Τοξοβολος_UK Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Εντάξει αφού μπήκε στο θρεντ ο τοξοβόλος είναι γνωστό τι θα ακολουθήσει Ενω εσενα ειναι καιρια η παρουσια σου κατα το τρολ δογμα, οπου συμμετεχω! Η ουσια ειναι οτι καθομαστε κ κολλαμε γιατι η γλωσσα ειναι ''Σκοπιανη'' η Μακεδονικη η οτι η Μπουμπουλινα ηταν Ελληνιδα η Αλβανιδα κ δεν κοιταμε οτι θελουμε να δουμε την ιστορια με μια πιο ψυχραιμη ματια Mα και εγω το ιδιο ειπα .Ειναι ο τοξοβολος απο αυτα τα παιδακια που καναν πλακα με τον Αθανασιο Διακο.Ειναι εγκριτος επιστημονας απο τα καλυτερα αγγλικα πανεπιστημια και φωναζει απο μακρια.Ποιος εχει αντιρρηση;Μιλαμε οσα λεει ειναι επιπεδου 15 πανεπιστημιων της Αγγλιας μαζι.. :fear: Κ συνεχιζει να ειρωνευεται καποια που μας ελεγε οτι το Στανφορντ ειναι Βρετανικο Πανεπιστημιο! ωρε γλεντια δλδ
paris.gr Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Mα και εγω το ιδιο ειπα .Ειναι ο τοξοβολος απο αυτα τα παιδακια που καναν πλακα με τον Αθανασιο Διακο.Ειναι εγκριτος επιστημονας απο τα καλυτερα αγγλικα πανεπιστημια και φωναζει απο μακρια.Ποιος εχει αντιρρηση;Μιλαμε οσα λεει ειναι επιπεδου 15 πανεπιστημιων της Αγγλιας μαζι.. :fear: ΟΚ. Συγνώμη, απλά δεν κατάλαβα το χιούμορ σου. Όσο για τον UK δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο.
saya Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Πιστευει αληθεια κανεις οτι στα σχολεια της Αγγλιας αλλο πραγμα δεν εχουν να κανουν κανουν προπαγανδα στα σχολεια εναντιον μας;
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Μήπως σου είναι εύκαιρες οι δικές σου σωστές πηγές; Τι θα κανουμε ακαδημαικο συναγωνισμο για το εαν οι Αρβανιτες ηταν Αλβανοι η οχι?Τι θα μου παραθεσεις?Παγκαλο να οριεται οτι ειναι Ελληνοτατος δλδ?
saya Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Ενω εσενα ειναι καιρια η παρουσια σου κατα το τρολ δογμα, οπου συμμετεχω! Η ουσια ειναι οτι καθομαστε κ κολλαμε γιατι η γλωσσα ειναι ''Σκοπιανη'' η Μακεδονικη η οτι η Μπουμπουλινα ηταν Ελληνιδα η Αλβανιδα κ δεν κοιταμε οτι θελουμε να δουμε την ιστορια με μια πιο ψυχραιμη ματια Κ συνεχιζει να ειρωνευεται καποια που μας ελεγε οτι το Στανφορντ ειναι Βρετανικο Πανεπιστημιο! ωρε γλεντια δλδ Γιατι ειμαι υποχρεωμενη να ξερω ολα τα ξενα κολεγεια που ειναι;Αυτοι ξερουν που ειναι τα δικα μας;Εγω γτ να ξερω το στανφορντ
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Πιστευει αληθεια κανεις οτι στα σχολεια της Αγγλιας αλλο πραγμα δεν εχουν να κανουν κανουν προπαγανδα στα σχολεια εναντιον μας; Ποια Αγγλια κ αλλα ακυρα ?Καλα παροτι τα Ελληνικα μου ειναι χαλια,αρχιζω να πιστευω οτι καλυτερα απο σενα ξερω να διαβαζω Ελληνικα παντως
saya Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Ποια Αγγλια κ αλλα ακυρα ?Καλα παροτι τα Ελληνικα μου ειναι χαλια,αρχιζω να πιστευω οτι καλυτερα απο σενα ξερω να διαβαζω Ελληνικα παντως Εννοειται και τα διαβαζεις και τα μιλας τελεια και καλυτερα απο εμενα πλακα κανεις;
yannis27gr Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Η αντιπαλότητα σας μου θύμισε το εξής ρητό: Μη μαλώνεις δημόσια με ένα ηλίθιο. Κανείς δε θα καταλάβει τη διαφορά. (τώρα θα φάω εγώ το χέσιμο, ε; θα συνασπιστείτε εναντίον μου; )
saya Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Η αντιπαλότητα σας μου θύμισε το εξής ρητό: Μη μαλώνεις δημόσια με ένα ηλίθιο. Κανείς δε θα καταλάβει τη διαφορά. Ποιος μαλωνει καλε;Αποψεις περι στανφορντ ανταλλασουμε και περι παιδειας στο εξωτερικο.
AzaZyL Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Μου αρέσει που έχετε και σίγουρο ότι η Επανάσταση έγινε απο Αλβανούς.... : http://triakommadeka...009/01/400.html
Millennium Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Γνωστό περιοδικό που βγαίνει κάθε Πέμπτη θα δίνει από σήμερα την «Ιστορία της Τουρκοκρατούμενης Ελλάδας» (4 τόμοι) του γνωστού ιστορικού Κωνσταντίνου Σάθα.Δε ξέρω αν πρέπει να πω το όνομα του περιοδικού μη νομίσουν κάποιοι ότι κάνω και διαφήμιση...
opera Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Η αλήθεια του 1821 και οι απάτες των εθνομηδενιστών ΕΛΙΑΜΕΠ, Βερέμης και ΣΙΑ Αξίζει να υπενθυμίσουμε μια κοινοβουλευτική επερώτηση του 1996, λίγο μετά την κρίση των Ιμίων, του τότε βουλευτή και απερχόμενου σήμερα νομάρχη Δράμας Κώστα Ευμοιρίδη, με την οποία αναφερόταν στη χρηματοδότηση του ΕΛΙΑΜΕΠ από κρατικά κονδύλια, αλλά και στο πρόσωπο του τότε προέδρου του κ. Βερέμη. Μεταξύ άλλων, τονιζόταν στη συγκεκριμένη επερώτηση: «Ο κ. Βερέμης είχε ιδιαίτερες ευαισθησίες στις θεωρίες του ελληνοτουρκισμού και προσβλέπει στο ιδεώδες όχι της απλής ελληνοτουρκικής συνύπαρξης, αλλά της δημιουργίας μιας πολιτικής φόρμουλας ελληνοτουρκικής συνομοσπονδίας. Ο κ. Βερέμης πρεσβεύει πως η ιδέα του έθνους είναι ανύπαρκτη και αποτελεί φανταστικό κατασκεύασμα, πως το σημερινό ελληνικό έθνος είναι αντικειμενικά ανύπαρκτο και δημιούργημα διανοουμένων»! παραθέτω 2 ακόμη σημεία από το παραπάνω λινκ Οι χρηματοδότες του ΕΛΙΑΜΕΠ (κλικ εδώ) -παρακαλούμε δείτε προσεκτικά τους ξένους χορηγούς (στην παλιά ιστοσελίδα του ιδρύματος.. στην καινούρια δεν θα τους βρείτε). Αρκετά από τα ιδρύματα Σόρος, αλλά και η Παγκόσμια Τράπεζα! Greece and NATO Enlargement by Theodore A. COULOUMBIS Σε αυτή την έκθεση ο κύριος Κουλουμπής αναφέρει τα εξής (προσέξτε την υποσημείωση): Numerous revisionist thinkers (4) have suggested that recent Greek history should be revisited to account for acts of comission and ommission by Greek political elites, and avoid the convenient "devil theory approaches" that attribute all misfortune to dark, external forces of some variety. (4). In this category one could list scholars such as John O. Iatrides, Harry Psomiades, Thanos Veremis, Loukas Tsoukalis, Panos Kazakos, Nicos Mouzelis and the author of this essay, among others.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Ο Καρατζαφερης πως κ δεν εκανε δηλωση κλαιγοντας?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Ρε παιδιά δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς προσπαθείτε να αποδείξετε και ειδικά ο φίλος Snoob που έχει μονοπωλήσει το θέμα και απαντά σε κάθε χρήστη που έχει διαφορετική άποψη από αυτόν. Ούτε ο ίδιος να το είχε γυρίσει! Τι, ακριβώς, σημαίνει "έχω μονοπωλήσει"; Όποιος θέλει, γράφει. Από ανύπαρκτες δηλώσεις Κίσινγκερ μέχρι βίντεο πολιτευτών του κυρίου Παπαθεμελή. Και, φυσικά, όταν δεν έχουμε να πούμε λέξη για τα επιχειρήματα, πιάνουμε το γνωστό τροπάρι, ότι ο άλλος έχει "συμφέρον" που γράφει ό,τι γράφει. Για εμένα τα πράγματα είναι απλά. Το κάθε κράτος γράφει τη δική του ιστορία και πολλές φορές την παρουσιάζει με τρόπο που να προκαλεί εθνική υπεριφάνεια. Που είναι το κακό; (αρκεί φυσικά να μην προκαλεί φανατισμό και επεκτατικές διαθέσεις). Δηλαδή τι ακριβώς εξυπηρετεί η όποια προσπάθεια "μείωσης" της ιστορίας μας μέσα από μια πιο "politically correct" απεικόνιση της; Εγώ δε βλέπω καμία προσπάθεια μείωσης. Σε κάθε περίπτωση, αν, αντί γενικόλογων τοποθετήσεων, χωρίς καμία αναφορά σε αυτό καθαυτό το περιεχόμενο των δύο πρώτων εκπομπών, θέλεις να τοποθετηθείς επί των αντιρρήσεών σου συγκεκριμένα και να εξηγήσεις πού συνίσταται η "μείωση" θα έχουμε αντικείμενο συζήτησης. Διαφορετικά, παίρνεις σειρά για βιντεάκια και links. ΟΚ, μπορεί να μην μας βασάνιζαν για 400 χρόνια αλλά μόνο τα τελευταία 100 όπως κάποιοι υποστηρίζουν. Μπόρει κάποια πράγματα να είναι στην πραγματικότητα λίγο διαφορετικά από ότι διδαχθήκαμε αλλά που είναι το πρόβλημα; Ξαφνικά γίναμε όλοι τόσο ιστορικά ευαίσθητοι για το καλό της επιστήμης; Και φυσικά οι περισσότεροι αμφιβάλλω αν έχουμε καν διαβάσει έστω και ένα βιβλίο ιστορίας. Απαντώ με τη σειρά στα ερωτήματα που θέτεις: 1) Η εκπομπή δεν ισχυρίζεται ότι μας βασάνιζαν μόνο τα τελευταία 100 χρόνια. Στο πρώτο επεισόδιο αναφέρθηκαν πλείστα περιστατικά πριν το 18ο αιώνα. Φυσικά, για να το ξέρεις αυτό, πρέπει να δεις την εκπομπή. 2)Αν έχεις στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας, είναι πρόβλημα. 3)Δεν είναι θέμα ευαισθησίας. Συζητάμε για μια εκπομπή. Κάποιοι από εμάς, τουλάχιστον. Άλλοι, έχουν βρει αποκούμπι στους συνδέσμους και τα βίντεο. Όπως μπορεί ο καθένας. 4) Αν κρίνω από τη "δήλωση Κίσινγκερ", τείνω να συμφωνήσω μαζί σου. 1.000 φορές να μάθουν τα παιδιά μου την ιστορία όπως τη διδάχθηκα εγώ παρά να βλέπω αυτές τις γελειότητες σε κάθε εθνική γιορτή με παιδιά που δεν ξέρουν ούτε τι γιορτάζουμε. Και φυσικά όποιος ανατρέξει στις πρώτες σελίδες αυτού του θέματος και διαβάσει τα όσα εμετικά γράφουν κάποια ανόητα παιδάκια για κάποιους από τους ήρωες του '21 (πχ για το πως πέθανε ο Αθανάσιος Διάκος) το μόνο που μπορεί να νιώσει είναι αηδία. Η ημιμάθεια δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Τα παιδιά που δεν ξέρουν ούτε τι γιορτάζουμε, την "επίσημη" ιστορία διδάσκονται. Αυτή που διδάχτηκα κι εγώ. Την ίδια ιστορία που σε δυο σελίδες του περίφημου "μπλε" βιβλίου της ιστορίας, τοποθετούσε τον Θ. Κολοκοτρώνη σε δύο ξένα κόμματα, χωρίς να εξηγεί πώς και γιατί. Αν είμαι σήμερα ελεύθερος και Έλληνας το οφείλω σε κάποιους που θυσιάστηκαν για εμένα. Και ακόμα αν είχαν "κρυφές" αντζέντες ή προσωπικά κίνητρα πολύ λίγο με ενδιαφέρει. Και για όσους ψειρίζουν την μαϊμού για το τι έγινε το 1821 καλύτερα θα ήταν να έδειχναν (και συμπεριλαμβάνω και τον εαύτό μου) έστω και την μισή ευαισθησία για το τι γίνεται σήμερα μήπως και τελικά βγούμε από το κώμα στο οποίο βρισκόμαστε και αναζητήσουμε ένα καλύτερο αύριο. Δεν είναι "ψείρισμα της μαϊμούς". Και αν, τέλος πάντων, η μαϊμού έχει ψείρες, είναι κακό να το ξέρουμε; Και αφού το ρίχνεις στη φιλοσοφία, τελικά, θα φιλοσοφήσω κι εγώ λέγοντας πως η πλαστή εικόνα ενός έθνους που υπάρχει κόντρα σε όλους και τα καταφέρνει με τη μαγκιά του και τον τσαμπουκά του (τι να μας πούνε οι Κουτόφραγκοι) είναι αυτή ακριβώς που μας οδήγησε εδώ όπου είμαστε σήμερα: ένα έθνος που ζει με δανεικά, που ξεκίνησε δανειζόμενο από την πρώτη του κυβέρνηση και συνεχίζει μέχρι τώρα. Κατά τα άλλα, ο ΣΚΑΪ είναι που μας έθιξε την εθνική υπερηφάνεια.
paris.gr Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Φίλε Snoob η ιστορία μας όπως παρουσιάζεται (όπως και σε κάθε χώρα) σκοπό έχει να δημιουργήσει αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας και ειδικά όταν μιλάμε για τόσα χρόνια πίσω δεν έχει καμία αξία να προσπαθούμε να την "μειώσουμε" (επιμένω). Το αν κάποια πράγματα έχουν "μυθοποιηθεί" στο πέρασμα των χρόνων δεν βλέπω που μας πειράζει. Και ειλικρινά καλύτερα να ζω σε μια τέτοια ιστορική ημιμάθεια παρά να μιλάω περί πλαστού έθνους / Αλβανών επαναστατών / συνωστισμού στη Σμύρνη κτλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.