hackertom Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 παιδιά μπορώ να υπολογίσω λογάριθμο με βάση το 2 και αν ναι πώς...? π.χ 0.2 log2 0.2 = ?
MitsakosGR Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 παιδιά μπορώ να υπολογίσω λογάριθμο με βάση το 2 και αν ναι πώς...? π.χ 0.2 log2 0.2 = ? Τι κομπιουτεράκι χρησιμοποιείς;;;; Δεν είναι λίγο άκυρο για αυτή την κατηγορία του forum;
hackertom Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 sorry αν το πόσταρα λιγάκι λάθος ρε παιδιά... ας μεταφερθεί από κάποιον admin... τον windows 7 σε επιστημονική προβολή ... η σε κινητό το HICALC windows mobile...
V.I.Smirnov Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Έστω ότι η συνάρτηση log(x, k) δίνει τον λογάριθμο του x ως προς την βάση k. Ο τύπος για την μετατροπή του λογαρίθμου του x από μια βάση a σε μια άλλη b είναι : log(x, b ) = ( log(x, a ) )/ (log(b, a ) ) Θέτεις a=10 ή a=e και υπολογίζεις τον λογάριθμο σε αυθαίρετη βάση b. Aυτά είναι γνώσεις β' λυκείου και θα έπρεπε να τα ξέρεις...ή τουλάχιστον να ξέρεις που θα τα βρεις.... -
hackertom Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Έστω ότι η συνάρτηση log(x, k) δίνει τον λογάριθμο του x ως προς την βάση k. Ο τύπος για την μετατροπή του λογαρίθμου του x από μια βάση a σε μια άλλη b είναι : log(x, B ) = ( log(x, a ) )/ (log(b, a ) ) Θέτεις a=10 ή a=e και υπολογίζεις τον λογάριθμο σε αυθαίρετη βάση b. Aυτά είναι γνώσεις β' λυκείου και θα έπρεπε να τα ξέρεις... - καταλαβαίνω άλλα μήπως θα σου ήταν εύκολο να μου δώσεις την λύση στο παράδειγμα που έδωσα... ( μιλάω πάντα για λύση με κουμπιουτερακι και όχι στο χαρτί... )
MitsakosGR Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Άνοιξε το κομπιουτεράκι και άλλαξε την λειτουργία του σε Scientific (View->Scientific Alt+2). Στην πλαϊνή μπάρα με τα κουμπιά έχει ένα log. Αυτό είναι για να υπολογίζει τους λογάριθμους με βάση το 10 και το ln για να υπολογίζει τους νεπέριους λογάριθμους (με βάση το e). Π.χ γράφεις 2->log για να σου υπολογίσει τον λογάριθμο του 2 με βάση το 10. Αν θέλεις να κάνεις υπολογισμό με διαφορετική βάση πρέπει να εφαρμόσεις τον ακόλουθο τύπο Log b (base a) = (Log b (base 10)) / (Log a (base 10)) edit: Με πρόλαβε ο V.I.Smirnov.
V.I.Smirnov Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 -2.32193 Στο κομπιoυτεράκι τι διαφέρει δηλαδή ; Δεν ξέρεις να χρησιμοποιήσεις ούτε τον έτοιμο τύπο ; -
hackertom Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Εδώ μου το βγάζει έτοιμο θα κάνω μια προσπάθεια να δω εάν το βγάλω μόνος μου... V.I.Smirnov λογικά έκανε log2 (0.2) = -2.32193 0.2 log2 0.2 = ?
parsifal Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 0.2 log2 0.2 = ? Λείπουν τελεστές από την παράστασή σου και δε βγάζει νόημα. Χωρίς ρητή χρήση τελεστών και παρενθέσεων εκεί που απαιτείται, μπορεί να ερμηνευθεί με διαφορετικούς τρόπους και όχι μονοσήμαντα. Εννοείς: 0.2 * (log22) * 0.2 ... ; Ή μήπως: 0.2 * log20.2 ... ;
karmen1983 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Αυτό που έχεις δώσει αρχικά μου μοιάζει για λογάριθμος του 2 με βάση το 10 και όχι το 2. Τα σύμβολα που λείπουν υποθέτω ότι είναι γινόμενα. Και με βάση τα λεγόμενά σου υποθέτω ότι θέλεις να υπολογίσεις αυτό 0.2*log20.2 σωστά; Αν το κομπιουτεράκι σου έχει την επιλογή logxy τότε απλά συμπληρώνεις τα x και y. Διαφορετικά άνοιξε ένα excel και γράψε >=0,2*LOG(0,2;2) Αν δεν έχω καταλάβει καλά πες τι θες να υπολογίσεις ακριβώς. Τώρα όσο για το τελευταίο ερώτημά σου log2 (0.2) = -2.321930.2 log2 0.2 = ? είναι ένα απλό γινόμενο δηλαδή έχεις βρει ότι ο λογάριθμος κάνει -2,32 ε και απλά πολλαπλασιάζεις με το 0,2. Που είναι το πρόβλημα;
hackertom Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Λείπουν τελεστές από την παράστασή σου και δε βγάζει νόημα. Χωρίς ρητή χρήση τελεστών και παρενθέσεων εκεί που απαιτείται, μπορεί να ερμηνευθεί με διαφορετικούς τρόπους και όχι μονοσήμαντα. Εννοείς: ... ; Ή μήπως: ... ; αυτό εννοώ.. 0.2 * log20.2 Αυτό που έχεις δώσει αρχικά μου μοιάζει για λογάριθμος του 2 με βάση το 10 και όχι το 2. Τα σύμβολα που λείπουν υποθέτω ότι είναι γινόμενα. Άρα hackertom προφανώς θέλεις να υπολογίσεις αυτό 0.2*log20.2 σωστά; Αν το κομπιουτεράκι σου έχει την επιλογή logxy τότε απλά συμπληρώνεις τα x και y. Διαφορετικά άνοιξε ένα excel και γράψε >=0,2*LOG(0,2;2) Αν δεν έχω καταλάβει καλά πες τι θες να υπολογίσεις ακριβώς. Τώρα όσο για το τελευταίο ερώτημά σου είναι ένα απλό γινόμενο δηλαδή έχεις βρει ότι ο λογάριθμος κάνει -2,32 ε και απλά πολλαπλασιάζεις με το 0,2. Που είναι το πρόβλημα; Με κάλυψε κατά πολύ απάντηση σου το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι το κουμπιουτεράκι μου έχει τις επιλογές : 1)log 10x (δέκα η στην x είναι) 2)log 3)Δεν θέλω να το υπολογίσω μέσω excel αλλά με το κουμπιουτεράκι του κινητού μου που έχει μόνο αυτές τις επιλογές... γίνεται η όχι ? με το κουμπιουτεράκι των Windows μου είπε ένα τρόπο ένας φίλος ποιο πάνω.... -2.32193 Στο κομπιoυτεράκι τι διαφέρει δηλαδή ; Δεν ξέρεις να χρησιμοποιήσεις ούτε τον έτοιμο τύπο ; - να χρησιμοποιήσω των τύπο που... ? στο χαρτί η στην αριθμομηχανή...?
parsifal Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 αυτό εννοώ.. 0.2 * log20.2 Ωραία. Άρα... [sWF=423x350]http://www.swfupload.com/files/94858Win7_Calculator_log_base2.swf[/sWF]
karmen1983 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 parsifal Με όλο το σεβασμό, εγώ έχω καταλάβει, ότι θέλει αυτό 0.2*log20.2 και απλά δεν έχει βάλει σαν δείκτη/βάση το 2 από τον επεξεργαστή κειμένου του Insomnia. Ή έχω καταλάβει λάθος; Αν έχω καταλάβει καλά θα πρέπει να πατήσει log0.2/log2 για να υπολογίσει το λογάριθμο και να πάρει αποτέλεσμα -2,32.... Μετά *0,2 και παίρνει το τελικό.
parsifal Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δεν ξέρω, τί να πω. Στο φινάλε, ας γραφεί σε φυσική γλώσσα, μπας και βγάλουμε άκρη κάποια στιγμή. Π.χ. «0.2 επί λογάριθμος με βάση 2 του 20.2». Ή «0.2 επί λογάριθμος με βάση 2 του 0.2». Ή όποιο είναι το ζητούμενο, τέλος πάντων...
karmen1983 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 χαχαχα σωστός btw δε μου λες και το πρόγραμμα που χρησιμοποίησες για να κάνεις το Videaki; Soooorrryyyy για το offtopic
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.