capitan Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Η μνήμη αυτή θα μπορούσε να επιταχύνει την έναρξη και χρήση πολλών εφαρμογών, όχι μόνο το startup. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μεγάλη non-volatile cache του σκληρού δίσκου και κατ' επέκταση όποια εφαρμογή/αρχείο χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα να φορτώνεται από αυτήν και να μην πηγαίνει το λειτουργικό να την φέρει από τον αργό δίσκο. Στις τωρινές μνήμες αυτό, παρόλο που λογικά είναι δυνατόν, δε θα ήταν πρακτικό να γίνει γιατί θα γλυτώναμε την καθυστέρηση του δίσκου μόνο όταν ξαναχρησιμοποιούσαμε εφαρμογές που χρησιμοποιήσαμε πολύ πρόσφατα. Τώρα μπορεί το λειτουργικό να κάνει μια λίστα με τις συχνότερα χρησιμοποιούμενες εφαρμογές του χρήστη και ανάλογα με το ποσοστό της μνήμης που καταλαμβάνουν να αποφασίζει αν θα τις κρατήσει στην κυρίως non-volatile πλέον μνήμη ή όχι. Έτσι θα έχουμε σχετικά μεγάλη επιτάχυνση στην γενική χρήση του υπολογιστή. Γενικά εγώ περιμένω χοντρικά ένα speedup σα να έβαλε κάποιος SSD από μηχανικό δίσκο. Η τεχνολογία αυτή είναι τεχνολογία σε επίπεδο τρανζιστορ. Αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε πράγμα χρησιμοποιεί μνήμη, μπορεί δυνητικά να την εκμεταλλευτεί. Δεν έχει λοιπόν κανένα νόημα το linux vs mac vs windows (ούτε καν το intel vs amd vs nvidia). Επίσης το μεγάλο όφελος της είναι όντως, όπως αναφέρθηκε από τον δημιουργό της, στην κατανάλωση ενέργειας. Μπορεί να μην ακούγεται εντυπωσιακό για τον μέσο χρήστη αλλά είναι πολύ σημαντικότερο στον κόσμο από, παραδείγματος χάριν, γρηγορότερες Cpu (που η βελτίωση φαίνεται πλέον μόνο σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες). Και μέχρι να γίνει προιόν θα περάσουν κάμποσα χρόνια σίγουρα. Αυτά τα ολίγα.
psxlover Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Έτσι που το βλέπω εγώ το μόνο που προσφέρει αυτή η τεχνολογία είναι Ram η οποία δεν θα χρειαζεται ρεύμα παρά μόνο για read/write και ίσως κάθε κάποιο συγκεκριμένο χρόνο για να ανανεώνει τα δεδομένα.
kristar Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Πολυ καλό....αλλα θα αργήσει να μπει στη καθημερινότητα μας πιστευω...
benign Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Εγω περιμενω την αναλυση του καθηγητη που θα γινει σε ενα αρθρο ενος Αμερικανικου περιοδικου αυτον τον μηνα.Παντως αυτο που ξεκαθαρα προτεινει ειναι η συνδιασμενη χρηση non-volatile με volatile μνημη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα