TRILOBYTER Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Γεια. Λοιπον,εκανα αιτηση φορθνετ 9 νοεβριου και μου ηρθε το ιντερνετ πριν 5 μερες. Περιμενα που περιμενα τοσο καιρο,ηρθε ο οτετζης μαζι με τον τεχνικο της φορθνετ,και μου εδωσε μια γραμμη που κλειδωνει στα 10. Ακουσα τον οτετζη να λεει "αν σου δοσω τις καλες γραμμες,εμενα τι θα μου μεινουνε"? Ενω στο παλιο μου σπιτι κλειδωνα στα 16 με τελλας και ΧΟΛ. Τωρα δεν ξερω τι να κανω,κατεβαζω μαξ με 900 και δεν ειμαι πολυ ευχαριστημενος ουτε απο το πινγκ μου. Υπαρχει καμια περιπτωση να μου φτιαξουνε την ταχυτητα? Να κλειδωνω 16mb? Επισης,πως μπορω να μα8ω ποσο μακρια μενω απο τον παροχο? Μενω θεσσαλονικη περιοχη καμαρα. Κατι τελευταιο. Μου κανετε μια χαρη να κανετε ενα τεστ σε αυτη τη σελιδα και να μου πειτε ποσο πινγκ εχετε προς DALLAS USA? WWW.PINGTEST.NET Εχω ασχοληθει τοσο πολυ με αυτο το θεμα του πινγκ. Ενας φιλος καποτε εδω στο φορουμ μου ειχε δειξει 150 πινγκ προς νταλας,ειχε connex. Αναρωτιεμαι αν αλλαξω και βαλω κονεξ θα δω διαφορα? χμμ Εγω εχω 250-260 πινγκ. Με ΧΟΛ ειχα 200 αλλα στο παλιο μου σπιτι,οχι εδω. Thanks.
Haldol Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Με καλύτερο καλώδιο δεν πρόκειται να δεις διαφορά +60% στην ταχύτητα που κλειδώνεις. Εκτός και αν σου έδωσε κυριολεκτικά σάπιο. Μην σε απασχολεί αυτό. Και προφανώς δεν μπορείς να συγκρίνεις με το παλιό σου σπίτι, εκτός κι αν ήταν στην ίδια πολυκατοικία. Διότι άλλο σπίτι = άλλη απόσταση από το DSLAM, άλλα καλώδια, άλλος βαθμός πληρότητας.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 μπες στο web config του router σου και postαρέ μας τα line stats (downstream line attenuation, snr margin, πόσο κλειδώνει κτλπ κτλπ)
poulinos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 το connex εχει λιγο καλυτερα Ping αλλα δεν νομιζω το λιγο μεγαλυτερο Ping να σε πειραξει.επισης υπαρχει παντα η λυση να σε γυρισουν σε fast path για να εχεις μικροτερο ping αλλα παντα χανεις σε ταχυτητα.οσο για την ταχυτητα αμα εισαι πιο μακρια απο το αστικο κεντρο και εισαι στα 3 Km λογικο ειναι πχ να μην πηγαινει η γραμμη παραπανω.που να εβαζες και οτε με 9 margin ουτε στα 8 δεν θα κλειδωνες.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Σε μη ώρες αιχμής το interleaved conn-x είναι σαν το fastpath forthnet, το fastpath conn-x έχει ακόμα μεγαλύτερη διαφορά. Σε ώρες αιχμής είναι άλλου παπά ευαγγέλιο τα pings της Forthnet...
TRILOBYTER Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Ποσο μακρια μενω απο τον παροχο μπορειτε να μου πειτε? Παλιο σπιτι ητανε στην νεαπολη. Τωρα καμαρα εκει κοντα στην σταση καμαρα βασικα. Αν τους παρω τηλεφωνο να μ το κανουνε φαστπαθ θα μ το κανουνε η θα με γραψουνε?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 αυτό το βρίσκουμε στο περίπου αν μας δώσεις τα στατιστικά της γραμμής που λέει το router που ζήτησα πιο πάνω
TRILOBYTER Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 αυτό το βρίσκουμε στο περίπου αν μας δώσεις τα στατιστικά της γραμμής που λέει το router που ζήτησα πιο πάνω Εδω φιλε μου. Link Information Uptime: 5 days, 2:03:11 DSL Type: G.992.5 annex A Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.021 / 9.817 Data Transferred (Sent/Received) [GB/GB]: 1,31 / 11,59 Link Information Uptime: 5 days, 2:03:42 DSL Type: G.992.5 annex A Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.021 / 9.817 Data Transferred (Sent/Received) [GB/GB]: 1,31 / 11,59 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 16,0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 4,5 / 9,0 SN Margin (Up/Down) [dB]: 10,5 / 6,5 Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Link (Remote): 0 Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0 FEC Errors (Up/Down): 60.309 / 643 CRC Errors (Up/Down): 8.806 / 0 HEC Errors (Up/Down): 88.636 / 0
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 κάποιο πρόβλημα υπάρχει, με 9db downstream line attenuation έπρεπε να παίζεις πάνω από 20Mbit, κοντά στα 24 για την ακρίβεια (αν ήταν όλα άψογα) βγάλε όλες τις συσκευές (τηλέφωνα, fax κτλπ) από την γραμμή εκτός από το router το οποίο θα το αφήσεις μόνο του (χωρίς splitter) και με κοντό τηλεφωνικό καλώδιο μπας και βελτιωθεί ο συγχρονισμός...βάλτο αν γίνεται στην πρώτη/κεντρική μπρίζα του σπιτιού
TRILOBYTER Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 κάποιο πρόβλημα υπάρχει, με 9db downstream line attenuation έπρεπε να παίζεις πάνω από 20Mbit, κοντά στα 24 για την ακρίβεια (αν ήταν όλα άψογα) βγάλε όλες τις συσκευές (τηλέφωνα, fax κτλπ) από την γραμμή εκτός από το router το οποίο θα το αφήσεις μόνο του (χωρίς splitter) και με κοντό τηλεφωνικό καλώδιο μπας και βελτιωθεί ο συγχρονισμός...βάλτο αν γίνεται στην πρώτη/κεντρική μπρίζα του σπιτιού Σε ευχαριστω πολυ. Η αληθεια ειναι οτι μολις μετακωμισαμε και δεν εχω ουτε φαξ ουτε σταθερο ουτε και πολλες πριζες. Το καλωδιο ειναι αυτο το κοντο που μου δωσανε στην φορθνετ και παει με τη μια στη μοναδικη πριζα του σπιτιου η οποια βρισκετε διπλα απο τον υπολογιστη 30 εκατοστα. Επισης η γραμμη του τηλεφωνου απο το κουτι ως το σπιτι ειναι ολοκαινουρια εγω την αλλαξα. Περασα νεα γραμμη και εβαλα νεα πριζα. Τωρα τι φταιει?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 μήπως η μπρίζα του σπιτιού είναι από αυτές του ΟΤΕ? γιατί έχουν ένα κυκλωματάκι μέσα για προστασία (κεραυνό?) το οποίο κόβει πολύ το συγχρονισμό... αν δεν είναι ούτε αυτό τότε δήλωσε βλάβη για χαμηλό συγχρονισμό...
TRILOBYTER Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 μήπως η μπρίζα του σπιτιού είναι από αυτές του ΟΤΕ? γιατί έχουν ένα κυκλωματάκι μέσα για προστασία (κεραυνό?) το οποίο κόβει πολύ το συγχρονισμό... αν δεν είναι ούτε αυτό τότε δήλωσε βλάβη για χαμηλό συγχρονισμό... ' Οχι πριζα με αυτοκολλητο ειναι. Οκ φιλε θα δηλωσω,επισης θα του ζητησω φαστπαθ..
poulinos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 εκτος απο fasth path ζητα να τσεκαρουν την γραμμη σου εκτος αν πιανουν τα χερια σου εσενα και τσεκαρεις την γραμμη μεχρι εκει που την φερνει ο οτε .στον κατανεμητη σου η στην χωνευτη.δεν δικαιολογειται 10 Mbit μονο με 9 attenuation.πολυ χαλι η γραμμη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.