Super Moderators Snoob Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δεν ταράζομαι, απογοητεύομαι, κυρίως για το χρόνο που διαθέτω να διαβάζω (στα σοβαρά) πως οι επιθέσεις των Βενετών ήταν...απελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων. Τόση ασχετοσύνη. Κατά τα άλλα, πηγές. Τα ξερά link (δις) ήταν δικά σου. Η θετική ψήφος στο βίντεο του High, δική σου. Δικαίωμά σου απόλυτο, βέβαια. Δικαίωμά μου κι εγώ να λέω: όταν κατηγορείς το ΣΚΑΪ ότι "προσβάλει τη νοημοσύνη μας" λέγοντας πως οι Έλληνες πήγαν στα βουνά γιατί ήταν "πιο υγιεινά", διαστρεβλώνεις τη θέση του ντοκιμαντέρ. Δύο εξηγήσεις μπορώ να δώσω: ή κάπου το έχεις διαβάσει και δεν ξέρεις τι άλλο, πολύ σημαντικότερο, συνοδεύει αυτή την πληροφορία ή εσκεμμένα διαστρεβλώνεις το τι λέει η εκπομπή.
opera Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 @Snoob σε παραπέμπω στον καθηγητή Νεοκλή Σαρρή όσον αφορά την αξιοπιστία του Βερέμη,εσύ μπορείς να συνεχίσεις να βλέπεις τη σειρά πιστεύοντας πως είναι αξιόπιστα τα στοιχεία που παρουσιάζει και σταμάτα σε παρακαλώ να αναπαράγεις (δις) τα όσα έγραψα νωρίτερα, υπάρχει και το copyright,δε μπορείς να γελοιοπιήσεις γεγονότα, όσοι ασχολούνται με αμυντικά θέματα γνωρίζουν πως είναι αληθινά τα όσα έγραψα. Αν είδες το βίντεο του καθηγητή θα πρόσεξες επίσης πως ο κύριος Βερέμης έχει σχέση με τη Finansbank (τουρκική τράπεζα που εξαγοράσθηκε από την Εθνική) τυχαίο ,δε νομίζω. επίσης η αξιοπιστία των πηγών είναι πολύ σχετική ,οι εγγλέζοι πίστευαν πως οι ρωμιοί ήταν περιορισμένοι σε Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο ενώ οι τούρκοι γνώριζαν πως ρωμιοί υπήρχαν σε όλη την έκταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Δεν θα περάσει η παραχάραξη της ιστορίας όσο και αν το επιθυμούν οι κύριοι που τόλμησαν να πούνε και αδερφή τον Κολοκοτρώνη. Στο σχολείο (πριν 30 χρόνια)έμαθα ΣΩΣΤΑ την ιστορία της πατρίδας μου και όσο πιό παλιά πήγε στο σχολείο κάποιος τόσο πιό σωστά τη διδασκόταν. Εαν πρόκειτε να μαθαίνουμε ιστορία από τη τηλεόραση να καταργήσουμε το μάθημα στα σχολεία. Όσοι έχετε παπούδες και γιαγιάδες ρωτήστε τους να τα μάθετε από πρώτο χέρι,τουλάχιστον τη νεώτερη ιστορία για να μην έρθει μια μέρα κάποιος και σας πει μπούρδες.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Επισης για τους Αρβανιτες τωρα θυμηθηκα οτι ειχα εναν φιλο μου Αρβανιτη στην Ελλαδα κ μου ειχε πει οτι τα Αρβανιτικα ειναι mutually intelligible με τα Αλβανικα.Χαρακτηριστικα θυμαμαι οτι ειχαμε βγει για καφε κ μου μετεφραζε τι ελεγαν κατι Αλβανοι στο διπλα τραπεζι κ μαλιστα ο φιλος μου δεν τα μιλαει καλα τα Αρβανιτικα.Μαλιστα μου ειχε πει οτι η μανα του κ ο πατερας του κανονικη συζητηση κανουν με Αλβανους αν κ υπαρχουν καποιες διαφορες μεταξυ Αρβανιτικων κ συγχρονων Αλβανικων (νομιζω εχουν κρατησει περισσοτερα Γκεγκ στοιχεια κ τα στοιχεια των Τοσκ εχουν μεινει περισσοτερο στην Νοτια Αλβανια)φανταζομαι λογο της γεωγραφικης απομονωσης των δυο πληθυσμων πριν το 1991
Super Moderators Snoob Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Κι έλεγα, πότε θα γράψει "τυχαίο, δε νομίζω" ο άνθρωπος που μας αμόλησε τη δήλωση Κίσινγκερ και το έπος του Έβρου. Καλή σας συνέχεια, κύριοι.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Στο σχολείο (πριν 30 χρόνια)έμαθα ΣΩΣΤΑ την ιστορία της πατρίδας μου και όσο πιό παλιά πήγε στο σχολείο κάποιος τόσο πιό σωστά τη διδασκόταν. Ελεος!Η αδερφη μου πηγε σχολειο στην Ελλαδα κ ειλικρινα φρικαρω με την ''σωστη'' ιστορια που της εχουν μαθει.Ευτυχως η αδερφη μου ειναι ανοιχτο πνευμα κ ακουει πηγες εκτος των ''σωστων'' Ελληνικων.
paris.gr Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Ρε παιδιά δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς προσπαθείτε να αποδείξετε και ειδικά ο φίλος Snoob που έχει μονοπωλήσει το θέμα και απαντά σε κάθε χρήστη που έχει διαφορετική άποψη από αυτόν. Ούτε ο ίδιος να το είχε γυρίσει! Για εμένα τα πράγματα είναι απλά. Το κάθε κράτος γράφει τη δική του ιστορία και πολλές φορές την παρουσιάζει με τρόπο που να προκαλεί εθνική υπεριφάνεια. Που είναι το κακό; (αρκεί φυσικά να μην προκαλεί φανατισμό και επεκτατικές διαθέσεις). Δηλαδή τι ακριβώς εξυπηρετεί η όποια προσπάθεια "μείωσης" της ιστορίας μας μέσα από μια πιο "politically correct" απεικόνιση της; ΟΚ, μπορεί να μην μας βασάνιζαν για 400 χρόνια αλλά μόνο τα τελευταία 100 όπως κάποιοι υποστηρίζουν. Μπόρει κάποια πράγματα να είναι στην πραγματικότητα λίγο διαφορετικά από ότι διδαχθήκαμε αλλά που είναι το πρόβλημα; Ξαφνικά γίναμε όλοι τόσο ιστορικά ευαίσθητοι για το καλό της επιστήμης; Και φυσικά οι περισσότεροι αμφιβάλλω αν έχουμε καν διαβάσει έστω και ένα βιβλίο ιστορίας. 1.000 φορές να μάθουν τα παιδιά μου την ιστορία όπως τη διδάχθηκα εγώ παρά να βλέπω αυτές τις γελειότητες σε κάθε εθνική γιορτή με παιδιά που δεν ξέρουν ούτε τι γιορτάζουμε. Και φυσικά όποιος ανατρέξει στις πρώτες σελίδες αυτού του θέματος και διαβάσει τα όσα εμετικά γράφουν κάποια ανόητα παιδάκια για κάποιους από τους ήρωες του '21 (πχ για το πως πέθανε ο Αθανάσιος Διάκος) το μόνο που μπορεί να νιώσει είναι αηδία. Αν είμαι σήμερα ελεύθερος και Έλληνας το οφείλω σε κάποιους που θυσιάστηκαν για εμένα. Και ακόμα αν είχαν "κρυφές" αντζέντες ή προσωπικά κίνητρα πολύ λίγο με ενδιαφέρει. Και για όσους ψειρίζουν την μαϊμού για το τι έγινε το 1821 καλύτερα θα ήταν να έδειχναν (και συμπεριλαμβάνω και τον εαύτό μου) έστω και την μισή ευαισθησία για το τι γίνεται σήμερα μήπως και τελικά βγούμε από το κώμα στο οποίο βρισκόμαστε και αναζητήσουμε ένα καλύτερο αύριο. Ελεος!Η αδερφη μου πηγε σχολειο στην Ελλαδα κ ειλικρινα φρικαρω με την ''σωστη'' ιστορια που της εχουν μαθει.Ευτυχως η αδερφη μου ειναι ανοιχτο πνευμα κ ακουει πηγες εκτος των ''σωστων'' Ελληνικων. Δηλαδή εσύ ποια ιστορία έμαθες; Και που είναι το κακό στη "σωστή" ιστορία που κατακρίνεις; Σε θίγει κάπου; Σε κάνει να νιώθεις άσχημα που είσαι Έλληνας; Ή και καλά πήγες στο UK και ξαφνικά αποστασιοποιήθηκες και είσαι πλεον "ιστορικά αντικειμενικός";
Millennium Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δεν ταράζομαι, απογοητεύομαι, κυρίως για το χρόνο που διαθέτω να διαβάζω (στα σοβαρά) πως οι επιθέσεις των Βενετών ήταν...απελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων. Τόση ασχετοσύνη. Κατά τα άλλα, πηγές. Τα ξερά link (δις) ήταν δικά σου. Η θετική ψήφος στο βίντεο του High, δική σου. Δικαίωμά σου απόλυτο, βέβαια. Δικαίωμά μου κι εγώ να λέω: όταν κατηγορείς το ΣΚΑΪ ότι "προσβάλει τη νοημοσύνη μας" λέγοντας πως οι Έλληνες πήγαν στα βουνά γιατί ήταν "πιο υγιεινά", διαστρεβλώνεις τη θέση του ντοκιμαντέρ. Δύο εξηγήσεις μπορώ να δώσω: ή κάπου το έχεις διαβάσει και δεν ξέρεις τι άλλο, πολύ σημαντικότερο, συνοδεύει αυτή την πληροφορία ή εσκεμμένα διαστρεβλώνεις το τι λέει η εκπομπή. Το παιδί που έκανε το άρθρο παρέθεσε τις πηγές του.Η αναφορά στη Βιέννη κλπ έγινε πιστεύω εκ παραδρομής.Να τον κρεμάσουμε για αυτό; Ναι έχω το δικαίωμα να ψηφίσω κάτι που βρίσκω ενδιαφέρον και κάποιες αναφορές του μπορούν να με κάνουν να αναζητήσω πράγματα.Χαίρομαι που το καταλαβαίνεις. Δε διαστρεβλώνω απλά με ενόχλησε η προσπάθεια εντυπώσεων με την αναφορά στο κλίμα και τη βρήκα τουλάχιστον κωμική. Τοξοβολος_UK μη συγχέεις την καταγωγή κατά ανάγκην με τη γλώσσα.Ένα ενδιαφέρον βιβλίο για το θέμα είναι το "ΑΛΒΑΝΟΙ,ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ,ΕΛΛΗΝΕΣ" του Καργάκου.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Αν είμαι σήμερα ελεύθερος και Έλληνας το οφείλω σε κάποιους που θυσιάστηκαν για εμένα. Και ακόμα αν είχαν "κρυφές" αντζέντες ή προσωπικά κίνητρα πολύ λίγο με ενδιαφέρει. Και για όσους ψειρίζουν την μαϊμού για το τι έγινε το 1821 καλύτερα θα ήταν να έδειχναν (και συμπεριλαμβάνω και τον εαύτό μου) έστω και την μισή ευαισθησία για το τι γίνεται σήμερα μήπως και τελικά βγούμε από το κώμα στο οποίο βρισκόμαστε και αναζητήσουμε ένα καλύτερο αύριο. Νομιζω οτι μια ψυχραιμη ματια στην ιστορια,περα απο την καθοδηγουμενη κ στοχευμενη που καθε χωρα (ειδικα στα Βαλκανια) διδασκει στους νεους της μπορει να μας δωσει αρκετες απαντησεις για το ''ποιοι ειμαστε'' ''τι ειμαστε'' κτλ. Ενταξει δεν λεω δικιο εχεις για το χαλι μεγαλης μεριδας της νεολαιας μας που δεν ξερει τα βασικα,απο την αλλη ομως μια στοιχειωδη περιεργεια για το ποιος εισαι ,τι εισαι κτλ ειναι αρκετη να οδηγησει ολους μας να αμφισβιτησουμε πως διδασκεται η ιστορια στην Ελλαδα κ να προσπαθησουμε να δουμε κ τι γινεται εξω απο την ψωροκωσταινα. Σημαντικο ειναι να αποδεσμευτουμε απο τα συμπλεγμα ''ανωτεροτητας'' που μας δημιουργει η ταυτηση με την Αρχαια Ελλαδα κ να δουμε περα απο εθνικιστικα tantrums οτι η Ελλαδα δεν διαφερει σε τπτ απο την συγχρονη Βουλγαρια,Αλβανια,Σερβια στον τροπο με τον οποιο κανει διδασκαλια την ιστορια της κ οτι ολοι γειτονες ειμαστε κ πανω απο ολα ανθρωποι. . Τοξοβολος_UK μη συγχέεις την καταγωγή κατά ανάγκην με τη γλώσσα.Ένα ενδιαφέρον βιβλίο για το θέμα είναι το "ΑΛΒΑΝΟΙ,ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ,ΕΛΛΗΝΕΣ" του Καργάκου. Οχι δεν την συγχεω απλα λεω οτι οι Αρβανιτες σε καμια περιπτωση δεν μπορουν να εχουν direct blood line απο Αρχαια Ελλαδα οπως κ η πλειοψηφια του σημερινου πληθυσμου που μενει στην Ελλαδα κ αλλα φαιδρα που μου λεει η αδερφη μου οτι διδασκεστε στην Ελλαδα. Δηλαδή εσύ ποια ιστορία έμαθες; Και που είναι το κακό στη "σωστή" ιστορία που κατακρίνεις; Σε θίγει κάπου; Σε κάνει να νιώθεις άσχημα που είσαι Έλληνας; Ή και καλά πήγες στο UK και ξαφνικά αποστασιοποιήθηκες και είσαι πλεον "ιστορικά αντικειμενικός"; Ειχα την τυχη να μην διδαχτω ιστορια σε Ελληνικο σχολειο αρχικα.Φυσικα κ νιωθω τυχερος που δεν διδαχτηκα συμπλεγματικες ιδεοληψιες περι ''συνεχειας'' του σημερινου πληθυσμου με την Αρχαια Ελλαδα κτλ.Για μενα το να εισαι Ελληνας ειναι περισσοτερο μια ευγενη ιδεα παρα μια ιστορικη η φυλετικη συνεχεια απο την Αρχαια Ελλαδα. Θεωρω οτι οσο σχεση εχω εγω φυλετικα με τον Μ.Αλεξανδρο αλλη τοση εχει ο κατοικος της Ν.Ζηλανδιας.Με λιγα λογια οχι δεν ''αποσταστιοποιηθηκα'' επειδη ειμαι Βρετανια αν κ απο φυσης μου (ειμαι ψωναρα μεγαλη) παλι αποστασιοποιημενος θα ημουν.
opera Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ ο πλέον αρμόδιος και γνώστης των ελληνοτουρκικών και όποιος δε το γνωρίζει ας το μάθει για Βερέμηδες τα ακούω βερεσέ
Aplostra Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Ο Βερέμης ειναι μελος του ΕΛΙΑΜΕΠ και ολοι ξερουν τι αυτο πρεσβεύει,οσοι δεν ξέρουν,ας διαβάσουν αρθρα των: Ντοκου,Παπαχελα,Βερεμη κλπ στην καθημερινή.
opera Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 βρε καλώς τον η παρέα που λέγαμε Οι Ελληνες της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ Papahelas, Alexis - Foreign policy columnist. "TO VΙΜΑ ο πλέον ανεξαρτητος δημοσιογράφος απλοστρα άστο κάηκες,ενώ τον Σαρρή δεν τον γνωρίζεις; Μια συμβουλή από έναν επαρχιώτη που έζησε 7 χρόνια στην Αθήνα ,βλέπε καλύτερα HIGH και BLUE SKY παρά τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια γιατί μόνο σε αυτά τα μικρά κανάλια θα ακούσεις αλήθειες. ε ρε γλέντια now we are talking
greekmule Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 καλα τοξοβολε τα παραλες τωρα. δεν ξερω σε ποιο σχολειο πηγε η αδερφη σου, εγω παντως ποτε δε διδαχτηκα για direct blood line απο την αρχαια Ελλαδα η για φυλετικη ανωτεροτητα. μπορει γενετικα να μην ειμαστε απευθειας απογονοι των αρχαιων ελληνων, αλλα με τους αρχαιους ελληνες μας συνδεουν πραγματα οπως η γλωσσα. Ολες οι χωρες του κοσμου (ακομα και οι αγγλοι) ειναι περηφανοι για την ιστορια τους. Δε νομιζω να πας να πεις σενα αγγλο οτι πχ ειναι τοσο κοντα με τον Σαιξπηρ (πρεπει να το σκοτωσα) οσο ενας πακιστανος και να σου πει οτι συμφωνει. Ειπαμε κακο να μενουμε προσκολλημενοι στο παρελθον και να αντιμετωπιζουμε τους αλλους με τη λογικη "οταν εμεις χτιζαμε παρθενωνες αυτοι ετρωγαν μπανανες" αλλα να μη φτασουμε στο αλλο ακρο να τα ισοπεδωνουμε ολα
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 καλα τοξοβολε τα παραλες τωρα. δεν ξερω σε ποιο σχολειο πηγε η αδερφη σου, εγω παντως ποτε δε διδαχτηκα για direct blood line απο την αρχαια Ελλαδα η για φυλετικη ανωτεροτητα. μπορει γενετικα να μην ειμαστε απευθειας απογονοι των αρχαιων ελληνων, αλλα με τους αρχαιους ελληνες μας συνδεουν πραγματα οπως η γλωσσα. Ολες οι χωρες του κοσμου (ακομα και οι αγγλοι) ειναι περηφανοι για την ιστορια τους. Δε νομιζω να πας να πεις σενα αγγλο οτι πχ ειναι τοσο κοντα με τον Σαιξπηρ (πρεπει να το σκοτωσα) οσο ενας πακιστανος και να σου πει οτι συμφωνει. Ειπαμε κακο να μενουμε προσκολλημενοι στο παρελθον και να αντιμετωπιζουμε τους αλλους με τη λογικη "οταν εμεις χτιζαμε παρθενωνες αυτοι ετρωγαν μπανανες" αλλα να μη φτασουμε στο αλλο ακρο να τα ισοπεδωνουμε ολα Ναι αλλα το κακο ξερεις πιο ειναι?Οτι ειλικρινα ποσοι ηταν οι πληθυσμοι που μιλουσαν τοτε τα Ελληνικα ως την πρωτη γλωσσα τους?Δλδ βλεπεις οτι οι μισοι ηρωες της Ελληνικης Επαναστασης ηταν προφανως Αλβανοι κ αναρωτιεσαι ποσο σχεση εχει αυτη η γλωσσα με την ''Ελληνικοτητα'' των σημερινων Ελληνων.Νομιζω περισσοτερο ενα πειραματακι που βγηκε στις Μεγαλες Δυναμεις ηταν η συχρονη Ελλαδα παρα η προσπαθεια ενος ''εθνους'' να διωξει τους Οθωμανους.Κοιτα γυρω σου βασικα στην Ελλαδα.Η συντριπτικη πλειοψηφια των σημερινων νεοελληνων εχει τουλαχιστον εναν προγονο που ειναι bilingual ειτε στα Τουρκικα,ειτε στα Μακεδονικα/Βουλγαρικα,ειτε στα Αλβανικα/Αρβανιτικα ,Βλαχικα/Ρουμανικα κτλ.
greekmule Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 φυσικα δεν τιθεται αμφισητηση σε αυτο. εδω το 5% περιπου του πληθυσμου εχει αλλο βιολογικο πατερα απο αυτον που νομιζει, ποσο μαλλον αμα πας πισω καποιες γενιες.
opera Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Ναι αλλα το κακο ξερεις πιο ειναι?Οτι ειλικρινα ποσοι ηταν οι πληθυσμοι που μιλουσαν τοτε τα Ελληνικα ως την πρωτη γλωσσα τους?Δλδ βλεπεις οτι οι μισοι ηρωες της Ελληνικης Επαναστασης ηταν προφανως Αλβανοι κ αναρωτιεσαι ποσο σχεση εχει αυτη η γλωσσα με την ''Ελληνικοτητα'' των σημερινων Ελληνων.Νομιζω περισσοτερο ενα πειραματακι που βγηκε στις Μεγαλες Δυναμεις ηταν η συχρονη Ελλαδα παρα η προσπαθεια ενος ''εθνους'' να διωξει τους Οθωμανους.Κοιτα γυρω σου βασικα στην Ελλαδα.Η συντριπτικη πλειοψηφια των σημερινων νεοελληνων εχει τουλαχιστον εναν προγονο που ειναι bilingual ειτε στα Τουρκικα,ειτε στα Μακεδονικα/Βουλγαρικα,ειτε στα Αλβανικα/Αρβανιτικα ,Βλαχικα/Ρουμανικα κτλ. είσαι λάθος δεν υπάρχουν "Μακεδονικά" γνωρίζεις τα σύνορα της Ελλάδας την εποχή του Μ Αλεξάνδρου ποιά ήταν;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.