bananasplit Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 καλησπέρα παιδιά!σε συνέχεια ενός θέματος που είχα ανοίξει στους επεξεργαστές,έχω να ρωτήσω το εξής..έχω μια 4870x2.πρόσφατα παρατηρώ το εξής.ενώ όταν ξεκινάει ο υπολογιστής έχω θερμοκρασίες περίπου στους 44 βαθμούς με 50% ανεμιστηράκι,και παραμένει εκεί όσες ώρες κι αν περάσουν,αρκεί να είναι idle,μόλις βάλω κάτι το οποίο θα τη χρησιμοποιήσει λίγο περισσότερο(πχ ένα παιχνίδι),ανεβαίνει γύρω στους 55-60 βαθμούς(με 75% ανεμιστηράκι) και δεν ξαναπέφτει όση ώρα κι αν περάσει....ακόμα και με 100% δεν πέφτει κάτω από 54-55....γιατί συμβαίνει αυτό;;μήπως έχει κανείς κάποια ιδέα;;την έχω καθαρίσει από σκόνες κλπ...κι έλεγα να βγάλω την ψύκτρα για να περάσω καινούρια πάστα....υπάρχει περίπτωση να είναι αυτό;;και αν ναι,η silver 5 κάνει;;γιατί κάπου διάβασα οτι δεν κάνει για gpu.... και να κάτι ακόμα πιο περίεργο....ενώ είναι στους 60 κάνω επανεκκίνηση...μόλις ανάψει έχει 55-58(λογικό λόγω πολύ αργών στροφών)αλλά αρχίζει να πέφτει αμέσως...οπότε σε 2 λεπτά είμαι στους 44-45 βαθμούς με 50% ανεμιστηράκι..... γιατί λοιπόν πέφτει μετά την επανεκκίνηση ρε παιδιά;;και γιατί δεν πέφτει πριν την επανεκκίνηση ακόμα και με 100% ανεμιστηράκι;;
kosegdit Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Με ποιό πρόγραμμα ελέγχεις τις θερμοκρασίες σου;
bananasplit Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Με ποιό πρόγραμμα ελέγχεις τις θερμοκρασίες σου; με το catalyst control center της ati και με το riva tuner...ίδιο αποτέλεσμα πάντα...
Luciddream Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 μπορεί απλά να κολάνε τα ρολόγια η κάποιο πρόγραμμα να χρησιμοποιεί την κάρτα γραφικών σου.. κατέβασε το GPUZ και δές οταν βγαίνεις απο το παιχνίδι και όταν η θερμοκρασία είναι ψηλά, σε τι ποσοστό χρησιμοποιείται η κάρτα γραφικών ...? πάντως οι θερμοκρασίες δεν είναι μεγάλες, μια χαρά είναι...
bananasplit Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 δοκίμασα τώρα....έβαλα ένα παιχνίδι...από 44 με 50% ανεμιστηράκι,όταν το έκλεισα είχα 58 με 75%....χρήση gpu 0%....και από το catalyst και από το gpuz....κάνω επανεκκίνηση και θα δούμε... κατευθείαν 44 βαθμούς....με 50% ανεμιστηράκι..... άρα κάτι κολλάει..λέτε να χρησιμοποιείται(χωρίς να το δείχνει καμμία ένδειξη όμως;
Luciddream Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 κοίταξε για λίγη ώρα είναι φυσιολογικό να κρατάει θερμοκρασία... εκεί παίζει ρόλο η ψύκτρα και η πάστα... αν διαβάσεις συγκριτικά ψυκτρών ένα απο τα βασικά στοιχεία εκτώς απο το τι θερμοκρασία φτάνουν είναι το σε πόση ώρα καταφέρνουν να ψύξουν την κάρτα... ίσως με μια αλλαγή πάστας να γίνει δουλειά.. επίσης σιγουρέψου οτι το ανεμιστηράκι γυρίζει και δεν γράφει απλώς 75%... επίσης μπορεί να μην αερίζεται σωστά το κουτί και να κρατάει τον θερμό αέρα μέσα.. οπότε ότι και να κάνεις θα είναι ανεβασμένες οι θερμοκρασίες σου
bananasplit Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 κοίταξε για λίγη ώρα είναι φυσιολογικό να κρατάει θερμοκρασία... εκεί παίζει ρόλο η ψύκτρα και η πάστα... αν διαβάσεις συγκριτικά ψυκτρών ένα απο τα βασικά στοιχεία εκτώς απο το τι θερμοκρασία φτάνουν είναι το σε πόση ώρα καταφέρνουν να ψύξουν την κάρτα... ίσως με μια αλλαγή πάστας να γίνει δουλειά.. επίσης σιγουρέψου οτι το ανεμιστηράκι γυρίζει και δεν γράφει απλώς 75%... επίσης μπορεί να μην αερίζεται σωστά το κουτί και να κρατάει τον θερμό αέρα μέσα.. οπότε ότι και να κάνεις θα είναι ανεβασμένες οι θερμοκρασίες σου ξέχασα να σου πώ φίλε....λόγω κάποιων θεμάτων με το pc(θα περάσω καινούρια ψύκτρα επεξεργαστή) το κουτί είναι ανοιχτό....το ανεμιστηράκι γυρίζει σίγουρα στο 75%,επειδή κάνει σαν τραίνο....πίστεψέ με,είναι τεράστια η αλλαγή στον ήχο,οπότε το ξέρω.... επίσης,θα μείνει στη θερμοκρασία που σου είπα,ακόμα κι αν το αφήσω 3-4 ώρες(το δοκίμασα εχθές πριν κάνω το post...)αλλά θα πέσει αμέσως,όταν κάνω επανεκκίνηση...αυτό είναι το παράξενο.... και η ψύκτρα της 4870 βγάζει τον περισσότερο αέρα έτσι κι αλλιώς από πίσω! όλα τα στοιχεία δείχνουν οτι κάπως χρησιμοποιείται,χωρίς να το δείχνει κάποια ένδειξη.... λες να είναι drivers;;αν και από οτι θυμάμαι έχω τους τελευταίους....
Luciddream Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 δεν μου είπες για τα ρολόγια όμως... αν κολάνε τα ρολόγια σε 3d ρύθμιση, τότε είναι λογικό να είναι οι θερμοκρασίες κολλημένες. δές απο GPUZ πόσο λένε τα ρολόγια πριν μπείς σε 3D και μετά... αν σε μπερδεύω, πολύ απλά οι κάρτες γραφικών όταν δεν χρειάζονται αρκετή υπολογιστική ισχύ, ρίχνουν τα ρολόγια τους ώστε να χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν λιγότερη ενέργεια(ρεύμα). υπάρχει περίπτωση είτε λόγω drivers είτε λόγω rivatuner να μένουν κολλημένα και να μην πέφτουν και να έχεις πάντα αυξημένη κατανάλωση + θερμοκρασίες..
Tenshi Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Υπήρχαν αναφορές για το 2D/3D bug και στο Guru3D,σε προγενέστερες εκδόσεις των catalyst 10.3.Η λύση σαφώς και είναι η αναβάθμιση σε νεότερη έκδοση. Οι θερμοκρασίες που ανέφερε ο bananasplit ειναι just about right για την X2.Η μόνη λύση που θα μπορούσα να προτείνω για την συγκεκριμένη κάρτα απο άποψη θορύβου/θερμοκρασίας είναι είτε κάποιο βάρβαρο ghetto mod+αλλαγή tim (as5 ή ceramique) ή μια και έξω αναβάθμιση του συστήματος ψύξης με αυτό της Arctic Cooling. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε:Core1:34 / Core2:36 / Mem:38 / Vram:45 στις 1000 στροφές
kanesaxo Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 ή μια και έξω αναβάθμιση του συστήματος ψύξης με αυτό της Arctic Cooling αυτο του είπα και στο άλλο τοπικ που άνοιξε. Μονόδρομος.Η την πουλάει και αγοράζει μια άλλη μοντέρνα,με λιγοτερη καταναλωση,θορυβο κτλ.
bananasplit Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 δεν μου είπες για τα ρολόγια όμως... αν κολάνε τα ρολόγια σε 3d ρύθμιση, τότε είναι λογικό να είναι οι θερμοκρασίες κολλημένες. δές απο GPUZ πόσο λένε τα ρολόγια πριν μπείς σε 3D και μετά... αν σε μπερδεύω, πολύ απλά οι κάρτες γραφικών όταν δεν χρειάζονται αρκετή υπολογιστική ισχύ, ρίχνουν τα ρολόγια τους ώστε να χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν λιγότερη ενέργεια(ρεύμα). υπάρχει περίπτωση είτε λόγω drivers είτε λόγω rivatuner να μένουν κολλημένα και να μην πέφτουν και να έχεις πάντα αυξημένη κατανάλωση + θερμοκρασίες.. φίλε έχεις απόλυτο δίκιο....τσέκαρα τα ρολόγια όπως μου είπες....όντως έμεναν ανεβασμένα ακόμα και όταν έκλεινα το παιχνίδι.....έκανα update στην τελευταία έκδοση του catalyst(δεν πίστευα οτι είναι αυτό,επειδή είχα κάνει update και πριν λίγο καιρό,που μας απασχολούσε το ίδιο πρόβλημα στο φορουμ)...τώρα,όταν κλείνω το παιχνίδι τα clocks επανέρχονται,οπότε πέφτει και η θερμοκρασία... εν τω μεταξύ,δοκίμασα να το κάνω όπως είπες,με το gpuz και να κρατήσω log σε αρχείο...αλλά για κάποιο λόγο,όταν ανοίγω το gpuz,τα clocks ανεβαίνουν αυτόματα και δεν πέφτουν...δηλαδή,η ένδειξη στο gpuz ήταν ίδια και πριν μπώ σε 3d και μετά....έκλεισα το gpuz,τσέκαρα τα clocks από το catalyst,και βλέπω οτι δεν κολλάνε!! όπως και να έχει,ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια!πιθανότατα το πρόβλημα λύθηκε!!φυσικά,θα κοιτάξω και την αλλαγή του συστήματος ψύξης,όπως πρότεινε ο φίλος tenshi....απλά,τώρα,με idle στους 47 και ανεμιστηράκι στο 50%,δε με ενοχλεί και ιδιαίτερα!!ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τη βοήθεια!!α,φίλε tenshi,όταν λές βαρβάτο ghetto mod,τι ακριβώς εννοείς;;και κάτι τελευταίο...η as 5 κάνει για κάρτες γραφικών;;γιατί κάπου διάβασα οτι δεν είναι ιδανική,οτι ίσως γίνεται ηλεκτραγώγιμη σε κάποιες περιπτώσεις κλπ.....
Thanos1972 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Πηγες στο βενζιναδικο να την φυσιξεις που ειπες?γιατι οπως σου ξαναειπα εμενα σε idle τωρα το εβαλα το ανεμιστηρακι στο 50% για λιγο για να σου απαντησω και η καρτα ηταν στους 35 βαθμους. στο 40% που το εχω κανονικα ειναι στους 40 βαθμους.βεβαια εχω λιγο κρυο μεσα στο δωματιο και πολλους ανεμιστηρες στο κουτι.
Navu Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Η AS αναφέρει στη σελίδα της ότι η 5 είναι ηλεκτρικά αγώγιμη υπό συγκεκριμένες συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης. Αυτές οι συνθήκες για να δημιουργηθούν σε "νορμάλ" καταστάσεις που επικρατούν σε ένα PC είναι πολύ δύσκολο/σπάνιο, αλλά όχι και ανέφικτο, οπότε σοφά η εταιρία φυλάγει τα νώτα της. Το ζήτημα με τα chip των καρτών γραφικών είναι πως περιμετρικά του die υπάρχουν και άλλα γυμνά components που δε θέλουν και πάρα πολύ να έρθουν σε επαφή με αυτή τη θερμαγώγιμη και να γίνει η ζημιά. Πάντως, σε όσες περιπτώσεις έχει καεί κάρτα γραφικών ενώ χρησιμοποιούνταν η AS5, είμαι σίγουρος ότι κάτι άλλο ήταν η αιτία και όχι η πάστα. Προσωπικά, τη χρησιμοποιώ χρόνια και πάντού και δεν έχω κάψει τίποτε απολύτως, ενώ στις περιπτώσεις που χρησιμοποίησα κάποιο άλλο νεότερο και πολυδιαφημισμένο προϊόν, το μετάνιωσα (για τον α' ή β' λόγο). Αν θες να πας με 100% ασφάλεια σε καλύτερα αποτελέσματα, βάλε κάτι άλλο μη αγώγιμο. Αυτή τη στιγμή, όσο παράξενο κι αν ακούγεται για μη αγώγιμο προϊόν, η κορυφαία επιλογή είναι η GELID Solutions GC Extreme, με επιδόσεις ταυτόσημες με τις απίστευτες Coollaboratory Liquid ULTRA/Pro (υγρό μέταλλο=κίνδυνος θάνατος! ). Μπορείς να κοπανήσεις και μία Accelero πάνω αλλά να δούμε που θα τη βρεις....
bananasplit Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Πηγες στο βενζιναδικο να την φυσιξεις που ειπες?γιατι οπως σου ξαναειπα εμενα σε idle τωρα το εβαλα το ανεμιστηρακι στο 50% για λιγο για να σου απαντησω και η καρτα ηταν στους 35 βαθμους. στο 40% που το εχω κανονικα ειναι στους 40 βαθμους.βεβαια εχω λιγο κρυο μεσα στο δωματιο και πολλους ανεμιστηρες στο κουτι. πήγα πήγα......έβγαλε λίγη σκόνη,αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο....πολλούς ανεμιστήρες έχω κι εγώ,αλλά σε idle τώρα είμαι 46 στον ένα πυρήνα και 41 στον άλλο.....έτσι μου έρχεται να τη βγάλω και να βάλω πάστα as5.. navu,μάλλον θα πάρω την άλλη πάστα που προτείνεις....και θα τσεκάρω!!με προβληματίζει λίγο οτι έχω 10 βαθμούς διαφορά από τον thanos...φίλε,στο πόσο έχεις τα ρολόγια;;
kanesaxo Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Μπορείς να κοπανήσεις και μία Accelero πάνω αλλά να δούμε που θα τη βρεις.... απτη στιγμή που βρηκαμε τα Plates για την 5870 πιστεύω πως όλα είναι εφικτα ερνέστο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.