Sellers Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Η αγαπημένη μου κατηγορία ταινιών. Ανοίγω το θέμα κυρίως για προτάσεις ταινιών που μας έχουν ξεφύγει, αλλά και για συζήτηση πάνω στις συγκεκριμένες ταινίες (λινκ με αναλύσεις, προσωπικές απόψεις κ.λ.π) Τώρα, το τι είναι mindfuck και το τι όχι είναι πολύ υποκειμενικό, αλλά το θέμα προορίζεται κυρίως για ταινίες που στο τέλος λες ''Τι έγινε τώρα ρε?'' Θα μπορούσα π.χ να αλλάξω τον τίτλο σε ''Lynch's Thread'' αλλά ας μην περιοριστούμε μόνο στον εν λόγω δημιουργό. (κανένα λινκ βέβαια με αναλύσεις αν έχει κανείς καλό θα ήταν, γιατί μέσα απο εκεί κατάλαβα την Οδό Μαλχόλαντ). Επίσης στην ίδια κατηγορία βάζω τις ταινίες που είναι μέσα στην αλληγορία (Tarkovskiy, 2001 Odyssey κ.λ.π) αλλά και ταινίες που σε μπλέκουν τρελά με την υπόθεση και μόνο (Primer). Λίγο πολύ τo Top-3 μου το ανέφερα αλλά κάνω και μια σούμα. Eraserhead Primer 2001: A Space Odyssey 1
yanc Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 12 Μonkeys Timecrimes The Jacket Lost highway Πολυ προχειρα αυτες μου'ρχονται.
SUPERNIKOS Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Brazil Donnie Darko Pi Και οι τρεις ταινίες είναι απίστευτες. 1
PCM Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Πολύ καλό τόπικ, απορώ πως δεν υπήρχε τόσο καιρό. Να προσθέσω, τον ορισμό του είδους: Memento το Cube (οχι τόσο μαιντφακ αλλά ωραία πλοκή και σύμπαν) το Vertigo του Χίτσκοκ( Old time Classic, για αυτούς που τους αρέσουν ταινίες που πειράζουν το υποσυνείδητο) το Inland Empire ίσως η πιο mindfuck ταινία που έχω δει, αλλά δεν ξέρω αν θα το πρότεινα στους απλούς θνητούς non-Lynchian fans. Γενικά όταν διαβάζω για το τελευταίο θεωρίες με wormholes και παράλληλα σύμπαντα μέσα σε αυτές, αρχίζω να τα χάνω. Είναι σπαστικό να θες 2-3 σχεδιαγράμματα για να κατανοήσεις μια ταινία, αλλά απο την άλλη καταλαβαίνω ότι υπάρχουν και οι hardcorαδες που τα γουστάρουν αυτά.
Ceridwen Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Ως κοινή θνητή, υπέφερα στο inland empire. Στην κυριολεξία! Βασανιστήριο. Και αλλιώς θα την χαρακτήριζα, όχι ακριβώς mindfuck. the game Αυτή ας πούμε, μπορώ να τη δω απεριόριστες φορές.
DeadOrganPlayer Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Αγαπημένο είδος ταινιών. Να προσθέσω: Stay (προσωπικά αγαπημένη αν και σε πολλούς δεν άρεσε) Jacob's Ladder The Machinist
konnak Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Βάλτε μέσα και το υπέροχο Fountain, ξεκίνησε και εβδομάδα Αρονόφσκι. 1
Genatos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Donnie Darko Η μονη ταινια που δεν ξερω αν αξιζει για 11 ή για -11....Οπως να χει μενεις μ@λ@κ@ς... 1
Sellers Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 το Inland Empire ίσως η πιο mindfuck ταινία που έχω δει, αλλά δεν ξέρω αν θα το πρότεινα στους απλούς θνητούς non-Lynchian fans. Γενικά όταν διαβάζω για το τελευταίο θεωρίες με wormholes και παράλληλα σύμπαντα μέσα σε αυτές, αρχίζω να τα χάνω. Είναι σπαστικό να θες 2-3 σχεδιαγράμματα για να κατανοήσεις μια ταινία, αλλά απο την άλλη καταλαβαίνω ότι υπάρχουν και οι hardcorαδες που τα γουστάρουν αυτά. Έλη μην με λες τέτοια τώρα και είχα κατασταλάξει για το empire. Κυκλοφορούν και φήμες με παράλληλα σύμπαντα? Εγώ ήξερα την κλασική ερμηνεία με την καταραμένη ταινία και το τέρας. Jacob's Ladder Απαίσια. Ξεκίνησα με τόσο όρεξη, μου την ανέβασε κι'άλλο η ταινία και όταν τελείωσε έφαγα τέτοια απογοήτευση με το τέλος που σπάστηκα για τον χαμένο χρόνο. ΓΓι'αυτό προτιμώ mindfuck movies χωρίς twist στο τέλος. Καμιά φορά υπερεκτιμάται το twist και αν είναι καλό παίρνει αμπάριζα και όλη την υπόλοιπη ταινία που μπορεί να πάσχει και έτσι βλέπεις 2 ωρες βλακείας για μισού λεπτού twist. Ως κοινή θνητή, υπέφερα στο inland empire. Στην κυριολεξία! Βασανιστήριο. Και αλλιώς θα την χαρακτήριζα, όχι ακριβώς mindfuck. Ε είσαι και γκαντέμω. Πέτυχες την πιο δύσκολη κατ'εμέ ταινία του Lynch. Πέρα απο το μέγεθος της, ξεκινάει τον παραλογισμό πάνω στο εικοσάλεπτο και γίνεται μετά κόλαση. (Εκτός και αν έχεις δει και άλλες και παρανόησα)
twiner Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Mind Game aka ένας εύκολος τρόπος για να εθιστεί ο Sellers στα anime. Υπάρχουν και σειρές τέτοιας κατηγορίας.
PavelX Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Johnny Got His Gun Δεν θα το έλεγα MindFuck, είναι εντελώς ξεκάθαρο. Θα το έλεγα FuckedUp όμως.
Sellers Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Stay Και ενώ μόλις τελείωσε ο θείος, θυμήθηκα ότι την έχω δει. Γ@μΩ>..
damian1977 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Kαι ενα απο εμενα.....Revolver....οτι να'ναι.....http://www.imdb.com/title/tt0365686/
seishirosakura Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Fountain, Pi, Lost Highway (ήταν η πρώτη μου γαρ), Eraserhead (κοζ ιτ ιζ), Primer, Memento. Θαρρώ πως και το Fight Club αξίζει μια αναφορά εδώ. (Πιθανώς και το Se7en)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα