Navu Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 απτη στιγμή που βρηκαμε τα Plates για την 5870 πιστεύω πως όλα είναι εφικτα ερνέστο Ναι, φιλαράκο. Ένα δίκιο το'χεις εδώ...! Βέβαια, δεν τα βρήκαμε, ευτυχώς τα βρήκες. Οπότε, ναι, υπάρχουν ελπίδες και για μία Accelero 4870X2! offtopic: Προχώρησα λίγο στο "έργο" μας, αλλά λόγω ασταμάτητης βροχής αναγκάστηκα να διακόψω. Tη Δευτέρα τα σπουδαία!
bananasplit Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 ξέρει κανείς που θα βρώ την πάστα που πρότεινε ο φίλος navu;;και αν δεν υπάρχει,ξέρετε κάποια άλλη ηλεκτρικά μη αγώγιμη;;επειδή πρόκειται για την κάρτα γραφικών,θέλω να πάω με απόλυτη ασφάλεια....
Thanos1972 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 πήγα πήγα......έβγαλε λίγη σκόνη,αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο....πολλούς ανεμιστήρες έχω κι εγώ,αλλά σε idle τώρα είμαι 46 στον ένα πυρήνα και 41 στον άλλο.....έτσι μου έρχεται να τη βγάλω και να βάλω πάστα as5.. navu,μάλλον θα πάρω την άλλη πάστα που προτείνεις....και θα τσεκάρω!!με προβληματίζει λίγο οτι έχω 10 βαθμούς διαφορά από τον thanos...φίλε,στο πόσο έχεις τα ρολόγια;; Η νορμαλ καρτα της sapphire ειναι με το κανονικο original cooler.τα ρολογια ειναι στα 500 και πυρηνας και μνημη οταν ειναι idle και οταν μπει καποιο παιχνιδακι παει ο πυρηνας 750 και η μνημη 900.εχεις μεγαλη διαφορα απο πυρηνα σε πυρηνα γιατι σε εμενα παιζει μονο ενας βαθμος διαφορα.τωρα που μιλαμε ειναι ο ενας 38 και ο αλλος 39 με 40% ανεμιστηρα. οποτε μπορει να θελει αλλαγη η παστα αλλα προσεξε γιατι ειναι πολυ ζορικη καρτα.διαβασε στο ιντερνετ να δεις ατομα που την εχουν ανοιξει,μπας και βρεις καποιον οδηγο. Εκτος και εαν ρε παιδι μου εισαι διπλα σε κανενα καλοριφερ που καιει ολη μερα.και εγω εαν ανοιξω το air condition που φυσαει ακριβως επανω στους intake του υπολογιστη,ολα ανεβαινουν πανω απο 7 βαθμους σε idle.
Tenshi Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Βασικά με το reference cooler η διαφορά απο πυρήνα σε πυρήνα μπορεί να είναι μέχρι και 10 βαθμούς °C.Απόλυτα φυσιολογικό αν αναλογιστούμε οτι to airflow που παράγει ένας ανεμιστήρας τέρμα δεξιά πρέπει να διανύσει 30 πόντους καυτού μέταλλου για να ψύξει και τους δύο πυρήνες.Με την Accelero βέβαια καμία σχέση.Εκεί εχεις 3x92mm να χτυπάνε ομοιόμορφα,8 heatpipes και TDP έως 320watt. Πάντως και εγώ είμαι της άποψης ο bananasplit να αποφύγει την εγχείρηση.Δέν είναι ούτε οι βίδες,ούτε τα δύο Χ-brackets,άλλα ούτε και η πάστα.Είναι οι πολύ λεπτές θερμοαγώγιμες ταινίες που καλύπτουν μνήμες-vram-plx chip και μπορεί να διπλώσουν/παραμορφωθούν.Αν γίνει κάτι τέτοιο συνήθως δέν υπάρχει γιατριά,αφού οποιαδήποτε προσπάθεια να της επαναφέρεις μπορεί να τις καταστρέψει.Στην καλύτερη να δει -2°C στους πυρήνες...αν όλα πάνε καλά στην συναρμολόγηση.
kanesaxo Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Επιβεβαιωνω κι εγω, πως ετσι και την βγαλει για να βαλει απλως παστα, θα καταστρεψει (συνηθως) τα thermal pads. Παθων. Οσο προσεκτικα και να το κάνεις,θα γινει.Ειδικα αν ειναι παλια η καρτα και εχουν "ψηθει" τα pads.
Luciddream Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 όπως και να έχει,ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια!πιθανότατα το πρόβλημα λύθηκε!!φυσικά,θα κοιτάξω και την αλλαγή του συστήματος ψύξης,όπως πρότεινε ο φίλος tenshi....απλά,τώρα,με idle στους 47 και ανεμιστηράκι στο 50%,δε με ενοχλεί και ιδιαίτερα!!ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τη βοήθεια!!α,φίλε tenshi,όταν λές βαρβάτο ghetto mod,τι ακριβώς εννοείς;;και κάτι τελευταίο...η as 5 κάνει για κάρτες γραφικών;;γιατί κάπου διάβασα οτι δεν είναι ιδανική,οτι ίσως γίνεται ηλεκτραγώγιμη σε κάποιες περιπτώσεις κλπ..... τίποτα, χαίρομαι που βοήθησα... αν θέλεις να δοκιμάσεις να αλλάξεις πάστα (στο προτείνω όχι για να δείς καλύτερες θερμοκρασίες, αλλα για να "ψαχτείς" λίγο περισσότερο με τους υπολογιστές) βάλε την Arctic Ceramique ... http://www.eworld.com.gr/front/details/330 .. η κάρτα σου είναι ίσως απο τις πιο ενεργοβόρες κάρτες οπότε και λογικό να ανεβάζει θερμοκρασία.. αλλα δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς.
bananasplit Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Επιβεβαιωνω κι εγω, πως ετσι και την βγαλει για να βαλει απλως παστα, θα καταστρεψει (συνηθως) τα thermal pads. Παθων. Οσο προσεκτικα και να το κάνεις,θα γινει.Ειδικα αν ειναι παλια η καρτα και εχουν "ψηθει" τα pads. άρα να σκεφτώ την αλλαγή ψύκτρας;;ή και πάλι θα βλάψει η εγχείρηση;; θα πάρω την ceramique που προτείνει ο φίλος luciddream,έτσι κι αλλιώς γιατί ψήνομαι και για αλλαγή ψύκτρας στην κάρτα.... ρε παιδιά,βλέπω και τους 2 σας με την κάρτα μου..έχετε μέχρι 38-39 βαθμούς...εγώ γιατί έχω στον "κρύο" πυρήνα 40 και στον πιο ζεστό 46;;και προφανώς,όπως λέει και ο φίλος luciddream δεν είναι ανησυχητικό,αλλά προσπαθώ να εξηγήσω αυτή τη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ μας...
Tenshi Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Η κάρτα δέν ανεβάζει θερμοκρασίες επειδή είναι ενεργοβόρα (που είναι).Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι αποτέλεσμα ενός ανεπαρκούς συστήματος ψύξης,κάτι το οποίο μπορούμε να διαπιστώσουμε απο τα ghetto mod που έχουν γίνει πάνω στην κάρτα (και συγνώμη στον bananasplit,τωρα είδα το μήνυμα που έκανε quote ο Luciddream). Λίγο να διευρύνεις την εισαγωγή αέρα,"ξυρίζοντάς" την με ένα λεπίδι ή κάνοντας washer mod,προκειμένου οι βίδες των πίσω bracket να μεγιστοποιήσουν την επαφή των πυρήνων με την ψύκτρα,έχεις αμέσως αμέσως -5 βαθμούς!Το aftermarket σύστημα ψύξης φαντάσου οτι πετάει τον ζεστό αέρα μέσα στο κουτί,άλλα και πάλι υπερτερεί της stock σε απόδοση!Δέν μπορώ να καταλάβω τι σκέφτηκαν τα μεγάλα μυαλά στην AMD,αφού το συγκεκριμένο σύστημα ψύξης είναι υπεύθυνο για την αμφίβολη αξιοπιστία της κάρτας.Μέχρι και πρίν και ένα 6μηνο,έφευγαν για RMA με ρυθμούς πολυβόλου.Υπάρχει νήμα στο Guru3d "4870Χ2 failure rate",το οποίο είναι αρκετά μεγάλο...
Thanos1972 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2011 Γνωμη μου να μην κανεις τιποτα απο αυτα που λες.ουτε να την ανοιξεις ουτε τιποτα.και εαν μια στο εκατομμυριο χαλασει η καρτα μετα τι???????θα ειναι κριμα γιατι σε αποψη επιδοσεων αντεχει ακομα πολυ καλα. ασε που μια χαρα ειναι οι θερμοκρασιες σου και δεν εχεις ουσιαστικα καποιο προβλημα απο την στιγμη που αντεχεις τον θορυβο στο 50% του fan. θυμασαι τι θερμοκρασιες ειχα εγω πριν την παω για φυσημα σωστα?τα ειχαμε πει στο αλλο thread.105 εφτανε στα παιχνιδια και μετα αρχιζε ο θορυβος.(να σε ευχαριστησω κιολας που ειχες ανοιξει εκεινο το thread και με επιασε και εμενα η προκοπη διαβαζοντας το να κατσω λιγο να ασχοληθω με την δικη μου). αστη οπως ειναι απο την στιγμη που εισαι καλα και κρατα και τα λεφτα που θα εδινες για την ψυκτρα,εαν την βρεις κιολας, και βαλε κανενα παιχνιδακι να παιξεις να γουσταρεις. θελει και λιγο αυτοσυγκρατηση που και που απο την στιγμη που δεν υπαρχει ουσιαστικο προβλημα. το μονο που σου προτεινω να κανεις ειναι εαν δεχεται το κουτι σου πλαινο ανεμιστηρα αλλα που να χτυπαει την καρτα και οχι τον επεξεργαστη,να βαλεις εναν αποδοτικο εκει και οτι γινει. εαν σε εχει πιασει μια μανια να ξοδεψεις για τον υπολογιστη σου αυτη την στιγμη εστω κανενα 30αρι,βαλε κανενα πιο αποδοτικο ανεμιστηρα στο κουτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.