parsifal Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Η Ταϊβανέζικη εταιρεία κατασκευής μητρικών ASRock κατέλαβε την τρίτη θέση στην αγορά, καθώς φέρεται να διακίνησε 8 εκ. branded μητρικές μέσα στο 2010. Ξεπέρασε έτσι τις MSI και ECS και ακολουθεί τις Asustek και Gigabyte που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, σύμφωνα με πηγές από τον χώρο της βιομηχανίας. Για το ίδιο διάστημα, η Asustek διακίνησε περίπου 21,6 εκ. μονάδες και παρ' ο,τι δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο των 25 εκ. που είχε θέσει, τα κέρδη των 275,34 εκ. $ που παρουσίασε για το 2010, της επέτρεψαν να επισκιάσει τους ανταγωνιστές της. Η Gigabyte διακίνησε περίπου 18 εκ. μονάδες, το δεύτερο μεγαλύτερο αποτέλεσμα, σημειώνοντας σημαντικές πωλήσεις στην Κινεζική αγορά. Παρ' όλα αυτά, λόγω του ανταγωνισμού τιμών που δέχτηκε από την Asustek, τα κέρδη της για το 2010 ήταν χαμηλότερα από το αναμενόμενο. Η ASRock αυτήν τη στιγμή κοστολογεί το 75-80% των μητρικών της στις κατηγορίες μεσαίων και υψηλών επιδόσεων περίπου στα 50$. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία πωλεί μητρικές με μάλλον φτηνές τιμές, το μικτό περιθώριο κέρδους της διατηρήθηκε σε επίπεδα άνω του 18-19%. Η ASRock διακίνησε περίπου 2 εκ. μητρικές στο τελευταίο τέταρτο του 2010 και αναμένεται να παρουσιάσει μέχρι και 5% αύξηση στο πρώτο τέταρτο του 2011, σύμφωνα με παρατηρητές της αγοράς. MSI και ECS διακίνησαν περίπου 7 εκ. μονάδες η κάθε μία το 2010. Όμως οι OEM παραγγελίες τους από τρίτους κατασκευαστές διατηρήθηκαν περίπου στα 10 εκ. μονάδες για το έτος αυτό, με την ECS για παράδειγμα να δέχεται σταθερό αριθμό παραγγελιών από την HP, όπως αναφέρουν οι πηγές. Όσο για τους κατασκευαστές δευτέρου επιπέδου δυναμικότητας, η Biostar διακίνησε περίπου 5 εκ. μονάδες το 2010, με τη Foxconn να έχει ήδη αποσυρθεί από την αγορά των branded μητρικών. Για το 2011, η Asustek αναμένει οι αποστολές της να αυξηθούν περίπου 5% φτάνοντας τις 22,7 εκ. μονάδες, ενώ η Gigabyte αναμένει να διατηρηθεί στα επίπεδα των 18-18,5 εκ., με την ASRock να στοχεύει στα 9 εκ. μονάδες. Site: Digitimes (ελεύθερη μετάφραση)
UpToDate_ Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Εγώ πάντως τίμησα ASRock για το νέο μου sandy bridge σύστημα.. στα χρήματα της δεν έβρισκε ανταγωνιστή. Έχει να ανέβει πολύ ακόμα αυτή η εταιρία
Anezinos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 πολύ καλη η επιλογή.Ανεβαίνει η εταιρία και αυτο ειναι καλό γιατι ο ανταγωνισμός υπερ των καταναλωτών είναι.
nemesiskp Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 τις θεωρειτε αξιοπιστες? Εγω προσωπικα ναι.Σε οσους γνωστους εχω βαλει δεν εχουν κανει κιχ.
antonl Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Θυγατρική της Asus δεν είναι; Επίσης AsusTek = ASUS ε; Δηλ. η μαμά της έκανε πόλεμο τιμών; Σε τι κόσμο ζούμε
atropa Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 πείτε με fanboy αλλά μόνο με της gigabyte εδώ και 7 χρόνια καταφέρνω να φτιάχνω πισι για στούντιο μουσικής που απλά δουλεύουν χωρίς κιχ. άπαξ και βάλω asus η οτιδήποτε άλλο αρχίζουν τα θεματακια... ίσως να είναι τα texas instruments chip ίσως οι υλοποιήσεις της γιγα να είναι καλλίτερες για audio. αλλά καλοδεχούμενος ο ανταγωνισμός μπας και πάρουμε κάνα mobo λίγο πιο φτηνά επιτέλους.
nemesiskp Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Και εγω με την asus μακρια και αγαπημενοι.
SPANK Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δεν ξέρω αν και την Asrock την προτιμούν αρκετοί εμένα ποτε δεν μου γέμιζε το μάτι απο θέμα αξιοπιστίας,πάντως καλο ειναι που ανεβαίνουν και άλλες εταιρίες για να υπάρχει ανταγωνισμός
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Ειχα μια ασροκ πριν μερικα χρονια με ενα Core2. Ειχα επι 2 χρονια μια των 70 ευρω, ΑΜ2+, η οποια πηρε και 6πυρηνα, με bios update! 2 χρονια 24/7 on, κιχ. Τωρα με το Athlon II X2 και το ΙΙ Χ4 στα 2 βασικα μου μηχανηματα, παλι Asrock τους εχω. Τρελο value/money και κλοκαρουν κιολας αρκετα αμα λαχει. Μονο -, τα 2 χρονια εγγυηση.
citakis Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Εννοείται πως η διαφορά τιμής προκύπτει από χαμηλότερης ποιότητας υλικά, ειδικά σε κάποια μοντέλα η πυκνωτές της ήταν λίγο της σειράς σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Επειδή όμως κανείς δεν κρατά το pc 10 χρονια η χαμηλοτερη ποιοτητα δεν γινεται αντιληπτη. Ανηκει ομως στις εταιριες στις οποιες τρεφω μια συμπαθεια αφου δινει την δυνατοτητα να φτιαξεις ενα μηχανημα της προκοπης χωρις να χαλασεις μια περιουσια στην μητρικη
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 πείτε με fanboy αλλά μόνο με της gigabyte εδώ και 7 χρόνια καταφέρνω να φτιάχνω πισι για στούντιο μουσικής που απλά δουλεύουν χωρίς κιχ. άπαξ και βάλω asus η οτιδήποτε άλλο αρχίζουν τα θεματακια... δεν μπορείς να φανταστείς πόσοι άλλοι θα βρεθούν που θα πουν το αντίστροφο (γενικά όχι για στούντιο μουσικής) ή κάτι αντίστοιχο για την MSI ή για άλλο κατασκευαστή ασφαλές συμπέρασμα δεν μπορούμε πάντως να βγάλουμε με αυτόν τον τρόπο...
benign Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Μιας και στηνω αρκετα μηχανηματα το χρονο,μπορω να πω οτι η Asrock εχει γινει πολυ αξιοπιστη τα τελευταια 3-4 χρονια και διαρκως βελτιωνεται.Σε τιμες 70-90 ευρω εχει motherboards με χαρακτηριστικα τοσο πλουσια οσο καμμια αλλη εταιρια στην αγορα. Στο overclocking, για να ειμαι ειλικρινης δεν εχω δει ιδιαιτερες επιδοσεις,απλα decent εκτος και αν αγορασει κανεις τις πιο ακριβες μητρικες της.Αλλα και εκει βελτιωνεται.Εχω εγκαταστησει ακριβοτερα μοντελα της απο 120 ευρω και πανω που εβαζαν κατω πολυ ακριβοτερες. Μακαρι να συνεχισει σε αυτην την κατευθυνση.
outlaw star Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 και εγώ δεν έχω ακούσει κανένα παραπονεμένο με την asrock... ένας dual core φίλου δουλεύει πάνω σε μια τέτοια 4 χρόνια τώρα.. αυτό που μου κάνει εντύπωση στο άρθρο του parsifal είναι η αναφορά ότι η foxconn δε βγάζει branded μητρικές όταν έχει κυκλοφορήσει mobos για sandy bridge.. http://www.foxconnchannel.com/product/Motherboards/socket.aspx?socket_id=en-us0000014&socket_name=Socket+1155 α ρε abit μας άφησες χρόνους σαν εσένα καμία..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα