Προς το περιεχόμενο

Τελωνεία Ελλάδας - VGA από Αμερική

Chaseity

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα σε ολους,σιγουρα θα εχετε και αλλοι την ιδια απορια και καποιοι (ελπιζω) και εμπειρια ωστε να με βοηθησετε.Στο θεμα λοιπον..συγγενικο μου προσωπο προκειται να μου στειλει vga απο αμερικη και προσπαθω να μαθω εαν υπαρχει τροπος να αποφυγω τον εκτελωνισμο η τουλαχιστον να χρεωθει το ελαχιστο το οποιο ειναι 3,5% αν δεν κανω λαθος.

Υστερα απο λιγο ψαξιμο βρηκα το εξης:

Ποια είναι η δασμοφορολογική επιβάρυνση των προερχόμενων από Τρίτη χώρα ειδών;

→ Για αποστολές μη εμπορικού χαρακτήρα :

α) για είδη μέχρι 45 € δεν καταβάλλονται δασμοί, Φ.Π.Α. και λοιποί φόροι,

β) τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει το ποσό των 350 € υπόκεινται σε κατ΄ αποκοπή δασμό 3,5%, εκτός εάν ο ενδιαφερόμενος ζητήσει τον τελωνισμό με βάση την δασμολογική κατάταξη του είδους.

γ) τα είδη των οποίων η συνολική αξία είναι άνω των 350 €, τελωνίζονται κανονικά, καταβάλλοντας τους δασμούς, φόρους και λοιπές επιβαρύνσεις.

→ Για αποστολές εμπορικού χαρακτήρα καταβάλλονται κανονικά οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις, εκτός εάν πρόκειται για είδη, των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει συνολικά τα 22 €.

Σημείωση: Για την κατανόηση των παραπάνω διευκρινίζουμε ότι:

ως εμπορεύματα χωρίς εμπορικό χαρακτήρα θεωρούνται τα εμπορεύματα εκείνα, τα οποία περιλαμβάνονται αποκλειστικά στις αποστολές, που πραγματοποιούνται από ιδιώτη σε ιδιώτη χωρίς οποιασδήποτε μορφής πληρωμή και τα οποία λόγω της φύσης τους και της ποσότητάς τους (μικρή), προορίζονται, χωρίς καμιά αμφιβολία, για προσωπική, ιδιωτική ή οικογενειακή χρήση εκ μέρους των παραληπτών

α)Το παραπανω ειναι απο το εγχειριδιο τελωνειακων θεματων του 2008 ομως.Ισχυουν ακομα τα παραπανω?

β)Αν το πακετο σταλει οπως ειναι στη συσκευασια του σαν δεμα με χαρακτηρισμο δωρο χωρις να περιεχει αποδειξη αγορας ενοειται και ασφαλισμενο για την πραγματικη του αξια (κατω των 350ε) θα περασει τελωνειο και ποσο περιπου θα χρειαστει να πληρωσω

γ)σε περιπτωση που σταλει εκτος συσκευασιας σαν επιστολη με χαρακτηρισμο δωρο και ασφαλισμενο για την πραγματικη του αξια θα περασει τελωνειο?

δ)Ποσες μερες κανει να παραδοθει περιπου,συστημενο με usps

Αν γνωριζει καποιος τον παρακαλω να μου λυσει τις αποριες,ευχαριστω. :)

Δημοσ.

Θα σου καταθέσω απλώς την εμπειρία κολλητού μου,χωρίς να αποτελεί συμβουλή του τι πρέπει να κάνεις ή οχι.

Κατα την συμβουλή λοιπον φιλων, του στειλε μια Canon 500D ομορφα και ωραια,ΧΩΡΙΣ κουτι,με τη δικαιολογία πως τη ξεχασε σε ταξιδι του στην αμερική.

Ομορφα κι ωραια το κιτ εφτασε χωρις να χρεωθει απο τελωνείο.

Αφου βολευτηκε, αγορασε μια τουρμπινα,την οποια του την εστειλε παλι με ταχυδρομείο,ως δώρο, αλλα το δεμα ανοιχτηκε στο τελεωνειο και σταλθηκε πισω.

Προφανως θεωρησαν πως τουρμπινα και δώρο δεν συνάγουν...Αυτά απο μένα.

Δημοσ.

Μολις παρελαβα απο αμερικα ενα wd live, στα 90 δολλαρια (ανακατασκευασμενο), το οποιο μου χρεωσαν τελωνειο 3 ευρα. Το βρηκα πολυ φυσιολογικο και το πληρωσα.

Δημοσ.

3€ είναι ένα στανταρ ποσό που χρεώνουν όταν περνάει απο το τελωνειο και δεν σχετίζεται με το ποσο που είναι δηλωμένο στο δέμα. Αυτο σημαίνει οτι δεν στο φορολογήσανε καθόλου. Με usps γενικά σπάνια έχεις προβλημα, ιδιαίτερα αν μέσα δεν έχει απόδειξη. Μου έστελνε χρονια ενας ξαδερφος μου ρούχα, χωρις καρτελακια και αποδέιξεις και ποτέ δεν είχε προβλημα (μου εστελνε μαλιστα κατι κουτες του ενός μέτρου. Τα ηλεκτρονικά έχουν ένα ρίσκο παραπάνω.

Δημοσ.

3€ είναι ένα στανταρ ποσό που χρεώνουν όταν περνάει απο το τελωνειο και δεν σχετίζεται με το ποσο που είναι δηλωμένο στο δέμα. Αυτο σημαίνει οτι δεν στο φορολογήσανε καθόλου. Με usps γενικά σπάνια έχεις προβλημα, ιδιαίτερα αν μέσα δεν έχει απόδειξη. Μου έστελνε χρονια ενας ξαδερφος μου ρούχα, χωρις καρτελακια και αποδέιξεις και ποτέ δεν είχε προβλημα (μου εστελνε μαλιστα κατι κουτες του ενός μέτρου. Τα ηλεκτρονικά έχουν ένα ρίσκο παραπάνω.

Αυτο συμβαινει λογω αμερικης ή λογω κουριερ; Γιατι ενα καρο πραγματα (και σχετικα βαρια, και ακριβα, απο κινα), δεν με ειχανε ξαναχρεωσει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...