος, καθ' όλα υπαρκτή και έγκυρη πηγή σου, είναι τα...νερά του Έβρου; Πόσο σότο ακόμα, έλεος. Για να τελειώνει κάποια στιγμή αυτή η γελοιοποίηση της συζήτησης: Το νήμα έχει θέμα: το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ με τίτλο "1821". Αν έχεις κάτι να πεις επί αυτών που λέει το ντοκιμαντέρ (και όχι για τα βιβλία του μετοχίου της μονής Σινά που κάποιος ανώνυμος εκποιούσε, κάποτε), ευχαρίστως να συζητήσουμε. Αλλά, σε αυτή την κατρακύλα του "βίντεο, σύνδεσμοι, διαφημίσεις εκδόσεων ατάκτως ερριμμένα", δεν πρόκειται να ακολουθήσω. Υ.Γ. Ματαιοπονώ και το γνωρίζω, όμως για να γίνει συζήτηση για μια εκπομπή, πρέπει να την έχει δει κανείς.
SteveAngello Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 όσο για τα υπόλοιπα ο χρόνος θα δείξει για τον Έβρο θα δούμε το καλοκάιρι είπαμε τι έχουν σκοπό να κάνουν οι φίλοι μας οι τούρκοι,αυτή τη στιγμή δεν μπορούνε να περάσουν το ποτάμι. Υ.Γ. Τι γίνεται με αυτά τα ρημάδια τα νερά στον Έβρο, ούτε ο Αμαζόνιος να ήταν... xaxaxa. Εχει αποκτησει ενδιαφερον το θεμα. P.S Χαρα στο κουραγιο σου Snoob.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 @Snoob σχετικά με τη "δήλωση Κίσινγκερ", ασχέτως αν είναι ψευδές το περιστατικό, το περιεχόμενο της δεν είναι απολύτως λογικό; Δηλαδή αν αφαιρέσεις από ένα λαό τα κύρια γνωρίσματα του, τον κάνεις μια εύπλαστη μάζα. Προφανές μου φαίνεται. Για όνομα, είναι "άσχετο" το αν μια δήλωση που προπαγανδιστικά κυκλοφορεί σε blog συγκεκριμένου χώρου, είναι πραγματική ή όχι; Το προφανές είναι πως πέταξε κάποιος (δες το σύνδεσμο που παρέθεσα αρκετές σελίδες πριν, σχετικά με την ιστορία αυτής της δήθεν δήλωσης) μια κουβέντα και υιοθετήθηκε άκριτα. Και αυτός που την υιοθέτησε άκριτα (ένας μεταξύ πολλών, δυστυχώς) με ρωτά αν, με τα απίθανα που πετάει, "κατάλαβα από πού πρέπει να μάθω ιστορία". Γελάνε και τα ντουβάρια. Αυτά. Λέω και σε εσένα, όπως και σε όλους όσους μου κάνουν την τιμή να διαβάζω αυτά που γράφω, ότι αν θέλετε να συζητήσουμε για αυτά που λέει το ντοκιμαντέρ, ευχαρίστως. Τα υπόλοιπα, εκτός από offtopic, ενίοτε καταντούν φαιδρά και έχω σπαταλήσει ήδη αρκετό χρόνο να σχολιάζω απίθανες θεωρίες συνομωσίας.
opera Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 εγώ μπορεί να ανέφερα κάτι που ήταν off topic αλλά εσύ το έχεις κάνει σίριαλ πιά,δε θα μπω στο τριπάκι άλλο. η σειρά του ΣΚΑΙ έγινε ρόμπα αλλά επιμένεις,ούτε σχετικά με τη σειρά απάντας στα σημεία που αναφέρω ότι είναι λάθος αλλά δε με νοιάζει αρκει που τα διαβάζουνε άλλοι,ενώ αν δε τα διαβάζει και κανένας μάλλον την έχουνε χεσμένη την επανάσταση οπότε τσάμπα γράφουμε. Συνέχεια των ανακριβειών της σειράς: "1821 Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ" καλά είμαστε σοβαροί, παραθέτω από τον Κωνσταντίνο Χολέβα Ήδη τον 5ο αιώνα π.Χ. ο Ηρόδοτος καταγράφει τα συνδετικά στοιχεία που ένωναν τις ελληνικές πόλεις κράτη: Η κοινή καταγωγή, η γλώσσα, η θρησκεία, τα ομότροπα ήθη. Συνεχίζεται αυτή η συνείδηση στην ελληνιστική και βυζαντινή περίοδο, με αποκορύφωμα την απάντηση του Αυτοκράτορα της Νικαίας Ιωάννη Βατάτζη προς τον Πάπα Νικόλαο Θ΄ το 1250: Είμαστε το αρχαίο γένος των Ελλήνων, από το οποίο άνθισε η σοφία για όλον τον κόσμο. Συνεχίζεται με την τελευταία ομιλία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου όταν ονομάζει την Κωνσταντινούπολη «ελπίδα και χαρά πάντων των Ελλήνων». τα υπόλοιπα εδώ
pournaras Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Αχ μωρε opera, ακομη και στην ιδια παραγραφο αυτοαναιρεισαι. Θελεις να μιλησεις για το εθνος και βαζεις την απαντηση του αυτοκρατορα που μιλα για γενος. Και βαζεις και τη σελιδα, στην οποια, ο αυτοκρατορας μιλα για γενος, ο Ηλιας Μηνιακης μιλα για γενος, ο Μαυροκορδατος μιλα για γενος. Και σε ρωταω, τι διαφορετικο ειπε η εκπομπη που προφανως δεν ειδες; Αυτο ακριβως ειπε, οτι μεχρι εκεινη τη στιγμη υπηρχε ενα γενος, και απο αυτο γεννηθηκε ενα ενα εθνος. Τωρα, για το ποσο ρομπα εγινε η σειρα, αυτο μπορεις να το δεις αναλογα τα σαιτ που επισκεπτεται ο καθενας. Οταν επισκεπτεσαι καποια σαιτ που συνεχεις τη βριζουν για εκεινους ειναι ρομπα, οταν επισκεπτεσαι καποια που την εξυμνουν για εκεινους δεν ειναι ρομπα. Το βασικο ομως της υποθεσης ειναι οτι οι συντελεστες της εκπομπης θα πρεπει να βγουν και να σας ευχαριστησουν δημοσια, γιατι κανατε τοση διαφημιση στην εκπομπη που κανεις τους δεν το περιμενε. Ακομη και ατομα που δεν ασχολουνται και δεν εχουν κανενα κολλημα με την ιστορια, εκατσαν και την ειδαν και τους μπηκε το τριπακι να δουν ολα τα επεισοδια.
tsioudiver Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Αυτοαναιρείται αλλά παράλληλα συνεχίζει να υποστηρίζει τις ανακρίβειες μιας σειράς, τι οποίες ανακρίβειες αναφέρουν άλλοι και όχι ο ίδιος. Δε μπορείς να συζητήσεις με κάποιον και αυτός ο κάποιος να παρουσιάζει αντίλογο για κάτι το οποίο δεν έχει παρακολουθήσει! Ανήκουστο το λιγότερο.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα οταν μιλανε για εθνος στην ουσια να εννοουν το εθνος-κρατος η και μονο τη λεξη κρατος. Απ'οσο ξερω αλλωστε υπαρχει μια παραμηρμηνευση της λεξης και αυτο γιατι στα αγγλικα οι λεξεις nation και state χρησιμοποιουνται λανθασμενα για να πουν το ιδιο πραμα, π.χ United Nations (εδω ακομα και στα ελληνικα Οργανισμος Ηνωμενων Εθνων λεγεται). Ετσι, δεν βρισκω παραλογη τη παρερμηνευση αυτη και στα ελληνικα. Τωρα φυσικα, αμα εισαι κομπλεξικος και να βηξει ο Τατσοπουλος στην εκπομπη θα νομισεις οτι το 'κανε για να προσβαλλει την ιστορια μας.
opera Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 παίζεις με τις λέξεις πουρναρά δε γεννήθηκε τίποτα το 1821. το γένος εμπεριέχει την έννοια του έθνους επίσης δεν κάνω τίποτα άλλο σε αυτό σημείο από το να παραθέσω γνώσεις του κυρίου Χολέβα αν έχεις αντιρρήσεις επικοινώνησε μαζί του.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 εγώ μπορεί να ανέφερα κάτι που ήταν off topic αλλά εσύ το έχεις κάνει σίριαλ πιά,δε θα μπω στο τριπάκι άλλο. Άλλο off topic, άλλο ανύπαρκτο. Έχει μια διαφορά. Αυτά, δεν ασχολούμαι άλλο με άνθρωπο που διαρκώς με παραπέμπει σε blog και τελικά έχει το θράσσος να γράφει "αν διαφωνείς, τις αντιρρήσεις σου στον κύριο τάδε". Όταν θελήσει κάποιος να συζητήσουμε για το τι είπε η εκπομπή, ευχαρίστως. Το Σόρος και τη Ρεπούση (της οποίας την πασίγνωστη αναφορά περί συνωστισμού έχω ήδη αποδοκιμάσει -αλλά αυτό προϋποθέτει πως όποιος συμμετέχει στη συζήτηση διαβάζει, τουλάχιστον, αυτά που γράφουν οι άλλοι, αφού ακόμα δεν έχει δει τις εκπομπές- δεν ενδιαφέρομαι να τις συζητήσω. Λοιπόν, τέλος το "γνωμη δεν έχω, διαβάστε αυτό το blog". Καλή συνέχεια σε όλους.
Francisco Goya Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Μια απορία: τι σχέση έχουν είπαμε τα σημερινά σχέδια της Τουρκίας με την ιστορική αλήθεια για την Οθωμανοκρατία και την επανάσταση;
opera Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 μήπως να αποφεύγαμε την οθωμανοκρατία no 2 -the next gemeration; όλα έχουν σχέση ή είναι άσχετα αναλόγως με το που ζείς,αν ζεις έξω δε σε νοιάζει ότι και να συμβεί στην Ελλάδα αν ζεις στη πρωτέυουσα και πιό νότια επίσης δεν καίγεσαι, αν ζεις στη Θράκη και στα νησιά τα βλέπεις με άλλο μάτι τα περί φιλίας των 2 λαών όταν σε σημαδεύουν τα πυροβόλα τους και έχει μαζευτεί ο τουρκικός στρατός απέναντί σου μάλλον όχι για πικ-νικ ή επειδή δεν είχε που αλλού να πάει. είναι όλα σχετικά γι'αυτό επειδή μέλλον ανήκεις στους πρώτους που ανέφερα δε βλέπεις και καμμία σχέση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.