Προς το περιεχόμενο

MindFuck Movies

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε ξέρω κατά πόσο συγκαταλέγεται στις Mindfuck ταινίες ή απλώς στις "Μια ακόμα γιαπωνέζικη".

Πάρτε το πάντως σαν επιλογή - προσωπικά του βάζω ένα επταράκι.

Suicide Club - Jisatsu sâkuru (2001)

Υπάρχει κάποιος στο κόσμο εκτός από μένα που προτίμησε το Sympathy for Mr.Vengeance από ίσως και το Oldboy?

Σε παρακαλω, οχι "Μια ακομα γιαπωνεζικη", μια ταινια του υπερμεγιστου Shion Sono!

• Απαντ. 219
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δε'ναι mindfuck το DD?

δηλαδή όταν τελειωσε έφυγες και είπες "ok τα κατάλαβα όλα, δεν προβληματίστηκα στο τέλος, πάω να παίξω Pro και να φαω ενα τοστακι"

???

Επειδή την είδα χθες πρώτη φορά... Και όταν τελείωσε λέω ωραία όλα καλά, γαμάτο κτλ κτλ. Αλλα όσο το σκεφτόμουν απο κείνη την στιγμή και έπειτα, τόσο μου πηδούσε τον εγκέφαλο. 24 ώρες πέρασαν σχεδόν, ακόμε σκέφτομαι λεπτομέριες και αναρωτιέμαι τι ταινία βγάλανε οι θεοι...

Δημοσ.

Σε παρακαλω, οχι "Μια ακομα γιαπωνεζικη", μια ταινια του υπερμεγιστου Shion Sono!

To "μια ακόμα γιαπωνέζικη" πήγαινε στο σύνηθες mindfuck επίπεδο που τις διακρίνει, όχι στην "garden variety" έννοια.

Και σόρυ, δεν τον ξέρω τον κύριο αλλά το SC μου άνοιξε την όρεξη να δω και άλλα έργα του.

Δημοσ.

To "μια ακόμα γιαπωνέζικη" πήγαινε στο σύνηθες mindfuck επίπεδο που τις διακρίνει, όχι στην "garden variety" έννοια.

Και σόρυ, δεν τον ξέρω τον κύριο αλλά το SC μου άνοιξε την όρεξη να δω και άλλα έργα του.

Ναι, ξερω τι ειπες και πως δεν εφαρμοζοταν 100% αυτο που απαντησα, ωστοσο το ειπα επειδη ο τυπος ειναι απο τους αγαπημενους μου καλλιτεχνες εβερ (και εχω πολλους αγαπημενους). Και να φανταστεις οτι το Suicide Circle δε το θεωρω ουτε καν την 3η καλυτερη ταινια του. Γενικα, δεν εχει παρει ακομα ουτε το 40% της προσοχης που του αξιζει, παροτι με την ταινια που παρεθεσες, και με 2 γαματα αριστουργηματα στη συνεχεια, αρχισε να γινεται σχετικα γνωστος σαν σκηνοθετης.

Περνα απο 'δω

Να αναφερω οτι η ταινια "Noriko's dinner table" ειναι ταυτοχρονως prequel και sequel του Suicide Circle, και μαλιστα προκειται για δραματικη ταινια των 159 λεπτων. Μα τη μπαναγια.

Δημοσ.

Ναι, ξερω τι ειπες και πως δεν εφαρμοζοταν 100% αυτο που απαντησα, ωστοσο το ειπα επειδη ο τυπος ειναι απο τους αγαπημενους μου καλλιτεχνες εβερ (και εχω πολλους αγαπημενους). Και να φανταστεις οτι το Suicide Circle δε το θεωρω ουτε καν την 3η καλυτερη ταινια του. Γενικα, δεν εχει παρει ακομα ουτε το 40% της προσοχης που του αξιζει, παροτι με την ταινια που παρεθεσες, και με 2 γαματα αριστουργηματα στη συνεχεια, αρχισε να γινεται σχετικα γνωστος σαν σκηνοθετης.

Περνα απο 'δω

Καταλήγω να μπαίνω insomnia μόνο στην εξεταστική. Δεν είμαι πολύ έξυπνος ε;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επειδή την είδα χθες πρώτη φορά... Και όταν τελείωσε λέω ωραία όλα καλά, γαμάτο κτλ κτλ.

Αλλα όσο το σκεφτόμουν απο κείνη την στιγμή και έπειτα, τόσο μου πηδούσε τον εγκέφαλο.

24 ώρες πέρασαν σχεδόν, ακόμε σκέφτομαι λεπτομέριες και αναρωτιέμαι τι ταινία βγάλανε οι θεοι...

αυτο!

και την δεύτερη φορά που την βλέπεις (μετά από καιρό) κάνει ακόμα περισσότερο σεξ με τα εγκεφαλικά σου κύτταρα γιατί παρατηρείς

πράγματα που δεν είχες δει/δεν είχες δώσει σημασία την πρώτη φορά που ήσουν ανυποψίαστος!

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Νταξ όχι και τιποτα τρομερά μυαλογάμικο, αλλά όλο στο ποια ταινία μόλις είδατε γράφουμε.

Επιστροφή στις ρίζες λοίπον, αφήνoντας στην μπάντα οτιδήποτε κατακριτέο έκανε ο σκηνοθέτης-πρωταγωνσιτής με ανήλικα κορίτσια, έβαλα να δω το Le locataire.

Κάποια στιγμή ομολογώ με πιάσαν τα γέλια. Επι μιάμιση ώρα έβλεπα μια ταινία η οποία ασχολείται με έναν τύπο που ζει σε μια πολυκατοικία και όλη η πολυκατοικία του κάνει παράπονα γιατι κάνει φασαρία. LOL. Μιαμιση ώρα. Όποιος συναντάει στην πολυκατοικία, να του λέει να κάνει ησυχία γιατί τους ενοχλεί. (Σκεφτόμουν ότι το θέμα μπορεί να βρει και σύχρονο ανάλογο, αν αντι για την ησυχία βάλουμε σαν κεντρικό θέμα το parking στην πολυκατοικία. Βαθιά ερωτήματικα μου δημιουργησε η ταινία, όχι μαλακίες)

Κατάφερε όμως μέ ένα τόσο ηλίθιο θέμα να δημιουργήσει την πολυπόθητη κλειστοφοβική ατμόσφαιρα που όλοι οι ατρόμητοι ενήλικοι που δεν μπορούν πλέον να τρομάξουν με φαντάσματα και δαίμονες, ψάχνουν. (Ατμόσφαιρα που δημιούργησε γαμάτα και ο Lynch στο Inland Empire)

Απο ότι έμαθα η ταινία ανήκει σε μια άτυπη τριλογία με τίτλο ''Ο κύκλος του διαμερίσματος'' και μάλιστα είναι και αυτή που την κλείνει. (μια απο αυτές είναι και το γνωστό ''Rosemary's Baby ενώ η άλλη είναι το Repulsion που σκοπεύω να δω σήμερα)

Ένα 7/10. Δεν ήταν και κάτι τρομερό. Σαν να ξαναδιάβαζα το Εγκλημα και τιμωρία ένιωθα.

Δημοσ.

Stay. Mindfuck με την κακή έννοια. Παίζει και ο Gosling που είναι πολύ της μόδας τελευταίως :eek:

Mindfucks με τη γκαλή έννοια:

The Tenant

Twelve Monkeys

Being John Malcovic

Fight Club

The Machinist

Lola rennt

El Topo

Δημοσ.

Την πιο mindfuck ταινια με την κακη εννοια την εχω δει στις νυχτες πρεμιερας και αμφιβαλλω αν την εχει δει κανεις, ηταν ουκρανικη και λεγοταν "las meninas", ηταν η πρωτη και η τελευταια φορα που αποχωρησα στη ζωη μου στη μεση ταινιας (εγω και ολο το σινεμα σχεδον). Περιττο να σας εξηγησω την υποθεση της ταινιας γιατι ειναι ενα επαναλαμβανομενο, ασυναρτητο πραγμα.

Επισης αναφερθηκατε παραπανω και στο Suicide Club tou Shion Sono. Και αυτη την ειχα δει στις νυχτες πρεμιερας και ηταν οντως πολυ Mindfuck Οπως και ολες οι ταινιες αυτου του σκηνοθετη

Δημοσ.

http://www.imdb.com/title/tt1330039/

Αυτηνα λες?

Ναι, ειχα παραπλανηθει στο να την δω απο μια εντελως λαθος περιγραφη της ταινιας απο το φυλλαδιο του φεστιβαλ το οποιο την παρουσιαζε ως θριλερ. Το μονο που χρειαζεται να πω ειναι οτι ειναι η μονη ταινια που εχω δει μαζικες αποχωρησεις απο το σινεμα μεχρι που μειναμε 5 ατομα κατα τη μεση της ταινιας

Δημοσ.

Ως κοινή θνητή, υπέφερα στο inland empire. Στην κυριολεξία! Βασανιστήριο. Και αλλιώς θα την χαρακτήριζα, όχι ακριβώς mindfuck.

the game

Αυτή ας πούμε, μπορώ να τη δω απεριόριστες φορές.

ειδα το game που για καποιο λογο μου ειχε ξεφυγει...οντως ο ορισμος του ειδους

Δημοσ.

πώς σας ξέφυγε αυτή?

The Triangle (2009) www.imdb.com/title/tt1187064/

Με διαφορά η καλύτερη mindfucked που έχω δει.

Δεν μας ξέφυγε. Την έχουμε αναφέρει μπόλικες φορές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...