Προς το περιεχόμενο

Πάροχος χωρίς προβλήματα στο Ηράκλειο Κρήτης (περιοχή Άγ. Ιωάννη Κνωσού)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Μένω στο Ηράκλειο, στην περιοχή του Άγ. Ιωάννη Κνωσού. Πιο συγκεκριμένα, μένω πάρα πολύ κοντά στο πτωχοκομείο και το ΚΑΠΗ για όσους γνωρίζουν την περιοχή.

Είμαι εδώ και ένα χρόνο συνδρομητής στον ΟΤΕ. Δεν έχω κανένα πρόβλημα από την σύνδεσή μου η οποία είναι σταθερότατη και δεν έχω δει να πέφτει ούτε μία φορά μέσα σε αυτό το διάστημα. Οι λόγοι που κοιτάω άλλους παρόχους είναι αφενώς οικονομικοί (στον ΟΤΕ δίνω <100€ το δίμηνο) και αφετέρου "εξυπηρέτησης" ως προς τους λογαριασμούς (ανά δίμηνο μαζεύεται μεγάλο ποσό, προτιμώ να πληρώνω κάθε μήνα).

Βασικότερο κριτήριο για να επιλέξω πάροχο είναι η αξιοπιστία. Εάν "ακούγονται διάφορα" για τις υπηρεσίες κάποιου παρόχου, απλά δεν θα τον επιλέξω.

Ψάχνω λοιπόν κάποιον πάροχο που δεν έχει προβλήματα στην περιοχή (μακάρι να υπάρχουν γείτονες στο forum :)) που να δίνει οπωσδήποτε POTS τηλεφωνία. Οτιδήποτε με VoIP απορρίπτεται. Η ταχύτητα δεν είναι κριτήριο, τώρα ας πούμε έχω 2 MBPS. Κάτι παραπάνω θα ήταν ευπρόσδεκτο, αν όχι κανένα πρόβλημα. Απαραίτητη όμως η στατική IP.

Έχω δει HOL, FORTHNET που με ικανοποιούν από άποψη παροχών και τιμής αλλά δεν ξέρω τι "σόι" πάροχοι είναι. Έχουν προβλήματα εδώ; Αν έχουν, σκίζονται να τα λύσουν με το πρώτο τηλεφώνημα ή έχουν τους πελάτες τους επιεικώς χεσ***ους; Έχω δει και την Cyta η οποία παρέχει VoIP - θα δεχόμουν όμως 1PLAY από αυτήν (κρατώντας τηλεφωνία από τον ΟΤΕ) εάν είναι αξιόπιστη και δεν βρω κάτι καλύτερο.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη και πολύτιμη. ^_^

Δημοσ.

H σύνδεση εξαρτάται από την ποιότητα χαλκού της τηλεφωνική γραμμής που έχεις. Για παράδειγμα, αν είσαι σε πολυκατοικία, όποια αξιόπιστη και αξιόλογη σύνδεση και να έχει κανένας θα έχει καλή ποιότητα internet, το αντίστοιχο αν είναι κακής. Αν έχει όμως κάποιος-οι έχουν πρόβλημα σε κοντινό σημείο από το σπίτι σου, σε ακτίνα περίπου τουλάχιστον 30 μέτρων, θα έχεις πολλές πιθανότητες να έχεις και εσύ άσχετα από το πρώτο που ανέφερα, γιατί αυτό εξαρτάται από τις ρυθμίσεις και την ποιότητα της συνδεσιμότητα της περιοχής του κάθε παροχέα τηλεπικοινωνίας, τις οποίες έχει ορίσει δικές του ζώνες στη συνοικία. Μπορεί μια συνοικία να έχει 2 ζώνες, μια άλλη 3, ανάλογα πως θα τα έχουν σχεδιάσει οι ίδιοι.

Με conn-x που ήμουν αρχικά, δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα, ούτε με Forthnet 2Play που είμαι τώρα (έφυγα από την πρώτη για οικονομικούς λόγους). Αλλά αυτό διαφέρει από πόλη σε πόλη και από περιοχή σε περιοχή.

POTS δίνουν όλες, αν έχεις όμως παραπάνω από μια τηλεφωνική συσκευή θα χρειαστείς φίλτρο τηλεφώνου.

Στατιστική IP έχουν οι περισσότερες ή την ορίζεις από το router ή και σε κανένα firewall.

Κάνε μια έρευνα αν μπορείς στο μέρος για την ποιότητα της και θα βγάλεις συμπέρασμα ή ενημέρωσε μας.

Δημοσ.

Αν σε ενδιαφέρει η ποιότητα στις υπηρεσίες αυτόματα έχεις αποκλείσει τους πάντες πλην ΟΤΕ και CYTA. Ο λόγος είναι ότι δεν έχουν δικούς τους υπαλλήλους στα νησιά. Συνεργαζόμενους έχουν όταν τους χρειαστούν και όταν αυτοί μπορούν.

Η CYTA είναι ο μόνος εναλλακτικός που έχει προσωπικό εκεί αλλά αν τους αποκλείσεις λόγω VoIP τότε σου μένει ο ΟΤΕ. Άρα βρες το βέλτιστο πακέτο για τις δικές σου ανάγκες από αυτά του ΟΤΕ, κάνε μία πάγια εντολή σε τράπεζα να μην σκέφτεσαι πότε θα πληρώσεις τον λογαριασμό και κάτσε εκεί.

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι η FORTHNET δεν έχει παρουσία στο Ηράκλειο;

Διότι εκτός του ότι υπάρχουν δύο καταστήματα της εταιρείας, οι δραστηριότητές της ξεκίνησαν από την Κρήτη πριν επεκταθεί στην υπόλοιπη Ελλλάδα.

Δημοσ.

Τεχνική παρουσία, όχι δεν έχει. Εκτός αν εννοείς τεχνική παρουσία το ένα άτομο για όλο το νησί. Κατάστημα έχει σίγουρα.

Η Forthnet πριν πολλά πολλά χρόνια ήταν εταιρία του ΙΤΕ και αυτή που έφερε πρώτη το internet στην Ελλάδα. Αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Δημοσ.

Οπότε οι μόνες επιλογές είναι ΟΤΕ (που είμαι τώρα) και Cyta. Όμορφα. :(

Με Cyta η φθηνότερη επιλογή που έχω είναι 1PLAY 4 Mbits + στατική IP, που βγαίνει στα 20€ το μήνα. Συν το πάγιο της γραμμής από ΟΤΕ μαζί με την αναγνώριση, πάει συνολικά 37€. Καθόλου καλά, δεν έχει και ιδιαίτερη διαφορά. Θα κοιτάξω μήπως τελικά μπορώ να ρίξω τις απαιτήσεις μου και μπορέσω να συμβιβαστώ με VoIP, διότι έτσι μου έρχεται 22€ συνολικά το μήνα.

:(

Δημοσ.

Δε ξέρω αν έχει τεχνική υπηρεσία ή Hol ή η Forthnet στη Κρήτη, αλλά δε ξέρω και κατά πόσο αυτό θα πρέπει να είναι παράγοντας απόφασης. Αυτό που θες εσύ είναι οικονομική και σταθερή σύνδεση και αν έχεις κάποιο πρόβλημα (που σημαίνει τεχνική υποστήριξη) θα περιμένεις μια μέρα παραπάνω, απ' ότι αν είχε ο πάροχος υποστήριξη εκεί.

Από τις επιλογές που αναφέρεις, ο ΟΤΕ μάλλον κόβεται λόγω κόστους (αν και κάνει προσπάθειες) και η CYTA προφανώς και είναι νέα και ακούω καλά λόγια, αλλά ακόμα δε με έχει πείσει ότι θα είναι έτσι και σε λίγο καιρό, δεδομένου ότι τώρα μπαίνει στην Αθήνα και αν μεγαλώσει η πελατειακή της βάση θα αρχίσει να έχει τις παιδικές ασθένειες που ακόμα προσπαθούν να ξεπεράσουν όλοι οι άλλοι...εγώ θα άφηνα έξω μόνο wind και hol κι αυτό επειδή αυτή τη περίοδο η σταθερότητα και το δίκτυο (αντίστοιχα) δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση τους. Οι υπόλοιποι θα έπαιζαν όλοι. Ας απαντήσει όμως κάποιος από Ηράκλειο, δε μπορεί να μην υπάρχει κάποιος.

Δημοσ.

Ηρακλειο οσο ξερω υπαρχει κτιριο της forthnet κανονικα.απο εκει και περα οπως ειπαν ολοι αν εχεις καλο χαλκο τωρα θα εχεις και μετα .ετσι εγινε και με μενα.ειχα adsl arys 384 και ολα οκ.πηγα 768 ολα οκ εβαλα 24 αρα forthnet και παλι ολα οκ.παιζω 3-4 χρονια και δεν εχω κανενα θεμα απολυτως οπως και δεν ειχα και πιο πριν με οτε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...