Προς το περιεχόμενο

FIFA 12 [Xbox 360][PS3][Wii]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θεωρώ τον τρόπο ανάπτυξης στο FIFA πολύ ξεπερασμένο. Τυποποιημένες κινήσεις και γκόλ, επι το πλείστον απο τους επιθετικούς. Το φετινό PES είναι σχεδόν άριστο, οι τακτικές επιλογές είναι μίλια μακριά του FIFA και δημιουργούνται περισσότερες φάσεις στο γήπεδο.

Ετσι ειναι.Τα εχουμε πει αυτα.Οι υποστηρικτες του fifa εχουν αποκτησει την ιδια αλλαζονικη συμπεριφορα που ειχαν οι αντιστοιχοι του pes οταν αυτο μεσουρανουσε (μεχρι και το pes 6 δηλαδη).

Και το περσινό "σχεδόν" άριστο ήταν. Και το προπέρσινο. Και το αντιπροπέρσινο...

Παρ' ολ' αυτά με πείσατε να κάτσω να παίξω άλλο ένα PES demo, αν και βάζω από τώρα 1000 ευρώ στοίχημα ότι θα το έχω κλείσει πριν φτάσουμε στο ημίχρονο. Γιατί πολύ απλά είναι τραγικό.

Δεν ειναι τραγικο.Γνωριζεις οτι ειμαι sports gamer με εμπειρια ακομη και σε baseball και american football και προσπαθω να ειμαι οσο αντικειμενικος γινεται.Το pes ειναι πολυ καλο φετος.Εσυ θα χασεις αν δεν του δωσεις ευκαιρια.

• Απαντ. 558
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν υπαρχουν υποστηρικτες φιφα. Αυτο δεν εχεις καταλαβει ακομα και ουτε προκειται μαλλον. Υπαρχουν υποστηρικτες του καλυτερου καθε χρονια παιχνιδιου. Και τα τελευταια 3-4 χρονια το φιφα ειναι καλυτερο. Απλα πραγματα...

Δημοσ.

Δεν υπαρχουν υποστηρικτες φιφα. Αυτο δεν εχεις καταλαβει ακομα και ουτε προκειται μαλλον. Υπαρχουν υποστηρικτες του καλυτερου καθε χρονια παιχνιδιου. Και τα τελευταια 3-4 χρονια το φιφα ειναι καλυτερο. Απλα πραγματα...

Αντε καλα.Αλλο λεω εγω αλλα απαντας.Με αυτο που απαντησες δικαιωνεις την διαπιστωση μου.

Δημοσ.

Τελικά έχασα το στοίχημα καθώς έκατσα κι έπαιξα ολόκληρο αγώνα. Δεν μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα, αν και έγιναν κάμποσες καλές φάσεις. Κλασικά τα μισά γκολ ήταν αποκλειστική ευθύνη των προβληματικών GKs (οι οποιοι μπορεί να βελτιωθούν στην τελική έκδοση, μπορεί πάλι και όχι). Στα καπάκια έβαλα Fifa12 και απλά μου άρεσε περισσότερο. Αυτό μου φτάνει.

Ετσι ειναι.Τα εχουμε πει αυτα.Οι υποστηρικτες του fifa εχουν αποκτησει την ιδια αλλαζονικη συμπεριφορα που ειχαν οι αντιστοιχοι του pes οταν αυτο μεσουρανουσε (μεχρι και το pes 6 δηλαδη).

Δεν θα διαφωνήσω. Όπου όμως υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Κάποιος κάποιος λόγος θα υπάρχει για αυτή τη συμπεριφορά. Δεν ξύπνησαν μια μέρα να πουν "μάπα το PES, θεϊκό το Fifa", χωρίς καν να τα έχουν δει με τα μάτια τους.

Δεν ειναι τραγικο.Γνωριζεις οτι ειμαι sports gamer με εμπειρια ακομη και σε baseball και american football και προσπαθω να ειμαι οσο αντικειμενικος γινεται.Το pes ειναι πολυ καλο φετος.

Αυτός ίσως είναι ο μοναδικός λόγος που θα κάτσω να το κοιτάξω λίγο περισσότερο, χωρίς όμως να περιμένω πολλά.

Δημοσ.

Παραθέτω απλά άλλη μια άποψη, έχοντας τσεκάρει και τα 2 παιχνίδια από την ώρα που βγήκαν στο XBL.

Για το FIFA12 έχω να πω πως για πρώτη φορά μετά από χρόνια έχω την αίσθηση πως η ΕΑ σερβίρει ξαναζεσταμένο φαγητό, τουλάχιστον όσον αφορά το κομμάτι του gameplay. Τα δυνατά χαρτιά που πλασάρονται τόσο καιρό ως καλοδουλέμενα new features, στο demo είναι απλά ανύπαρκτα. Το Tactical Defending είναι ακριβώς ίδιο με το περσινό, με την προσθήκη του extra πλήκτρου για το standing tackle, το οποίο προσωπικά βρήκα κουραστικό και το απενεργοποίησα μετά από μερικά παιχνίδια. Για το Player Impact Engine, πολύ κακό για το τίποτα. Υπάρχουν μερικά νέα animations για τις επαφές μεταξύ των παικτών αλλά μέχρι εκεί. Το ίδιο και το Precision Dribbling, το οποίο δε διαφέρει ιδιαίτερα από αυτό που έκανε το LT στο περσινό παιχνίδι της σειράς. Από την άλλη μου φάνηκαν βελτιωμένα τα textures σε πρόσωπα και εμφανίσεις, ενώ και οι παίκτες δείχνουν πιο "συμπαγείς" μέσα στο γήπεδο. Μέχρι στιγμής δεν έχω παρατηρήσει κάποια σημαντική διαφοροποίηση στην ΑΙ αν και ο αντίπαλος με δυσκολεύει αρκετά στο World Class. Επίσης δε μου κάθεται καλά το δίδυμο Tyler-Smith προς το παρόν, ίσως παρασυνήθισα τα σκωτσέζικα του Andy... Γενικότερα πιστεύω -και ελπίζω- πως τα καλά στοιχεία του παιχνιδιού αδικούνται από το demo και πως η τελική έκδοση θα είναι ικανοποιητική.

Οσον αφορά το PES12, μετά και το 2ο demo η βελτίωση σε πολλούς τομείς σε σχέση με πέρυσι είναι εμφανέστατη. Βέβαια πολλά πράγματα εξακολουθώ να μην τα καταλαβαίνω, ειδικά τη συμπεριφορά των τερματοφυλάκων (1ο παιχνίδι, χλιαρό σουτ από 30 μέτρα πάνω του, την πετάει κόρνερ από το κέντρο της εστίας), τις ακανόνιστες πάσες που μια φεύγουν ξυράφι και μια κολλάνε στο χόρτο, καθώς και κάποια animation που βγάζουν μάτι πως έχουν δουλευτεί πρόχειρα. Παρόλα αυτά το παιχνίδι δείχνει αρκετά ελκυστικό στο μάτι και το gameplay δεν είναι αυτό το αποκρουστικό κακοφτιαγμένο arcade των προηγούμενων χρόνων. Αντίθετα υπήρξαν στιγμές που θύμιζε κάτι από FIFA...

Σίγουρα είναι θετικό να βλέπεις πως ένα παιχνίδι βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο, αλλά δε φτάνει πάντα αυτό. Για μένα το FIFA φέτος πρακτικά δε βελτιώθηκε, όμως σίγουρα δε χειροτέρευσε. Κι από την άλλη το PES σίγουρα βελτιώθηκε, αλλά εξακολουθεί να απέχει. Το πόσο, θα το μάθουμε στο τέλος του μήνα ;)

Δημοσ.

Δεν θα μπω καν σε αυτη την ανουσια αντιπαραθεση με ατομα που δεν καταλαβαινουν για 1000η φορα τί λεμε και τι εννοουμε. Οταν θα ξεκολλησετε απο fanboyσμους και αηδιες για 15χρονα τα ξαναλεμε...

Εγω παντως παιζω με την νεα αμυνα αλλα δεν χρειαζομαι το κουμπι contain γιατι μπορω και μονος και ακολουθω τον παικτη...

Δημοσ.

Και το περσινό "σχεδόν" άριστο ήταν. Και το προπέρσινο. Και το αντιπροπέρσινο...

Παρ' ολ' αυτά με πείσατε να κάτσω να παίξω άλλο ένα PES demo, αν και βάζω από τώρα 1000 ευρώ στοίχημα ότι θα το έχω κλείσει πριν φτάσουμε στο ημίχρονο. Γιατί πολύ απλά είναι τραγικό.

Αυτό έκανα εγώ πάντως, το έκλεισα στο ημίχρονο... Για μένα, ΚΑΜΙΑ επαφή με το FIFA

Δημοσ.
Για το FIFA12 έχω να πω πως για πρώτη φορά μετά από χρόνια έχω την αίσθηση πως η ΕΑ σερβίρει ξαναζεσταμένο φαγητό, τουλάχιστον όσον αφορά το κομμάτι του gameplay.

Θα διαφωνήσω. Η EA Sports ακολουθεί την πάγια τακτική των τελευταίων ετών. Κρατάει σταθερό τον πυρήνα του -επιτυχημένου- gameplay και προσθαφαιρεί features. Κάποια από αυτά είναι σημαντικά (βλ. tactical defense), κάποια χρειάζονται δουλειά (impact engine) ενώ άλλα είναι μάλλον αδιάφορα (precision dribbling). Το όλο πακέτο μου φαίνεται καλύτερο από το Fifa11 και αυτό μου αρκεί. Επίσης είναι σημαντικό πως για πρώτη φορά έχουμε πανομοιότυπη έκδοση PC και κονσόλας.

Τα δυνατά χαρτιά που πλασάρονται τόσο καιρό ως καλοδουλέμενα new features, στο demo είναι απλά ανύπαρκτα. Το Tactical Defending είναι ακριβώς ίδιο με το περσινό, με την προσθήκη του extra πλήκτρου για το standing tackle, το οποίο προσωπικά βρήκα κουραστικό και το απενεργοποίησα μετά από μερικά παιχνίδια.

Εδώ θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω κάθετα. Το φετινό tactical defending δεν έχει καμία σχέση με ό,τι έχουμε συνηθίσει. Το ότι πατώντας το LT συνεχίζουμε να έχουμε shadowing του επιτεθέμενου δεν μου λέει τίποτα. Η ουσία είναι πως έχει αλλάξει το βασικότερο στοιχείο της άμυνας, το διαρκές και... ανεγκέφαλο πάτημα των Α και Β, δηλαδή η αυτόματη κίνηση του αμυντικού προς την μπάλα και το double team. Το νέο double team (μέσω του RB) είναι εντελώς διαφορετικό και επιτρέπει να επικεντρωνόμαστε στην κάλυψη χώρου, ενώ κάποιος άλλος αμυντικός ασχολείται με τον περιορισμό του παίχτη που έχει την μπάλα.

Για το Player Impact Engine, πολύ κακό για το τίποτα. Υπάρχουν μερικά νέα animations για τις επαφές μεταξύ των παικτών αλλά μέχρι εκεί. Το ίδιο και το Precision Dribbling, το οποίο δε διαφέρει ιδιαίτερα από αυτό που έκανε το LT στο περσινό παιχνίδι της σειράς.

Μέχρι στιγμής ούτε εγώ έχω εντυπωσιαστεί ιδιαίτερα από το impact engine. Ναι μεν λύνει αρκετά προβλήματα, όπως το clipping, αλλά δημιουργεί νέα (ανύπαρκτα ή αθέλητα φάουλ/πέναλτι, αφύσικα animations κλπ). Θεωρώ ότι μέχρι κάποιο βαθμό θα βελτιωθεί μέχρι την τελική έκδοση του παιχνιδιού, αλλά κυρίως περιμένω περισσότερα του χρόνου. Στη θεωρία είναι αρκετά επαναστατική μέθοδος αλλά το θέμα είναι πόσο καλά θα υλοποιηθεί στην πράξη.

Το precision dribbling ακόμα δεν έχω καταλάβει που αποσκοπεί. Όντως είναι κάτι που γινόταν και πέρσι (ειδικά στην κονσολάδικη έκδοση) αλλά δεν νομίζω να το χρησιμοποιούσαν πολλοί. Ο τρόπος που παιζόταν η άμυνα μέχρι πέρσι έκανε μάλλον ανούσια την ύπαρξη του precision dribbling, καθώς ο αντίπαλος το μόνο που είχε να κάνει ήταν να κρατάει πατημένο το Α και να χυμάει πάνω σου αυτόματα. Ίσως φέτος με την tactical defense να αλλάξουν λίγο τα πράγματα, αν και προσωπικά δεν έχω πολλές ελπίδες.

Από την άλλη μου φάνηκαν βελτιωμένα τα textures σε πρόσωπα και εμφανίσεις, ενώ και οι παίκτες δείχνουν πιο "συμπαγείς" μέσα στο γήπεδο. Μέχρι στιγμής δεν έχω παρατηρήσει κάποια σημαντική διαφοροποίηση στην ΑΙ αν και ο αντίπαλος με δυσκολεύει αρκετά στο World Class. Επίσης δε μου κάθεται καλά το δίδυμο Tyler-Smith προς το παρόν, ίσως παρασυνήθισα τα σκωτσέζικα του Andy... Γενικότερα πιστεύω -και ελπίζω- πως τα καλά στοιχεία του παιχνιδιού αδικούνται από το demo και πως η τελική έκδοση θα είναι ικανοποιητική.

Για τα γραφικά δεν έχω πολλά να πω, καθώς στα ποδοσφαιράκια το gameplay πάντα μέτραγε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο (το αξίωμά μου, ειδικά τα χρόνια που έπαιζα PES). Ακόμα και αν είχε τη μηχανή γραφικών του 2009 δεν θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα, αρκεί το gameplay να βελτιωνόταν διαρκώς (όπως και γίνεται).

Για το ΑΙ θα διαφωνήσω (ξανά). Μιλάω κυρίως για το αντίπαλο ΑΙ, όπου φέτος παίζει με εντελώς διαφορετικό και πιο αληθοφανή τρόπο. Το ότι οι δικοί μας παίχτες εξακολουθούν να έχουν κουσούρια είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Όλα αυτά όμως θα φανούν μετά από πολυήμερο λιώσιμο. Μέχρι στιγμής δεν νιώθω ότι έχω εντρυφήσει αρκετά στο παιχνίδι, ώστε να σχηματίσω τελική άποψη.

Ο σχολιασμός του Fifa12 (όπως και οποιοδήποτε sports game) κάποια στιγμή μοιραία θα συγκριθεί με το πρότυπο προς μίμηση, τη σειρά NBA της 2k sports. Μια τέτοια αντιπαραβολή είναι χαμένη από χέρι, οπότε δεν έχω πολλές προσδοκίες από το Fifa12 (ή από οποιοδήποτε άλλο sports game). Απλώς κλείνω το commentary και δεν ξανασχολούμαι μαζί του.

Οσον αφορά το PES12, μετά και το 2ο demo η βελτίωση σε πολλούς τομείς σε σχέση με πέρυσι είναι εμφανέστατη. Βέβαια πολλά πράγματα εξακολουθώ να μην τα καταλαβαίνω, ειδικά τη συμπεριφορά των τερματοφυλάκων (1ο παιχνίδι, χλιαρό σουτ από 30 μέτρα πάνω του, την πετάει κόρνερ από το κέντρο της εστίας), τις ακανόνιστες πάσες που μια φεύγουν ξυράφι και μια κολλάνε στο χόρτο, καθώς και κάποια animation που βγάζουν μάτι πως έχουν δουλευτεί πρόχειρα. Παρόλα αυτά το παιχνίδι δείχνει αρκετά ελκυστικό στο μάτι και το gameplay δεν είναι αυτό το αποκρουστικό κακοφτιαγμένο arcade των προηγούμενων χρόνων. Αντίθετα υπήρξαν στιγμές που θύμιζε κάτι από FIFA...

Δυστυχώς κανένα παιχνίδι δεν είναι τέλειο και δεν νομίζω ότι θα έχουμε δραματικές διαφορές demo-τελικής έκδοσης σε κανένα από τα δύο. Πιστεύω πως -μέσες άκρες- ό,τι ήταν να δούμε το είδαμε.

Δημοσ.

Το Fifa 12 έχει ΠΟΛΥ καλύτερα γραφικά απο το 11 ειδικά στα πρόσωπα των παιχτών. Αυτό που με εντυπωσίασε στο PES και που θα ήθελα στο fifa ειναι το pes life, δεν ξέρω αν το έχεις τσεκάρει nzeppos, πρέπει να είναι κατπληκτικό. Γενικά το fifa 11 είχε πολύ άσχημο career mode, δεν σε αφήνε να κάνεις μεταγραφές κατά τη διάρκεια της σεζόν, μόνο στις μεταγραφικές περιόδους. Κοινώς στο μόνο που υπερτερεί το PES πια είναι το Master league και το BAL

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...