spell1977 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Μια απορία επειδη το διάβασα και σε άλλο post. Από την στιγμή που θέλετε ένα κλώνο γιατί κάνετε tar, και πόσο μάλλον σε κατεστραμμένο δίσκο, και από το γεγονός οτι bootάρεις απο livecd? Κατά την ταπεινή μου άποψη, αυτό είναι χάσιμο χρόνου και λογικής. Αυτό που κάνω εγώ πολάκις ειναι να bootάρω από το livecd κανω mount τον παλιό και το καινουργιο δισκο/partition (όλα τα partition ή ένα ενα) και απλά τρέχω >cp -a /mnt/old/* /mnt/new/ και αν έχεις και lilo απλά ένα >lilo -C /mnt/new/etc/lilo.conf That's all... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 και αν θελω να εγκατστησω το λειτουργικο μου σε αλλο pc θα τρεχω και τον δισκο μαζι..? εχω ενα livecd που εχει μεσα το tar μου και με μια εντολη εχω ετοιμο συστημα. Ετσι , αν μου τη βαρεσει και πεταξω το pc απο το παραθυρο , να εχω το κεφαλι μου ησυχο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spell1977 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Το tar είναι ένα καλό εργαλείο για backup, και υποστηρίζει και incremental, αλλά το ότι ο τρόπος που επέλεξες δουλεύει δεν σημαίνει ότι είναι και ο βέλτιστος, και ο προτεινόμενος. Θα μπορούσες να κάνεις και το τρέχον σύστημά σου ένα livecd (remaster) και να το κάνεις install, και αυτός είναι ένα τρόπος κλωνοποίησης αλλά δεν είναι ο σκοπός του remaster η κλωνοποίηση. Όσο για την μεταφορά σε άλλο PC μπορείς να κάνεις κλώνο μέσω δικτύου, πιο γρήγορος από το tar. Στην ακραία περίπτωση, να μεταφέρεις το σύστημα σε ένα μηχάνημα 40 χιλιόμετρα μακριά, άντε και είναι αποδεκτό αν και υπάρχουν προγράμματα και livecd για αυτή την δουλειά. Και άσχετα αν ο φίλος κατάφερε να κάνει το backup του ή όχι, σε ένα χαλασμένο δίσκο, δεν κάνεις tar Στο ακρότατο επιχείρημα οτι θα σου την βαρέσει και θα πετάξεις το pc από το παράθυρο, μάλλον παθαίνεις πολλά kernel panic και πρέπει να τα κοιτάξεις φιλικά πάντα όλα αυτά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stathakis21 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 tritonas και spell1977 ευχαριστω πολυ...σημερα μου ηρθε και ο καινουριος σκληρος κ και το βραδυ μαλλον θα κανω την αλληγη... απο το script σου το μονο που δεν εχω καταλαβει ειναι πως μεσα απο το live cd του ubuntu πχ θα καλεσω το pacman -S (Μαλλον εχει να κανει με το chroot που δεν ξερω καλα τη λειτουργια του)... οσο για το tar καπου ειχα διαβασει οτι ειναι καλυτερα αυτη τη διαδικασια να την κανουμε με αυτο γιατι δε μεταφερει το fragmetation...με το copy -a θα μεταφερθει? (ευτυχως ο χαλασμενος δισκος τωρα δουλευει αρκετη ωρα καθε φορα και ετσι μπορω να κανω οτι αντιγραφη/backup θελω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spell1977 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 fragmentation? What is that? Μην ανησυχείς, δεν είναι windows... 2 πολύ καλές εξηγήσεις http://geekblog.oneandoneis2.org/index.php/2006/08/17/why_doesn_t_linux_need_defragmenting http://geekblog.oneandoneis2.org/index.php/2008/11/13/fighting-fragmentation-on-linux Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.