Προς το περιεχόμενο

Backup-image

kanesaxo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδες θα κανω μια νουμπιστικη ερώτηση,αλλα πραγματικα δεν εχω ασχοληθεί ποτέ με δαύτο.

Λοιπον,εχω win 7 ultimate και θελω να κανω το εξης.

Να κρατήσω ενα backup-image ολου του C,οποτε αν κανω φορματ να βαλω κατευθείαν αυτο.

Απ'οτι διαβασα στο help του λειτουργικου, μπορώ ΑΝ λειτουργει ο υπολογιστης να τρεξω το backup και να γινουν ολα οπως πρωτα.

Εμενα ομως με ενδιαφέρει η εξης περιπτωση: ΑΝ κρασάρει το λειτουργικο να γινεται restore απο εναν εξωτερικο.

Δημοσ.

Μια πολύ καλή λύση είναι το Acronis.Κάνεις backup σε κάποιον εξωτερικό ή άλλο partition ή σε άλλον εσωτερικό όλο το c (όπως το χεις με το λειτουργικό του και τα προγράμματα σεταρισμένα) και σε περίπτωση στραβής μέσα σε 10 λεπτάκια έχεις το c σου όπως ακριβώς ήταν την χρονική στιγμή που έκανες το backup.

Δημοσ.

Νομιζω αυτο το δινει η WD δωρεαν για τους δισκους της.

Μου φτανει αυτη η εκδοση ή να βρώ το πλήρες με αλλο τροπο?

Αυτο ακριβώς θελω να κανω.Δηλαδή μέσω Dos ξεκινάει το Acronis και κανει restore?

Υ.Γ. τονιζω στην περιπτωση που δεν μπαινει καν στα win.

Y.Γ.2 δεν θελω να φτιαχνω DVD ομως,οτι γινει απο δισκο.

• Moderators
Δημοσ.

Αυτο ακριβώς θελω να κανω.Δηλαδή μέσω Dos ξεκινάει το Acronis και κανει restore?

Υ.Γ. τονιζω στην περιπτωση που δεν μπαινει καν στα win.

Ναι,κανεις boot απο το live cd του aronis και στη συνεχεια κανεις το restore.

Edit:Και μολις εκανες edit το 2ο ΥΓrolleyes.gif

Δημοσ.

Να αυτο θελω να γλυτώσω παιδια, το να φτιάχνω δισκάκια.Δεν εχω καλή σχέση με δαύτα.

Δηλαδή δεν υπάρχει άλλος τροπος.

Αν η δημιουργια boot δισκου ομως ειναι μονοδρομος, τοτε γινεται και μεσω των Win οπως λεει κι ο antonl.

Δημοσ.

Σίγουρα το full πρόγραμμα είναι και πιο πλήρες;)

Για να boot-άρεις (όχι ο δήμαρχος Θεσ/νίκης:lol:) Έχεις δύο επιλογές :1)Σου δίνει την δυνατότητα να γράψεις ένα cd με ελάχιστα mbs σαν boot -cd.Το βάζεις και τρέχει first device ανοίγει το πρόγραμμα (δεν μπαίνεις καν σε λειτουργικό,οπότε σε περιπτώσεις που δεν μπορείς να μπεις στα win σώζεσαι) από κεί επιλέγεις που έχεις σώσει το backup σου και σου κάνει restore.

2) Το έχεις βάλει σαν standard επιλογή το boota-ρισμα και απλά κάθε φορά που ανοίγεις τα windows (πριν φορτώσει την μπάρα)σου λέει ότι press fκάτι για να κάνεις boot.

Εμένα με βολεύει το bootable cd για σιγουριά.

• Moderators
Δημοσ.

Πάντως ακούγονται καλά λόγια και για το built-in backup & restore των Windows 7.

Ειναι οντως πολυ καλο(προσωπικα εχω αλλαξει το acronis μ αυτο).Αλλα δεν γινεται αυτο που ζηταει ο ts στο δευτερο υγ του.

Δημοσ.

Kαταλαβα.

Ευχαριστώ πολύ παίδες.

Κατι αλλο.Εχω πχ ενα δισκο ssd τωρα για λειτουργικο.

Εαν κανω το image του και ας πουμε ο ssd χαλάσει, μπορει να βαλω εναν κοινο μηχανικό δισκο και να τρεξω το image χωρις προβλημα?

(ερωτώ γιατι διαβαζα καπου εδω πως πρεπει ναναι ολοιδιος ο δισκος για να μην παρουσιαστουν προβληματα εν καιρώ).

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να μπλέξεις με τρίτα προγράμματα.

Πας control panel-> backup your computer -> create system repair disc

Αυτό φτιάχνει ένα δισκάκι για να ξεκινά το λειτουργικό.

Έχοντας δίσκο εκκίνησης, επιλέγεις control panel-> backup your computer -> create system image.

Aυτό φτιάχνει το πραγματικό αντίγραφο του σκληρού.

Για επαναφορά, εκκινείς από το δισκάκι έχοντας συνδέσει τον δίσκο με το αντίγραφο και

επιλέγεις να γίνει αντικατάσταση των περιεχομένων του δίσκου.

Το βασικό πλεονέκτημα του acronis είναι ότι δημιουργεί αντίγραφο με μικρότερο μέγεθος.

Κατά τα άλλα, το ενσωματωμένο εργαλείο των Windows είναι καλό και απλούστατο στην χρήση του...

To έχω κάνει πολλές φορές.

-

Δημοσ.

Το βασικό πλεονέκτημα του acronis είναι ότι δημιουργεί αντίγραφο με μικρότερο μέγεθος.

Μήπως έχεις πρόχειρη καμιά ιδέα πόσο παραπάνω βγαίνει?Έτσι για να ξέρουμε.Πχ το backup Που έχω τώρα σε λειτουργικό 20γίγα βγαίνει στο acronis 7,80gb.Με των windows πόσο παραπάνω θα πήγαινε?

Δημοσ.

Προκύπτει περίπου το ίδιο μέγεθος όπως και στο πρωτότυπο

Το acronis κάνει συμπίεση, γι' αυτό δίνει τόσο πιο μικρό.

Επιπλέον, έχω διαβάσει (αλλά δεν το έχω δοκιμάσει) ότι, αντίθετα με ότι λαθεμένα πιστεύεται,

το εργαλείο των Windows μπορεί να δημιουργήσει πολλάπλές εικόνες και τις διαχωρίζει με την ημερομηνία.

Για ένα απλό image backup το εργαλείο των Windows είναι μια χαρά και δεν υπάρχει λόγος να μπλέκεις με

πολύπλοκα προγράμματα το ίδιο το λειτουργικό κάνει καλά τη δουλειά...

-

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...