captainrodos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Για σας ειμαι νεος χρηστης στα inux και θα ηθελα να ρωτησω που μπωρο να βρω driver για την webcam μου. . . στα windows7 δουλευε μια χαρα αλλα με τα ubuntu δεν δουλευει. . . ενω τα αλλα driver εγιναν κανονικα εγκατασταση απο μονα τους μονο με την cam εχω προβλημα. . . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 μάλλον υποστηρίζεται η webcam σου http://cateee.net/lkddb/web-lkddb/USB_GSPCA.html spca500 είναι το module που χρειάζεται σε τερματικό "τρέξε " > lsmode θα πάρεις μιά λίστα με τα διαθέσημα modules αν υπάρχει το spca500 μπορείς με την modprobe να το φορτώσεις δεν θυμάμαι όμως περισσότερα ! man modprobe> http://linux.die.net/man/8/modprobe . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Ποια καμερα ειναι? Ανοιγεις ενα τερματικο, δινεις >lsusb και ποσταρεις εδω οτι σου βγαλει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
captainrodos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 jim_p αυτη ειναι. . .Bus 001 Device 007: ID 041e:400a Creative Technology, Ltd PC-Cam 300 gtroza τι ειναι η modprobe και ολα αυτα? ωπος ειπα ειμαι καινουργιος χρηστης αλλα πρεπει να εκανα εγκαταστασει το spca αλλα παλι εικονα δεν εχω. . . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Πως εκανες εγκατασταση τον gpsca? Κανονικα αυτος υπαρχει ηδη, με καμια 10αρια παραλλαγες, και το συστημα φορτωνει το σωστο. Για να δεις οτι οντως ειναι φορτωμενος δινεις σε ενα τερματικο lsmod ή ενα >lsmod | grep gspca αν βαριεσαι να τον ψαχνεις στο κατεβατο που θα βγαλει το lsmod. Με ποια εφαρμογη προσπαθεις να δεις αν δουλευει. Προσεχε η απαντηση σου να μην περιλαμβανει τη λεξη "skype" Δεν ειναι κακο το skype, απλα χειριζεται τα της καμερας με εναν ιδιαιτερο τροπο. Για να δεις απλα αν παιρνεις εικονα υπαρχει το cheese και το wxcam. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
captainrodos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 με το cheese προσπαθω να δω εικονα αλλα τιποτα. . . gspca_spca500 10934 0 gspca_main 23644 1 gspca_spca500 videodev 43098 1 gspca_main αυτα απο την εντολη που μου ειπες. . . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Αρα ο driver εινια φορτωμενος. Δεν εχω να προτεινω κατι αλλο. Δοκιμασε τα wxcam και camorama. Το wxcam θα το βρεις εδω, σε 32αρι deb πακετακι (το 1ο στη λιστα). http://sourceforge.net/projects/wxcam/files/wxcam/1.0.7/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
captainrodos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 τιποτα ουτε αυτο τι μπορει να φταιει ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 δοκίμασε με το vlc > capture device ή με το skype ή με το Ekiga ή με το xsane αν και ο jim_p ξέρει πιό πολλά! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bandura Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Εχω μια logitech και μια καρτα τηλεορασης επανω... (κι αφου τα ξεχαωσα dev/ video0 και dev/video1)... ανοιγω το skype με τις ακολουθες εντολες απο το terminal και δουλευει μια χαρα η camera. #!/bin/bash export XLIB_SKIP_ARGB_VISUALS=1 skype LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so /usr/bin/skype Παιζει να παρακαμψεις τη δευτερη εντολη... αλλα σε εμενα δεν επιασε. Επισης οταν ανοιξεις το cheese, πηγαινε στο Edit --> Preferences και δες στο device αν εχει την camera. (πχ UVC Camera.... (dev/video0) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
captainrodos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 τιποτα δεν μου την βρισκει κανενα προγραμμα. . . κατι παιζει με τους driver αλλα τι?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Οπως ρωτησα παραπανω, εβαλες εσυ drivers με καποιο τροπο ή εισαι με τους στοκ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
captainrodos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 εβαλα με το "κεντρο λογισμικου ubuntu" τα driver που κανουν για πολλες καμερες αλλα παλι τιποτα. . .gspca. . . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Τι ονομα ειχε αυτο που εβαλες? Ο driver υπαρχει προεγκατεστημενος απο την αρχη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2011 Βγάλε την κάμερα και βάλε την ξανά. Μετά δώσε την εντολή dmesg και δες στο τέλος τι σου λέει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.