tomhakkinen8 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα. Έχουμε μια εφαρμογή γραμμένη σε VB6 (δεν θέλω σχόλια!!!) και έχουμε σε μια φόρμα ένα rich textbox. Μέσα στο textbox υπάρχει ένα κείμενο και όλα ωραία και καλά ως εδώ. Το text property όμως, το οποίο υποτίθεται ότι περιέχει το κείμενο του textbox χωρίς τη μορφοποίηση, στην αρχή κολλάει ένα "ΤέλοςφόρμαςΑρχήφόρμας" το οποίο δεν υπάρχει στο κείμενο που βλέπουμε στην οθόνη, και σαν να μην έφτανε αυτό, δεν μπορούμε να το διώξουμε με τίποτα. Τι στο καλό είναι αυτό; Το έχει συναντήσει κανείς άλλος; Ευχαριστώ.
ntaryl Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 καλησπερα Μπορεις να γινεις πιο αναλυτικος Προτιμοτερο να ποσταρεις καποιο κομματι του project ετσι ωστε να λυσουμε το προβληματακι σου . Υ.γ τι σημαινει αυτο (δεν θέλω σχόλια!!!) ?
tomhakkinen8 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Το κομμάτι που παρουσιάζεται το πρόβλημα είναι κάπως σαν το παρακάτω. Έστω ότι έχουμε στον πίνακα μίας βάσης (SQL 2005) ένα ntext πεδίο (ας το ονομάσουμε rtfdata) το οποίο περιέχει πληροφορίες από ένα rich textbox, και λέγοντας πληροφορίες εννοούμε το textrtf property. Θέλουμε τώρα να πάρουμε το "καθαρό" κείμενο που περιέχει το rtfdata. Δημιουργήσαμε λοιπόν ένα καινούριο πεδίο στον πίνακα (ας το πούμε plaindata), επίσης τύπου ntext. Έπειτα υλοποιήσαμε μία ρουτίνα η οποία γεμίζει ένα rich textbox από το rtfdata και παίρνει το text property και το αποθηκεύει στο plaindata. Και όλο αυτό γίνεται μέσα σε ένα loop χρησιμοποιώντας ένα απλό ADODB recordset. Να προσθέσω μόνο το εξής. Ο κώδικας αυτός εκτελείται σε επίπεδο module. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορώ να έχω ένα rich textbox έτσι ξεκάρφωτο. Υπάρχει μία φόρμα (έστω η Form1) η οποία περιέχει το rich textbox για να γίνει η δουλειά. Έτσι καταλήγω σε ένα κομμάτι κώδικα σαν το παρακάτω: Do While Not MyRecordset.EOF Form1.MyRtfTextbox.RTFText = MyRecordset!RTFDATA MyRecordset!PLAINDATA = Form1.MyRtfTextbox.Text MyRecordset.Update MyRecordset.MoveNext Loop Αν ελέγξει κανείς τι αποθηκεύεται στο πεδίο PLAINDATA θα δει το επιθυμητό κείμενο, στο οποίο όμως έχει κολλήσει στην αρχή του η φράση "ΤέλοςφόρμαςΑρχήφόρμας" σε άπταιστα ελληνικά και μάλιστα τονισμένα. Το περίεργο είναι ότι δεν το κάνει για όλες τις γραμμές του πίνακα. Το κάνει όμως σε ένα σημαντικό αριθμό τον οποίο αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζω. Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Υ.Γ. Το "δεν θέλω σχόλια" το έγραψα για να μην πέσει "κράξιμο" που καθόμαστε και γράφουμε σε μια νεκρή γλώσσα σαν τη VB6.
ntaryl Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Καλησπερα Φιλε μου δεν εχω ασχοληθει με βασεις και δεν μπορω να σε βοηθησω . Οσο για την γλωσσα μπορει να ειναι παλια αλλα κανει αρκετα πραγματακια καλο βραδυ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.