Προς το περιεχόμενο

Το Sony NPG (PSP 2) είναι γεγονός

REDODIN7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σήμερα σε μια παρουσίαση που είχε η Sony τελικά αποκάλυψε αυτό που όλοι περίμεναν το νέο PSP2 η για την ακρίβεια το NGP ( Next Generation Portable ) .

Το NGP έχει τεχνικά χαρακτηριστικά που θα ζηλεύανε ακόμα και η σταθερές κονσόλες PS3 και XBOX 360 και μερικά από αυτά είναι είναι ο τετραπύρινος επεξεργαστής του , η οθόνη OLED που θα διαθέτει καθώς επίσης και η συνδεσιμότητα μέσω WiFi η 3G .

500x_psphead.jpg

Το NGP θα είναι διαθέσιμο το ερχόμενο καλοκαίρι και η τιμή του δεν είναι ακόμα γνωστή στο κοινό αλλά λογικά να είναι λίγο τσιμπημένη .

Παρακάτω ακολουθούν όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά καθώς επίσης και το τρέιλερ για την προώθηση του NGP .

* CPU: ARM Cortex Α9 (4 πυρήνες)

* GPU: SGX543MP4 +

* Διαστάσεις: 182,0 x 18,6 x 83,5 χιλιοστά (πλάτος x ύψος x βάθος)

* Οθόνη: Οθόνη αφής 5 ιντσών (16:9), 960 x 544 16 εκατομμύρια χρώματα, OLED, Multitouch (capacitive)

* Πίσω επιφάνεια αφής: Multitouch επιφάνεια αφής (capacitive)

* Κάμερες: Μπροστινή κάμερα, πίσω κάμερα

* Ήχος: Ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία , ενσωματωμένο μικρόφωνο

* Αισθητήρες: Six-axis motion sensing system (τριών αξόνων γυροσκόπιο, επιταχυνσιόμετρο τριών αξόνων), τριών αξόνων ηλεκτρονική πυξίδα

* GPS: Built-in GPS

* Κουμπιά / Πλήκτρα : κουμπί PS, Κουμπί λειτουργίας, Κουμπιά κατεύθυνσης (επάνω / κάτω / δεξιά / αριστερά), κουμπιά ενεργειών (Τρίγωνο, Κύκλος, Σταυρός, Τετράγωνο), όπισθεν κουμπιά (δεξιά / αριστερά), δεξί stick, Αριστερός μοχλός, κουμπί START , πλήκτρο SELECT, Volume button

* Ασύρματη επικοινωνία: Κινητή συνδεσιμότητα δικτύων (3G), IEEE 802.11b/g/n (Wi-Fi) ( λειτουργία υποδομής / Ad-hoc mode), Bluetooth 2.1 + EDR (A2DP/AVRCP/HSP)

http://www.youtube.com/watch?v=uR1WZ_zaTgY&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=1vuk0U4_krY&feature=player_embedded#

Source.png Πηγή: Technews

Link.png Site: Kotaku

Link.png Site: Gamespot

Video Video: Uncharted (working title) Reveal Trailer 1

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ρε παιδια τι λετε???

απο ποια αποψη ειναι πολλα επιπεδα πανω απο το 3ds η την καθε handheld κονσολα της nintendo??? :rolleyes:

τα γραφικα?

να τα χεσω ταγραφικα...

Οχι, δεν εχω τιποτα με το 3DS αλλα οπως και να το κανουμε το psp και το psp2 ειναι καμποσα επιπεδα πιο πανω. :rolleyes:

Άπλα τα πράγματα το 3DS είναι για παιδάκια :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Το NGP είναι ένα φορητό κτήνος :-D

ρε παιδια τι λετε???

απο ποια αποψη ειναι πολλα επιπεδα πανω απο το 3ds η την καθε handheld κονσολα της nintendo??? :rolleyes:

τα γραφικα?

να τα χεσω ταγραφικα...

Άσε με να παίζω Uncharted με γραφικά όμοια του PS3 και κάτσε παίξε Nintedo dogs με γραφικά 10ετιας για να βλέπεις τα κακακια του σκύλου σου 3D :mrgreen:

Άπλα τα πράγματα το 3DS είναι για παιδάκια :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Το NGP είναι ένα φορητό κτήνος :-D

δωσε στο μικρο ξαδερφακι σου το The World Ends With You η το Professor Layton και αμα το τερματισουν εγω θα κατσω να με γ...σεις ;)

το gameplay που συνανταμε σε παιχνιδια του ds το psp θα το ζηλευε

ρε παιδια τι λετε???

τα γραφικα?

να τα χεσω ταγραφικα...

Ας ειμαστε λογικοι.Συγκρινε λιγο τα χαρακτηριστικα και τις δυνατοτητες-τεχνικα χαρακτηριστικα απο τις κονσολες και θα δεις τη διαφορα(και δεν εννοω μονο σε θεμα γραφικων).Αν το πας βεβαια σε θεμα χρηματων,προφανως και το ds ειναι πιο προσιτη λυση.Να μην ξεχναμε βεβαια και τις ηλικιες που απευθυνεται καθε κονσολα(DS==> μικρες ηλικιες PSP==> μεχρι και πιο μεγαλα "παιδια")

Ας ειμαστε λογικοι.Συγκρινε λιγο τα χαρακτηριστικα και τις δυνατοτητες-τεχνικα χαρακτηριστικα απο τις κονσολες και θα δεις τη διαφορα(και δεν εννοω μονο σε θεμα γραφικων).Αν το πας βεβαια σε θεμα χρηματων,προφανως και το ds ειναι πιο προσιτη λυση.Να μην ξεχναμε βεβαια και τις ηλικιες που απευθυνεται καθε κονσολα(DS==> μικρες ηλικιες PSP==> μεχρι και πιο μεγαλα "παιδια")

ειμαι πολυ ρεαλιστης φιλε μου...

οσον αφορα τον τομεα gaming, περα απο τα γραφικα τι αλλο εχει να προσφερει? τιτλους? gamplay? τι?

και επαναλαμβανω το οτι θεωρεις το ds οτι ειναι για μικρα παιδια ειναι απλα αποψη σου, η οποια δεν ειναι αποδεκτη απο ολους... ;)

δωσε στο μικρο ξαδερφακι σου το The World Ends With You η το Professor Layton και αμα το τερματισουν εγω θα κατσω να με γ...σεις ;)

το gameplay που συνανταμε σε παιχνιδια του ds το psp θα το ζηλευε

Εγώ νομίζω πως απλός αυτά είναι κατάλοιπα από το παρελθόν ένεκα Gameboy αλλά τώρα το παιχνίδι αλλάζει :rolleyes:

Αν το Ghost of Sparta τα έσπαγε στο παλιό PSP σκέψου τι θα κάνει στο νεο κάποιος αντίστοιχος τίτλος GOW B)

Συμφωνώ απόλυτα εκτός τα γραφικά βάλε touch screen k touch pad , 3G , gyroscope και GPS ^_^

ειμαι πολυ ρεαλιστης φιλε μου...

οσον αφορα τον τομεα gaming, περα απο τα γραφικα τι αλλο εχει να προσφερει? τιτλους? gamplay? τι?

και επαναλαμβανω το οτι θεωρεις το ds οτι ειναι για μικρα παιδια ειναι απλα αποψη σου, η οποια δεν ειναι αποδεκτη απο ολους... ;)

Ναι μαλλον εχεις δικιο οτι το ds δεν απευθυνεται μονο σε μικρους.Σκεψου ομως επεξεργαστες,επικοινωνια,αισθητηρες,GPS και φυσικα τιτλους (gow,gran tourismo,dante's inferno και ποσα αλλα φοβερα παιχνιδια).

Εγώ νομίζω πως απλός αυτά είναι κατάλοιπα από το παρελθόν ένεκα Gameboy αλλά τώρα το παιχνίδι αλλάζει :rolleyes: Αν το Ghost of Sparta τα έσπαγε στο παλιό PSP σκέψου τι θα κάνει στο νεο κάποιος αντίστοιχος τίτλος GOW B)Συμφωνώ απόλυτα εκτός τα γραφικά βάλε touch screen k touch pad , 3G , gyroscope και GPS ^_^

Ναι μαλλον εχεις δικιο οτι το ds δεν απευθυνεται μονο σε μικρους.Σκεψου ομως επεξεργαστες,επικοινωνια,αισθητηρες,GPS και φυσικα τιτλους (gow,gran tourismo,dante's inferno και ποσα αλλα φοβερα παιχνιδια).

ρε με κοροιδευτε???

θυμαμαστε καθολου ποσο καλο ηταν το gran turismo στο psp???

και μην μου λετε για καινοτομιες που θα προσφερει το psp 2 γιατι οταν εν ετη 2011 βγαζει η sony κονσολα με οθονη αφης, η nintendo το ειχε κανει απο το 2004

επισης οταν παιρνω μια κονσολα, την παιρνω για να παιζω σε αυτην, οχι για να μου βγαζει διαδρομες Αθηνα-Βερολινο...

ακομη την τεχνολογια 3d την πηρατε πολυ στα ψηλα απο οτι βλεπω...

οκ :-)

Φίλε μου καμία σχέση.

Και το PSP είναι πολύ ανώτερο από άποψη υποδύναμης από το DS και πάρα ταύτα το DS αποτελεί κατηγορία από μόνο του. Έχει άπειρα αριστουργηματικά παιχνίδια. Και το PSP έχει, αλλά πολύ λιγότερα.

Στις φορητές παιχνιδομηχανές το πρώτο και το τελευταίο λόγο τον έχουν τα παιχνίδια και όχι το hardware.

Σε αυτό το τομέα, το DS είναι ο απόλυτος νικητής.

Για να κερδίσει το PSP2 χρειάζεται παιχνίδια. Σε αυτό να προσμένεις και όχι στην υποδύναμη. Ήδη ξέρουμε ότι δεν κρίνεται εκεί το παιχνίδι ;)

Πάντως βλέπουμε ότι έμαθε το μάθημά της από την Nintendo. Αισθητήρες κίνησης, touchscreens κλ, κλ... Και η ιστορία επαναλαμβάνεται....

και μην μου λετε για καινοτομιες που θα προσφερει το psp 2 γιατι οταν εν ετη 2011 βγαζει η sony κονσολα με οθονη αφης, η

Ναι μονο που τωρα μιλαμε για multitouch !

επισης οταν παιρνω μια κονσολα, την παιρνω για να παιζω σε αυτην, οχι για να μου βγαζει διαδρομες Αθηνα-Βερολινο...

Εγω την παιρνω για διαδρομες Αθηνα-Θεσσαλονικη η οταν θελω να χαλαροσο στο κρεβατι μου αλλα παλι αν θες κατι για καθε μερα υπαρχουν και τα minis ^_^

ακομη την τεχνολογια 3d την πηρατε πολυ στα ψηλα απο οτι βλεπω...

οκ :-)

Σε αυτο ισος και να εχεις δικιο αλλα πιστευω πως η μαμα σονυ θα βγαλει καποιο update αργοτερα εστω και αν χριαζονται ειδικα γυαλια .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...